Математически турнири - 10

• 95 326
  • 750
  •   1
Отговори
# 225
Имам въпрос свързан с ЕК - децата класирани за национален кръг на ЕК трябва ли да се записват някъде, да внасят такса и т.н и въобще каква е точно организацията около провеждането на състезанието?

# 226
Имам въпрос свързан с ЕК - децата класирани за национален кръг на ЕК трябва ли да се записват някъде, да внасят такса и т.н и въобще каква е точно организацията около провеждането на състезанието?

Няма предварително записване. Децата се явяват в СМГ на датата и часа, обявени за състезанието (04.06.2011, 11:00, но със сигурност трябва да сте по-рано там). На място им взимат таксата за участие.

# 227
Доколкото си спомням от миналата година, няма такса за Националния кръг. Мисля, че имаше списъци във фоайето на СМГ - разпределението по стаи.

# 228
Без такса е за Националното Кенгуру.

# 229
Дайте малко инфо за Австралийско кенгуру,кога,кои градове.

# 230
Дайте малко инфо за Австралийско кенгуру,кога,кои градове.
4 август - в София, Пловдив, Бургас, Габрово. Вероятно се провежда и в други градове, просто за тези знам със сигурност.

# 231
В Габрово в кое училище и кога е записването и таксата.

# 232
В Габрово в кое училище и кога е записването и таксата.
Последните две години няма записване и е безплатно. Просто детето отива на място и се състезава. Преди да започне състезанието децата получават подробни инструкции за попълване на бланката с личните им данни и отговорите.
Обикновено се провежда в Аулата на Техническия университет. Моят син също ще участва, а и други родители проявяват интерес към състезанието в Габрово, така че когато има повече яснота по въпроса, непременно ще споделя подробностите тук.

# 233
Дидева, а дават ли на децата превод на задачите?

# 234
Че то няма да е Австралийско Кенгуру, ако им дават превод... Това е фатката - българчета със знания по английски и математика.

# 235

Не съм Дидева, ама днес не мога да се позная - пиша ли, пиша във форума. Сигурно е от нерви Simple Smile

На австралийското кенгуру задачите са на английски. Не са преведени, но на децата им е позволено да носят речници. Носенето на речници обаче е леко безсмислено, защото времето и без това е малко и ако се чудиш какво те питат и ровиш в речника, направо си обречен на неуспех.

Иначе за таксата или липсата на такава на нац.кръг на ЕК - не споря. Може и да бъркам.

PS: maggypan, писали сме заедно

# 236
Ако им даваха задачите преведени, щеше да е пълно с максимални резултати в България, поне в ниските възрастови групи, където дори е позволено използването на калкулатор Simple Smile Едва ли някой четвъртокласник би се затруднил от задачата: " Как се изписва с цифри хиляда двадесет и седем", при положение, че отговорът е избираем.  Simple Smile
Освен комбинацията математика + английски, бих добавила внимание и старание при попълване на матрицата с отговорите, защото моят завеян син беше решил повечето задачи, но оставяйки една нерешена беше " вдигнал" с един ред нагоре отговорите и изгоря с доста точки.

# 237
За по-големите деца обаче задачите съвсем не са елементарни. Нивото си е като на Европейското кенгуру, но на английски език. Виж системата за класиране е тотално различна.

# 238
Тъкмо забелязах искрица ентусиазъм при нас и ще трябва да се откажем от участие в Австралийското кенгуру. Нашият основно изучаван език в училище е немски и на английския обръщаха по-малко внимание. 

# 239
Кажете какъв добър сборник да си купя със задачи за втори и евентуално трети клас.

Общи условия

Активация на акаунт