Частни детски градини София 3

• 71 697
  • 760
  •   1
Отговори
# 510
На живо е наистина впечатляваща Тути. Интересно ми е дали все още имат свободни места?

# 511
А дали някой ще може да помогне и на мен. Търся хубава детска градина в район Гео Милев или около парка Заимов. 

# 512
  • София
Преди години бяха една от силните частни градини. После изведнъж затвориха. Скоро писах за тях в блога си http://danybon-hlapeta.blogspot.com/2011/07/blog-post_1288.html

В блога пише "ще работят и като детски център"? Как така хем градина, хем детски център, не разбирам? В какво се състои разликата?

Btw една приятелка сподели, че градината била толкова лъскава, че детето щяло да се шокира после от допира с основното училище Simple Smile

# 513
Преди години бяха една от силните частни градини. После изведнъж затвориха. Скоро писах за тях в блога си http://danybon-hlapeta.blogspot.com/2011/07/blog-post_1288.html

В блога пише "ще работят и като детски център"? Как така хем градина, хем детски център, не разбирам? В какво се състои разликата?

Btw една приятелка сподели, че градината била толкова лъскава, че детето щяло да се шокира после от допира с основното училище Simple Smile

Stelfy, мерси, че ми обърна внимание. Увеличих снимката на брошурата. Имам предвид детски парти център. Посочили са го в дипляната - "парти център" (вижда се най-долу).

Набързо прегледах пак сайта им. Направих си бърз анализ на послания, на имиджа, който се стремят да изградят. Не виждам да са посочили лиценз. А напоследък лицензираните градини извеждат този факт като основен на сайтовете си.

Нямам представа каква е ситуацията около "Тути". Преди години имаха лиценз и затова бяха попаднали в списъка ми за оглед. Предполагам, че при преустановяване на дейността, може би има някаква промяна. Със сигурност затвориха през 2006 година. Тогава много познати деца от Тути се оплакваха, че изведнъж от градината са им казали, че я затварят. Имаха добра подготовка все пак и затова беше леко изненадващо добра ЧДГ да затвори.
Затова и сега на мен са ми интересни и затова се разписах за тях в блога. Предполагам, че ще дръпнат. Личи си, че имат някаква визия за бъдещето. Малко ме притеснява това заиграване с леко по-силния акцент на "английското" и във визията, и в наименованието. Дано да е напълно оправдано.
Но на този етап и на мен ми харесва и ще ги наблюдавам.  

# 514
Мисля, че имат лиценз или го очакват всеки момент. А английското идва от това, че са насочени към децата на чужденци у нас. Както и от досегашния опит на част от персонала. Не е просто заиграване. Посетих ги наскоро, разговарях с някои от тях, много съм впечатлена. Ако избирах между частни градини, тази би ми била много напред в списъка. Най-отпред даже.

# 515
Мисля, че имат лиценз или го очакват всеки момент. А английското идва от това, че са насочени към децата на чужденци у нас. Както и от досегашния опит на част от персонала. Не е просто заиграване. Посетих ги наскоро, разговарях с някои от тях, много съм впечатлена. Ако избирах между частни градини, тази би ми била много напред в списъка. Най-отпред даже.

Eмем, благодаря за точна информация! Определено ще са интересна градина. Личи си, че има дългосрочна мисъл.

# 516
Здравейте мами   bouquet

Дали някоя от вас има информация за частна детска градина БонБон в Люлин 9? Търсих, но не намерих отзиви  Rolling Eyes Това им е сайта http://www.bonbonkidz.com/

# 517
  • София
Емем, какъв е досегашния опит на персонала? Какво те впечатли най-много от градината?

На мен ми е интересно каква им е педагогическата система, по какъв начин възпитават и се грижат за децата... Аз гледайки логото, брошурата, сайта, представянето на информацията в сайта малко ми изглежда като английски пансион и сякаш много строго по някакъв начин. Например в графика за деня има нон-стоп "контролирани игри", а времето за свободни е минимално... Това ми напомня на държавните градини, в които ако е станало 10 часа значи трябва да си вдъхновен за рисуване, няма искам-не искам, няма ама на мен ми се играе с конструктор, не обичам да рисувам...
Разбира се може да има съвсем различно обяснение за нещата, просто на мен от сайта малко така ми се струва, дано да не е така де Simple Smile

# 518
  • София
А дали някой ще може да помогне и на мен. Търся хубава детска градина в район Гео Милев или около парка Заимов. 

В Гео Милев има чисто нова градина -  http://www.thecastle.bg/bg/

# 519
В Гео Милев има чисто нова градина -  http://www.thecastle.bg/bg/

Благодаря ти, Stelfy. Но тази детска градини значително надвишава бюджета ни, просто 850 лв. ми се струва прекалено. Аз търся нещо до 700. А иначе знам къде е и често минавам покрай нея.

# 520
Емем, какъв е досегашния опит на персонала? Какво те впечатли най-много от градината?

На мен ми е интересно каква им е педагогическата система, по какъв начин възпитават и се грижат за децата... Аз гледайки логото, брошурата, сайта, представянето на информацията в сайта малко ми изглежда като английски пансион и сякаш много строго по някакъв начин. Например в графика за деня има нон-стоп "контролирани игри", а времето за свободни е минимално... Това ми напомня на държавните градини, в които ако е станало 10 часа значи трябва да си вдъхновен за рисуване, няма искам-не искам, няма ама на мен ми се играе с конструктор, не обичам да рисувам...
Разбира се може да има съвсем различно обяснение за нещата, просто на мен от сайта малко така ми се струва, дано да не е така де Simple Smile

Не знам какаво те кара да мислиш, че няма време за свободни игри... сега им погледнах програмата: http://tuti-bg.com/timetable.php и виждам, че има достатъчно време и сутрин, и следобед за 'игри'. Сутрин има гимнастика и после две занимания, което е съвсем ОК. Нали се сещаш, че като има 20 деца, не става един да се вдъхнови за рисуване в 10, друг за игра с лего, а трети да иска час по музика... а педагогическата им система ен знам точно каква е, но предполагат, че ще използват комбинация от български и английски учебни програми за предучилищна възраст. Мен лично ме впечатли най-много базата, тъй като друго все пак нямах възможност да видя (напр. занимания с децата). Но се вижда, че правят нещата с желание, вкус и професионализъм; това определено ми допадна.

# 521
  • София
Мерси за отговора. Стори ми се малко времето, защото контролирана игра (или учене чрез игра, както е в английския вариант) в размер на 60 минути ми се видя твърде дълго за "учебен час"...

# 522
И на мен ми хареса Алфиета. За до 5г. не е лошо обаче виждам, че нямат учебни занимания.

Ами, зависи какво разбираш под учебни занимания.
Имат английски, редовно четат приказки и ги разиграват, учат стихотворения.
Марти за 2 месеца, определно супер много "дръпна". За мен важното е, че цялото "учене" става под формата на игра, а и се отделя голямо занимание на изкуствата - апликиране, моделиране, които развиват финната моторика, както и на спорта - плуване, спортни игри и т.н. Всеки петък ги водят или на Витоша, или до някой музей, ходили са до Ботаническата градина, Историческия музей, а там също освен, че играят, "учат" Simple Smile

# 523
И аз съм впечатлена от ТУТИ. Честно казано само цената ме притеснява.... уви

# 524
къде е тази-тути-кое те впечатли,може ли малко инфо-какви са условията,таксите,къде е ?Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт