Математически турнири - 10

• 96 075
  • 749
  •   1
Отговори
# 60
аз лично не виждам какъв е проблемъ,че се е обсъждала такава голяма среща и организация по повод МАТЕМАТИЧЕСКИ ТУРНИР ...все пак всеки ,който се интересува от това, влиза в тази етма и не може да рови навсякъде във форума, за да намери къде другаде е писано по този важен з амомента въпрос за много хора !
Проблема не е толкова в обсъждането на турнира, а най-вече в непрестанните пожелания за успехи и поздрави за резултати, които пълнят темата напълно безсмислено. Преди и след всяко състезание има по 2 листа с подобни.Има поздрави даже не към конкретна потребителка и нейното отроче справило се отлично, а се поздравяват цели градове и т.н. От вчера съм изтрила десетина подобни и има още за триене.
Да не говорим за напълно страничните неща като матурите за 4 клас, ооо, да не забравяме и пожелания за успехи на въпросните матури Rolling Eyes и от тях съм трила не малко за последните 2 дни. Като ви казвам, че се прекалява - повярвайте ми така е. Това, че много от вас не виждат всичко, защото се трие своевременно не значи, че няма проблем - има проблем.

Кому е нужна цялата тази плява?

Ако искате да обсъждате конкретни срещи ->прави се нарочна тема в Календара и тук се пуска само линк към нея, а там си пишете свободно.

Помислете какво искате да правите и къде искате да е темата ви. Ако искате може да се направи и анкета гласувайте и решете. НО не може да се продължава по този начин, от една страна той е против правилата, от друга дразни не малка част от пишещите и четящите в темата, а за нас с колежките е излишно натоварващо да бродим и да трием, а после да се обясняваме защо го правим.

От целия подфорум само вашата и темата за Американския колеж искат да има дежурен модератор постоянно (24/7) - едната е пълна със спам, другата непрекъснато се движи по ръба на скандала. Това е проблем, не ми се иска да го решаваме по сталински Wink.

Последна редакция: пт, 06 май 2011, 12:31 от .Ели.

# 61
Намерих този сайт с интересни задачи от Хонг Конг. Надявам се да са полезни на някого.

Последна редакция: чт, 12 май 2011, 00:21 от Tatti

# 62
Успех на всички участници в Шумен!!!!!!!!
Здравейте и от мен, ще следя темата защото е полезна за децата ми.
и аз да се запиша, въпреки че май отстъпване сериозно от математиката, Но кой знае - може и да ни дойде акъла
Именно - нон стоп трябва да се дежури тук и все нещо се пропуска.
Аз съм модератор на доброволни начала имам семейство и деца и работа ... да не говорим, че от 2 дни съм със зъбобол Sad.

ПП По-късно ще изтрия и тези и моите обяснения.

# 63
  • ride my bike...
В колко часа ще приключи отборното състезание в Шумен?

# 64
Добави анкета. Ще е активна 5 дни, от днес. После ще постъпя както решите.
Хубав ден!

# 65
Може ли малко пояснения, за да съм наясно за какво да гласувам?

Какво точно се разбира "Спиране на поздрави и чат"? Ако пусна съобщение, че български отбор от еди коя си гимназия е спечелил златната купа в Хонг Конг и други потребители напишат "Браво на децата", това нарушение ли ще е? Ако някоя мама се похвали, че детето й е с медал на даден турнир, това пак ли ще се третира като нарушение? А ако след това я поздравим с постижението?

# 66
А малко разяснения по анкетата може ли? И какво ще рече "спиране с поздравите и чата"?
Най-добре е темата да си остане както и където си е. Да се забранят всякакви "почерпки" и нищо незначещи постинги от сорта на "запис", "ще ви следя" и пр. Но няма как в една математическа тема да не се обсъждат задачи и класирания на състезания. И няма как майката на Иванчо да каже, че същият е първи еди къде си, а другите да не я поздравят. Поне в първите 1-2 дена след състезанието. Няма лошо и да се споделя информация къде и как става записване за състезания, къде има класирания, да се правят анализи и пр. Ако махнем всичко това какво ще остане? Само линове към задачи ли?

# 67
напъно подкрепям черна станция ! за мен темата трябва да остане както е, а отделно да речем да се направи тема като в т.3 на анкетата- " клуб на майките на математици" и там да си пишем нещата, които дразнят тук(която според мен незнам защо трябва да е на ралично място, а не тук, в този подфорум).....но така или иначе да се следят 2 теми вместо една е по-затрудняващо, отколкото една, макар и с малко излишни постове, които не мога да кажа,че не дразнят и мен, като наприр този" запис". който винаги подяволите съм се чудила освен за трупане на брой мнения за какв друго служи, тк не вярвам някой да се интерсува от това,че еди кой си ще следи темата !!!

таак че мен възможностите на анкетата не ме устройват и няма да гласувам...

