Великобритания - тема 35 Лятно-Морска

• 37 675
  • 741
  •   1
Отговори
# 330
  • След завоя в дясно
butterflyve- благодаря за разяснението, така вече ми се поизчистиха нещтата.
Merry и butterflyve на вас ви е най трудно с такива големи деца, трудно се намира инфо с тези промени.
Miss Fine ти вече си  заслужаваш форумското име в пълния смисъл на думата:lol: Дано се оправи дребното.
Да се оплача комшията току що ми подпря колата, предната броня е изкривена. И то защто имаше един ван неправилно паркиран и аз го отнесох ooooh! Поне комшията дойде да си признае без бой Simple Smile  Кой  говореше за застраховки....

# 331
Здравейте момичета! golden аз изпращам пари от моята сметка в Халифакс с интернет банкиране( незнам дали така се казва) ,независимо каква е сумата 9.50 е таксата.Въшки ли казахте...те са наши приятели през някой друг месец се "срещаме" с тях.Морим ги  с гребен заедно с http://www.headlice.co.uk/products/solution.aspx и после http://cgi.ebay.co.uk/Vosene-Kids-3-In-1-Headlice-Shampoo-Condit … sh=item2310581165 обилно с шампоана,защото горното мазило е много мазно.Относно ляганете вечер синът ми на 4 години 20.00 часа вече е заспал,а дъщеря ми 22.00 е в леглото (сама си е решила така).Приятна седмица   bouquet  bouquet

# 332
Здравейте, момичета!  Hug

Аз тук се сблъсках с една ситуация и искам много да ви помоля да ми помогнете с инфо по този въпрос.
Трябва да изпратя 15 годишния си син от Лондон до Франкфурт сам със самолет.  smile3535Въпросът ми е - каква точно декларация да му съчиня и дали знаете дали стюардесата трябва да го придружава (тъй като няма 16)? На всичкото отгоре баща му е в БГ и ще се наложи да съчинява отделна декларация и да я изпрати, за да може сина ни да пътува с нея оттук.

Сблъсквали ли сте се с такова нещо досега? Аз се чувствам като на олимпиада по математика  newsm78
Ще го проверяват ли на тукашната граница след като веднъж е излязъл от БГ? Никога не ми се е налагало да правя това упражнение и сега се чувствам направо безпомощна и незнам къде да проверя ...

Затова така пускам тема тук, извинявайте ако е неуместно!
Благодаря предварително за всеки съвет, която можете да ми дадете!  Hug

# 333
 Малко по-нагоре момичетата обсъждаха нещо подобно. Детенце ще лети ли и до бг. За стюардеса мисля че е редно да  питаш авиокомпанията. Но нека другите да кажат Peace

# 334
oххх най-сетне и аз намерих време да седна ... по никое време се хванах лазаня да правя и сега я чакам да се изпече.

много ми е доволно, че братчето ми пристигна благополучно  Joy малко се по-изгубихме на летището - разминали сме се в една тълпа и аз седях ли седях да го чакам пред изхода на пристигащи, а той отишъл на гарата да ме чака ... щура работа, но се намерихме, като се усетихме, че и двамата не чакаме на правилните места. милия цял ден си донаучва, че утре има Health and Safety Test сутринта, че нали ще му вадим CSCS карта, другия вторник му е NIN интервюто - да стискате палци от раз да го вземе, че нещо от първия ден не го свърта на едно място при мисълта, че известно време ще е безработен.

Благодаря за отговорите за стерилизирането - аз още всичко си стерилизирам :Д даже и лайсните на пода минавам със стерилизиращи кърпички, че малчо обожава да ги ближе когато си мисли, че никой не го гледа  Grinning  ама се замислих нещо че взех малко да прекалявам Simple Smile да ви го похваля и него - заряза всякакви идеи за пълзене и се мъчи да става прав: ръцете на пода, дупето на горе, краката изпънати и се мъчи да си вдигне ръцете от пода ... много е смешен ... на мен днес ми вика ''мата'' или ''тама'' цял ден, поне сега на тате си вика или ''тата' или ''дади'' Simple Smile ммм пръскам се от гордост като го гледам какъв ми умен пухкавелко ... че и здрасти дава с ръчичката и целувки дава като си поискаш  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

За декларацията от родители London2009 имам някъде запазени преводи на такива документи, утре като се приберем от изпита на брат ми, ще седна и ще ти намеря примерна и ще ти пратя на лични Simple Smile дано ти свърши работа.

у нас сме като в дядовата ръкавичка и се моля хазяина скоро да се обади с новини за свободни 3-стайни къщи, че хич не ми се занимава отново с агенции.

и хич не мога да седна да си погледна фотографския курс, имам да уча за изпит по счетоводство и се моля да им се срине системата в колежа и да не ми се налага  Joy последното никога няма да се случи за мое съжаление Simple Smile

Отивам да лягам, че пак никое време стана Simple Smile лека вечер

# 335
Шу - няма да лети до БГ, направо от Лондон до Франкфурт сам. Видях, че са писали, но само за полети от и към БГ. Да, ще попитам в самата авиокомпания! Благодаря за включването!  Hug

Ева-82 - много благодаря!  Hug А с тази лазаня направо започнах да се облизвам и аз тук! Simple Smile

А за майките с по-големи деца, които държат GCSE - моят син е година 10 и държи същите изпити тази и следващата година. Обясниха ни, че ги изтеглят малко по-рано, за да може ако някой не е доволен от резултата си да може да се яви на втората сесия догодина. Надявам се това да ви е полезно.  Hug

# 336
  • Манчестър
oххх най-сетне и аз намерих време да седна ... по никое време се хванах лазаня да правя и сега я чакам да се изпече.

много ми е доволно, че братчето ми пристигна благополучно  Joy малко се по-изгубихме на летището - разминали сме се в една тълпа и аз седях ли седях да го чакам пред изхода на пристигащи, а той отишъл на гарата да ме чака ... щура работа, но се намерихме, като се усетихме, че и двамата не чакаме на правилните места. милия цял ден си донаучва, че утре има Health and Safety Test сутринта, че нали ще му вадим CSCS карта, другия вторник му е NIN интервюто - да стискате палци от раз да го вземе, че нещо от първия ден не го свърта на едно място при мисълта, че известно време ще е безработен.

Благодаря за отговорите за стерилизирането - аз още всичко си стерилизирам :Д даже и лайсните на пода минавам със стерилизиращи кърпички, че малчо обожава да ги ближе когато си мисли, че никой не го гледа  Grinning  ама се замислих нещо че взех малко да прекалявам Simple Smile да ви го похваля и него - заряза всякакви идеи за пълзене и се мъчи да става прав: ръцете на пода, дупето на горе, краката изпънати и се мъчи да си вдигне ръцете от пода ... много е смешен ... на мен днес ми вика ''мата'' или ''тама'' цял ден, поне сега на тате си вика или ''тата' или ''дади'' Simple Smile ммм пръскам се от гордост като го гледам какъв ми умен пухкавелко ... че и здрасти дава с ръчичката и целувки дава като си поискаш  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

За декларацията от родители London2009 имам някъде запазени преводи на такива документи, утре като се приберем от изпита на брат ми, ще седна и ще ти намеря примерна и ще ти пратя на лични Simple Smile дано ти свърши работа.

у нас сме като в дядовата ръкавичка и се моля хазяина скоро да се обади с новини за свободни 3-стайни къщи, че хич не ми се занимава отново с агенции.

и хич не мога да седна да си погледна фотографския курс, имам да уча за изпит по счетоводство и се моля да им се срине системата в колежа и да не ми се налага  Joy последното никога няма да се случи за мое съжаление Simple Smile

Отивам да лягам, че пак никое време стана Simple Smile лека вечер

На какво основание брат ти ще аплаива за НИН??? Предполагам селф-емплоид......да не те отчайвам,ама за 10 дена в страната едва ли ще успее да убеди някои че развива успешен бизнес....ако си бил в страната по малко от 3 месеца = шансовете са нула...

# 337
Уф голям карък.От известно време насам нищо не върви, и по закона на гадостите, и все се успокоявахме, че по-зле няма накъде, тази сутрин ни откраднаха колата, барабар  с инструментите вътре.На кой му е притрябвала колата ни, беше стара и малка.Едно фордче, което ни беше много бойно и вършеше работа.Да не говорим, че инструменмтите в колата са по-скъпи от самата кола.
Сега нито може да иде на работа, а дори и да се намери начин да иде, пък няма с какво да работи.
А всеки един ден без работа ни удря жестоко в джоба.Не ми се мисли за последствията, но ако не си намери бързо някаква работа не се виждаме.
Мъжът ми се занимава със строителство, от както е тук винаги е работил в една компания, като компанията за която работи взима общински жилища и ги дава на такива като мъжа ми да ги правят.Момичета ако някой чуе  някой да си търси човек за работа или каквото и да е нека ми пише на лични, ще сме много благодарни.

П.С. Има всички необходими документи.Синя карта, ЛТД, НИН, CSCS и т.н.

# 338
  • Манчестър
Уф голям карък.От известно време насам нищо не върви, и по закона на гадостите, и все се успокоявахме, че по-зле няма накъде, тази сутрин ни откраднаха колата, барабар  с инструментите вътре.На кой му е притрябвала колата ни, беше стара и малка.Едно фордче, което ни беше много бойно и вършеше работа.Да не говорим, че инструменмтите в колата са по-скъпи от самата кола.
Сега нито може да иде на работа, а дори и да се намери начин да иде, пък няма с какво да работи.
А всеки един ден без работа ни удря жестоко в джоба.Не ми се мисли за последствията, но ако не си намери бързо някаква работа не се виждаме.
Мъжът ми се занимава със строителство, от както е тук винаги е работил в една компания, като компанията за която работи взима общински жилища и ги дава на такива като мъжа ми да ги правят.Момичета ако някой чуе  някой да си търси човек за работа или каквото и да е нека ми пише на лични, ще сме много благодарни.

П.С. Има всички необходими документи.Синя карта, ЛТД, НИН, CSCS и т.н.

Много неприятна работа..естествено някои е знаел какво има вътре,иначе за какво му е стар форд.......обаждай се на полицията за референс номер за кражбата и оттам на телефона на застрахователя....

# 339
  • Bristol
Magimon, заради инструментите е било. Някой го е видял или знаел, че ги държи постоянно там  Rolling Eyes Много неприятно...

# 340
  • Soon London :)
Ave, от личен опит за НИН-а, т.е. от опита на мъжа ми де Simple Smile Първия път след 15 дневен престой му отказаха, след седмица ново интервю на което е одобрен, т.е. за по - малък престой от 1 месец му дадоха НИН.

# 341
  Magimon eee страшно неприятно  Sad Дано да не е някой колега заради инструментите, а както при нас се случва разни келемета ги взимат и после ги зарязват. Дано я намерят и инструментите са там  Praynig

# 342
Уф, главата ме боли.Само неприятности, но поне сме здрави.Обадихме се навсякъде, проблема е че ключа е бил на колата, едно от момчетата го е забравил.Според мен някой е видял ключа на колата и се е върнал през ноща да  явземе и да я претършува.Това значи че нищо няма да изплатят от застраховката.На цялото безпаричие трябва да се купува нова кола и инструменти. Утре трябва да са на работа.Голям карък ни е налегнал, нямма думи, то поне работа да имаше, ами сега сякак напук на всичко и работа няма. #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 343
Ох ,моми4ета да ви се опла4а и аз.
В4ера бяхме с детето на клас "Малък изследовател " от Sure Start center,но е в сградата на нърсери ,което е долепено до центъра,т.е. една сграда с обща рецепция и 2 изхода и разделени на два края.
Та,отиваме в 10 ;40 и тръгваме в 12 на обед и нашата 4аст е до кухнята на нърсерито където приготвяха обяда на де4ицата. Всяка седмица като м минаваме оттам все мирише божествено,но и нали е отворено помещение и готва4 и вси4ко се вижда надзърнах. Тъкмо бяха докарали доставките с продукти за седмицата. Призля ми,вси4ко беше от Мега валюе -банани,грах,сокове, хляб,брашно, 4ийз спреад в кутии,кашкавал....
А аз си мислех,4е в Англия в ДГ се хранят по добре децата и не са като нашите ДГ с тутманика и вафлата 'Боровец " за закуска. Още по лошо,най -нискока4ествените продукти за децата бяха назели. Сега разбирам защо моята приятелка всяка сутрин става в 6 да направи обяда на детето си за нърсерито и не иска той да се храни там .Ужас! Sick

# 344
Tanyatais, любима тема отваряш. За да няма човек разочарования големи, е добре да си направи труда и предварително да провери как и с какво се хранят децата като тръгнат на училище и да си прецени опциите. Едва ли ще ти откажат достъп от училището. Разбира се, трябва да се спази процедурата. Спомням си преди две години, малката като тръгна на училище в Лондон, поисках да посетя училищният стол. Е, с нищо не успяха да ме изненадат - храната беше от консерви, претоплена. Единствено на място се приготвяше ориза, пастата или варените картофи. Пак е много. И когато родителите развълнувани поискаха да споделя впечатления, не останаха очаровани като разбраха, че децата предпочитат да ядат само хляба, ориза или паста. (За най малките говоря. Тогава щерката беше в рецепшън.) Повечето се надяват, че децата им ядат топъл обяд в училище. Друг е въпросът, че за краткото време, децата почти нищо не успяваха да изядат от и без това малките порции, които им сервираха. За топ 5 частно академично училище в УК говоря. Всъщност като се замисля, знам само за едно училище в Лондон, където храната се приготвя от органик продукти.  Mr. Green
Magimon, много неприятна случка. Дано имате късмет!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт