Любители на котки - тема 50

• 45 963
  • 741
  •   1
Отговори
# 705
Ако знаете колко страдащи животинки срщам всеки ден по улицата и колко много се мразя, че съм безпомощтна в повечето случаи... И мразя себе си наедно с другите безотговорни хора. Когато няма какво да направя се чувствам гадно, срам ме е, че имам общо с хората. Те са жестоки, гадни. Винаги е било така. И всичко в този живот е късмет. Ако се родиш в уредена държава и Бог дава здраве на теб и семейството ти до преклонна възраст си страхотен късметлия, за животинките се отнася същото. Не, че другаде няма изроди- пълно е, но някак си не се чувствам добре сред хора, които се държат карйно лошо с животните. Не е честно да сме толкова безотговорни същества. Яд ме е. Познавам само 5-6 човека, които помагат, в истинския смисъл на думата. А аз се чувствам с вързани ръце- едвам успях да навия приятеля си да вземем котката в апартамента. Какво остава да прибера някое животинче... А и едва го навих миналото лято да си я взема (аз Лъки си я прибрах от улицата миналата година). Никой около мен не обича толкова животните и никой около мен няма да спаси едно страдащо животно. А много искам да имам до себе си мъж, който да е поне толкова състрадателен, колкото съм аз. Познавам едно такова семейство и се гордея с тях. Те са единствената ми надежда и се моля да има повече хора като тях. Те се обичат помежду си, те оценяват живота. Щастливи са, защото обичат природата. Не сме сами на този свят, а живвем сякаш ние сме най-важните. А сами само се раждаме и умираме. В останалото време трябва да се  подкрепяме и да пазим, да ценим. Охх и аз се разписах, но наистина ми дойде до гуша да гледам как всеки подминава проблемите, сякаш не са негови.
Пожелавам си хората да започнат да оценяват всичко около себе си и да се научат да го обичат и пазят, като очите си.
Моята Лъки също реагира на НЕ и Пссст  smile3532 Нооо това никак не спира играта й... И продължава да тропаньосва  newsm78 Охх не знам, не искам да я пошляпвам, но понякога само това помага...  Hug

# 706
Моята Лъки също реагира на НЕ и Пссст  smile3532 Нооо това никак не спира играта й... И продължава да тропаньосва  newsm78 Охх не знам, не искам да я пошляпвам, но понякога само това помага...  Hug
Пръскането с вода помага повече, моят само като чуе, че разклащам шишето с вода и се изнася толкова бързо, че все едно се телепортира, а той е изключително бясна гад. Ти се оплакваш от тропаньосване, ама ако ти пратя моят котарак ще ти се стори, че твоята Лъки е ангел небесен, кот е микс от стадо диви коне и издивял върколак, имало е случаи, когато съм го чувала през два хода как вие.
А за останалата част, какво да ти кажа и аз се чувствам по същия начин  Hug!

# 707
Мила, и аз бих я напръскала ако имах възможността да я докопам...  newsm66

# 708
Диди, те котенцата са на около 3 седмцици още, неориентирани са, така че нямаше опасност да наранят мишоците (бяха 2 , за всеки случай  Mr. Green) А мишоците и те са бебета - на същата възраст като котетата.
Може би защото всичките са бебета и няма опасност. Аз си мислех не толкова за котетата, колкото за това че мишките имат вроден страх от миризмата на котка, особено на котешка урина (по този начин се разпространява токсоплазмозата, като лишава мишките от този им страх за да могат да бъдат изядени по-лесно и да предадат заразата). Но може би ако е бебе мишлето, или израсло с котки, да не се задейства този страх. Както и да е, много са сладки заедно!

Хадес сигурни ли сте че е мъжки , четох някъде че с гена на тази трицветна окраска са само женски , освен ако не са с генетича малформация  , може и да бъркам де .
Хадес не е трицветен, а е мраморно таби с бяло. Оттам и приликата му с "питон" - мраморният вид таби наподобява питонови шарки по гърба. Тази окраска се среща и при мъжките, и при женските. Истинските трицветни, които са само женски, трябва да имат и от трите цвята - черно, рижаво и бяло (като Кетя), или съответно еквивалентите им в таби - кафяво таби, рижаво таби и бяло (като това коте).

Боя настрана, най-голямата грешка е прощаването, защото са малки и не разбирали. Така се изпуска ценно време и се градят лоши навици. От малки се почва с дресировката, като направи беля, веднага - плясвате с ръце рязко и твърдо НЕ. Пръскалката с вода е помогнала на много хора в темата, не я пренебрегвайте.
Напълно подкрепям MissNellie. Поговорката за "първите 7 години" важи както за децата, така и за котките (естествено при тях не с "години") - тази възраст е критична и трябва да се възпитават от малки. Другото нещо е постоянство. Не може веднъж да позволявате едно нещо (защото ви е жал да накажете, примерно), пък следващия път като ви прикипи, да извадите чехъла. Така животното само се обърква. Границите трябва да са ясни и при всяко нарушение трябва да следва една и съща реакция, за да направи котката връзката между двете. Аз също съм привърженик на водната пръскалка, много е ефикасна. Също и строгият тон (всъщност няма значение коя дума използвате - "не!", "да!", "здравей!"  Laughing това на което котката реагира е интонацията).

# 709
П.П. Ето защо аз не си пускам котката навън - вижте какво си имаме в двора!

Човекът си се разхожда непоклатимо все едно дворът си е негов, голям непукист е  hahaha Но е голям колкото кокер-шпаньол, с остри зъби и големи нокти. Една котка просто няма никакъв шанс в схватка с такъв дзвер...

# 710
  • Пловдив
Хадес не е трицветен, а е мраморно таби с бяло. Оттам и приликата му с "питон" - мраморният вид таби наподобява питонови шарки по гърба. Тази окраска се среща и при мъжките, и при женските. Истинските трицветни, които са само женски, трябва да имат и от трите цвята - черно, рижаво и бяло (като Кетя), или съответно еквивалентите им в таби - кафяво таби, рижаво таби и бяло (като това коте).

много интересно  bouquet

# 711
Дидитка прекрасна фотосесия си направила  Grinning

# 712
  • София
Ние снощи имахме гости с преспиване. Късно вечерта си легнахме и котката цяла вечер е била на пост пред вратата ни. Сутринта го намерих вперил поглед в дивана, където непознат за него човек е спал. Цяла вечер обикаляше апартамента, като влизаше и при нас да ни провери ние ли сме, там ли сме, спим ли. Сутринта имаше изтормозен вид на неспала котка, тревожен такъв. Много е смешен. Сега, след като изпратихме всички, легна на леглото и въздъхна с облекчение. Изглежда не е много гостоприемен.  Laughing

# 713
Онзи ден моят приятел е спасил едно котараче от сигурно разкъсване...  Cry
Рано сутринта се е събудил от джафкане, ръмжене, плачене и въобще сигурна борба, погледнал е през прозореца и какво да види -- водачът на глутницата кучета, живееща пред тях, захапал крачето на едно коте и го размахва (!) във въздуха, а едно друго злобно куче от същата глутница явно чака ред и то да се позабавлява...
Добре, че е от хората, които помагат  Heart Eyes та е излязъл, разгонил ги е и е прибрал котето в кашонче във входа за 1-2 часа, колкото да отворят ветеринарните клиники. То в началото е било в шок Sad с видими разкъсвания по задното краче Sad Няколко дни постоя във ветеринарна клиника на системи, но вече слава Богу е много по-добре  Praynig Извикали са хирург, който е казал, че може и да спасят крачето, но не е ясно дали няма наранявания и по таза, затова днес приятелят ми ще го води на рентген.
Иначе котьо е такъв красавец -- целият беше в бълхички и мръсен, но като се укрепи ще бъде приказен -- чисто беличък, много нежен. Дано само се възстанови, милото. В клиниката са казали, че има голям шанс да го дадат в приюта в Богров (май че са партньори с А. Rescue). От друга страна аз се замислям дали ще се разбере с Мишката (но много се притеснявам, тя е лошотийка, как ще приеме болничко коте?  Confused)... Душичката малка, толкова се надявам нещата да се наредят за него.

# 714
Ей, много хубави маци сте показали   bouquet ! Да ги нагушкате   Hug Hug Hug
 Дидитка  Shocked - такова животно във вашия двор ли се разхожда?

Ето обещана снимка на моят Фокс /с нова лятна прическа/

# 715
  • Пловдив
КРАСААААААВЕЦ! newsm10

# 716
  • на брега на морето
Я да ви почерпя едно клипче  Grinning (много обичам енотите)
http://vbox7.com/play:ea3d886d

# 717
  • На небето
Дидитка енотите са кротки създания. Виждала съм да идват и да ядат храната на котките или на кучетата без да им обръщат внимание. А ако някое коте се ядоса и го подгони, то бяга. Миролюбиви са. Но е много интересен и сладък гост.
А, по повод четката, точно такава не намерих. Тази която взех е подобна, но с повече зъбчета, но са  малко по нарядко.

Меичка ако котето е болно има голям шанс твоето да го нападне. Така е в природата по силните нападат по слабите. Пък било то и от един вид. И моя Мърчо си имаше едно коте с което го събирахме от време на време. Един ден го прибрах, понеже видях, че си беше наранило крачето. А моя побесня и го нападна зверски с цел да го убие. И друг път съм ги събирала, но подобна реакция от негова страна не имало никога. Като се оправи котето на котето, изблиците му да убива изчезнаха така мигновено, както се бяха появили. Ако искаш да си го задържиш, след като се оправи писанчо, ще им трябват поне 1-2 седмици адаптация, докато се види дали ще се приемат.

# 718
dinora1605 , страшен красавец си имаш  Heart Eyes
Котьо  Heart Eyes много сладко клипче- голям сладур е енота.

# 719
  • Варна
Меичка,
голям късмет е извадило котенцето Heart Eyes Сигурно ще донесе късмет и на стопаните си.
Дидитка,
това е енот, така ли? Не съм на "ти" с такива екзотични за нашата страна животни Embarassed Хубавец.

Общи условия

Активация на акаунт