Математически турнири - 10

• 95 359
  • 750
  •   1
Отговори
# 300
Дали има някой с петокласник (или 6 класник), да сравним отговорите?

# 301
.

Последна редакция: сб, 04 юни 2011, 21:22 от tochitca

# 302
Някой знае ли кога ще излезе класирането?

# 303
Някой знае ли кога ще излезе класирането?

Вече са излезли. Залепени са на входната врата на СМГ.

Снимани са данните за 7, 8, 9 и 10 клас. Можете да ги видите от следните линкове:

EK 7-8 клас страница 1

EK 7-8 клас страница 2

EK 9-10 клас

Честито на победителите. И браво на всички участници, защото участието в националния кръг на ЕК е страхотно постижение.

Последна редакция: сб, 04 юни 2011, 19:25 от Obsolete

# 304
Благодаря!  Simple Smile

# 305
  • София
А какво става с малките класове 3-4 клас и 5-6 клас?! Няма ли задачи, отговори или класиране?

# 306
А какво става с малките класове 3-4 клас и 5-6 клас?! Няма ли задачи, отговори или класиране?

Има класиране на всички , след малко ще го кача (снимано е с фотоапарат).

# 307

Има класиране на всички , след малко ще го кача (снимано е с фотоапарат).

Предварително благодаря!   bouquet

# 308
Ето и класирането на всички класове

Линкът е валиден до : 18.06.2011
Файл : nk-kenguru2011.zip
Линк за сваляне : http://dox.bg/files/dw?a=1cc07509bb

# 309
  • София
pnt, благодаря от сърце  bouquet
Младежът цяла вечер ни тормози да ходим към СМГ,
въпреки че утре пак сме там за пробен изпит.
Много го е яд, че се е подвел на задачата с часовника,
но аз съм приятно изненадана - 28 точки си е чудесен резултат.

# 310
Първокласникът от Враца е показал, че резултатът му от областния кръг не е случаен. Виждам доста познати имена във всички възрастови групи с чудесни резултати. Браво на децата!

# 311
  • София
pnt, благодаря за резултатите. Моят син има 27 т. Като се има впредвид, че преди това от 8 до 10 ч. беше на курс в СМГ си е направо геройство.

# 312
Първокласникът от Враца е показал, че резултатът му от областния кръг не е случаен. Виждам доста познати имена във всички възрастови групи с чудесни резултати. Браво на децата!
Стига бе, това дете е супер - 21 т.!!! Колко 3-класници и 4-класници му дишат праха...

Колко странни неща се случват, какво ли им витае в главите по време на състезание и колко е трудно да си постоянен... Един от 3-класниците, които имат 120 т. на Областния кръг, на Националния има 10 т. Но пък друг има 29 т. Третият явно не се е явил.

Аз не съм гледала задачите, честно казано - реших да си спестя тази емоция, защото, имайки предвид, че Крис каза, че не се е представил добре, не исках да си създам напрежение. Но, въпреки това, хвърлих едно око на листа. Видях само 1-вата задача и се вбесих, като разбрах, че не е могъл да определи един прост ден от календара  #2gunfire! Естествено, не издържах и го попитах как е решил тази задача на черновата. Започна да ми обяснява, бил си начертал дори календар  Joy. Знае кой месец колко дни има и бил изкарал "сряда". Ама, щото нямало "сряда" като отговор, та фраснал "вторник". "Е, като няма "сряда" в отговорите, защо не провери пак календара?", отговорът на Крис "Ами, мамо... newsm78".

Дано с всяко следващо състезание да узряват все повече и повече.

Браво на всички, стигнали до Националния кръг! Също и на тези, постигнали добри резултати на Областния.

Имаме си тениска от Националния, само че тя е по-скоро за тати Joy... Добра идея беше това с тениските, но поне да бяха детски, та да си ги носят и да имат спомен от това състезание. Миналата година имаха тефтерче с бели листове и химикалка, май. Сега са решили да ги облекат, по-скоро - родителите им да облекат newsm62.

# 313
Здравейте,
моя Веско е сбъркал на миничките, направо съжалявам, че не го научих на времето да я играе тази игра!!!! Открил е всички мини около числата, но е пропуснал последната 10-та мина. Другата му грешка е на 3-та задача.
Аз си мисля, че много малко хора ще могата да я решат без да си нарисуват и изрежат парченцата и да започнат да си ги подреждат, ама нейсе. може би тези, които са я решили могат да го правят наум newsm78. Между другото много се затрудних на 5-та задача, а той я е решил Grinning
Ние сме много доволни от представянето му 2 от вторите класове и 7-ми от 2-4 класове.

Поздрави на всички деца явили се на състезанието.
Относно тениските ние получихме XL, която ще стане ако не на мене то на майка му ха-ха-ха

# 314
  • София
Трета нашият младеж я е решил много оригинално - преброил всички квадратчета - 30 и
съобразил, че най-близкото квадратно число е 25, т.е. излишната фигура трябва да е
с пет квадратчета (всички фигури са с различен брой квадратчета).
За тениските  - нашият си е избрал S-ка, която му е огромна, май аз ще я нося Simple Smile
Аз също се позамислих на 5-та, младежът я е сбъркал.
Но много го е яд за другата му сбъркана - 4-та - извадил, вместо да прибави тези 30 мин.

Общи условия

Активация на акаунт