Частни детски градини София 3

• 71 658
  • 760
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте, виждам, че сте коментирали новия център на Монтесори в Княжево, днес отидох на деня на отворените врати и да споделя накратко.

Помещенията са отремонтирани и приличат на малки дървени хижи, сравнително ниски тавани, без монтирано все още отопление, необзаведени. Все още няма обособен двор или пространство за игра навън, като изключим класическо старо малко игрище ( на цимент). Улицата до там е доста стръмна, зимата със заледяванията не знам как ще е, не е много близо до спирката на трамвай номер 5 за ходене пеш, особено за малко дете.

Мен ме интересуваше т.нар. яслена група. Нейната "хижичка" е на два етажа, с външни стълби, на първия етаж е предвидено общо пространство за игра и хранене (не особено голямо, вероятно около 20 квадрата), а вторият етаж е спално помещение, само с един прозорец, относително тъмно, предвидено е отопление с конвектори. Жалко че все още е необзаведено и не успях да усетя истинската атмосфера. Все още търсят медицински персонал за най-малките.

Това са моите бързи впечатления, дано съм била полезна, но разбира се най- добре е всеки да види лично.

# 586
secret girl , чудесна работа! Peace Ако имаш впечатление и от други.....давай!

# 587
  • София
продължавам Simple Smile

Чуден свят – тази градина ми хареса и може би щеше да е нашата, преди да видя Пролет Simple Smile Имат салон, мед. кабинет, охрана, организирани са на „кабинетен” принцип – всяко заминание е в съответната стая, имаха страхотни неща в кабинета по изкуство Simple Smile. Не съм убедена, обаче, че тази система е добра за малко дете, което тепърва тръгва на градина, защото непрекъснато се мести от стая в стая и не няма „негово” място. Спането е организирано на сгъваеми легла по кабинетите, има едно спално помещение за най-малките. Дворчето е добро, макар и не голямо (на както се убедих, не са много частните градини с голям двор). Имат дългогодише опит и правят впечатление на добре сработена машина. Условията им за транспорт обаче са безумни – такса от 1500 евро за половин година, таксата е 630 лв на месец.Слънчево зайче – такса 550 лв. Мноого властна директорка, донякъде симпатична, но много деспотична – при нея мърдане няма, адаптация също – детето идва и остава, няма глезотии. Иначе ми демонстрира колко я обичат децата и те наистина с радост я прегръщаха. От градината не се излиза – няма театър, няма разходки, няма бусчета (което също е донякъде разумно, но...). От доста време се канят да се местят в нова, фантастична сграда някъде до американския колеж, но кога ще стане това не е ясно. В една сграда са с учениците от Българско школо, но в различни крила. Материалната база е посредствена.
Меридиан 22 – такса 480 лв. Тази градина е най-близо до нас, за това и отидох да я видя, но нищо не ме впечатли – почувствах се като в държавна градина, само че с такса...Там също са в една сграда с ученици. И успях да мерна как една лелка се караше на едно ревящо за майка си дете...
И нашата Пролет Simple Smile Вече разказах как ме впечатли директорката и като цяло беше много внимателна, не настояваше да я „купим” веднага, сама каза – огледайте и други, преценете... Градината не е голяма, но вътре е много симпатично, от тази година имат още една сграда - за предучилищната. Въпреки че са с най-ниската такса (420 лв), обзавеждането, баните бяха едни от най-хубавите, които видях.
Ако нещо повече ви интересува за някоя от градините, питайте Simple Smile

моето дете е в тази градина и нека споделя:
таксата за транспорт не е 1500 евро, а 120 евро на месец което е 720 евро за 6м. не знам кой ти е цитирал тази цена.

на мене кабинетната система много ми харесва защото така децата не свикват само на едно място а се учат да се приспособяват по-лесно. Така са и с учителките им. Всяка година учителката е различна. Не е проблем за детето защото то я познава т. като те непрекъснато се виждат с всички учителки и дечица. Това пък да познава всичките дечица от градината ми се струва много добре предвид че лятото групите са им смесени и така пак са с познати деца и другарчета.

Твоето детенце на колко годинки  е? Може де се окаже че ще са в една и съща група.

# 588
Bunnie, блгоадаря за уточнението, информацията ми е от самата градина, но явно не е точна. Но ние се спряхме на друга драдина, така че няма как децата да са заедно:)
Отровка, ак отрябва да съм честна, отщя ми се въобще да гледам частни градини - толкова много компромиси видях, много се разочаровах...

# 589
Здравейте, виждам, че сте коментирали новия център на Монтесори в Княжево, днес отидох на деня на отворените врати и да споделя накратко.

Помещенията са отремонтирани и приличат на малки дървени хижи, сравнително ниски тавани, без монтирано все още отопление, необзаведени. Все още няма обособен двор или пространство за игра навън, като изключим класическо старо малко игрище ( на цимент). Улицата до там е доста стръмна, зимата със заледяванията не знам как ще е, не е много близо до спирката на трамвай номер 5 за ходене пеш, особено за малко дете.

Мен ме интересуваше т.нар. яслена група. Нейната "хижичка" е на два етажа, с външни стълби, на първия етаж е предвидено общо пространство за игра и хранене (не особено голямо, вероятно около 20 квадрата), а вторият етаж е спално помещение, само с един прозорец, относително тъмно, предвидено е отопление с конвектори. Жалко че все още е необзаведено и не успях да усетя истинската атмосфера. Все още търсят медицински персонал за най-малките.

Това са моите бързи впечатления, дано съм била полезна, но разбира се най- добре е всеки да види лично.

Tова, което пишеш, е силно разочароващо. Външни стълби за яслена група? През зимата ще трябва да се обличат, за да се качат да спят и обратно. Отоплението на конвектори също не ми звучи никак добре. Жалко, мислех, че поне в новия център ще се постараят с базата.

# 590
  • София
Струва ми се, че това, което dika90 е описала, не е съвсем точно. Аз бях в неделя и разбрах, че спалнята на 2рия етаж е само за големите, според мен малките ще си спят долу и няма да излизат навън.
За големите обаче това е факт - ще трябва да излизат от класната стая навън, за да стигнат до трапезарията, също и до спалнята, и всеки път ще се обличат и обуват като за навън. Малко странно ми стана, но като се замислих, не е чак такава драма, тъкмо ще дишат повече чист въздух. Ако времето е съвсем ужасно, ще им носят храната в класната стая.

# 591
Теоретично винаги е възможно човек да не е доразбрал, но бяхме двама и двамата разбрахме едно и също. Първата къщичка ми казаха, че е за най- малките - първо ниво игра и хранене, второ ниво спане, което звучи логично принципно. А не мога да си представя малките да спят, играят и се хранят в това малко помещение на първия етаж. Според мен мястото за спане трябва да е отделно помещение, по ред причини, а и там наистина няма място и за легла, и за кът за хранене, и за игра. Но пак казвам, нека всеки сам провери.

# 592
Нова градина по метода Монтесори
Изглежда невероятно! Намира се в Горна баня, доколкото разбрах. Не знам никакви други подробности.

# 593
secret girl , ето за това става въпрос. И ако Министерството беше обърнало повече внимание на исканата от съюза на частните училища проверка и контрол......нямаше така да стоят нещата! Ако държавната субсидия се даваше на всяко дете, повече родители щяха да имат избор, а нелегитимните "ЧДГ", сами щяха да окапят, защото нямаше да са конкурентно способни!

# 594
  • София
Елора, не се отваря линка.
dika90, ще проверя и ще пиша, аз със сигурност съм заинтересована, защото след 2 седмици ще местя детето от Богатица в Княжево, тя е в групата на големите. Simple Smile

# 595
# 596
Това не са всички снимки, просто извадих няколко произволни.

# 597
@ Olive - успех с преместването, важното е да ви хареса на вас и на детето разбира се, а и ще бъде полезно и за другите да чуят още впечатления за това място. Аз ги изчаквах до последно за деня на отворените врати с риск да изгубя друго място именно защото харесвам подхода и философията им, но за мое огромно съжаление това, което видях, на този етап, в този му вид и за възрастта на моето дете конкретно, не ме убеди, че това е най-подходящото място за нас.

За градината в Горна Баня - пишете пак като имате повечко инфо, напр. адрес, възраст на децата, места и най- вече квалификацията на персонала. Иначе снимките са много уютни.

# 598
Снимките са страхотни, показват едно добре изпипано местенце за децата. Само дето леглата на два етажа за мен е безотговорно/ смело решение.

# 599
  • София
Наистина изглежда чудесно... Но.. Горна баня.. пак??... Как е възможно всички градини да са изхвърлени по периферията на София егати.... Това започва да става прекалено разочароващо... Да, знам че е много трудно със сградите... И все пак е разочароващо  Tired

Btw аз не можах да ида до Княжево в неделя, но ходих преди 1-2 седмици само да погледна отвън, понеже имахме път натам и това, което видях не ми хареса... Струват ми се ужасно непрактични и неудобни за децата тези многобройни отделни помещения, до които трябва да се достига чрез излизане отвън. А тъй като дървените къщички ще са разделени тематично (една с материали по география примерно, една с математика и т.н.) значи, че детето, за да си смени "играчката" трябва да се преоблече, излезе, прекоси, преоблече само за това... Сега е лято и не прави много впечатление, но зимата при минус 10 + вятър и сняг картината би била различна.
Двора също не ми хареса - няма достатъчно пространство за игра сякаш, надребнен и терасиран, дано намерят начин да го оправят за другото лято... Големи компромиси са това, не знам доколко оправдани...

Иначе за малката група и аз разбрах, че тухлената къща ще е само за тях (ако не веднага, то скоро). Големите щели да бъдат само в дървените къщи до нея. Специално попитах...

Общи условия

Активация на акаунт