Великобритания - тема 35 Лятно-Морска

• 38 018
  • 741
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте! Съжалявам, че нахълтвам така, но има ли мами от Доувър ( дано така се произнася ), или поне близко до там. Трябва ми информация спешно за един офис в района на пристанището.

# 376
  • Bristol
London2009, само една мама от Япония пише в този форум май. Ето една темичка, в която тя участва Япония.
Дано и Шу от нашата темичка ти види въпроса, защото тя сега лятото щеше да ходи натам, но май се отказаха.
А каква е точно ситуацията, се съмнявам, че някой може да ти каже. Като всяко друго правителство по света и японците скриха много информация, не че не излезе на яве по-късно. Съмнявам се, че всичко се знае по-въпроса, още по-малко от местното население

# 377
Merry - благодаря за линка! помогна ми! newsm51

# 378
Ето ме и отговарям с каквото знам. Ситуацията е следната в Токио, има режим на тока и е значително по-тъмно вечер, защото лампите светят през една и са намалили осветлението на рекламите. Хората си живеят спокойно и по старому. В посолството вчера са измервали нивото на радиацията, която е  по техните стандарти в норма, а техните стандарти са много високи. Като казвам високи имам в предвид че радиацията в София е в пъти повече от в Токио.Имало е сухи листа по балконите, чиято радиация също е в норма. Ние се отказахме предимно заради децата, но не сме се отказали напълно ако има на кого да ги оставим, но евентуално по нова година. Дано съм те успокоила, много е хубаво там и мисля че няма да съжаляваш че си отишла Peace

# 379
Шу - много благодаря за отговора, това което си написала определено много ми помогна!  Hug Надявам се, че напредвате с колелото и се забавлявате много!
 Kissing Heart  Two Hearts  bouquet

# 380
Шу - много благодаря за отговора, това което си написала определено много ми помогна!  Hug Надявам се, че напредвате с колелото и се забавлявате много!
 Kissing Heart  Two Hearts  bouquet

Пак заповядай, а за колелото.... не ще и да се качи. Казва че ще падне и толкова Crossing Arms

# 381
oхх Шу и ние имаме подобен на вашия проблем с колелото. Мъжа ми днеска излиза с малчото и се прибраха вкъщи с голяма надуваема ферма с басейнче вътре и място за малки меки пластмасови топки. Надухме го, много му се зарадвахме с татето, а малкия като ревна при вида му. Горкото, нещо хич не му допадна и татето разочарован, че май му се играеше повечко отколкото на бебко.

от моите файлове ми възстановиха само около 40% за сега и мисля да си нося харда на друг хакер, че иначе настина почвам да си блъскам главата в стената, че си махнах нещата и от лап топа, а до скоро си седяха и в него и на никого не му пречеха, но не нали трябваше да си освободя място ...

голям съм карък Sad

# 382
  • UK
  Шу като я знам малката, докато тя не реши няма да се качи, както и да й го рекламираш возилото. Голяма сладурана  Grinning
  Моя Емо пък се натиска да му махнат помощните колела, че бил голям вече. Следователно дядо му трябва да държи седалката отзад и да тича след колелото, докато малкият се научи сам. Еми спънал се човекът, шял да се пребие за малко, а ние си мислехме, че малкият калпазанин ще обели колената, а не дядо му.
  Мен ме повишиха в службата, така че животът е прекрасен за момента  Grinning
  За хората, получаващи документи заслужено или не..... не коментирам. Кой както може. Аз и мъжът ми минахме по най-трудния , но легален от началото до края път. Не съжалявам и съвестта ми е чиста.  Grinning

# 383
  • Манчестър
Шу като я знам малката, докато тя не реши няма да се качи, както и да й го рекламираш возилото. Голяма сладурана  Grinning
  Моя Емо пък се натиска да му махнат помощните колела, че бил голям вече. Следователно дядо му трябва да държи седалката отзад и да тича след колелото, докато малкият се научи сам. Еми спънал се човекът, шял да се пребие за малко, а ние си мислехме, че малкият калпазанин ще обели колената, а не дядо му.
  За хората, получаващи документи заслужено или не..... не коментирам. Кой както може. Аз и мъжът ми минахме по най-трудния , но легален от началото до края път. Не съжалявам и съвестта ми е чиста.  Grinning

Моя син точно за два дена се научи да кара колелото без помощните колела, баща мъ го държеше за седалката , сега дори се качва на едни малки височини в местния парк, където ходят тези с ролерите.

По въпроса за счетоводителите - има "счетоводители" и счетоводители. Тия в кавичките разбира се не са никакви счетоводители, мислят си ,че като могат да направят един такс ретърн и няколко фалшиви документи и вече са такива. Те дори и за секунда не мислят, че правят false документи и затова могат да си изпатят. Докато вторите счетоводители  са такива с квалификация , регистрирани в HMRC ,и такива които знаят ,че ако нарушат code of practice ще е голям проблем.
Всеки си избира при кои да отиде......на един минават нещата, на един не минават....след 5 години като стане време да искат перманент резиденс тогава става по интересно,защото трябва да доказваш,че не си ползвал пъблик фъндс, че си изкарвал достатъчно да издържаш себе си и семейството си и тн......

# 384
Момичета извинявайте , че пак ви питам за линк за курсове за изучаване на англ. език.
Моля , ако някой се сеща да пусне някакво инфо.

Мерси предварително.

# 385
future74 ,

На мен не ми стана ясно за какви курсове питаш.
Бритиш кансъл е в България, а после казваш-като дойда тук..
Каква е целта на този курс, защото споменаваш, че говориш езика...
В темата, мисля, се коментираха безплатни курсове към местни колежи.
За интервютата...не мисля, че тези курсове по английски биха помогнали.
Да не говориш езика съвсем, има смисъл.
Но за т. нар. усъвършенстване, аз не бих си губила времето.
Има курсове, които могат да ти помогнат и с речника, и с увереността да говориш.
Знам за такива из Лондон, но те струват много пари, отделно парите за хотел и престой..

# 386

Да ти е честито повишението.
Хареса ми това - за момента Wink

# 387
Svidni4ka, да ти е честито повишението. Simple Smile

# 388
Magimon,
С новите придобивки нов късмет, пък лошото да ви забрави Hug
Свидничка,
Поздравления за повишението - много е сладко да те оценят  bouquet
future74,
Виж дали това не би ти свършило работа, на BBC:
http://www.bbc.co.uk/worldservice/learningenglish/index.shtml Както ти е писала и Златната Толумба, ако ще е за подобряване на нивото - най-добре е да не местна почва, много зависи къде ще сте, как се говори и не е сигурно дали платен курс би ти свършил работа.

За НИН - аз получих бързо, но имах синя карта. Чувала съм какви ли не случаи за какви ли не счетоводители, посредни Mr. Greenци и подобни, но всеки преценява за себе си. Даже наскоро ми се наложи да посетя такъв -какво да ви кажа - пълна пародия Crazy Сглупих да ида при препоръчана такава, българка. Едно момиче на 23- 24, дето ми разправя как "Всичко ще уредим", а на елементарните ми въпроси ми отговаряше толкова общо, да не говорим, че не знаеше някои общи положения Crazy Същата девойка взима около 100 Паунда, за да "помогне" за НИН...Инвойси дава на килограм.Добре, че видях и тази страна на нещата ooooh! Не знам за други, аз не бих си оставила нещата в ръцете на подобен човек, но всеки си решава Peace

Както и за въпросите във темата - нови, стари,кой как посреща....Още при най-малката идея да идваме тук прочетох всичките теми, написах си въпросите и кое не ми е ясно и тогава питах. И винаги ще съм много благодарна на хората от тази тема, които имаха търпението и времето въобще да се занимават с мен  bouquet  Не мога да си представя, че някой е решил да емигрира и ще пита " Как е животът в ЮК?", както и ще очаква прегръдки и целувки Mr. Green 

Хау Mr. Green Mr. Green

Някой да знае как е Деб, че нещо се загуби

# 389
svidni4ka - честито повишение!  Simple Smile   bouquet  Радвай му се и успех!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт