Прави ли някой ин витро в Селена?

• 45 626
  • 754
  •   1
Отговори
# 225
  • Пловдив
Ами то си го пише във форума на "Селена" цък  Thinking Освен ако няма някаква промяна.......

# 226
Сега разбрах. Мен ме интересуваше дали доктор Ставрев ще работи, а не дали ще правят процедури. Затова са ми казали, че няма проблем да си запазя час при него.
Извинявам се, ако съм подвела някого с мнението си. Темата все пак е за ин витро.

# 227
момичета да ви попитам някоя от вас правила ли е инсеминация в селена?ако може да сподели  с мен...извинявам се че това не е темата....а колко време са процедурите за подготовка преди инсеминация?благодаря...  bouquet  bouquet  bouquet

# 228
И аз бих се радвала да разбера нещо повече за инсеминациите в Селена.

# 229
  • Пловдив
Bettinsky, Devil аз имам само една инсеминация преди около 2 месеца и ето така протече за мен: Бях стимулирана с клостилбегит (нямах спонтанна овулация) и след 3-тото посещение за фолукуметрия Ставрев настрочи за следващия ден инсеминацията (фоликул 19 мм). Аз даже не очаквах че ще предложи инсеминация, но по-този начин се увеличава шанса за "щастлива среща". Никаква подготовка не съм имала, а и не е нужно, както каза Ставрев. Предходния ден ми взеха кръв и на следващия ден съпругът ми даде материал, а аз през това време попълних документите, за това че приемаме и сме съгласни с условитя(както при всяка процедура). След това се върнах на работа и към 12 отидох в Селената, на сестрата от инвитро отделението казах че съм за инсеминация и веднага ме приеха. До леглото ми имаше минерална вода (трябва да започнеш да пиеш от сутринта, за да има достатъчно количество преди манипулацията). Аз от време на време посещавах тоалетната, защото се наложи да изчакаме доктора, а бях започнала да се наливам с вода от сутринта. Сестрите ми направиха предварителен преглед на ехограф за да преценят количеството на течността и ако позволят, може да отидеш до тоалетната, като дозираш в чашка. Всичко беше много чисто и затъмнено в помещението(мисля че там се правят и инвитро манипулациите), а манипулацията трая 5 мин в която влиза почистване, преглед и инсеминация. Мога да сравня усещането като взимане на вагинален секрет, позата е същата и усещането. Пожеш да останеш 2-3 мин в легнало положение, след което си отиваш до стаята и лягаш. След около 30 мин вече можеш да се прибереш или да отидеш на работа. Сестрите ше ти дадат рецепта с дуфастон, аспирин, утрогестан и витамини които да приемаш следващите 2 седмици. Това се сещам, ако има въпроси - питайте. Успех ! Hug

# 230
Сестрите ми направиха предварителен преглед на ехограф за да преценят количеството на течността и ако позволят, може да отидеш до тоалетната, като дозираш в чашка.
от кога сестрите правят ехогравски прегледи, това изглежда много несериозно  newsm78

# 231
плодче много ти благодаря за изчерпателния отговор.много ми помогна.аз скоро правих цветна снимка в селена и днес бях за резултатите.мислех че ще са добри и че след това ще правим инсеминация.но се оказа че едната ми тръба е запушена а другата е нагъната(направо си е като спирала)и малко се отчаях.незнам защо възлагам толкова големи надежди на инсеминацията..сега ще трябва да правя лапароскопия и евентуално след това инсе..Момичета според вас с рези резултати от цветната снимка с лапаро ще се оправят ли проблемите?дали имам някакъв шанс да забременея по естествен начин?боже..много съм уплашена....но горе главата и само напред:)))

# 232
плодче много ти благодаря за изчерпателния отговор.много ми помогна.аз скоро правих цветна снимка в селена и днес бях за резултатите.мислех че ще са добри и че след това ще правим инсеминация.но се оказа че едната ми тръба е запушена а другата е нагъната(направо си е като спирала)и малко се отчаях.незнам защо възлагам толкова големи надежди на инсеминацията..сега ще трябва да правя лапароскопия и евентуално след това инсе..Момичета според вас с рези резултати от цветната снимка с лапаро ще се оправят ли проблемите?дали имам някакъв шанс да забременея по естествен начин?боже..много съм уплашена....но горе главата и само напред:)))
ако е такова състоянието на тръбите каквото го описваш не разбирам за какво ще с инсеминацията след лапарото. ако правят пластика почти е сигурно да се сдобиеш с извън маточна и после пак лапаро и инвитро, ако нямаш хидросалпинингс по добре още сега направо инвитро.
успех.

# 233
  • Пловдив
Да, наистина сестрата ми направи ехографски преглед, за да прецени позицията и обема на пикочния мехур, както и огледа матката. Правят това руинно за да подготват пациента преди да дойде доктора.

# 234
Да, наистина сестрата ми направи ехографски преглед, за да прецени позицията и обема на пикочния мехур, както и огледа матката. Правят това руинно за да подготват пациента преди да дойде доктора.
е щом е рутинно сестрите да преглеждат то по същата логика може и да поверят това дело и на санитарките или охраната.

# 235

Аз бях със същата диагноза - една запушена и една нагъната тръба, плюс съмнения за хидросалпингс, които се потвърдиха при лапарото. Резултатът е една прекъсната и една все още нагъната тръба със стеноза. Но поне кандидатствах по фонда. Успех, каквото и да решиш!   bouquet

# 236
  • Пловдив
Devil, мила и аз имам тубарен проблем. След направена цветна снимка се установи че едната ми тръба е запушена, а другата е със стеснения. Настрочихме лапароскопия за след 3 дена. Операцията мина, възстанових се много бързо, но едната тръба е склеротична и винаги е била такава (не се е изменила впоследствие), а дугата с мн голямо разширение в свободия си край и няма как да улови яйцеклетка. Доктора каза че шанса да се получи по естествен път е минимален, но ние сме длъжни да опитаме. Щом при мен шанса е минимален и доктора опитва с инсеминация, значи има смисъл и при теб ! Последваха 3 стимулирани цикъла с клостилбегит и както се досещаш, след като съм в темата за инвитро продължавам на следващо ниво Simple Smile. Надежда винаги има !

Последна редакция: вт, 05 юли 2011, 00:20 от plodche

# 237
  • Пловдив
ddnchv, въпроса ти за охраната и санитарките е резонен, но може би трябва да го зададеш на този от който зависи. Просто споделих това което съм преживяла и разчитам на добра памет  Peace

# 238
момичета много съм ви благодарна за отговорите...  bouquet Hug Hugокуражихте ме...нека скоро се сбъдне мечтата ни  Praynig Praynig

# 239
  • Пловдив
Правила съм толкова много прегледи, че дори аз мога да различа пълен от празен пикочен мехур на ехограф. Тук не става въпрос за прецизен преглед, а просто за информативен преглед. По мое време инсеминация съм правила и само лекар ме е преглеждал и процедурата беше малко по-различна от сега, затова не се включвам с информация. Да не говорим, че има едни две лекарки, дето спокойно ги объркваш с акушерки. Специално този персонал: акушерките и дежурните лекарки в родилно са по-млади от мен, но възрастта едва ли има значение. И да, зависи какво е състоянието на нагъната тръба, може да се забременнее и с инсеминация и по естествен път, трудно, но не е невъзможно и в "Селена" те информират за това, поне моят лекар го прави, а не те пращат направо за ин витро.

Последна редакция: вт, 05 юли 2011, 10:40 от razel_dazel

Общи условия

Активация на акаунт