# 68
Може ли малко пояснения, за да съм наясно за какво да гласувам?

Какво точно се разбира "Спиране на поздрави и чат"? Ако пусна съобщение, че български отбор от еди коя си гимназия е спечелил златната купа в Хонг Конг и други потребители напишат "Браво на децата", това нарушение ли ще е? Ако някоя мама се похвали, че детето й е с медал на даден турнир, това пак ли ще се третира като нарушение? А ако след това я поздравим с постижението?
Да! Категорично с "браво на децата" се спира. Линка остава.
А малко разяснения по анкетата може ли? И какво ще рече "спиране с поздравите и чата"?
Най-добре е темата да си остане както и където си е. Да се забранят всякакви "почерпки" и нищо незначещи постинги от сорта на "запис", "ще ви следя" и пр. Но няма как в една математическа тема да не се обсъждат задачи и класирания на състезания. И няма как майката на Иванчо да каже, че същият е първи еди къде си, а другите да не я поздравят. Поне в първите 1-2 дена след състезанието. Няма лошо и да се споделя информация къде и как става записване за състезания, къде има класирания, да се правят анализи и пр. Ако махнем всичко това какво ще остане? Само линове към задачи ли?
Да обсъждате задачи и сборници - да.
Записване за състезанието как, кога, къде става - да.
20 едно след друго "И ние се записахме" - не! Кого го интересува, да се броите преди всяко състезание?
Да се похвалите с резултат - да. Дори съм склонна да останат поздрави за конкретни големи постижения на потребителки, най-малкото могат да се трият по-късно.
Линкове към резултати по градове - да. "Поздрави на варненски, русенци и т.н." - не.
20 едно след друго преди всяка олимпиада "Успех на децата ни на  ..." - не!
20 едно след друго "И ние се прибрахме и чакаме резултатите" - не.- ясно, че сте се прибрали, но никой не се интересува дали сте яли пица преди това или не сте.
"Кога излизат резултатите" - да.
20 едно след друго "И ние още чакаме резултатите" - Не! - ясно е, че чакате какво друго ви остава да правите.
Да обсъдите хотел и организация - да. "До утре мацки и ние тръгваме" - не!
Всякакви други математически прояви - кандидатстване в СМГ, ВУЗ, ПУЦ и т.н, курсове към СМГ, АК и т.н., матури и т.н. - не. Има си теми за това, ако няма - пуснете си.

Мисля става ясно, да не издребняваме.
Проблема не е, че някой някого поздравил, проблема е, че се прекалява системно.

напъно подкрепям черна станция ! за мен темата трябва да остане както е, а отделно да речем да се направи тема като в т.3 на анкетата- " клуб на майките на математици" и там да си пишем нещата, които дразнят тук(която според мен незнам защо трябва да е на ралично място, а не тук, в този подфорум).....
Защото това е тема тип "отчетна", а тези теми са забранени в този подфорум. Позволена е по една на набор. Защото не сте единствените, които искате да си имате тема, в която да си пишете какво ли не. Много сте. За всички вас направихме Отчетните подфоруми.

Последна редакция: пт, 06 май 2011, 13:53 от .Ели.

# 69
Абсолютно подкрепям .Ели. - нека да уважаваме нейното време и  работа и да се придържаме към правилата.
(каквито и да са - те са за всички).
Нека наистина да не става говорилня, а да пускаме само информация (и аз много се дразня като отворя форума заради някой "запис")

Форумът е супер полезен! Добре че го има!
Моля изтрийте ме после и мен Simple Smile

# 70
Търся тестове от минали години за прием в Патриарх Евтимий по мат.  и бел
Моля, насочете ме. В Гугъл не намирам.
Поздрави!

# 71
Да обсъждате задачи и сборници - да.
Записване за състезанието как, кога, къде става - да.
20 едно след друго "И ние се записахме" - не! Кого го интересува, да се броите преди всяко състезание?
Да се похвалите с резултат - да. Дори съм склонна да останат поздрави за конкретни големи постижения на потребителки, най-малкото могат да се трият по-късно.
Линкове към резултати по градове - да. "Поздрави на варненски, русенци и т.н." - не.
20 едно след друго преди всяка олимпиада "Успех на децата ни на  ..." - не!
20 едно след друго "И ние се прибрахме и чакаме резултатите" - не.
Да обсъдите хотел и организация - да. "До утре мацки и ние тръгваме" - не!
Всякакви други математически прояви - кандидатстване в СМГ, ВУЗ, ПУЦ и т.н, курсове към СМГ, АК и т.н., матури и т.н. - не. Има си теми за това, ако няма - пуснете си.

Мисля става ясно, да не издребняваме.
Проблема не е, че някой някого поздравил, проблема е, че се прекалява системно.

С това съм съгласна. При това положение нека темата си остане. Но няма да гласувам, защото в анкетата нещата не са много ясно разграничени.

П.П.
А защо в предишната тема за седмокласниците например (другата тема, която следя с най-голям интерес) има една торта, заемаща екран и половина най-малко? Или там може?

# 72
За мен нещата, написани от .Ели., също са okay. Повечето пишещи тук спазваме тези правила и не задушаваме темата с ненужни постове.

Логическото ми мислене обаче отхвърля възможността да гласувам за "Оставаме тук, но спираме с поздравите и чата." при положение, че поздравите за постижения и според .Ели. са позволени. Аз ще остана в тази тема с Дидева и всички останали потребители в нея, защото в темата намирам съмишленици, позитивизъм и информираност. Не ме интересува дали ще бъде тук, в "отчетни теми" или някъде другаде. Ако бъде преместена - ще бъде в ущърб на останалите потребители, които просто ни четат, но това не ме засяга чак толкова.

# 73
С това съм съгласна. При това положение нека темата си остане. Но няма да гласувам, защото в анкетата нещата не са много ясно разграничени.

П.П.
А защо в предишната тема за седмокласниците например (другата тема, която следя с най-голям интерес) има една торта, заемаща екран и половина най-малко? Или там може?
Редактирах анкетата.

Да, позволено е, защото това са отчетните по класове, за които по-горе споменах. Трябва да кажа, че в някои от тях е забранен спама и флуда, след гласуване на самите потребители на темата. В тези на 1 и 3 клас, които аз чета, сами се отказахме от безсмислените поздрави, китки, честитки, чаши с кафета и др. гъделчета.

# 74
В колко часа ще приключи отборното състезание в Шумен?
В 13.15 приключва отборното състезание.

Общи условия

Активация на акаунт