Частни детски градини София 3

• 71 862
  • 760
  •   1
Отговори
# 285
  • София
I see you, при нас в началото има депозит от 1 месечна такса, който покрива евентуални разходи при напускане, но ми се струва, че неустойка няма.

# 286
  • в града на вечния купон
Всеки от нас има впечатления, опит, досег с някоя и друга градина. Едни родители са доволни от държавните, а други от частните. В държавните масово се допускат болни деца - казвам го от опит. Носиш лекарството на детето си и просто казваш в колко часа трябва да му се даде. Аз самата, когато синът ми е боледувал никога не съм злоупотребявала с неговото, а и с на другите деца здравето. Но съм виждала такива примери, а съм чувала, че същото става и в други ДДГ. Градината,  която посещаваше синът ми се намира в Изток и уж се водеше за елитна. Казах го и по-горе не бях доволна. През месец май в предучилищната те още бяха по средата на азбуката и когато попитах госпожата кога ще свършат азбуката отговора беше, че имало време. Е, то така и не дойде в градината.
Прави сте, че може след време да се срещнем и в теми за частни училища, защото незнам дали имате поглед върху преподаването в днешното училище, но с ръка на сръцето ви казвам, че там положението е плачевно. Обиколила съм почти, да не кажа и всички частни училища в София, отделно слушах съвети от препатили родители и се оказа, че както и в държавните училища, така и при тях /частните/ има много проблеми.
Всеки взема сам решението къде ще ходи на градина детето му и след  това на училище. Просто в тази тема аз споделих позитивното си мнение за градината, която посещава дъщеря ми.                 
дЕБОРА Не се обеснявай-темата е за частни детски градини и ако някой не му харесват коментарите да не я посещава.
Мен лично ме интересува мнения за частни детски , не ме вълнуват държавните.Ако ме вълнуваха щях да следя темата за държавни

# 287
Всеки взема сам решението къде ще ходи на градина детето му и след  това на училище.            

Не винаги е така. Животът ти може да се промени за миг на 180 и тогава просто няма какво да решаваш.
Пък и е доста трудно настина да намериш добра частна детска градина въпреки голямото предлагане.

# 288
E, как ще си вземаш сам решението? Ако детето не го приемат на държавна градина, кое точно решаваш сам?
Според мен при държавните качеството няма шанс да се повиши, докато не се разреши проблема с количеството, а това няма изглед да се случи скоро.

# 289
Мен навсякъде ме гледаха странно, като питах има ли неустойка, ако прекратим договора преждевременно. Веднага запо4ваха да обяняват, 4е адаптацията на детето зависела от родителите и разни други глупости. Останах с впе4атлението, 4е за тях е едва ли не обидно да пита6 такова не6то, което ми се стори много странно.
Все пак на някои места таксата се пла6та по4ти накуп и е нормално 4овек да знае при какви условия 6те си я полу4и обратно, ако не му хареса градината.

# 290
  • София
Мен навсякъде ме гледаха странно, като питах има ли неустойка, ако прекратим договора преждевременно. Веднага запо4ваха да обяняват, 4е адаптацията на детето зависела от родителите и разни други глупости. Останах с впе4атлението, 4е за тях е едва ли не обидно да пита6 такова не6то, което ми се стори много странно.
Все пак на някои места таксата се пла6та по4ти накуп и е нормално 4овек да знае при какви условия 6те си я полу4и обратно, ако не му хареса градината.

А не е ли редно въпросът с неустойките да е уреден в договора? Това си е стандартно нещо. Как така ще се чудят? Непременно настоявайте да има включена такава клауза в договора. Аз бих.

Колкото повече чета тук и още повече се отчайвам от положението с ЧДГ...

# 291
Аз съм неприятно изненадана от неустойките в градината, в която искам да запиша детето си от септември. Подписваш договор за цялата година и ако спреш детето си, неустойката е 50% от целия остатък!! Не се начисляват неустойки само при смърт, дори тръпки ме побиват като го казвам, но точно така го пише в договора. Нямаш право да прекратиш договора дори по здравословни причини.

# 292
Последните няколко мнения ме провокират да кажа няколко важни неща. Naughty

1. Най-точна и вярна информация може да се получи в съответната детска градина.
Тук има много мнения, основаващи се на на "една жена каза", и след това се правят генерални изводи.
2. Повечето автори на мнения дори не са влизали в частна градина и не са виждали договорите им, но компетентно дават съвети и мнения, които са далеч от истината.
3. Не можах да открия смисъла на написаното  "...Останах с впечатлението, че за тях е едва ли не обидно да питаш такова нещо.." Авторът, посетил частните градини не е ли разбрал дали има или няма такава клауза в договорите им?

И като извод- който се интересува наистина от частна градина, най-добре лично да отиде на място и да получи необходимата информация.

# 293
Последните няколко мнения ме провокират да кажа няколко важни неща. Naughty

1. Най-точна и вярна информация може да се получи в съответната детска градина.
Тук има много мнения, основаващи се на на "една жена каза", и след това се правят генерални изводи.
2. Повечето автори на мнения дори не са влизали в частна градина и не са виждали договорите им, но компетентно дават съвети и мнения, които са далеч от истината.
3. Не можах да открия смисъла на написаното  "...Останах с впечатлението, че за тях е едва ли не обидно да питаш такова нещо.." Авторът, посетил частните градини не е ли разбрал дали има или няма такава клауза в договорите им?

И като извод- който се интересува наистина от частна градина, най-добре лично да отиде на място и да получи необходимата информация.

Абсолютно си права, само че това е форум и тук се споделят лични мнения, впечатления, а дори и дочута информация. Всеки автор на пост би трябвало да осъзнава, че това е публично пространство и си носи отговорност, ако има някаква злоупотреба. Ценното е именно, че е лично мнение и при такова няма как да се изисква прецизност и пълна обективност. От години големите компании допускат вече лични позиции във фирмените си блогове, а какво остава в един независим форум. Това е най-ценното в крайна сметка - всеки да може да изкаже позицията. Така че аз лично следя с огромен интерес темата и е хубаво, че толкова хора споделят и изказват мнения.
Иначе не вярвам някой родител да тръгне да записва детето си някъде без да посети градината и без да си изчете договора.

# 294
Подписваш договор за цялата година и ако спреш детето си, неустойката е 50% от целия остатък!!
Сещам се коя е градината. Аз не бих подписала такъв договор. Не само заради риска да се загубят много пари, но и заради нивото, на което се поставят отношенията с клиентите. Посланието, което отправят с подобна клауза, би ме отблъснала силно.

# 295
  • София/Русе

Колкото повече чета тук и още повече се отчайвам от положението с ЧДГ...

Да, така е за съжаление. А като почнеш да обикаляш съвсем се отчайваш.

# 296
  • София
Подписваш договор за цялата година и ако спреш детето си, неустойката е 50% от целия остатък!!
Сещам се коя е градината. Аз не бих подписала такъв договор. Не само заради риска да се загубят много пари, но и заради нивото, на което се поставят отношенията с клиентите. Посланието, което отправят с подобна клауза, би ме отблъснала силно.
Да, и аз, този договор навремето директно ме отказа от записване в тази градина, заедно с още няколко неща. Confused

# 297
Писах през тел и се редактирам.
Ред, не знам какво намеква6. Вероятно, 4е не съм посетила градините и говоря наизуст. Ходих в десетина градини. Имах набор от 7-8 най-важни за мен въпроса. Единият бе6е как се прекратява договора.Намирам го за нормално, така, както могат да ми кажат на колко вноски се пла6та таксата, да ми разяснят в 1-2 изре4ения каква е нустойката, ако родителят иска да прекрати договора. Естествено, 4е след това съ6то 6те го про4ета, но какво им пре4и устно да ми го съоб6тят съ6то? Някои градини нямат договора на сайта си, така 4е преди да посети6 градината, няма как да разбере6.
При 90% първият отговор, който полу4авах, бе6е-ама вие не трябва да тръгвате с тази нагласа, 4е на детето няма да му хареса. адаптацията обикновено е по-трудна за родителите, отколкото за децата  Whistling Аз какво питам, те какво ми отговарят  ooooh!

Последна редакция: чт, 07 юли 2011, 00:13 от Soleil*

# 298
Здравейте!
Някой знае ли дали ЧДГ "Славейче" вече функционира ?!? Много ще съм благодарна ако има родители, чиито деца посещавата въпросната детска градина и споделят лични впечатления  Hug.

# 299
  • София
Здравейте!
Някой знае ли дали ЧДГ "Славейче" вече функционира ?!? Много ще съм благодарна ако има родители, чиито деца посещавата въпросната детска градина и споделят лични впечатления  Hug.

Доколкото знам функционира. Собственичката/ директорката все я рекламира тук. Сигурно можеш да я рапиташ на лични или да и поровиш в публикациите за по- ясна представа http://www.bg-mamma.com/index.php?action=profile;u=295299

Общи условия

Активация на акаунт