Математически турнири - 10

• 95 322
  • 750
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте! Имам молба- ако някой има задачите за 7 клас от миналогодишния "Преглед на знанията по математика" от Варна или друг град, да ги пусне. Записахме се, а нямам никаква идея какво представляват, по-трудни ли са от Коледното и Великденското състезание?

По-трудни са задачите на "Преглед на знанията по математика" . Не е тест, а са няколко задачи с подробно описване на решенията.
От миналата година имам книжка със задачите от 2006 до 2009 г. (закупена от офиса на МГ). Отпред пише I - VII клас, но вътре има задачи само от I до VI клас...

# 46
  • София

Часът на математиката за 3. клас http://www.book.store.bg/p46118/chasyt-na-matematikata-za-3-klas … tania-tonova.html
темите в съдържанието ,особено за избираемата подготовка звучат добре,но за съжаление са дали изображения на страници от задължителната подготовка и те не са никак трудни,така че ако някой ги има в действителност ще се радвам да сподели...
Синът ми работи по този сборник в училище,в часовете по СИП,но не бях обърнала внимание,че се дели на 2 части. Embarassed Сега го разгледах и наистина в частта за избираема подготовка задачите са много различни и са от типа за състезания,но те изобщо не са решавали такива в час.Иначе е интересен защото математическите задачи са вплетени в исторически факти и личности,така,че допълват и други знания и са в игрова,а не чисто математичаска форма. Peace
Тамън през ваканцията ще се разнообразява с тях smile3508

# 47
  • най-шареното място
Svet65, опитай да потърсиш от дете явило се миналaта година за 7ми клас /учителка на 7-8 клас сега/.
Нямат ги нито качени, нито в офиса от 2010.

Мерси, liani. И аз сега търся Simple Smile. Записах си и препоръчаното от Фран Simple Smile

# 48
  • Варна
Цитат
Здравейте! Имам молба- ако някой има задачите за 7 клас от миналогодишния "Преглед на знанията по математика" от Варна или друг град, да ги пусне. Записахме се, а нямам никаква идея какво представляват, по-трудни ли са от Коледното и Великденското състезание?

За 7-ми и 12-ти клас вида на формата на прегледа на знанията ще е по-различен. Ще отговаря на стандартите на МОН за престоящите им изпити.  Така, че решавайте си стандартни тестове за 7-ми клас, но може да има и по-заплетени задачки.
 Виж указанието в сайта на МГ -Варна или
Цитат
I. Преглед на знанията по математика - на 15 май 2011г., 9:00ч.
Състезанието за учениците
- от 1 до 11 клас състои в решаване на задачи с генериране на текст;
- от 7 клас ще се състои от  тестови задачи, в съответствие с изискванията на МОН за кандидатстване след 7клас
Ето един хубав тест, подходящ за подготовка за 7-ми клас от 30 април http://www.minedu.government.bg/left_menu/olympiad/exams/

# 49
  • най-шареното място
Да допълня Ivvali - за 7-ми и 12 клас, това състезание си е тренировка за матури. Затова май и в книжката 1-7 клас ги няма. Има само 2007  - едно уравнение и една геметрична задача всичко на всичко. Но тогава е нямало такъв матурен момент, ако не бъркам...

# 50
  • ride my bike...
може ли да ми кажете колко е отговора на тази задача?
8. В кутията на Лъки има 2 зелени, 2 розови и 2 жълти дъвки. Колко най-малко дъвки
трябва да извадим (без да гледаме) , така че да има сред тях поне 1 розова, 1 зелена и 1
жълта дъвка?

# 51
8. В кутията на Лъки има 2 зелени, 2 розови и 2 жълти дъвки. Колко най-малко дъвки
трябва да извадим (без да гледаме) , така че да има сред тях поне 1 розова, 1 зелена и 1
жълта дъвка?
5

# 52
жълта дъвка?
Пет.
Първите две извадени могат да са от един и същи цвят, вторите две - от друг еднакъв цвят. Дотук станаха четири. Петата ще е от третия цвят.

# 53
  • ride my bike...
Благодаря.
Исках само да съм сигурна, че е 5. Simple Smile

# 54
С риск да ме изтрият - лек път на всички, които тази вечер ще стягат куфарите и раниците за Шумен. Пожелавам им много положителни емоции и прекрасни резултати.
А от репортерите на място ще чакаме "live texts" от двора от "Нанчо Попович" / "Сава Доброплодни" Simple Smile
С риск и мен да ме изтрият - седми май, секунда след официално обявения час на състезанието, табела " Математически турнири", точно пред входа на гимназията.

ПП.: извинявам се, ако съм нарушила правилата, но четейки в този подфорум видях, че в някои теми постоянно  се уговарят срещи,  честитят се именни и рождени дни на родители и въобще почти липсва информация, отговаряща на заглавието на темата, но за сметка на това изобилства от торти, цветя и рози ( не мога да конкретизирам точно в какви дози). Това беше единствената причина да реша, че и  в тази тема може да се поздравяват деца за отличните им резултати и да се уговори една-единствена среща .

