Великобритания - тема 35 Лятно-Морска

• 37 636
  • 741
  •   1
Отговори
# 240
Така, подадохме документи на база това, че аз уча в колеж английски език.
Подадох като студент, въпреки че уча само веднъж седмично, курса е акредитиран и става за регистрация пред Хоум офис. На тази база аз кандидатствах за жълта, а мъжът ми за синя карта.
Отказа е на база, че не мога да докажа доходи да се издържаме

Не можеш да получиш жълта карта на база парт тайм курс. Трябва да си фул тайм студент и тогава получаваш студентска жълта карта, даваща ти право на 20 часа работа седмично, а съпругът ти може да получи синя на база твоята жълта карта, но е валидна само докато ти си фул тайм студент или доката той не направи 12 месеца работа и си преиздаде синята карта на база това, а ти вече може да се присъедиш към него със синя на база на неговия едногодишен непрекъсната емплоймънт и оттам нататък нямате проблеми.

# 241
Така, подадохме документи на база това, че аз уча в колеж английски език.
Подадох като студент, въпреки че уча само веднъж седмично, курса е акредитиран и става за регистрация пред Хоум офис. На тази база аз кандидатствах за жълта, а мъжът ми за синя карта.
Отказа е на база, че не мога да докажа доходи да се издържаме

Не можеш да получиш жълта карта на база парт тайм курс. Трябва да си фул тайм студент и тогава получаваш студентска жълта карта, даваща ти право на 20 часа работа седмично, а съпругът ти може да получи синя на база твоята жълта карта, но е валидна само докато ти си фул тайм студент или доката той не направи 12 месеца работа и си преиздаде синята карта на база това, а ти вече може да се присъедиш към него със синя на база на неговия едногодишен непрекъсната емплоймънт и оттам нататък нямате проблеми.

Моята жълта карта я получих на база парт тайм курс. Знам, че в сайта на Хоум офис пише, че трябва да е фул тайм, но аз им звъннах по телефона и изрично ги питах ако е парт тайм дали ще стане, те казаха да, пратих документи и си получих жълтата карта.. пък дали е трябвало да я получа или не...  Mr. Green

# 242
izvinete za latinicata.
az sega 6te objalvam re6enieto, za6toto na6ite mi izpratiha pari da dokaja 4e imam dostatu4no v bankovata si smetka, 4e da jiveem tuk.
6te vidim kakvo 6te otgovoriat.
Pri nas dosega ne e spomenavano nikude, 4e problema e kursa. Az su6to pitah v samoto na4alo,tova ne e dori raziskvano kato pri4ina za otkaz.

# 243
Molia vi stiskaite palci za nas. Naistina ni e nujno Praynig

# 244

Моята жълта карта я получих на база парт тайм курс. Знам, че в сайта на Хоум офис пише, че трябва да е фул тайм, но аз им звъннах по телефона и изрично ги питах ако е парт тайм дали ще стане, те казаха да, пратих документи и си получих жълтата карта.. пък дали е трябвало да я получа или не...  Mr. Green

Много интересно. И полезно. Това още повече ми затвърди правилото - изчети форумите, за да си информоран и после се обади на съответната инстанция с конкретен въпрос.

Стискаме палци cotton4e.

Тъй като вече изрешихме за K stage 1 тестовете от http://www.emaths.co.uk/KS1SAT.htm, ето тук намерих нещо допълнително и интересно.
http://uk.ixl.com/math/year-2

Последна редакция: пт, 13 май 2011, 15:56 от butterflyve

# 245
  • Нотингам/Пловдив
Аз също стискам палци cotton4e. Минавам да ви почерпя днес ,голямото ми детенце навършва 18 Simple Smile

butterflyve мерси за сайтовете ,мисля че ще са ни много полезни   bouquet

# 246
cotton4e,
И аз стискам палци Hug Само искам да питам защо не си букнете директно интервю за Кройдън - веднага ще знаете резултата newsm78, а и няма да се налага да обжалвате Crazy
cocko,
Да ти е живо и здраво и много хубаво да си изкарате  bouquet

# 247
  • Нотингам/Пловдив
velv много благодаря за пожеланието,но за съжаление пропуснах да кажа че тя е в бг ,а аз съм тук.На времето когато се местихме бившия ми съпруг не подписа пълномощно за да я взема с мен,но вече тя е на 18 така че всичко ще е ок.Ще празнувам с нея лятото,днес е един от най щастливите ми дни ,но същевременно и един от най-тъжните.

