Прави ли някой ин витро в Селена?

• 45 599
  • 754
  •   1
Отговори
# 180
Ох момичета, сега ми откри ендометриоза за жалост.Другия месец ще съм на преглед и ще видим какво ще направим.Някой може ли да ми каже как се лекува?Много съм притеснена.

# 181
Нхлувам в темата следя ви и ви чета,сестра ми ражда в селена и имаше проблемми през бременноста и съм безкрайно благодарна на д-р СТАВРЕВ и д-р ТОПАЛОВА!!!сега по въпроса violetka_1976 как така ти откриха ендометриоза,тя се доказва само с лапароскопия със сигурност или съмнения от цветна снимка,лекува се със спиране на цикъла за 3-6 месеца с лекарства които обаче на едни помагат на други не,прави се лапаросопия изгарят се огнища или кисти ако има.имаш ли киста,ако има киста се маха чрез лапаро и се изследва със хистология и чак тогава се доказва ендометриозата,лечението е бавно,казвам това зашото имам приярелка която не я лекува само лапаро направи и забременя след доста дълга борба с еднометриозата,има много случаи когато се лекува и няма подобрения,при всеки различно доста съм чела по темата,но според мен изличшно се притесняваш след като не е доказана,имаш ли неупсешни инвиитрота и какви изследвания си правила,не се притеснявай всичко ще е наред не се шашкай излишно,докато не е доказано!!!

# 182
llullu,имам 3 опита от който 1 успешен,но в 6г.с абортирах.Имам много изследвания.Наистина ли не може без лапароскопия да се види?Минев не е сигурен  затова ще праща снимката в чужбина да се  консултира там с някакъв лекар.Имам 2 лапароскопии,но там не са видели нищо.

# 183
  • Пловдив
Ендометриозата се вижда с ехограф, но чак в 3-4 стадий, когато са големи кисти и огнища. По-рано се вижда само с лапароскопия и затова може би няма как да каже конкретно. Все пак при три неуспешни опита явно се опитва да елиминира всякакво съмнение и пречка за евентуален нов неуспех......пък то успехът както знаеш не винаги зависи от докторите, но поне се опитват. Късмет.  Peace

# 184
А някой, който си е правил лапароскопия в Селена може ли да ми каже, дали дават запис от операцията?

# 185
Дават запис на лапаротот,аз имам диск!violetka_1976 ,ами да не се вижда с УЗ ендометриозата,няма как да се докаже само с УЗ,направи нова цветна снимка,да не би да е хидросалпинг,той понякога изглежда като тъмни петна и много докита се съмняват за ендометриоза,а то не е,явно от неуспешните процедури доктора иска да премахне всички съмнениями иска да е сигурен,да те попитам писала си че има две лапароскопий,кога е последната?Ако е имало нещо то щяло да се види на лапарото,то ендометриозата не може да се развие толкова бързо,че чак да се види на УЗ..))) newsm78 newsm78 newsm78,кисти имаш ли в момента?или тъмни петна които доки да е видял  newsm78

# 186
Моят хидросалпингс се виждаше направо като торбичка.
А ти колко плати за лапарото след като имаш диск? На мен не ми дадоха Sad

# 187
buttinsky,първта ми лапароскопия беше там,не беше скоро но платих към 700 лв.хубаво да е имаш диск,защото ако смениш лекаря поне да покажеш на новия си лекар и той гледа на диска се вижда какво е правил предишния лекар,има ли нещо няма ли..)))и на моя приярелка и дадоха диск,ти кога прави лапаро?

# 188
Знам, че е хубаво, защото сега Стаменов, за когото чаках година и нещо за първичен преглед, искаше да види записа, а не разполагам с такъв. И аз платих към 700 лв. и честно казано се чувствам излъгана.

# 189
llullu,аз имам лапароскопия и се установи тогава че имам хидросалпингс и тръбите ми са прекъснати.Така че е невъзможно да е хидросалпингс .Лапарото ми беше  тази година  януари.Да той видя едно черно петно и кажа че може би ендометриоза.Ще го праща в  чужбина защото не е сигурен.

# 190
Момичета здравейте и от мен.Предстои ми цветна снимка в четвъртък.Искам да попитам пият ли се някакви лекарства след нея и може ли да правим опити за бебче?Прочетох тук там че вероятноста за забременяване след цветна снимка била по голяма.До колко е вярно това твърдение?Знам че при всеки е различно,но все пак.... Laughingуспех на всички.Нека скоро се сбъдне мечтата ни за едно здраво и прекрасно бебче Grinning Grinning Grinning

# 191
На мен ми изписаха антибиотик след цветната снимка.

# 192
Виолетке, сега пък ново двайсе с тая ЕМ.
Айде оправяйте я и после трансфер .

# 193
Да бе sigma,писна ми вече.Всеки път все нещо ново.Вече се отчаях,че скоро няма да има трансфер.Но може да е за хубаво.

# 194
violetka1976, не се отчайвай,д-ра си знае работата,няма смисъл ако има проблем да ит направят трансфер,нека този път да изпипат нещата до-край,за да има после положителен тест,а аз вярвам че ще има,още малко потърпи и ще си ги прибереш на топло хубавите бебета,най-красивото ще бъде твойто.

Общи условия

Активация на акаунт