# 55
Успех на всички състезатели, удовлетворение от работата и пълноценна почивка. Лек път на всички - духом ще пия кафе със съфорумците.  Wink

# 56
  • най-шареното място
Тази тема си е клуб на децата и майките им и всичко обсъждано, включително самостоятелно организиране на записване и престои, и срещата е, по темата - среща по време на състезанието Simple Smile
Успех на всички - лек път и успех на състезанието!
Съвсем по темата е да е знаете че ще стискаме палци!

# 57
  • Русе
поста ми от вчера пак го няма  Close какво става.
Айде успех на децата утре, лек път на пътуващите днес. Ще се видим утре сутрин
ще търсим Дидева с табелката  Laughing Peace
не мога да разбера защо се обсъждат нечии желания, какво и кой да пише в подфорумите. щом не нарушаваме правилата, какъв е проблема - ще е поздравяваме, ще си уговаряме срещи - нали това е целта да общуваме, ще споделяме болки и неуспехи, за да си помагаме. а ако на някого не му харесва, да си пусне своя подтема. на мен не ми харесват някои подтеми и не пиша там толкова ли е трудно? извинявайте за изблика, но днес попаднах на две такива писания. и мисла че не е редно - живеем в свободна страна.

# 58
поста ми от вчера пак го няма  Close какво става.
Айде успех на децата утре, лек път на пътуващите днес. Ще се видим утре сутрин
ще търсим Дидева с табелката  Laughing Peace
не мога да разбера защо се обсъждат нечии желания, какво и кой да пише в подфорумите. щом не нарушаваме правилата, какъв е проблема - ще е поздравяваме, ще си уговаряме срещи - нали това е целта да общуваме, ще споделяме болки и неуспехи, за да си помагаме. а ако на някого не му харесва, да си пусне своя подтема. на мен не ми харесват някои подтеми и не пиша там толкова ли е трудно? извинявайте за изблика, но днес попаднах на две такива писания. и мисла че не е редно - живеем в свободна страна.

Защото е нарушение на правилата! Свобода не значи слободия!
Допускаме по една отчетна за набор и толкова (правилата на Нашите деца).
А това е от правилата на целия форум:

Цитат
6. Спамът, флудът и "чатът" са забранени
Спам - оф-топици, рекламни съобщения и др.
Флуд (flood - наводнение, потоп) - заливане на форума и темите с безсмислени, едносрични и/или повтарящи се постинги.
"Чат" -  личен разговор между двама или повече потребители, размяна на реплики от рода "Как си днес", "Хайде да пием кафе" и др.
Всички теми с "израждащ" се характер ще бъдат заключвани и/или личните разговори ще бъдат изтривани.
Потребители, които се "включват в разговора" за по едно "да .. добре .. чао" ще бъдат предупреждавани.
Ако имате да кажете нещо по темата - изразете го с повече от една дума. Пускането на едносрични постинги, публикации с емотикон без текст, постинги "запис", както и публикации с цел трупане на брой мнения не се толерират!

Идеята на форума е да се помага на потребителите, а не да се използва за празни приказки  и лични разговори - за празните приказки използвайте чат канала, а за личните разговори има функция Лични съобщения!

Изрично се забранява пускането на теми от рода на "Лека нощ" , "Добро утро", "Как сте днес", игри тип "асоциации", писма на късмета, "лексиконни" теми, линкове към сайтове с игри, печелещи точки от кликване върху линкове и др. подобни. и т.н. Темите ще бъдат изтривани веднага.

Изключение за свободни разговори тип "чат" се прави само в текущата седмична чат (спам) тема в дадения подфорум (ако има организирана подобна седмична тема). Организираните седмични спамо-чат теми се заключват в края на всяка седмица и се изтриват по-късно.

Защото част от пишещите в темата не са доволни и се оплакват, с право, от непрекъснатите поздрави и празни приказки, които трябва да четат за да стигнат до нещо съществено.

Това не е Клубна тема на майки с общи интереси, а конкретна тема за математическите турнири и състезания! Мястото на клубните теми е в Отчетните форуми, ако настоявате да е такава темата ви ще я преместя там и няма да ви се меся, можете да си обсъждате и времето и сериали и какво ли не. НО ако остане тук ... ще се наложи да се съобразявате!
Хубав ден!

# 59
аз лично не виждам какъв е проблемъ,че се е обсъждала такава голяма среща и организация по повод МАТЕМАТИЧЕСКИ ТУРНИР ...все пак всеки ,който се интересува от това, влиза в тази етма и не може да рови навсякъде във форума, за да намери къде другаде е писано по този важен з амомента въпрос за много хора !

Общи условия

Активация на акаунт