Частни детски градини София 3

• 71 772
  • 760
  •   1
Отговори
# 435
Тази Веда в сградата на Сименс не е ли ведомствената градина на Сименс? Отворена ли е за външни деца?

# 436
Епифания, а вие защо сте ходили в сградата на Сименс? Да не би групите да са разделени по възраст в двете сгради? Мен ме заведоха само в градината на М.Д.Христов, а по телефона питах на кой адрес точно  да отида, защото в сайта им са два. Аз се отказвам от Веда. Компромисите, които трябва да направя, са твърде много, а и имах усещане, че не ми казват всичко.
Някой може ли да ме насочи към новата тема Клуб родители на частното образование? Чета в момента старите. Последната, която намерих е заключена и няма линк към нова.
Май е отпускарски сезон и само аз си пиша тук. Чета ви и назад, но инфото е много.

# 437
  • София
здравейте,
прочетох последните ви постове и ще си позволя са споделя следното - ако искате да сте сигурни че децата ви няма да излезнат на улицата и че ще си играят на места, където не са акали кучета и котки - ами запишете ги в някоя ДГ която не е в самата София - бояна, драгалевци, симеоново. Там повечето са в къщи с доста прилични дворове и наистина децата се гледат много добре. /мога да кажа за нашата че е така със сигурност/
Не се заяждам или нещо подобно но помислете наистина- пък и там , по-нависочко ще дишат чист въздух.
Да, знам далече е но пък хората организират транспорт - и транспорта не е никак скъп. аз самата съм сметнала че ми е 10 лв в двете посоки. / за ориентир живеем в изток а градината е в бояна/
желая ви успех при намирането на най-доброто място за вашите слънчица!

# 438
  • София
Bunnie , може и да не е скъп, но за това пък е продължителен. При тези задръствания и факта, че се извозват повече деца т.е. не се минава по най-прекия път да дома/градината, децата прекарват часове в превозното средство, което си е мъчение за тях. Пиша го като майка, чието голямо дете е посещавало градини в Бояна и Симеоново, а малкото - съвсем близо до дома. И наистина мога да оценя какво предимство за детето е бързото транспортиране (личмно на мен ми е по-удобно да го метна на бусчето, а не аз да се занимавам с логистиката). А относно излизането по улиците и кучешките.. Ами има достатъчно ЧГ със собствени дворове, от които децата не излизат. И нашата е такава, а сега, през лятото, веднъж седмично ги извеждат и извън София. По отношение на чистия въздух наистина нищо не мога да кажа.. Обаче си мисля за този, който детето ще диша докато се лашка от и до ДГ.

# 439
  • София
Лекси така е.
но пък си мисля че 30 мин не е кой знае колко дълго пътуване. / вие не пътувате ли в колата от верме на време, че и за по-дълго?/ освен това по собствени впечатления знам че децата  /поне при нас/ се чувстват съвсем ок- смеят се, забавляват се, пеят си песнички и т.н.... И децата не изкарват часове в превозното средство, защото ги взимат сутрин рано преди огромните задръствания, което на нас ни е леко трудно но се справяме / на нас най-ранното ни взимане сутрин е в 7.30., но мисля че голяма част от децата в другите градини и с работещи родители стават горе долу в този даипазон пък дори и градината да се намира отсреща/

това с хвърлянето им на бусчето и " аре, чао" ми прозвуча като обида към нас родителите, които са оставили децата си да пътуват с транспорта организиран от градината. Sad

Но в крайна сметка понякога се налага да направиш компромис.

просто се потресох като прочетох последните 2 страници, в които описвате как ги водят на разходка извън градината, лакират си ноктите и тн. и реших да споделя това, което ми хрумна Grinning

И друго ме учуди - Това дето са казали че за малките деца нямало смисъл от английски език, че едва ли не не научават нищо......Това са пълни глупости. Доказано е, че децата колкото са по-малки толкова са по-адаптивни и по-бързо научават новите езици. Ела виж моята щерка за 1 г колко неща на английски знае. Зависи си единствено от учителката......

# 440
  • Sofia
Здравейте отново, момичета Simple Smile
Аз записах сина си в Рай и засега съм много доволна. От всички, които търсите градини никой не споменава Рай, а тя е съвсем близо до Германи.  Не сте ли я посещавали, имате ли отзиви за нея? Знам, че в предишни теми е обсъждана, но в търсачката нищо не ми излиза. Искаше ми се да видя мнения на родители, чиито деца са били там, или се канят да ги запишат, както и какви са мотивите на тези, които не я избират.
Успех на всички Hug

# 441
  • София
Bunnie, извинявай, не съм искала да обиждам. Самата аз съм ползвала транспорт. Живеем близо до НДК - и до градината в Симеоново и до тази в Бояна (поне преди 5-6 г.) пътуването беше почти час в едната посока т.е. детето губеше близо 2 часа в път (със сигурност си спомням, че в по-близката от двете ДГ бусчето тръгваше в 16.30, а дъщеря ми пристигше в 17.15-17.30). Причината беше както писах задръстванията и факта, че се взимат/оставят и други деца, а и често родителите не са точни. Особено през зимата се е случвало да има и големи закъснения.
Относно воденето извън градината и за мен е притеснително. Всъщност се отказах от Монтесори в Лозенец именно след като видях как децата минават по стръмната Богатица, където на места почти няма тротоар, хванати за въженце. Иначе много си я бях харесала..
За английският - аз съм от тези родители, които смятат, че език "истински" се учи в по-късна възраст, но интензивно. В тази връзка изобщо не ме е вълнувал факта, че в ДГ учат английски. Но признавам, че съм очудена от многото думи и изрази, които дъщеря ми (4 г.) знае.
Scarlett83, преди години не я избрах заради малките, мрачни помещения, които ми се сториха много подтискащи. Сигурно и защото я посетих през зимните месеци. Иначе базата е едно от последните неща, които гледам. За лятото обаче, дворът им е разкошен.

# 442
Здравейте момичета, нова съм в темата и искам да попитам някой знае ли повече за ЧДГ Българанче и имате ли впечатления от нея. Записах дъщеря ми там и от 1,09, трябва да тръгва на ясла, но все пак бих се радвала да обменим впечатления. Като цяло доволни ли сте от ЧДГ?  Hug

# 443
  • София
здравейте момичета,

искам да ви попитам за "Оксиния"? Виждам, че има добри отзиви. На мен ще ми се налага да оставам сина за гледа 7-8 дена в месеца, прездругото време има кой да го гледа. Виждам, че в "Оксиния" има почасово гледане на деца. Имате ли инфо за цените?
Търся най-оптималния вариант за нашето положение и съм в процес на проучване  newsm78

# 444
Bunnie , а коя е вашата детска градина?
Мен транспортът ми идва скъп. Той не е скъп сам по себе си, но като го прибавим към 700лв градина и цифрата вече отива на 900лв и ни е скъпо. Аз търся нещо до 800лв максимум.

Звънях в Жирафче и директорката ми направи добро впечатление по телефона. Тази седмица ще ги посетя.
Ходих и в Ерих Кестнер, но не можах да видя базата, че бяха в ремонт и почти никакви впечатления не добих. От разговора с директорката ми се стори доста по-добре от Веда като програма.

# 445
  • София
Звънях в Жирафче и директорката ми направи добро впечатление по телефона. Тази седмица ще ги посетя.
Ходих и в Ерих Кестнер, но не можах да видя базата, че бяха в ремонт и почти никакви впечатления не добих. От разговора с директорката ми се стори доста по-добре от Веда като програма.

Ние имаме горещи препоръки за Жирафче от наши познати, и аз съм им звъняла и по телефона също ми направиха добро впечатление - разкажи после как е минала визитата. Сега се насочвам към Монтесори заради методиката, но ще почна да обикалям края на Септември.

# 446
Виждам, че в "Оксиния" има почасово гледане на деца. Имате ли инфо за цените?
Миналата година бяха около 220 за половин ден и 330 за цял. Сега може да са вдигнали цените, така че най-добре се обади да питаш.
Хубавото е, че се плаща само за присъствените дни.
Виж какви са другите деца в групата и дали има на възрастта на сина ти. Дъщеря ми като ходи беше точно на 2-2.5, но останалите бяха първокласници и й идваха малко големи.

# 447
  • София
Елора, много ти благодаря за инфото  Hug Ще звънна. Аз се надявах да са на възрастови групи, за да може да общува с връстници. Понеже търся вариант да се плаща само за дните в месеца, които присъства, а не пълна такса, ще ги попитам  Peace

# 448
  • София
Всъщност се отказах от Монтесори в Лозенец именно след като видях как децата минават по стръмната Богатица, където на места почти няма тротоар, хванати за въженце.

Лекси, как ти изглеждаше цялата група, минавайки по улицата? А учителките?
Аз ходих на една среща през пролетта специално само и единствено за разходките извън градината да ми обяснят в какво се изразява протекцията на децата и ми обясниха, че просто страшно много внимават... Че има учителка в началото, по средата и в края на въжето. Те вървят откъм колите и децата се падат от вътрешната страна. Ако имало ново/малко дете върви плътно до учителка, за да е по-сигурно. Дават знаци с ръце на шофьорите при пресичане, а самите шофьори били много внимателни и спирали или ги заобикаляли отдалече като видели групата деца, повечето от тях вече дори ги познавали... И казаха, че децата са много дисциплинирани и досега инциденти не са имали (чук-чук на дърво). Те самите се чувствали по-сигурни да се държат за въжето и не се пускали (надявам се, че е така)...

Но хич няма да ми е излишно едно безпристрастно, странично наблюдение...

Аз вече супер много се психирам от излизанията с наближаването на градината Rolling Eyes
Отделно дето още не знам каква точно е площадката в Южния парк, на която ходят, а моето дете има навик да излиза от площадките като му писне... И в комбинация с разказите от предните страници.... Абе параноя....

# 449
  • София
Цитат
Аз вече супер много се психирам от излизанията с наближаването на градината
Отделно дето още не знам каква точно е площадката в Южния парк, на която ходят, а моето дете има навик да излиза от площадките като му писне... И в комбинация с разказите от предните страници.... Абе параноя....

в последно време се чудя на какъв ежедневен стрес сме подложени майките, а и децата. Как ще съм работоспособна не знам, като постоянно ще мисля точно ей такива неща, които ти си описала  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт