Математически турнири - 10

• 95 326
  • 750
  •   1
Отговори
# 270
Цитат
Не съм срещала отговорите, но мога да ти предложа моето решение
Аз я реших по малко по-различен начин, но не знам как да я обясня на Крис. Той даде доста идеи, но му писна и така и не продължи. Останах аз да се потя. И таткото се включи.
След като разбрахме, че х+y=33, направих 2-те уравнения, второто от които е 12+13y=416. Накарах Крис да изрази x чрез y (x=33-y) и за го замести във второто уравнение. Но той беше вече толкова отегчен, че нищо не схвана. Ще пробвам пак утре.
Страхотна задача.
Голяма мъка ни чака на 04/06... Confused Хич не съм сигурна, че Крис е за там. Няма дастатъчно подготовка, определено.

# 271
  • София
И още искам да попитам и другите майки на току що завършили първолаци по какви сборници ще подготвяте малките състезатели?
По препоръка на svetlaem днес потърсих тази http://www.book.store.bg/p6516/sofijski-matematicheski-turniri-2 … aria-lilkova.html.
За съжаление от издателството ми писаха, че е изчерпана засега. Някой дали я има да я копираме?
Аз съм взела и помагалото за бързоуспяващи, но още не съм го преглеждала. Не знам дали става или не.
Откъде можем да намерим още задачи за СМТ, щом и книжката е изчерпана?

Издателство Изкуства предлага ново издание за СМТ от 2-7 клас
http://www.izkustva.net/prices/prices_MATH.htm

# 272
  • София
И още искам да попитам и другите майки на току що завършили първолаци по какви сборници ще подготвяте малките състезатели?
По препоръка на svetlaem днес потърсих тази http://www.book.store.bg/p6516/sofijski-matematicheski-turniri-2 … aria-lilkova.html.
За съжаление от издателството ми писаха, че е изчерпана засега. Някой дали я има да я копираме?
Аз съм взела и помагалото за бързоуспяващи, но още не съм го преглеждала. Не знам дали става или не.
Откъде можем да намерим още задачи за СМТ, щом и книжката е изчерпана?
Издателство Изкуства предлага ново издание за СМТ от 2-7 клас
http://www.izkustva.net/prices/prices_MATH.htm
Благодаря ти много.
Всъщност, за всички турнири ли си има книжки?
Дали има за Кенгуруто, за Черноризеца, за Салабашев...?

# 273
За другите турнири не съм срещала сборници, но задачи можеш да изтеглиш от линковете на първа страница от тази тема. За СМТ не публикуват задачите в Интернет и затова се налага да купуваме книжките.

# 274
  • София
За другите турнири не съм срещала сборници, но задачи можеш да изтеглиш от линковете на първа страница от тази тема. За СМТ не публикуват задачите в Интернет и затова се налага да купуваме книжките.
За Салабашев, ВМС, КМС има, да. Но за черноризеца за втори клас не намирам почти нищо.

# 275
За Салабашев, ВМС, КМС има, да. Но за черноризеца за втори клас не намирам почти нищо.

Само в Пловдив се провежда Черноризец за 2 клас.

# 276
  • София
Само в Пловдив се провежда Черноризец за 2 клас.
Да, знам. Но по принцип нали може да отидем, ако решим?
Но дори и да не се отиде, задачите не са излишни.

# 277
Ето нещо от мен:http://www.academy21century.com/competitions-2010/chernorizec-hrabar/ch10r2.pdf
http://www.academy21century.com/competitions-2009/Chernorizec-hrabar/ch09r2.pdf

# 278
Тази вечер бяхме със сина ми на церемонията "Успелите деца на България". Беше супер-супер зареждащо, ще кача по-късно снимки и клипчета в блога си. Оглеждах се за Дидева и Макси, но не ги съзрях. В "Наука" бяха само математици. А в горните класове - почти пълна доминация на СМГ. Разбирам вече защо толкова е харесвано това училище. Догодина ще ни е май вече доста трудничко с конкуренцията на връсниците ни от СМГ, но тъкмо повече да се нахъсваме.
Много хубаво е, че я има тази тема. Сигурно е имало и други математици на церемонията.

# 279
Тази вечер бяхме със сина ми на церемонията "Успелите деца на България". Беше супер-супер зареждащо, ще кача по-късно снимки и клипчета в блога си. Оглеждах се за Дидева и Макси, но не ги съзрях. В "Наука" бяха само математици. А в горните класове - почти пълна доминация на СМГ. Разбирам вече защо толкова е харесвано това училище. Догодина ще ни е май вече доста трудничко с конкуренцията на връсниците ни от СМГ, но тъкмо повече да се нахъсваме.
Много хубаво е, че я има тази тема. Сигурно е имало и други математици на церемонията.

Прекрасно е, че сред номинираните има толкова много деца с изяви в математически състезания.  Не знам кои са лауреати тази година, но според мен в наука най-много заслужава наградата едно момче от 7-ми клас в СМГ, което е начело в националната ранглиста по информатика в групата на 9-10 клас.

# 280

Прекрасно е, че сред номинираните има толкова много деца с изяви в математически състезания.  Не знам кои са лауреати тази година, но според мен в наука най-много заслужава наградата едно момче от 7-ми клас в СМГ, което е начело в националната ранглиста по информатика в групата на 9-10 клас.

Спечели Емилиян Рогачев - сега си прегледах снимките. В горната категория е момче от шуменската мат. гимн. - Румен Христов.

Последна редакция: вт, 31 май 2011, 22:53 от Danybon

# 281
Браво на момчетата! Заслужават.

Естествено, съвсем мъничко съжалявам, че моят фаворит не е спечелил, но пък времето е пред него. Дано догодина имаме отново представител и на децата на бг мамите Simple Smile

# 282
Браво на момчетата! Заслужават.

Естествено, съвсем мъничко съжалявам, че моят фаворит не е спечелил, но пък времето е пред него. Дано догодина имаме отново представител и на децата на бг мамите Simple Smile

Има детенце сред финалистите с информатика, но точно тази снимка ми е леко размазана и трябва да се поровя в сайта, за да видя дали става дума точно за него. Много симпатични бяха всички дечица.

# 283
На 4.06.2011 г. от 11 часа в Софийската математическа гимназия, ул. Искър” № 61 ще се ще се проведе Националният кръг на математическото състезание „Европейско кенгуру”.

Учениците, които са допуснати до националния кръг, трябва да се явят в СМГ в 10 часа.

Източник: http://www.minedu.government.bg/left_menu/olympiad/

Класната споменала на дъщеря ми, че трябва да си носи 5 лева за състезанието, но не съм съвсем сигурна, че е така, защото не съм чувала да се плаща за Национален кръг на състезание. Не че 5 лева са проблем, но да няма изненадани ако действително трябва да се плати за участието.

# 284
  • гр.София
Пък аз да споделя,че след наградите пихме бира с Дидева Hug Hug Hug
Много ясно,че сред финалистите в област Наука бяха само СМГейци-какви други да са:)
А Румен Христов е великолепен младеж-искрено се радвам за наградата му!
VAVA,таксата е 6 лева-необходима е заради квесторите/вече безплатен обяд няма/.
Obsolete,мисля,че твоят фаворит бе и мой фаворит,но Емилиян наистина тази година е най-заслужил!
ПП.Сега логиката изисква да ни направят забележка,че сме вън от темата ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт