Прави ли някой ин витро в Селена?

• 45 614
  • 754
  •   1
Отговори
# 195
Знаете ли дали от Селена могат да подготвят и подадат необходимите документи за Фонда за асистирана репродукция? Ставрев сякаш спомена, че имали такава практика, но не съм много сигурна.

# 196
Знаете ли дали от Селена могат да подготвят и подадат необходимите документи за Фонда за асистирана репродукция? Ставрев сякаш спомена, че имали такава практика, но не съм много сигурна.

Да, ще ги подготвите и те ще ти ги придвижат. После ще ти звъннат да ти кажат под кой номер са заведени във ФАР и трябва да си го запишеш, защото с него ще си получиш после Заповедта.

# 197
Здравейте момичета, нова съм във форума, в смисъл следя отдавна написаното и информацията която получавам много ми помага. Искам само да Ви попитам за съвет кой лекар да избера. Колебанията са ми между д-р Ставрев (разбира се) и много ми препоръчаха също и д-р Топалова. Ще съм Ви благодарна и ще ме улесните много ако някой ми отговори.
Желая искрено късмет на всички Heart Eyes

# 198
iv4eg по принцип всички са добри лекари в Селена,но Ставрев е уникален човек,незнам както си решиш аз съм при него и съм много доволна.пожелавам ти успех Hug  bouquet

# 199
  • Пловдив
И аз четох по форуми, но докато не се срещнеш с лекаря и нямаш лични впечатления не става. Аз при д-р Ставрев не мога да "вирея", действа ми депресиращо  Rolling Eyes Като лекар ......не бих искала да го коментирам и там имам резерви. Но това не означава, че на други не им харесва. Пък и форумите са малко или много пристрастни в това отношение, тук от години се въртят едни и същи имена....имам чувството, че малко по инерция.  Peace

# 200
Благодаря на kamito24 и razel dazel Hug. Да попринцип наистина като се отиде на място и човек се срещне с лекаря е съвсем различно. Така че ще си запазя час, и ще отиваме другата седмица. Аз съм правила доста изследвания през тези 3 години докато чакахме да се получи по нормалния начин, така че ще трябва да питам и кои ще ми се признаят. Лошото е, че сме от Стара Загора и се надявам да не ни викат и двамата всеки път, но каквото такова. А за лекар ще си помислим още маничко.
И последно въпросче: първоначално в какво се състои срещата с лекаря-в смисъл правят ли се някакви прегледи или е само запознаване с положението на двойката? И евентуално кога се започва да се действа, знам че е доста различно при всеки, но все пак който е минал по този път ще се радвам да каже. Хубав ден на всички

# 201
  • Пловдив
При мен се започна с обичайния профилактичен преглед: гинекологичен и УЗ, проверка на влагалищна чистота и цитонамазка. Аз отидох на 10 ден от началото на месечния цикъл и се видя доминантен фоликул. След 3-5 дни полово въздържание се прави спермограма, всеки ден без петък, до обяд. В събота и неделя също не се правят спермограми. При нас проблемът се оказа точно спермограмата. Препоръчаха ми следене на овулацията, нова спермограма след три месеца и се видя, че се налага асистирана репродукция. Следва проверка на проходимостта на тръбите: цветна снимка или лапароскопия. Аз избрах второто. След това вече лекарят преценява какво се прави по нататък в зависимост от това какъв проблем е диагностициран. На д-р Ставрев графика е най-удобен, защото той работи само в болницата. Продаде си частния кабинет.  И логично за него има записани най-много пациенти в болницата, защото другите лекари преглеждат предимно в частните си кабинети и трябва лично да си запишеш час. Д-р Минев например работи само един час в болницата, рано сутрин, защото после има операции, което прави възможен преглед на двама пациенти на ден в болницата, през другото време е в кабинета. Но за сметка на това пък е с доста натоварен график там. Иначе всички операции и изследвания се правят в болницата, независимо кой е лекарят. Д-р Топалова май също работи в частния си кабинет. Късмет.  Peace

П.П. Пиша това с уговорката, че вече може да има някакви промени при записването на часовете и друго разпределение на графика на прегледите т.е. и другите лекари да работят повече време в болницата.

Последна редакция: ср, 22 юни 2011, 16:44 от razel_dazel

# 202
Да допълня малко и аз с инфо.
Д-р Топалова работи до 13ч в клиниката след това в кабинета, доколкото разбрах от нея в кабинета е само 3 дни в седмицата, понеделник ,сряда и петък. така че през другото време е в клиниката.
Успех!

# 203
  • Пловдив
Д-р Минев също работи в кабинета в понеделник, сряда и петък, а вторник и четвъртък е в болницата, но странно защо така записват часовете.  Rolling Eyes На мен лично ми беше по-удобно в частния кабинет, вместо да се съобразявам с определените часове в болницата.  Peace То в крайна сметка пак всичко се прави в болницата, само прегледът е на друго място.

# 204
 Преписах си графиците и много благодаря, защото тази подробност не я знаех, че повечето от лекарите не правят прегледите в Селена. Да ви кажа за бързо през какво съм минала и какво сме правили през всичкото това време. От 3 години правим опити за бебче. Направих си изследвания за хормони, хламидия, правихме и спермограма в Пловдив (в Алфа медикус), фоликулометрия и най-накрая лапароскопия. Резултатите са следните:всички хормони са ми в граници във всяка една от изследваните фази от цикъла, спермограмата излезна нормална-без никакви забележки или нещо притеснително, при изследването на овулацията ми казаха, че имам-или поне ми казаха че има доминантен фоликул. От лапароскопията резултата е една запушена тръба с повреден фимбриален апарат и една проходима. Сега година след лапарото резултата е никакъв. Затова сме се насочили да направим ин витро в Селена, но проблема е, че сме от Стара Загора и ми се иска преди да тръгнем да правим каквото и да било, някой ако може да ми каже дали постояно ще сме нужни двамата с приятеля ми да сме там, колко време ще отнеме и разбира се приблизително каква ще е сумата-знам, че е относително, но все пак...
И последен въпрос: дали има възможност да ме запишат по фонда заради повредената и непроходима дясна тръба. Благодаря предварително и се извинявам ако е имало подобна тема. Усмихнат и слънчев ден   bouquet

# 205
Ние също сме от Стара Загора.
Преди малко се върнахме от Селена. Също питахме за фонда дали може да се кандидатства с нашите резултати. За съжаление д-р Ставрев го нямаше, та разговаряхме с една акушерка. Аз също съм с една нарочно прекъсната тръба, а другата е проходима, макар и да не е ясно до каква степен. Казаха ми, че след като на епикризата пише, че лявата тръба пропуска, значи не ставаме за фонда. При нормозооспермия на мъжа ми.
Споменаха, че може да пробваме с инсеминации и след тях ако не стане, чак тогава да кандидатстваме по фонда, или ако се установи, че овулирам само отдясно, където ми е прекъсната тръбата. Защото тогава вече ще е ясно, че съм за ин витро.
Все пак ме посъветваха да разговарям с доктора и да ме прегледа когато се очаква следващата овулация.
Лошото е, че аз вече втори месец не мога да го засека когато ми се пада овулацията.

# 206
  • Пловдив
iv4eg , не знам актуални цени, но последно за гинекологичен преглед+УЗ+ цитонамазка платих 60 лева при д-р Минев, а цените в кабинета му, май са същите като в болницата. Разширена спермограма+ морфология+ преживяемост май е 75 лева. При теб може да се наложи цветна снимка, за да се види сегашното състояние на тръбите. Ама това докторите трябва да кажат, аз ей така си говоря..... Laughing Добре е да отидеш на преглед около 10-12 / при по-къс цикъл може и по-рано/ ден от началото на месечния цикъл и да имате 3-5 дни полово въздържание, за да можете същия ден да направите и спермограма. Така няма да се разкарвате няколко пъти. А после вече докторите като видят резултатите ще кажат кога и кой трябва да ходи, в зависимост от това какво ще предприемат в бъдеще. Peace

# 207
здравейте момичета,днес бях до Селена за цветната снимка,незнам още резултата но видях хормоните,пкк и спермограмата.сравних референтните граници и по моя преценка хормоните и пкк са добре,но спермограмата немога да я разчета Cry,но заключението е asthenozoospermia?знам че това не е правилната тема и се извинявам но само с вас тук си  пиша..въпросът ми е много лошо ли е заключението и може ли инсеминация да се направи след тези резултати?извинявам се още веднъж ако обърквам темата..  bouquet  bouquet  bouquet

# 208
Зависи колко далеч са стойностите от нормата.

# 209
buttinsky от това което пишеш явно и нас няма да ни одобрят за фонда, но каквото такова. Съжалявам, че не си успяла да се срещнеш с д-р Ставрев. Надявам се, че сте нямали уговорка с него а той не е дошъл Thinking
Като имам някакво развитие ще пиша. Wink

Общи условия

Активация на акаунт