# 248
cocko, да ти е живо и здраво детенцето. Simple Smile
Ох, а тези лакомства, с които ни черпиш, само като ги гледам ми се разтичат лигите.

# 249
Cosco, честита ти рожденичка Simple Smile да ти е жива и здрава Simple Smile

на ново-присъединилите се - добре дошли Simple Smile

На всички, които ми отговориха за бебка - и аз съм на същото мнение като вас ... каката си мисли, че има нещо гнило в цялата история, но не съм я чувала и не знам какво става. И аз й казах да се обърне към адвокат. То не само ще взимат малката в дом, но и им казали, че имат право на 2 свиждания на седмица (вторник и четвъртък) и щели да им пращат призовки да свижданията  newsm78 бе нещо в цялата история много куца и не знам на какво да вярвам вече ... така от тука нищо не се получава ... то че баткото и каката явно са доста неоправни, то се разбра, но ми се ще лично да проуча въпроса, та се моля да ми върнат скоро документите (личната карта) заедно със синята карта, че да си купя билетчета до БГ (че моя милост преди 2+ години като ми изтече срока на паспорта не прецени, че е нужно да си прави нов и сега съм само с лк).

Аз също имам позната, която като парт тайм стюдент си взе жълта карта и даже тогава те не бяха подавали за синя на мъжа й, но му я пратиха заедно с нейната и им дойде като приятна изненада.
Стискам палци и аз котонче да се оправят нещата.

Аз да ви разкажа какъв дивак си гледам  Joy мъжо като разбра, че има ботаническа в Оксфорд и реши, че му се ходи. И отидохме, разхождаме се из едната оранжерия, бебко тих Simple Smile баща му по едно време ми вика ''това дете дъвче нещо'' newsm78 отварям му устата - хоп листенце, взимам му го, а той сърдит ... няма и 5 мин по-късно татето пак ''той пак дъвче нещо'' - айде още едно листенце  Grinning че като се нацупи, че му взимам храната, която сам си е намерил - тревопасно малко диване Simple Smile
снощи седи и гледа баща си и като изтърси едно ''daddy'', че и 2ри път и 3ти Simple Smile голяма радост и сега сме само на ''дада'', ''дади'' Simple Smile много ми е миличък, а тате доволен до нема и къде Simple Smile

Последна редакция: пт, 13 май 2011, 16:56 от ev:)

# 250
Благодаря ви HugНякой знае ли кога пак мога да подам пред Хоум Офис.
Защото ако ни резнат пак незнам, сега се разправям с Фърс Трибунал

Последна редакция: пт, 13 май 2011, 21:26 от cotton4e

# 251
Здравейте мили момичета   bouquet.cocko да ти е жива и здрава дъщерята и ти пожелавам от сърце следващия рожден ден да го празнува тук заедно с мама.Аз съм от "щастливките",защото бившия ми съпруг без проблем ми подписа пълномощно и сега тя е тук с нас.
ev:) ако съм на мястото на роднините ти ще сигнализирам за това,което се случва някое предаване(напр. Господари на ефира и т.н) за да помогнат да се разбере истината.
cotton4e имаш и от мен стиснати палци  Hug Ние сме на етап очакване на сините карти за цялото семейство на база моя едногодишен емплоймънт.
И накрая искам да ви кажа,че аз много харесвам нашия форум и го намирам за много полезен(поне за мен де)  bouquet  bouquet  bouquet
Петък е  LaughingПриятен уикенд!!!

# 252
мимина75 и аз съм на мнение, че трябва да се сигнализира, но не родителите да сигнализират, а обратното. Имаме в семейството мед. лице, но тя по нейни си причини не искаше да се забърква в случая. След доста уговорки вчера е ходила до отделението където е бебка. Т.е. детето все още е в отделението за новородени, където достъп на външни лица не е позволен, а родителите на малката Михаела са външни лица поради факта, че тя е официално изписана от близо месец насам (нещо, което те пропуснали да споменат на когото и да било в семейството). Та поради правни причини и също политика на болницата, те не могат да бъдат допуснати вътре в помещението с другите новородени.  Откакто е изписана болницата на практика им прави една огромна услуга и влиза в разходи като задържа детето, което те тогава са отказали да си вземат вкъщи (твърдят, че заради липсата на всмукателни рефлекси не е възможно да се храни в домашни условия, а на жената, която помолих да разпита й е казано, че те даже не са питали има ли и какви са вариантите за отглеждане на Михаела вкъщи). Хората от въпросното сиропиталище, които са ходили в тях са от социалните служби в БГ и са били сигнализирани от болницата, че родителите не предприемат нищо по отношение на детето си и седят и чакат някой да им каже какво да правят, вместо да седнат и да  вземат едно адекватно решение: вкъщи или в дом. Та на тази база решението е взето от соц. служби вместо тях и понеже те не дават вид на хора, които искат да си го гледат сами, та за това им е предложена алтернативата с осиновяване след 6 месеца. Изследвания и рентгенови снимки не им се дават защото по закон в БГ те могат да бъдат изискани само чрез намесата на съда (нещо, за което те даже не са си направили труда да разпитат).
И на практика интерпретират всичко по такъв начин, че и аз думи нямам. Това ще ми е за урок на никого, за нищо да не вярвам докато сама (или поне близко мое компетентно лице) не проверя каква е истината

Последна редакция: пт, 13 май 2011, 23:39 от ev:)

# 253
  bouquet  Сладурки, здравейте пак от мен!  Grinning  Hug

Благодаря ви за приветите!   Hug

Ами какво да ви кажа за мен - тук сме със семейството вече втора година и имам голямо момче, което съвсем скоро ще навърши 15 години. Мъжлето работи, а аз се явявам на интервюта за работа, но още не ме е огряло. Родом съм от Русе, но после отидох в София студентка и там си и останах докато се преместихме в Лондон.

И сега основния ми кахър е как да прескоча на интервюто, защото вечно започват въпросите дали имам нужда от work permit, тъй като съм от БГ ...  Rolling Eyes .. аз като им кажа, че нямам нужда от това, тъй като искам да работя като self employed и те съвсем изгубват нишката ... много им е сложно ...

Ще се оправим ние, стъпка по стъпка.  Simple Smile Освен това правим планове и за бебе, та ... сложно е, ноооо ... както знаете, може и по-сложно да бъде!  Wink

Прегръщам ви и ви целувам, мили момичета и ви пожелавам хубав уикенд! До скоро!  Two Hearts

# 254
cocko Честита  рожденичка  baloni да  е жива и здрава Simple Smile
cotton4e  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover успех
Ев не знам какво да ти кажа  Sad много ти се насъбра напоследък ,дано нещата се наредят  Hug
London2009 това е много хубаво да правите планове за бебче  Heart Eyes нямам търпение и ние да почнем скоро  Party Praynig
Оф аз днес бях при  мойто GP  и като и казах че съм разочарована от нея  че не ми се е обадила за да ми каже  да си направя нова среща такъв поглед ми хвърли  Shocked ама и аз и го върнах и и казах че искам изследване и  за дефицит на фолиева киселина  Naughty  че и в писмото и къде ли не пише да се обсъди това и да се направят изследвания .Тя да не е врачка та ще ми казва че аз съм нямала  #2gunfire Егати ... ooooh!
Хайде ще ставам че съм се захванала и козунак да правя пак .. Crazy
Лека вечер  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт