Великобритания - тема 35 Лятно-Морска

• 37 658
  • 741
  •   1
Отговори
# 300
Предполагам с по-дълга косичка е по-сложно, аз моят младеж го подстригах първи номер, намазах главата и ресах с това гребенче, надявам се да ги унищожим бързичко. Проблемната у дома ще съм аз  Crazy Но съм чувала,че по боядисани коси не ходели, дано е вярно  Praynig За всеки случай и аз се намазах и ресах..Абе Неделна веселба Wink

# 301
golden   защо не влезеш директно в Испанската тема и попираш там мисля че те ще ти отговорят най-добре.
Честито и от нас на всички рожденици   bouquet  bouquet  bouquet
Нямам достатъчно мнение,за да пиша там, а ние ми се "навъртат" ненужни мнения само за да направя бройката.

Имах предвид ,че нямам достатъчно мнения да пиша в НА ПЪТ,а в испанската отчетна тема ми е малко неудобно да притеснявам момичетата  Embarassed

# 302
Няма за какво да ти е неудобно нали затова е форум да си помагаме.Имало е преди случаи когато момичета са влизали за инфо тук не виждам какъв е проблема  Peace

# 303
  • Bristol
Предполагам с по-дълга косичка е по-сложно, аз моят младеж го подстригах първи номер, намазах главата и ресах с това гребенче, надявам се да ги унищожим бързичко. Проблемната у дома ще съм аз  Crazy Но съм чувала,че по боядисани коси не ходели, дано е вярно  Praynig За всеки случай и аз се намазах и ресах..Абе Неделна веселба Wink
С момчетата е лесно, подстригваш късо и въшките няма къде да снасят яйцата. Те ги снасяли на точно определено разстояние от скалпа, където температурата била най подходяща за излюпването им  Crazy ooooh! Сега ако си го подстригала и третирала, си решила проблема. Ако се притесняваш, да няма още, утре намажи косата обилно с балсам и разреши с този гребен. Ако има останали, ще ги видиш черни точици в балсама. За профилактика, ползвай шампоан с Tea Tree oil и разни там други билки. Има и нещо като спрейче, с което се пръска косата преди да отиде детето на училище. Но много внимавай на какво мирише, защото има някои с много лош аромат, а никак не са евтини  Sick

# 304
  Тия въшки доста си ги въдят май. Една приятелка се оплакваше, че в градината не ги връщали, ако са с въшки, нямали право и така все си ги влачеха.
  Аз се замислих тия дни върху казуса в колко си приспивате децата. В Англия децата знам, че си лягат рано, даже към 7, но в БГ пък ми прави впечетление, че и в 11 е пълно с деца, че даже и бебета. Малката я приспивам в 8,30 и всеки, вкл и мъжО ми се обесняват, че много рано било и тн. Да съм я държала до 10 поне. Да бе да, ама ме дразни  Crazy Като си дойдел щял да я учи да си лягала късно, аз търпение нямам да стане 8 дори. Май му стана широко около врата откакто сме в БГ.

# 305
  • Манчестър
  Тия въшки доста си ги въдят май. Една приятелка се оплакваше, че в градината не ги връщали, ако са с въшки, нямали право и така все си ги влачеха.
  Аз се замислих тия дни върху казуса в колко си приспивате децата. В Англия децата знам, че си лягат рано, даже към 7, но в БГ пък ми прави впечетление, че и в 11 е пълно с деца, че даже и бебета. Малката я приспивам в 8,30 и всеки, вкл и мъжО ми се обесняват, че много рано било и тн. Да съм я държала до 10 поне. Да бе да, ама ме дразни  Crazy Като си дойдел щял да я учи да си лягала късно, аз търпение нямам да стане 8 дори. Май му стана широко около врата откакто сме в БГ.

Ами според мен детето само си определя кога да си ляга...поне при моя син е така..иначе за разликата за УК и БГ е различния lifestyle...тук в 23 ч няма да видиш деца на улицата... докато в БГ игрите по това време са в разгара си..

# 306
И нашето дете беше на режим в  19 ляга-става в 7 ,до към 2 годишна,а сега в 20 ляга и в 7;30 става,та винаги съм искала да имаме ве4ерта за нас си и детето да е с режим от раждането. И ние така сме възпитавани и мисля,4е е правилно.
Но виж в БГ в 23 4аса когато си  на заведение или ресторант  и 4уваш как бебета реват или деца се гонят ..еми не ми е понятно какви са родителите ,4е позволяват това,а и има разговори и отпускане в компания които не бих искала детето ми да става свидетел.
Та,май съм пове4е като англи4аните,отколкото като Бг мамите-отделих я в собствена стая от раждането,имаше режим пак оттогава и обяснявам до припадък ,вместо само да навиквам от пейката или кафето отсреща:(

# 307
И аз държа рано да си лягат. До скоро тя лягаше в 7 а той в 8, но напоследък много държи с батко си да си ляга и я слагам и него в 8. В БГ хич не ми харесваше да се водят децата по кръчми до късно. Тогава той си лягаше в 9 и ако няма на кого да го оставя, просто не излизам. Peace

Аз пак за застраховките да попитам, а всички  ли правите пълна застраховка, аз си мислих на втората кола да направим само задължителната, така или иначе  нищо не клеймваме?

# 308
  • Манчестър
И аз държа рано да си лягат. До скоро тя лягаше в 7 а той в 8, но напоследък много държи с батко си да си ляга и я слагам и него в 8. В БГ хич не ми харесваше да се водят децата по кръчми до късно. Тогава той си лягаше в 9 и ако няма на кого да го оставя, просто не излизам. Peace

Аз пак за застраховките да попитам, а всички  ли правите пълна застраховка, аз си мислих на втората кола да направим само задължителната, така или иначе  нищо не клеймваме?

те са почти на една цена...това,че не клеимвате е добре, но няма никаква гаранция,че утре няма да се наложи да клеимвате...

# 309
  Маги, кога ще я пращаш за БГ? Мъжът ми се прибира юли месец сам, може да му я прикачим Simple Smile Пътува от Лутон.
Благодаря за предложението, но Лутън ни е много далеч.А иначе мисля да я пращам началото на август.Утре ще се обадя да проверя за какво става въпрос и ще пиша.

# 310
British Airways и Bulgaria Air предлагат услугата придружаване на дете при самостоятелен полет.
Необходима е декларация от двамата родители, заверена от БГ консула, която се представя на БГ летищните власти, когато детето се връща. Насреща съм, ако някой има други въпроси.

Споделям от личен опит.

Hug

# 311
  • Лондон
golden, ще гледам да ти напиша тези дни какво мисля по твоята програма...само да уточним, че беше написала нещо за Саламанка, а сега казваш Севиля?

БГ варианта за лягането аз не го приемам въобще, масово децата стоят до много късно, вкл. в запушените заведения, то избор в това отношение няма... В хотела в Сандански се смесихме с много известни (и не толкова) БГ VIP персони и децата им ... направо ни взеха акъла, от 3 до към 13-14 годишни посрещнаха Възкресението Христово, опитвайки се да бутнат хотела, чупейки витрини, компютър и не знам още какво, не се видя родител да дойде и да направи забележка, много груби и жестоки едно към друго, абе...едно от най-лошите ми впечатления от БГ, ние след 1 сутринта се предадохме, но те останаха.... Моето дете с изключение на ден като днешния, ляга към 8:30 и става към 7, това е идеалният вариант, утре предстои успиване и целият ден заминава на кино, важното е, че не случва често.
Приятна седмица на всички и дано поне малко да затопли Sad

# 312
golden, ще гледам да ти напиша тези дни какво мисля по твоята програма...само да уточним, че беше написала нещо за Саламанка, а сега казваш Севиля?

Моя грешка-сватбата е в Саламанка Simple Smile Ще съм ти много благодарна за съвети от всякакво естество Simple Smile

# 313
да кажа и аз за спането - моят бебко като се роди ни беше един хаос с неговото хранене на всеки час, час и половина ... сега като се сетя не мога да си обясня как издържах ... та ние доста късничко почнахме с графици за спане (около 11/12 седмица). Лягаше си около 7пм (много често в 6 вече не можеше да си държи очичките отворени) и спеше до към 5/6 - много добре си му беше графика - в това отношение и аз съм малко като англичаните. Сега обаче от няколко седмици нещо следобеда взе по много да ми спи (3+ часа) и следователно лягаме и по-късно - около 8 и 30/макс 9 и пак си спи до 5ам. Опитвам се да го върна малко по малко към стария график, че ми беше къде къде по удобен. Но и аз съм на мнение, че само си показва детето и се водя по скоро от неговия биологичен график.
С БГ навиците спрямо малките деца и късните часове, и воденето по заведения посред нощ и аз не съм съгласна и никога не съм била, но уви за повечето родители там това е нормално. Майка ми и на мен много ми се чуди, защо съм го слагала толкова рано в леглото, но свикна сега и взе да поглежда и тя от моята гледна точка.

Аз пък да питам до каква възраст стерилизирахте на бебетата си бутилките, чинийките и всичко останало и кога за пръв път им дадохте не-преварена питейна вода?

С БГ еър и аз никога не съм имала проблеми, а доста често съм ги ползвала. Като работех в туристическа агенция си купувах билетите през програмата, която ползвахме там, а след това онлайн. Всичко си е било наред. Само дето ми е кофти, че полетите им Лондон-Варна са само Април до Октомври, че са ми много удобни с директния влак до Гетуйк, който си имаме и с Варна на 30 мин от Добрич. Братчето ми утре сутрин ще лети с тях - надявам се да няма проблеми Simple Smile

# 314
  • Лондон/Пловдив
Аз да се включа като лоша майка Алекс си ляга в 10 пм и сутрин става в 9. От бебе е с този режим на лягане защото след храненето в 9 ревеше по един час и тогава заспиваше. Доста пъти съм опитвала да го накарам да заспи по рано ,но ефект няма .
Фета мен много ме е шубе от пустите въшки тук много се оплакват от тях аз редовно преглеждам малкия. Ама в Англия въшките не са срамни както в БГ така ми обясниха Joy
Ев до годината стерилизирах ,но не всеки ден вода след годинката започнах минерална след това чешмяна . Лека вечер и хубава седмица ви пожелавам с много усмивки  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт