Великобритания - тема 35 Лятно-Морска

• 37 959
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
  • UK
  Бони, току-що приключих да говоря с майка ми и ако щеш вярвай, но точно тази книга ми се похвали, че е купила. Нямам търпение да ми я прати Simple Smile
  За Англия vs. България - медалът винаги има две страни. Но пак ще кажа, че никой не е вързан тук насила. Родината си стои там, където винаги е била и чака с отворени обятия всички, недоволни от студената Англия. Моля да заповядат. Даже и билетът не излиза скъпо, особено ако е еднопосочен.  Peace

# 481
А ха-ха аз пък току-що си я поръчах само да не забравя да предупредя свеки, че една книжка ще й доставят, ако може  и да ми я плати. Laughing

# 482
 Забравих да напиша, че на мен ми харесва редът и улеснения живот. Няколко примера-за Плевен ще говоря. Излизам с детето в Плевен. Маам крачоли пеша, защото в автобус не мога да се кача с количката, таксиджията ме гледа много лошо, че трябва да се товарим и тн. Слизам на центъра, студено е времето, трябва да сменя памперса, от цял град няма къде, нито една стая няма за преобличане! Искам да накърмя или да измия лъжичката - пак същото. Ходи ми се до тоалетна, има една в Мола, но вътре количката не влиза...Рампата-о, чудо има такава- е направена отвън, супер стръмна и с хлъзгав теракот, мокро е, нямам шанс да издрапам..Пие ми се кафе с приятелка, само едно кафе е за непушачи, но така са наблъскани столовете вътре, че не мога да влеза с количката. И още едно във въпросния Мол, в което е поне 30 градуса и няма въздух и трябва да се преодолее въпросната рампа. В магазин, дори детски абсурд да се набутам с количката сама... Да не говорим как заведох детето в частна болница и не можах дори да влезна и една служителка вместо да ми помогне ми каза ми не можете да влезнете, тясна е вратата  Crazy Иначе като си намерих носач не им стана неудобно да ми вземат парите де. За дупки, роми и тн няма да говоря, аз дори не мога да напазарувам с детето, а за институциите да не говоря...

# 483
  • Bristol
  За Англия vs. България - медалът винаги има две страни. Но пак ще кажа, че никой не е вързан тук насила. Родината си стои там, където винаги е била и чака с отворени обятия всички, недоволни от студената Англия. Моля да заповядат. Даже и билетът не излиза скъпо, особено ако е еднопосочен.  Peace
Peace За всекиго има място под слънцето  Hug Всяко място си има неговите плюсове и минуси, като те са различни, според различните хора. Аз си се чувствам добре тук, само ако можех английския да го владея така добре, както българския ... За моите деца считам, че тук са по-защитени и имат повече възможности за развитие, от колкото в България. Единствения минус е, че сме далеч от роднините си  Confused
Те и британците емигрират. Щатите, Канада, Испания, Китай ... и България не на последно място Wink Знаете ли го сайта My Bulgaria, там има форум, в който пишат британци, решили да живеят в Родината ни  Grinning

Видяхте ли днес по новините Обама , Камерън и техните половинки как сервираха на барбекюто  Mr. Green   chef

# 484
  • UK
hubavo e v Thomas land  Simple Smile az ne si padam mnogo po uveselitelni parkove, no deteto odobri.
na vrashtane minahme prez http://en.wikipedia.org/wiki/Chatsworth_House, kadeto ima malko zoo, play area i vlakche. Gradinite i samata kashta sashto sa dosta priatni, preporachvam.

# 485
hubavo e v Thomas land  Simple Smile az ne si padam mnogo po uveselitelni parkove, no deteto odobri.
na vrashtane minahme prez http://en.wikipedia.org/wiki/Chatsworth_House, kadeto ima malko zoo, play area i vlakche. Gradinite i samata kashta sashto sa dosta priatni, preporachvam.

Мерси   bouquet И аз не горя от желание да се возя на Томас  Laughing  Crazy, ама се чудя какво да измислим за трите почивни дни  Thinking Другият вариант е Сафари парка http://www.longleat.co.uk/explore/safari  Thinking

Изчаквам още с резервации, че малкият беше с ужасяващ вирус 3 дни с 39.5   ooooh! и се възстановява от днес..страх ме е да не го повтори  Praynig

# 486
Ох, не ме депресирайте сега деее.   

Чети мен  Mr. Green

Ми хайде развихри се с разказ на нещо де  Mr. Green Ох, като видях дума с И Й  Rolling Eyes  Joy
Я майките да кажат, писвало ли ви е от бебешки неща  Whistling То знам, че от мен зависи, но се усещам, че говоря и мисля само за пюрета, памперси и тн. И всичките ми приятелки са с деца и за друго сякаш не можем да си говорим.

Хаха мъжа ми постоянно ме дразни, че само за бебешки неща му говоря.  Laughing Еми нормално е, нали в момента съм 24/7 фуул тайм мам.  Wink Иначе и аз се чувствам, че леко съм затъпяла. Като си говорим с бивши колежки от работата в БГ направо се чудя на какъв език ми говорят понякога. Нищо, че допреди 1 г. и аз се занимавах със същите неща (работех в едно от най=известните бизнес списания).  Sad Сега вече разбирам и жените които казват, че им е адски трудно да се върнат на работа след майчинството. Просто се чувсташ като от друга (бебешка) планета.  Peace

За УК вс. БГ, аз мисля, че всяка държава си има плюсове и минуси, но за отглеждане на бебе/малко дете УК е доста по-добре, откъм цени, уреденост и спокойствие.  Peace Това последното разбира се зависи от района. При нас поне е така.  Peace

# 487
Пак сте започнали сериозна темичка Simple Smile хулигани има и тук, и в БГ - и на 2те места съм ги срещала. И преди съм го писала - изцяло зависи от семейството и средата около тях.

Отгоре отгоре прегледах от последните дни писанията: честито за повишението, за 1вата заплатка Simple Smile мн се радвам на добри новини Simple Smile

На мен тези дни ми е един стрес и ядове, но днес ми е просветление - получих си синята карта Simple Smile  Grinning моя мъж веднага почна с ''еее, ще можеш да си търсиш работа'', а аз ''ще купувам билети за БГ и Полша'' Simple Smile кой за каквото си мисли Wink

Интервюто на брата за НИН също мина и чакаме отговора ... А аз с моята голяма уста успях да уредя на фермата, в която работех преди няколко години, проверка. Моя НИН тогава (заедно на цялата група, с която пристигнах) ми го изкараха от фермата, аз само си попълних документите и на интервю не съм ходила. И то понеже е обща практика по всички ферми и не съм се замисляла над това. Оказа се обаче, че е нелегално и интервюто е задължително ... и стана тя една ... но жената каза, че аз поне няма да имам проблеми от тяхна страна, защото си е тяхна грешката, че са ми издали НИН без да съм била на интервю, но фермата и съответно Конкордия ще бъдат подложени на проверка ... от цялата работа аз съм доволна защото мениджърския екип във фермата има нужда от малко стрес и проблеми, че се мислят за Богове всичките.

бръмчи ми главата, не мога да се съсредоточа над нищо, а имам толкова много да уча по фотография и 6 задачи имам вече да предавам, а времето ми идея си нямам къде успява така бързо да изчезне Sad пълна лудница ...

# 488
Ох, не ме депресирайте сега деее.   

Чети мен  Mr. Green

Ми хайде развихри се с разказ на нещо де  Mr. Green Ох, като видях дума с И Й  Rolling Eyes  Joy
Я майките да кажат, писвало ли ви е от бебешки неща  Whistling То знам, че от мен зависи, но се усещам, че говоря и мисля само за пюрета, памперси и тн. И всичките ми приятелки са с деца и за друго сякаш не можем да си говорим.

Хаха мъжа ми постоянно ме дразни, че само за бебешки неща му говоря.  Laughing Еми нормално е, нали в момента съм 24/7 фуул тайм мам.  Wink Иначе и аз се чувствам, че леко съм затъпяла. Като си говорим с бивши колежки от работата в БГ направо се чудя на какъв език ми говорят понякога. Нищо, че допреди 1 г. и аз се занимавах със същите неща (работех в едно от най=известните бизнес списания).  Sad Сега вече разбирам и жените които казват, че им е адски трудно да се върнат на работа след майчинството. Просто се чувсташ като от друга (бебешка) планета.  Peace

За УК вс. БГ, аз мисля, че всяка държава си има плюсове и минуси, но за отглеждане на бебе/малко дете УК е доста по-добре, откъм цени, уреденост и спокойствие.  Peace Това последното разбира се зависи от района. При нас поне е така.  Peace

Grinning ох и аз съм май само в планета ''Бебе", ама да ви кажа и факта, че всички само за бебето ме питат хич не помага. Аз и да искам да говоря за нещо друго, то все се намира някой да извърти нещата към детето ... баща ми наскоро ме пообиди (без да се усети и разбере) като на моята забележка, че е спрял да ме пита аз как съм, той ми отговори, че сега бебо е важния, а не аз ... много сдухано ми стана, но предполагам, че е прав човека ... ама все пак ми се иска да проведа поне един разговор, който да не включва памперси, и пюрета, и бебешки работки ... ОБИЧАМ си детенцето до болка, но си мисля, че от време на време всяка майка има нужда от малко почивка и време за себе си, и от някой и друг не-бебшки разговор Simple Smile

# 489
  • Манчестър
Планетата Бебе продължава докато не решиш,че има и по важни неща и детето въпреки всичко не е центъра на света......
Моя син беше на 5 месеца когато се върнах на работа.....

# 490
Ев, по спокойно приемай нещата!  Hug

Малко да отклоня тона на темата и да вмъкна покана, отнасяща се до живеещите в Лондон любители на вина. На 4 юни в Park Lane Hotel, Piccadillly, London W1J 7BX ot 9.30am do 5пм, ще се организира тестване на български вина. За повече подробности тук - http://www.winesofbulgaria.com/

Някой питаше по горе за католическите училища и за проблемите, които евентуално биха произлезли. Не се сещам за ник, за което се извинявам. По принцип католическите и англиканските училища имат по добри академични резултати сред държавните у-ща (тук изключвам грамар скулс) и се славят с по добра дисциплина, уж. За проблеми, освен обичайните, нищо повече не би трябвало да се очаква. Може би малко по задълбочено отбелязват религиозните празници, за сметка на друго-традиционните такива (тук включвам Дивали или китайската нова година, напр.  Grinning ), но всичко зависи от училището. Друг е въпросът, че дете ортодокс се класира по техните списъци, само при условие, че няма други деца католици. За сметка на това, отродокс са по напред в списъка от Church of England. Такава е схемата на католическите у-ща в Лондон. Късмет! Simple Smile

# 491
Мери  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet лелеее много мерси за сайта,  сега и ако успея да си свърша работата, дето я мъча от много време, ще имаш голямо черпене!!!!

А планетата "бебе" едно време с приятелките, с които си отгледахме децата, мнооого рядко си говорихме за децата, сега е 50/50, но лошото е че нямам време за книги и др.

Ев:) това и на мен са ми го казвали, гадничко е да, но...

Последна редакция: чт, 26 май 2011, 00:30 от Шу

# 492
Ванила Скай благодаря Simple Smile аз уж спокойно си ги приемам, но откакто родих съм направо друг човек ... преди да забременея бях тооолкова спокойна и нищо не ми правеше впечатление, че приятели са ме питали дали не съм на някакви успокояващи хапчета  Joy Thinking а откакто забременях и специално откакто родих съм такова кълбо от нерви, че сама не мога да се позная ... сама се усещам, че някой път за глупости се сдухвам и пак нищо не мога да направя по въпроса ... предполагам като се върна на работа и си разширя кръга на комуникации ще се върнат малко по малко нещата към нормалното ... не знам, но мен лично ме яде това, че по природа не съм домошар и винаги съм била busy 24/7 и времето ми е стигало за ВСИЧКО, че и свободно ми е оставало ... сега с бебе, ученето на 2 различни места и то на 2 абсолютно различни неща, домакинството, съпруга ... а аз самата никъде не фигурирам и времето никога не ми стига, и то за да е по-интересно винаги излиза и по нещо ново ... както казах - лудница

# 493
  • Bristol
Толкова бързо свършва престоя на планетата Бебе и не само на нея  Rolling Eyes  Hug Heart Eyes
Slipping Through my Fingers

Последна редакция: чт, 26 май 2011, 02:33 от Merry

# 494
  • UK
ev:) честита синя карта, със здраве да си я ползваш  Laughing
 На планета бебе не съм била, за съжаление. До края на 8-ми месец работих (бях в Щатите), върнах се и 2 дни преди да родя бях на изпит по Офталмология и С. хирургия. После с бебе около мен взех още 10 изпита и 2 държавни. Не забелязах как порастна покрай учебниците. В момента в който завърших, почнах работа. Така че, момичета наслаждавайте се на момента, че имате възможност да сте 100% на бебшка вълна.
 Мери, ти питаше какво става с преместването. В момента сме в периода на голямото чакане.... писна ми  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт