Математически турнири - 10

• 95 339
  • 750
  •   1
Отговори
# 285
А къде може да се видят имената на спечелилите деца във всички категории и възрастови групи?

# 286
Ето обещаните снимки от церемонията (по-скоро си е репортаж) - наблегнах на математиката. Simple Smile Наистина доста успехи са насъбрали децата от мат. състезания и турнири:
http://danybon-hlapeta.blogspot.com/2011/05/blog-post_1213.html

gerka, аз снимах почти всички, но доста снимки са размазани. Коя категория те интересува? Може да виждам нещо и да ти каже име. Иначе ще излязат на сайта.

# 287
Danybon , не ме интересува специално някоя категория или дете.
Предполагах, че ще публикуват някъде победителите.
Чисто любопитство! Laughing

# 288
Малко ми е странно да се говори за "победители". Тук няма победени, за да има победители. Няма и реално състезание за да има такива, защото избраните (нека ги нарека така вместо победители) са класирани на първо място по формални критерии - златен, сребърен или бронзов медал на международно състезание, златен, сребърен или бронзов медал на национално състезание, а ако две деца имат равни по ранг медали се гледа на кое са повече. Няма начин комисията да прецени чии медал е по-ценен.
Аз също оценявам високо фаворита на Obsolete, но как комисията да го направи първенец, като по формалните критерии той не е най-изтъкнатият кандидат? Пък това, че седмокласник бие редовно (не инцидентно) десетокласниците, може да го оцени само някой, който е вътре в нещата.

Последна редакция: ср, 01 юни 2011, 09:15 от Черна станция

# 289
Съгласна съм с Черна станция. Само някой, който е вътре в нещата може да оцени медалите на победителя.  Пък той, Емилиян, от шестокласник е започнал да ги бие по-големите и то в област математика, където конкуренцията е несравнимо по-голяма...

# 290
gerka, м.г. бяха съобщени на сайта на проекта, а после и в книгата.

Черна станция, права си, разбира се. Всички номинирани деца реално са си победители. Особено при малките, нямаше голяма разлика май между избраните и останалите номинирани. Всъщност аз оценявам идеята някой да обърне внимание на успехите на децата, а не, че има някакви стипендии или победители.

# 291
Малко ми е странно да се говори за "победители". Тук няма победени, за да има победители. Няма и реално състезание за да има такива, защото избраните (нека ги нарека така вместо победители) са класирани на първо място по формални критерии - златен, сребърен или бронзов медал на международно състезание, златен, сребърен или бронзов медал на национално състезание, а ако две деца имат равни по ранг медали се гледа на кое са повече. Няма начин комисията да прецени чии медал е по-ценен.
Аз също оценявам високо фаворита на Obsolete, но как комисията да го направи първенец, като по формалните критерии той не е най-изтъкнатият кандидат? Пък това, че седмокласник бие редовно (не инцидентно) десетокласниците, може да го оцени само някой, който е вътре в нещата.

Няма победители..има 3 финалисти и от тях един е победител Simple Smile. Между другото, някой знае ли имената на финалистите в категория наука І-ІV клас... Sunglasses

# 292
Евгени Кайряков - 3 клас, Пловдив - победител
Димитър Бедачев - 4 клас, Пловдив
Калоян Спиров - 4 клас, Русе
И трите деца са с математика. За мен финалистите и победителят в тази група бяха в известна степен изненада, без да подценявам резултатите им. Очаквах едно дете от Варна, ако не да спечели, то поне да е в тройката. Така поне сочеха простите сметки на база на публикувания регламент.  Допускам, че класирането на две от децата на тазгодишните ЗМС косвено  е повлияло на председателя на журито.  Grinning
За мен всички деца с одобрена номинация са победители. От над 4000 изпратени заявки са останали 651, като има деца с повече от една номинация.

# 293
Евгени Кайряков - 3 клас, Пловдив - победител
Димитър Бедачев - 4 клас, Пловдив
Калоян Спиров - 4 клас, Русе
И трите деца са с математика. За мен финалистите и победителят в тази група бяха в известна степен изненада, без да подценявам резултатите им. Очаквах едно дете от Варна, ако не да спечели, то поне да е в тройката. Така поне сочеха простите сметки на база на публикувания регламент.  Допускам, че класирането на две от децата на тазгодишните ЗМС косвено  е повлияло на председателя на журито.  Grinning
За мен всички деца с одобрена номинация са победители. От над 4000 изпратени заявки са останали 651, като има деца с повече от една номинация.

Наистина не е много справедливо - има поне 3 деца (Габрово, Варна, Плевен) с повече постижения от финалистите...не виждам какво общо имат ЗМС в случая. Докато субективния фактор играе по-голяма роля от обективния, няма място за оптимизъм... Sunglasses

# 294
Пожелавам успех на всички състезатели утре и да дадат най-доброто от себе си.

# 295
Задачите в състезанието на ОМГ, Пловдив, ако някой се интересува

http://omg-bg.com/files/Izpit_4_kl_2011-1-1.pdf
http://omg-bg.com/files/Re6enia_kriterii.pdf

# 296
Задачите,решенията и критериите на състезание по математика,прием след 4 клас в ОМГ Пловдив
Успех и късмет на децата утре на националното Кенгуру!
Писали сме заедно!

# 297
  • София
Успех и от мен на малките математици утре и да преборят интересните задачки! newsm10

# 298
Отново ни спретнаха изненадка за Кенгуруто - огромна опашка за заплащането на 5-те лв., но поне вървеше бързо и се справиха за ограниченото време.

# 299
  • гр.София
А линк към задачите от днес на ЕК дали ще се намери Wink
Благодаря предварително!

Последна редакция: сб, 04 юни 2011, 13:30 от Ирина Б.

Общи условия

Активация на акаунт