Великобритания - тема 35 Лятно-Морска

• 37 984
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
За съжаление това е мнение не само на българите... преди работех с англичани в БГ (вкл. и аланглето  Whistling) и всички бяха на мнение, че българските деца и тийнейджъри се държат много по-добре отколкото средностатистическите британчета.. плюс е и това, че в БГ възрастните правят забележки на децата, а и самите деца донякъде имат респект от по-големите (е, поне по мое време беше така), а тук често се среща такъв непукизъм и арогантност, че... онзи ден бях в трамвая и се качиха група хлапета на 11-12 годишна възраст, почнаха да си свалят панталоните (вкл. и бельото), крещяха, блъскаха се, ритаха се, псуваха и нито един от пътуващите не само не им каза нещо, но просто ги игнорира, все едно не бяха там. Щяха да паднат от бутане върху една жена с количка, никой не помръдна. Идеше ми да ги набия направо  Mr. Green в същото време част от приятелите им, останали на спирката, удряха стъклата на трамвая и показваха "жестове" на пътуващите хора...  Tired 11 годишни.. това ако се случи в БГ, ще изядат някой шамар, ама хубавото е, че никой няма да те осъди.. много са им отпуснали дисциплината тук, ама много... светът не е дорасъл до онова ниво, на което децата не трябва да бъдат критикувани, пък било то и от непознатите в трамвая...

# 466
http://www.timesonline.co.uk/tol/news/uk/crime/article3640626.ece
http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/1576076/Violent-youth-cri … e-up-a-third.html

Ето и добри 4астни у4илища и таксите им за семестър(има  по 3 семестъра в годината,някъда са само по 2 :
http://www.queenethelburgas.edu/fees
http://www.telegraph.co.uk/education/educationnews/6998448/Priva … ow-top-30000.html

http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/1570355/Parents-spend-hal … -school-fees.html

Последна редакция: ср, 25 май 2011, 13:48 от tanyatais

# 467
Това с дежурните усмивки  ooooh!
Аз се усмихвам. Постоянно, на всеки. Лош човек ли съм, нещо не наред?!
Представям си как ме издържат околните. Аман.

На мен си  ми харесва тук.
Харесват ми и времето, и младите. Има време, ще влязат в матрицата.

# 468
 Ох, не ме депресирайте сега деее. Мое мнение е, че навсякъде си има измет, в Англия ми харесва, че има закони поне. В БГ също децата не са ми пример, прави ми впечетление, че от много малки са като озлобени. В Англия малко като пораснат изчаткват. И както сте писали има различни райони.
 На мен дежурните усмивки ми харесват както и преди съм писала. Тука ми писна от селяни дето са велики и гледат като членове на кралската фамилия...Един хляб не мога да си купя без да ме огледат, преценят и тн, особедно в малките градове.
 Времето също ми харесва  Simple Smile

# 469
Ох, не ме депресирайте сега деее.  

Чети мен  Mr. Green

# 470
Ох, не ме депресирайте сега деее.   

Чети мен  Mr. Green

Ми хайде развихри се с разказ на нещо де  Mr. Green Ох, като видях дума с И Й  Rolling Eyes  Joy
Я майките да кажат, писвало ли ви е от бебешки неща  Whistling То знам, че от мен зависи, но се усещам, че говоря и мисля само за пюрета, памперси и тн. И всичките ми приятелки са с деца и за друго сякаш не можем да си говорим.

# 471
Стига вече  с тези общи знаменатели!Има хора и хора, има квартали и квартали, училища, СЕМЕЙСТВА!Номер 1 е всъщност семейното възпитание- има отрепки има и Хора.Никъде няма пълно щастие.Интерсно...ако всички са хулигани, как ли успяват да ги завършат тези университети, които са световно признати, за разлика от тези в България, където постоянно приемат само по документи?!

Тези сравнения Бг и Ук с годините започват не само да отегчават, а и да идват в повечко!

Тулумба, май наистина е време за нещо весело, потрака написано... Wink

Аз още чакам...

Последна редакция: ср, 25 май 2011, 15:16 от Pumpalka

# 472
Приключвам с това, че районът има голямо значение. Преди живеехме в Rotherhithe, London, точно до реката. Не ме беше страх и в 3 през нощта сама да се прибирам. Такова спокойствие......нищо, че на 1 км беше главна улица с обичайните заподозрени физиономии на нея.
 Иначе гаменчетата по рейсовете и аз съм засичала, но си мисля, че можеш да ги избегнеш.

Pumpalka има право, че е време за нещо по-весело. И без това засегната тема е необятна и предполагам, често се засяга, чак до досада.  Wink

Miss Fine По твоята тема: От 2 години съм си вкъщи и покрай малкия само бебешки неща са ми в главата. Усещам как прогресивно затъпявам.  Crazy  Трудно се включвам на различни теми. Обещала съм си обаче, по-малко интернет, повече книги.  Party

# 473
Чета и се усмихвам, ни най малко не ме тревожи това което пишете. Само ми затвърждава мнението, че тук ми е по добре. Харесват ми много неща, а най много това че ми се усмихват:)
Възникна ми въпрос към Дорет. Детето ми е на 3 години и ще подавам документи септември за училище. Как става така да го запишеш в желаното училище на 1.5 г.? Аз ли съм пропуснала нещо?
Pumpalka, хайде уморих се да стискам палци Simple Smile

Последна редакция: ср, 25 май 2011, 16:36 от trollipen

# 474
благодаря за всички мнения!
аз въобще не исках да представя нещата така че да има разделение...и никъде не исках сравнение...просто попитах какво ви харесва на вас в Англия Grinning
всеки път когато мои познати се връщат в БГ за малко ги питам същото и получавам различни мнения които офорят моята гледна точка!
а тя до тук е следната:
1.хулигани има и тук и хора които да си замълчат пред техните безобразия също
2.дежурни усмивки тук са рядкост но пък много се усеща че са дежурни -дано в Англия са по-истински...
3.ако работиш хубава работа ще си добре и тук и там...
4.времето  и тук  половин година че и повече е чудесно и приятно...явно там е по-меко и средно
5.единствения проблем който виждам е че тук няма закони или ако има са малко тези които се спазват да не кажа никак и на вас може би  това ви харесва най-много -да се чувствате спокойни..и разбира се усещането че си европеец точно заради подобрения стандарт на живот-ето повод за самочувтвие което тук толкова ни липсва...
6.на мен лично ми харесва това че пишете на български и че учите децата си на български!
дано имам възможност да посетя АНГЛИЯ дори и за малко и дано остана с хубави впечатления!
успех на всички !

# 475
Хайде и аз да се включа. Да, и тук и там шанса да стане хулиган е голям, но в Бг пример за това и възрастните дават. Тук за сега мога да го науча да уважава възрастните и поздравява, докато в Бг като поздравеше някой възрастен отговора редовно беше : "Какво Бе пикльо". Мога да го науча да не цапа и още на куп неща, които в БГ аз обяснявам а на вън вижда съвсем обратно поведение. И за мен дори елементарния факт че Яна като гребне в пясъчника в градинката няма да извади ла...но също ми стига. Обичам България и ми липсва, но за мен плюсовете тук са безброй.
Иначе явно сме избрали добър район, защото в нашето училище има сравнително малко цветнокожи и само една жена която си слага нещо подобно на забрадка, както и освен тинейджъри които се обичат друго не съм виждала. Всъщност един път бяхме с колелата до съседния квартал и до магазина се бяха събрали шумни тийнове, от далеч се чуваха, но когато наближихме, млъкнаха, направиха ни място и поздравиха.

# 476
Ох така се скапах от написаното за Англия.От скоро сме тук(10м)и на мен ми харесва.Вярно е, че сега съм в Хартфорд(градчето е тихо и спокойно), но ни предстои местене в Хемел Хемстед и доста се тревожа от неизвестното.Досега съм срещала само възпитани и добри деца, но знам ли как ще е там.Радвам се, че го има форумът, за да можем да обменяме  информация  bouquet
Шу ще се старая по-често да пиша Hug

# 477
При избора ми на район/ град  ,в който да търся работа, едно от основните нещата беше в каква среда ще бъдат синовете ми. Съвсем умишлено "прескоих" Манестър и Ливърпул.
С чиста съвест мога да кажа,че тук (Gwynedd county) е много спокойно - непознат ще ти помогне на улицата при нужда, хората не се заклчват през деня и т.н.
Защо дойдох- професионално и финансово разликата е огромна. Тук имам възможност да работя с техника ,за каквато не съм си мечтала.... а заплащането даже няма да го коментирам. В България никога не бих осигурила такъв стандарт на синовете си,дори да работя по 24 часа (имам предвид да работя честно.........защото от пациент пари на ръка никога не бих взела)

# 478
Според мен зависи какво се има предвид "гаменчета".. Не говоря за крайности /наркотици, престъпления и т.н / Всички тийнейджъри се стремят да изглеждат шокиращо и смущаващо възрастните, един вид като гаменчета Peace Така че, ако ще и на Марс да си заведем децата, друсне ли ги пубертета, ще се държат неадекватно, няма значение къде учат  Peace Аз скоро имах случка в автобуса с "пробуждащи се гаменчета"  Laughing , личеше им, че са добри деца, ама ги тресе хормон  Mr. Green

Ние живеем в Лондон, животът ми харесва, нужно е време да се свикне с това че всички работят ужасно много, то и стандарта на живот е различен точно заради това  Peace

Гледам реклама на Томасленд http://www.thomaslanduk.co.uk/, някой посещавал ли го е?

# 479
Анини приказки на Стефан Цанев. Имам изключително мил спомен от приказката за трите патета. В първи клас цял сезон я играхме на всевъзможни читалищни сцени в дълбоката добруджанска провинция. Бяхме хит за мами, баби, стринки, чинки и лелинки.

Общи условия

Активация на акаунт