Великобритания - тема 35 Лятно-Морска

• 38 049
  • 741
  •   1
Отговори
# 360
  • Манчестър
Имам аз едно въпросче към Аве, че се сетих сега:

В офертите на всеки счетоводител чета, че всичките пишат писма на хората за НИН интервюто. Та ми е интересно какви са тези писма?
От любопитство звъннах на една БГ счетоводна фирма и казах, че искам да си оправя документите да работя като селф, казаха ми, че пишели фалшиви договори за работа и нямало никои от клиентите им, който да не е взел НИН. Други пък ми казаха, че искали писмо от счетоводител да докажело, че някой ще се занимава със счетоводството на желаещите да стават селф.

Та ми е наистина интересно какво точно пише един счетоводител за пред дадените служби, за да помогне на хората да си вземат въпросния НИН.

Ще се опитам да ти го обясня простичко...значи знаеш,че ние БГ имаме право неограничено да сме селф-емплоид и знаеш селф-емплоид какво е. Очаква се,че ще развиваш този бизнес, ще имаш нужда от професионална помощ.
Когато отидеш на интервю за НИН ( да не говорим,че ако си селф-емплоид ваденето на  НИН не ти трябва при пристигането още и не ти е първата работа ), трябва да докажеш,че си дошъл,че си почнал да развиваш бизнес, имаш хартии да го докажеш и нещата стават още по сериозни ако имаш писмо от счетоводител,че се е ангажирал да се занимава с делата ти......

не знам какви фалшиви договори пишат, знам,че дават НИН на които трябва и на които не трябва, ама и това ще спре скоро.....
Нищо лично, просто лично мнение.

# 361
Моля за повече инфо относно тези фирми и счетоводители.
А как казвате вземат тези сини карти, на какво основание.....
В голяма нужда съм и затова питам Praynig

# 362
  • Манчестър
Моля за повече инфо относно тези фирми и счетоводители.
А как казвате вземат тези сини карти, на какво основание.....
В голяма нужда съм и затова питам Praynig

Тук не става дума за сини карти....говорим си за селф-емплоид..

# 363
Аз искам само да пожелая на всички, които искат да живеят тук, много късмет и да могат да си оправят нещата лесно за да имат възможността за пълноценен и щастлив живот тук, изкарвайки прехраната си с честен труд и плащайки данъците си.

И сега ELL отчет за колелото, страхотно е! Много леко и качествено! Поне на първо четене. Сега остава да сваля Боян от него и да накарам Яна да се качи Crazy Много му се зарадва сънена като го видя,   качи се, даже поиска да излезе на вън, качи краката на степенката и в момента в който се наклони, това дете като писна, малииии, половин час рева на вън и ми вика да го махам ooooh! Сега тича да бие батко си като се качи на него, но сама не ще и да го пипне  Crazy Пожелайте ми успех, че много искам да го подкара и да се забавлява.

Лека вечер Hug

# 364
Не е за разказване,но това ве4е дошли от месец и хоп- помощи, НИН и карти и чудесии. Tired
Аве-ами има ,затова го написах !

Разкажи, моля те,любопитна съм. От доста време събирам инфо и все нещо ми си изплъзва.
Как пък никой не сгреши на мен да даде синя карта или НИН Crazy
Шу - успех! Peace

# 365
Ev, аз съм ходила няколко пъти на интервю с други хора, като счетоводителката я познавам, която прави документите за интервюто.Това което правят е: предтсвят писмо, че те осчетоводяват, правят фалшиви договори за наем, правят фалшиви инвойси, като единственото което искат е да се намерят поне три препоръки от хора за които се работи, но с познати и това става, колкото някой да вдигне телефона и да каже да този човек работи за мен.И разбира се да имаш някакво доказателство за адрес.На последното интервю на което бях се замаях от документи.А момичето няма и един ден работа тук, и го взе от първият път, просто нямаше как да откажат, имаше всичко необходимо.
В тази страна нищо не ме учудва.Онзи ден на една приятелка, която е тук от 10 год. дойде синът й, който е на 20 год.Записа колеж за подобряване на английският, защото ще кандидатства в някакъв университет.Човека кандидатсва за жълта карта, но майка му изпратила документи от нейно име, паспорти, визи, доходи, и всичко, което доказва, че може да се грижи за него и да го издържа.Еми на момчето му дали синя карта.Отива на НИН само със синята карта и му дават.

# 366
Здравейте момичета!
Моля , ако някой си спомня да ми пратите линк за изучаване на англ.език (мисля че беше на Brish council, но не си спомням точно). Бяхте писали в предишната тема, но не ми се отваря. Всички други стари теми се отварят, но последната -не.
Мъжът ми евентуално ще започва работа края на лятото, чака work permirt от работодателя.
И аз искам като отида там да започна курсове веднага (не че не знам езика, но да ми е по спокойно после да се явявам на интервюта)Simple Smile

# 367
Magimon не знам какво се учудваш че на момчето са му дали синя а не жълта карта  newsm78 еми нормално той се явява зависим от майка си и има право  Simple Smile пише го в сайта  Simple Smile А за НИН ясно е че ако всички документи са ти  наред няма да ти откажат НИН  Simple Smile На повечето който им отказват нещо им куца в нещата за да им откажат  Crazy Нищо лично да не ми се обиди някой   Hug
Magimon съжалявам за случилото ви се дано се наредят нещата и се оправите по бързо  Sad Hug Hug Praynig

# 368
  • ENGLAND
Вчера приключих с училището дето работех и сега вече мога по-често да се включвам тук.
Еll отговорили са ти преди мен за таблицата, до края на У 2 трябва да започне да де изучава някакво подобие на умножение и деление. Но да се взема таблицата с 2,3, 4...., да се учи наизуст , това тук го няма. Те и затова все на пръсти смятат цял начален курс.
Малко по-късно ще напиша и за групите в училище. А който се интересува от образованието тук последно подробно съм писала в тази тема. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=583697.0;topicseen , може да прочетете там.
Тези цветни карти и НИН не мога да коментирам, отдавна съм тук, а и бях по съвсем друг параграф.

# 369
  • Soon London :)

аз обаче съм е eдно такова state of mind, че ми иде да си блъскам главата в стената  #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out външния ми хард диск се е прецакал, а аз наскоро си преместих всичко от лап топа на него (демек над 500 GB) - документи, фотографии, проекти и лекции от университета, от до ВСИЧКО, а то сега глупавото устройство не иска да тръгва и ми излиза прозорче, че иска форматиране ... иде ми да викам ... и се моля да могат да ми извлекат инфото и да го метнат на дискове или каквото и да е ... ако ще и на видео касетки, само да не ми се загубят нещата.

НЕ ме свърта на едно място ИЗОБЩО. Сигурно хард дискове ще сънувам довечера.

Ev, има вариант да се извади информацията, зависи колко се е прецакал хард диска. Аз лично съм вадила от  много развален диск, няма да казвам как че ще ми се смеете. Предполагам, че има компютърни фирми, които се занимават с ремонт, попитай има доста чалъмчета. Simple Smile

# 370
Doret  много благодаря за отговора   bouquet !Аз им пращам всеки ден храна от вкъщи естественно сандвичи, че една камара неща не харесват  Rolling Eyes  поне всичко си изяждат.За храната незнам ,но пише че е от фирма за кетъринг и доста от децата от класа ядат от нея, но нямам отзиви моите обаче категорично я отказват без да са я опитвали .
За NIN сега ми предстои да се явявам ,на мъжа ми му дадоха от втория  път,защото не беше занесъл всички документи  Crazy .
Счетоводителката ми ме съветва да започна работа като емплой ,а не като селф емплойд, но на мен второто ми изнася повече за нашата работа няма значение така или иначе.Какво ще ме посъветвате аз съм художник мъжът ми също,с синя и жълта карта сме.
Magimon  и аз стискам палци Peace да се подредят нещата,много неприятно.
Ev ние оня ден прехвърлихме всичко на хард диск, че нямам повече място на компютъра, но ги имам на още един хард нещата голям карък ще съм ако спекат и двата  Rolling Eyes .

# 371
Купихме нова кола, един драглясник, но ще върши работа на мъжа ми, поръчаха и инструменти.Аз предполагам, че колата ще се намери, но проблема е в инструментите, но и те ще се набавят малко по-малко.Ееее, ама като има да става ще става, по-принцип никога не са оставяли инструментите в колата, ама за късмет са ги оставили.А иначе относно ключа, който  колегата го е забравил, беше предупреждаван многократно да не го забравя, защото му е редовен номер, когато той кара да ги забравя.Много е отнесен и все се чудеше кой би я взел.Ей на взеха ни въшчицата.Много ми е мъчно.Това е първата кола която притежавахме, лично наша, купили сме я с много лишения преди две години, а и беше много бойна, много запазена.Купихме я от един пенсионер, първи собственик, беше като ракета.А сега я няма. Sad
Eva_82, аз хич не се чудя, а и не съм никак компетентна по този въпрос.По-някога ми се струва, че тук нещата се случват отзад напред.Една колежка взе синя карта въз основата на това, че живее с човек на семейни начала.На друга колежка пък и бе отказано.Явно много зависи от обработващите документите, знам ли.Нали все с българи се занимаваме, та истории много мога да разказвам.Но честно да си кажа ме доядява по някога, защото има хора които в действителност идват, започват работа, опитват се да си извадят съвсем честно НИН, но пък тук англичаните като чуят за писма, референции и тем подобни, много се дърпат.И така хората се явяват по 10 пъти.А има хора, които идват, без работа и без нищо взимат НИН, докато си намерят някаква работа си взимат телефони, компютри и какво ли още не.И като не си намерят работа щипват за Бг с чиста съвест.

# 372
 Да зависи и от обработващия документи  Simple Smile а за съжителството понякога се отказва защото по принцип е по трудно за доказване  Simple Smile Радвам се че сте си купили нова кола да ви е честита и много парички да изкарате с нея  Hug

# 373
Doret много интересно и полезно за училището инфо си дала, благодаря   bouquet

# 374
Magimon - радвам се, че сте си взели нова кола и инструменти, пожелавам ви да нямате повече такива ядове и тревоги - само хубави неща! Hug

Аз пак имам питане относно пътуване - така ми се подредиха нещата, че това лято ще имам пътуване до Япония и предвид събитията от Март месец се чувствам много несигурна.  Sad
Не можах да намеря тема за Япония, въпреки че рових точно в държавите.  newsm78
Моля ви, ако някой може да ми посочи къде точно си говорят мамите в Япония, или ако случайно имате лични приятели, познати или роднини там какво мислят те?

Ще съм ви много благодарна да ми помогнете със съвет или мнение, защото в официалните медии пише общо взето едно и също и съм препрочела по хиляда пъти как опасността е само в радиус до 100 км от Фукушима, но ...  newsm78

Hug  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт