Великобритания - тема 35 Лятно-Морска

• 37 668
  • 741
  •   1
Отговори
# 315
Цвети така е, малкия също заспива около между 7 и 8, много рядко към 9 и то ако е спал повечко през деня. Сутрин става към 6-6.3, рядко след 7, яде, играе 1-2 часа и ляга да подремне още 2-3 часа до обяд.  Laughing Нямаме точен час, по-скоро като започне да търка очи и се ориентираме към къпане и лягане.  Peace За БГ наистина е така, но там съм забелязала, че децата спят следобяд поне по 2 часа, докато тук тази ''традиция'' я няма, затова и децата лягат по-рано.  Peace

Ев аз още стерилизирам бутиликите, купички и лъжички от около месец не.  Peace Бутилките мисля до към годинка, че е хубаво да се стерилизират.  Peace Вода давам само преварена, за чешмяна мисля, че е рано, а и тя е доста гадна, поне за мен. Минералната тук не е подходяща за бебета и малки деца.  Peace

# 316
  • Bristol
Ако детето спи следобед и сутрин няма нужда да го вдигате рано, няма проблем да си ляга по-късно. Но в Англия следобедният сън не е толкова популярен и се компенсира с лягането в 7 вечерта. Щерката, като съм на работа, я събуждам преди 7 часа сутринта, не мога да си позволя да си легне след 9 предната вечер, нормално е в 8 да е в леглото. Но ако на следващата сутрин нямаме задължения, я оставям и до късно да вилнее Wink Моят принцип е, ако детето се събуди само, значи е спало достатъчно. Ако аз го будя, значи си е легнало късно и трябва да се измести часът за лягане по-рано  Peace Синът вече не го контролирам в колко си ляга, защото аз и щерката заспиваме преди него. Но има наказания, ако не се събуди сам и трябва аз да влизам в стаята да го будя  Crossing Arms Малката се равняваше по брат си и не искаше да си ляга първа, а заедно с него. Но разликата в годините им е прекалено голяма, за да го позволя. Вече свикна и няма бунтове по този въпрос  Grinning Веднъж обаче в петък вечерта, синът имаше гости с преспиване, ме помоли да останела с батко си и приятелите му до късно. Те нямаха нищо против и аз я оставих. Такава радост беше! Аз заспах преди всички деца. Малката заспала, както играела с батковците  Crazy и те я бяха занесли в леглото й  Laughing Heart Eyes

# 317
Миналата седмица получих писмо от училище че имало няколко случая на въшки в училище  Crazy да си прегледаме децата,моите за сега нямат дано се размине.Спомних си за едно комшийче като бяхме малки и все се чудехме с какво да се изфукаме пред другите ,че тя около 6 годишна и вика през терасата :пък аз имам въшки пък ти нямааааш  hahaha , а майка й се черви горката и й вика да млъкне.Явно е така тук не са ''срамни''  Mr. Green .
А за спането моите момчета лягат вечер около 9.30,но сутрин много рядко се налага да ги будя обикновенно е обратното smile3507  аз съм поспаланата в къщи .
Да попитам някой знае ли кога започват септември училище и трябва ли нещо да се прави в края на учебната година някакви документи да се попълват или др. за следващата .Или направо започват както в Б-я,ресепшън са децата ми   bouquet .

# 318
  • Манчестър
Мда.... тук не могат да върнат детето от училище заради въшки,защото му се нарушават човешките права.........тъпо, но факт. Има scruff родители на които въшките са им последната грижа.

# 319
  • ENGLAND
didi mum първата седмица на септември почват, провери в сайта на общината ви точно кога, има 2-3 дни различия. Не е необходимо нищо за попълване.

# 320
  • Bristol
Една интересна статия, но предполагам само за майки на по-големи деца. Първите промени, които да направят учебната система в УК по-академично насочена:
'Bite-size' tests at GCSE will be scrapped, pledge Tor … education reforms
Бях го подочула, че ще има промени за изпитите на сина, но не ми беше ясно, добре че намерих тази стара статия, 22nd November 2010, докато се чудех каква е разликата между Linear и Modular тестовете. Всяко ново нещо е било някога старо Crazy

# 321
Izvinjavan se za EN,no Kredor ne iska da prevkljuchi Sad Iskam da popitam dali njakoi ot vas e izprastal pari do BG i ako da,to po kakuv nachin- bankov prevod, Western Union, drug?

# 322
Merry трябва да ме научиш как и за какво да се ровя, като дойде време, че хич неми е ясно. Ето и за тези тестове научих от тук, оказа се че нашите са тази седмица. Много ме е яд че не съм знаела по-рано, а и майките чак онзи ден ги чух да си разправят как децата ги питали разни неща за теста а те не знаели отговора Crazy Милия вчера толкова смята и чете, че накрая зацикли на 3 делено на 3. Спелинга обаче ние зле Confused

Аз вчера съвсем полудях и купих колело на дребната, дано да и хареса и да го кара че аз го чакам да дойде,все едно за мен кола съм си купила Crazy луда работа. Ето го http://www.pukyonline.co.uk/LR-M/PUKY-LR-M-Learner-Balance-Bike- … /flypage.tpl.html

Ох стига съм се размотавала че имам 3 перални още да гладя. Лека седмица на всички и а дано пак се затопли  да поспре малко този вятър.

# 323
  • След завоя в дясно
Аз от зад напред ще започна.
Шу дай отзиви за колелото, като го покарате, моля.
Doret - вие умножение и делене, правите ли вече?
За въшките- един път досега е имал миналата година, аз в чудо се видях понеже не знаех как изглеждат Mr. Green (е то близко до акъла, какво е) Махнах ги с гребена и шампоан, превантивно слагам от това http://www.google.co.uk/search?q=vosene%20kids&ie=utf-8& … =1600&bih=771
Комшийката Англичанка ги маха с гребена и балсам за коса, много гъст. Тя е на мнение, че препаратите не им действат. Аз за всеки случай ползвах и двете Laughing И себе си намазах превантивно.
За спането- от бебе до бебе, както и от дете до дете има разлика. В БГ ми лягат по късно, особено лятото, защото там през деня е много горещо и се разхлажда чак към 10ч. Тук Малката си ляга в 7ч. Баткото в 8ч.
Ев- с големия бях стриктна и стерилизирах до към 1год., преварена вода до към 1.5г. с малката почти не го правя тя беше на кърма до 7-8м. вода не преварена пие от има няма 2 м.
golden - аз изпращтам по банков път

Последна редакция: пн, 16 май 2011, 16:23 от Ell

# 324
Аз изпращам винаги с Уестърн юнион.За 100 паунда таксата е 6 и са в България на другия ден сутринта.

# 325
Мери, благодаря за статията. Побъркват ме с тия системи и промени. Нали се бях оплакала, че моята сега в year 8 избира GCSE-та, които ще почват от догодина, т.е. една година по-рано. На всичко отгоре, не е 100% сигурно дали ще може да учи точно това, което е избрала, ако има голям наплив за някои предмети.

Ell малката ми започна умножение и деление в year 2. Делението е само с 2, 5 и 10, а умножението зависи в коя група е детето. По важното за тях е да разберат смисъла на тези действия, което най-много си проличава в текстовите задачи. Ето пример от http://www.emaths.co.uk/KS1SAT.htm

Sadi needs 26 cartons of juice for her party.
There are four cartons in a pack.
How many packs does she need to buy?

Доста е трудно за тази възраст, но с малко упражнения в къщи и помощ от батко или кака  Simple Smile се получава.

# 326
  • Bristol
Merry трябва да ме научиш как и за какво да се ровя, като дойде време, че хич неми е ясно.
Ти да не мислиш, че аз знам! Моят ще има GCSEта след по-малко от месец по математика и френски! За френския разбрах края на миналата година, за математиката този уикенд! Високите групи им изтеглят GCSEто по-рано, реално би трябвало да ги правят на 16! Аз не считам, че той знае и е готов сега за GCSE по математика и френския го подлагам на съмнение, но френски все пак не знам. Сатс по тези предмети нямало да прави, правели само по-ниските групи, чиито GCSEта са следващата и по-следващата година  Crazy Съвсем се оплетох  Cry И сега като не  е модулно, за месец трябва да преговори целия материал.

# 327

[
Sadi needs 26 cartons of juice for her party.
There are four cartons in a pack.
How many packs does she need to buy?

Доста е трудно за тази възраст, но с малко упражнения в къщи и помощ от батко или кака  Simple Smile се получава.

Много сложно ми се вижда  Confused  Rolling Eyes Предполагам не невъзможно, щом е факт..Все още се чудя кое ми  харесва повече, дали тукашното ранно почване на училище или българското на 7-8 години  Thinking

Въшоците май ги преборихме с радикалните мерки-подстригване..Дано ги няма вече  Praynig

Пускам ви по едно следобедно кафе, че от това лудо време кръвното ми налягане е на изчезване вече  Crazy

# 328
  Лелее, ако знаете каква буря имаше тук, такова нещо не бях виждала от мноооогооо години. Добре, че бях у нас  Crazy Малката вдигна тази нощ 39,4 и има хрема доста. Остана само хремата. Не смея да споделя на никой, че ме гледат като луда като кажа, че не съм ходила в спешното. Аз и на лекар даже не отидох  Blush Ама тъкмо се зачудих дали да не ида все пак и то се разви буря...
  Ох, с тия училища нищо не разбирам. То имам време де, ама дали ще ги разбера изобщо...Надявам се като всичко останало да има книжка написана подробно като за идиоти  Grinning
  За стерилизирането, не го правя от много отдавна. Аз почти никога и не съм де. Нали я кърмя, а сега не виждам смисъл. Тя завира всичко в устата си и без това.

# 329
Здравейте, извинявайте че намесвам в темата ви.  EmbarassedПроучвам фирми за съхранение на стволови клетки. Колебая се между две едната от които е Future Health. Моля мамите които са правили проучвания да дадат инфо надежни ли са и всяка информация би ми била от полза. Благодаря  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт