Прави ли някой ин витро в Селена?

• 44 632
  • 754
  •   1
Отговори
# 150
никога не губи вяра,щом си при ставрев ще успееш,аз съм малко по-труден случей и затова ще се помъча още малко.аз имам проблем с имунологията,но миналата година имаше бременост ,надявам се догодина да стане и най-вече да мога да го износя до края.

# 151
Ще стане. Само трябва спокойствие и търпение, но при мен са в ограничено количество. Аз искам всичко да става ако не веднага, то в момента. Ще стискам палци и при теб всичко да е наред занапред.

# 152
незнам какво търпение да имам за напред,вече 8г. чакам и си повтарям търпение,но има едно но идва времето когато търпението се изчерпва.все пак за тебе това ти е първи опит и нещата са други,макар че аз съм само на 28г. и сега ще ми е 4 поред.но така е трябвало да стане,

# 153
момичета,някой знае ли от кога до кога няма да работят  в Селена?чакам цикъл за да ида за хормони и цветна снимка,но не идва....пия дуфастон вече 1 седмица и половина през 8 часа,но нестава:((((((((

# 154
момичета,някой знае ли от кога до кога няма да работят  в Селена?чакам цикъл за да ида за хормони и цветна снимка,но не идва....пия дуфастон вече 1 седмица и половина през 8 часа,но нестава:((((((((
Ще работят,само процедури няма да се правят през юли,но все пак се свържи с лекаря си и питай.

# 155
Мина и кръвния тест.  EFN е. А като капак на всичко останалите не са се развили и няма и за замразяване.  smile3518  Така че ще започваме всичко отначало.
Знае ли някой на колко години трябва да е жената, за да се разгледат документите с предимство във фонда. Нали ограничението е 43. На 41 ли, 42 ли???

# 156
  • Пловдив
Благодаря на всички за отговорите. Аз съм правила лапароскопия - това беше първото нещо което направихме след като видяхме положението на цветната симка и закл беше че едната тръба е склетотична  Thinking (не разбрах какво и е точно, но май ми е така по рождение) а другата е с голямо разширение. След лапарото доктора, за да ми повдигне настроение, ми каза че ще имам деца и шанса е мн голям от първия път да се получи Praynig Може да си представите какво облекчение почувствах. Ставрев като видя в какво състояние съм ми каза - Моника ти трябва да се бориш за детето си колкото дълго трябва и ще си буташ количката един ден. За да стане това трябва да го предизвикаш с положителни мисли и да си представяш че се разхожда с количката - това е половината от успеха !
Щом толкова хора казват че пол. мисли отключват хубавите събития...значи освен да тичаме да правим поредното изследване, или да изпием поредното хапче можем да отделим няколко минути да помечтаем ...как бутаме количката например. А относно инвитрото ако си приготва някаква средна сума (да кажем 5-6000) по време на стимулацията ли ще се разбере че ми трябват още и кога е краното плащане ...или е на вноски ?

# 157
  • Пловдив
А за кандидатсване по фонда - Ставрев каза че няма да ме одобрят, защото тръбата е пропусклива за момента, макар че е разширена и шанс почти няма. Не е логично за мен ама какво да се прави..не мога да ги подам без да ги види документите..нали минават пред лекаря да даде становище.

# 158
plodche,напротив всички одобряват от фонда.Има много семейства с неизяснен стерилитет ,те са одобрени от фонда.Според мен това са глупости.Искай си документите от Ставрев и отивай да си ги подаваш.Недей да си губиш опитите.Аз лично познавам семейство което е с неизяснен стерилитет и ги одобриха.

# 159
  • Пловдив
Violetka, той има ли право да ми откаже да ми подаде док към фонда (нали минават през него да ги прегледа и предполагам да даде лекарско мнение преди да отидат във фонда) ?

# 160
Violetka, той има ли право да ми откаже да ми подаде док към фонда (нали минават през него да ги прегледа и предполагам да даде лекарско мнение преди да отидат във фонда) ?
Правилно ти е отговорил доктора, няма индикации за тубарен серилитет.
Виолетка за неизяснен  се изискват поне 4 арт процедури и ако тогава няма резултат кандидатстваш с неизяснен. четете правилника и преценете по какъв фактор ще кандидатствате.
Успех момичета!

пп. при навършване на 42г. след подаване на молба до фонда ти предвижват заповедта по бързо.

# 161
  • Пловдив
Velka, тогава да разбирам ли че само запушвания на тръби се обозначават като тубарен стерилитет? Според доктора при мен трябва да стане чудо, но въпреки това - не отговарям на критериите на фонда.

# 162
Да Velka наистина е така,не се бях замислила.Plodche,пожелавам ти късмет,аз така съм се наплашила от лекари,че мисля че всеки гледа парите.Наистина е така каквото прецени лекаря.Извинете ме моля.

# 163
  • близо до Кресненското дефиле
1. тубарен стерилитет при жената
- липса на маточни тръби двустранно (оперативно отстранени);
 - едностранна липса с контралатерална непроходимост или стеноза;
 - двустранна непроходимост на маточните тръби (вкл. след стерилизация);
 - едностранна непроходимост с контралатерална стеноза;
 - двустранна интерстициална или истмична стеноза ;
 - състояние след пластика на маточните тръби най-малко 12 месеца след пластиката, при положение че не е настъпвала вътрематочна бременност;
 - ендометриоза, засягаща аднексите и свързана с безплодието при жени над 35 години, а при жени до 35 години - само след лечебен курс с агонисти на гонадолиберина по програма на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), след края на което в продължение на 6 месеца не е настъпила бременност;
4. безплодие с неизяснена чрез конвенционалните диагностични методи етиология (неизяснен стерилитет).
- данни за безплодие в период най-малко две години, лекувано чрез конвенционални методи, вкл. с реализирани минимум четири цикъла с вътрематочни инсеминации (IUI);

Успех!

# 164
Руми , благодаря за отговора, същото щях да постна и аз, но нямам много време.

Общи условия

Активация на акаунт