Великобритания - тема 35 Лятно-Морска

• 37 512
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
  • ENGLAND
kremena моята машина е Мърфи Ричардс, почти 8 години безотказно работи, много съм доволна. Която и да вземеш все върши работа., само да не е от най-евтините.
А за карането, мен страха ми набързо мина когато трябваше да ходя на работа и на курс. Ща не ща качих се подкарах.Мен ме беше много страх някой да не ме удари, за една година имахме две катастрофи, без наша вина, с малки поражения по нас, но с коли за скрап. Не знам дали караш сама или с мъжа ти до теб, но аз моя в мойта кола не го качвам вече, действа ми на психиката. Преди като седне до мен и започва да казва какво да правя, включва и изключва мигачите, докато веднъж не ми писна, двдигнах му такъв скандал в колата, и докато се карахме забравих да натисна спирачката и ожулих колата в една оградка на дърво. Оттогава двамата ли сме с неговата кола, а аз си ходя сама с моята. Важно е да застанеш в точната лента на кръговите и да внимаваш този пред теб да не удариш, вината е твоя, а ударят ли те отзад, вината е на другия.
Cherry Mam пълномощно от тук не ти трябва, за България не знам, аз и показвам двата паспорта и никога не са ми искали пълномощно.

# 676
  • Нотингам/Пловдив
Кремена не си мисли че само теб те е страх да шофираш тук,ти поне се качваш и караш бавно , а аз изобщо не се качвам да шофирам само се возя. Wink Все се каня някой ден да започна ,но като гледам така ще си остане.
 За хлебопекарната ,моята е някаква евтина  и вече поостаряла - ELEVATION ,но съм много доволна ,каквото и да съм решила да забаркам резултата е идеален.
 Лек и усмихнат ден от мен на всички,нашата кака е с температура и днес ще си стоим само в къщи Cry

# 677
  • Bristol
Cherry Mam, пълномощно за излизане от тук не ти трябва, само за излизане от България.
kremena, всички сме минали от там  Grinning Но както Дорет е написала, Неволята учи Wink И аз в началото се спичах, потях. Първо научих един маршрут и само по него карах, после втори, трети ... отпуска се човек. И ако ще ти помогне да знаеш, че не само новаците и жените бъркат лентите на големите кръгови  Twisted Evil На какви неориентирани мъже съм попадала, но аз общо взето винаги давам път, дори и да съм с предимство и клаксона не го ползвам, дори и да ме засекат. На принципа съм, хора сме, правим грешки. Гледам че и повечето шофьори тук са на този принцип. В Лондон само може да е малко по-различно, защото животът там е на малко по-бързи обороти и е вероятно шофьорите да са по-изнервени, но да кажат лондончанки  Mr. Green
cocko, от кога е стемпература, моят изкара някакъв вирус баш през ваканцията. Висока температура и така се беше разхлабил, едвам го стабилизирахме, аз писах по-горе за това. Да е малко дете, нормално така тежко да преболедува, но той вече е голям и отдавна не е имал такива изпълнения Rolling Eyes

# 678
  • Нотингам/Пловдив
Merry с температура е от 2 дни,давам лекарства и я сваля ,но ако след няколко часа не и дам лекарства я вдига отново,може да е вирус ,но може и от стрес да е защото в събота и откраднаха телефона и тя все още не може да го преглътне,дано минава по бързо че.......  Sad

# 679
  • Лондон
Аз търся съвет за хлебопекарна- Панасоник, Мърфи Ричардс, Бревил? Много ще съм благодарна на всяко споделено мнение.

Кремена ,Панасоника е мерцедеса на машините за хляб.Аз имам от около 2 години и няма грешка.Иначе съм пробвала Делонги,един от Аргос-техния бранд ,и един от Лидл,всичките правят хляб ама все нещо им куца.Влез в Амазон и прочети малко ревюта на Панито и ще видиш.
Приятен ден и по добро време на всички,аз почти не пиша ама редовно чета (чукча читател Simple Smile)

# 680
Кремена и аз съм с Панасоник, доволна съм.Искаше ми се да е с две бъркалки, но съм доволна, че прави хубава равномерна коричка отгоре.Не познавам другите марки.В Бг имах Аляска, не запичаше добре горният слой и правеше дебела кора.Успех с избора

# 681
 Охо, за шофиране ми говорете. Аз свалям 2 кила пот само докато си мисля, че тръгвам. После имам и мускулна треска от стягане. Сега вече ми е наложително да карам, че малката най-вероятно ще почва ясла, а аз работа и ми става зле...Иначе лентите и знаците ги знам перфектно на местата, който ми трябват, ама да видим, ако съм в колата дали няма да ми избледнеят  Crazy
 Маги, както е казала Cherry Mam акт за раждане може с палномощно от двамата, а паспорт вече не, защото се снима на място детето.
 Cherry Mam като излизаш от Англия не се иска пълномощно, само пасавана  Peace

# 682
Ние вадихме паспорт за децата лятото и искаха и двамата родители да са там,иначе май само с пълномощно специално за паспорт.
Пекарна имам на Мулинекс  Peace ,но в Б-я,много съм доволна ,нямам идея дали ги продават тук обаче.
Аз дето съм с 17 годишен стаж ме беше страх да седна зад волана,но сега няма проблем!

# 683
Здравейте на всички! Не съм писала отдавна, но редовно ви следя, за да съм в час какво се случва! Дойде и нашето време да се изнасяме при нашия татко, който от 4 години работи в Лондон. Сега се започва, търсене на къща, записване в училища, градини...а на всичко отгоре съм и бременна в третия месец! Гледам да не мисля сега за подробностите, като ми дойдат до главата, тогава  Mr. Green Направо не ми се тръгва точно юли месец, най-готиния период от БГ прогнозата, но за каката е важно да я запиша на време в училището в което ще учи (не, че го знам кое ще е)! Притеснявам се и за шофирането, въобще актуалните теми които сте обсъждали. Е, споделих да ми олекне  Hug

# 684
  • Пазарджик / London
Здравейте и от мен , една кандидат лондонска мама.Чета Ви от доста време , а сега вече май идва времето и де се запиша във вашите редици.Ние с мойте дечица пътуваме на 02.07 при татко им , който кара втората си година от второто си имигриране в Англия.Започва се пак от нулата - квартира,училище,език ,работа, ама да сме живи и здрави само , всичко друго ще си дойде на мястото.Надявам се .....  ooooh!

Ние ще сме в North Finchley , ще ми бъде много приятно , ако има мами наоколо да се запознаем и да си правим срещички по български. Hug

Последна редакция: вт, 07 юни 2011, 17:23 от petrova_hg

# 685
  • Лондон
Успех на всички "преместващи се", вземете си топли дрехи най-вече, другото ще го нагласите Wink

За карането аз съм на другия полюс, обичам да карам, и от ляво, и дясно, напоследък пак сменям често Simple Smile

Не си взимам кола с автоматични скорости, защото обичам да я управлявам, а не само да се возя...

Истински адреналин ми е, малко неща ми действат така.

Съвпадение с темата може би, но днес си запазих да карам Ферари на Силверстоун Heart Eyes

# 686
tzvetak  браво на теб,после кажи как е !Аз подарих на мъжа ми за рожденният ден 4 обиколки с лотус Еlise ,но още не е карал  Crazy .

# 687
Здравейте и от мен.

Много набързо, че имам да уча.

Днес видяхме 2 къщи  Joy трагедия беше  Joy но поне се посмяхме. Утре още 2 имаме, но не съм сигурна и те заслужават ли си, но пък от гледане глава не боли.

Исках да питам някой да знае къде мога да проверя/звънна за влакове/автобуси между БГ и Полша. купих билетите за отиване до БГ и за връщане от Полша (Септември месец), но ми остана да уредя пътя между БГ и Полша. Самолетните не ме устройват много много, единствения автобус, който намерих за сега е от София, но пък, за да пътуваме с него трябва да намалим престоя в БГ с 4/5 дни ... хм ще го измисля аз, но се успокоявам, че има време Simple Smile

заговорили сте за шофиране Simple Smile много приятна тема Simple Smile у нас всички шофьори - майка ми брат ми и на 2мата им тече бензин, а не кръв във вените, баща ми и той е  запален шофьор, а аз никога не съм имала желание да взема книжка. Обичам да карам (карала съм с брат ми на разни изоставени площадки извън града ни в БГ, но стане ли дума за населено място сама си нямам доверие) ... на 2 пъти коли, в които съм била са ставали част от пътни произшествия, бившия ми приятел изкара над 13 месеца на легло със счупено бедро (заради глупав пътен инцидент където приятеля му решил да се пошегува и му дръпнал кормилото), което не искаше да заздравява, друг мой много близък познат си потроши 2ри и 3ти гръбначни прешлени (заради спукана гума и липсата на колан и той хвръкнал от колата и по дупе) - и той изкара месеци с гипс и после 2 операции ... та колкото повече го мисля, толкова повече се убеждавам, че не е за мене ... аз съм си ходещо бедствие, а с кола  ще съм си направо убиец на пътя. На ненаселено място куража ми е безграничен, изляза ли на пътя само си мисля каква е вероятността да отнема нечии живот. И за сега само се навивам, че е крайно време и аз и мъжа ми да изкараме книжки, но само се навивам Simple Smile

от мен лека вечер и лек остатък от седмицата Simple Smile

# 688
Аз на моя офроуд в Mercedez-Benz World, след месец изтича ваучера и за 11 месеца не се накани да отиде. Мда много подходящ подарък съм избрала. Wink
 petrova_hg много сладки дечица имаш.
За моето шофиране и преди съм писал мега-гига-зле съм. Сега ще записвам детето на pre-school и трябва да минавам едно кръгово, за което инструктора каза, че е най-натовареното в района и още не съм събрала смелост. Същото кръгово ми е препъни камък да ходя на гости на една приятелка и движа пеш до там. ooooh!

# 689
Sad Има ли някой друг, който се е чувствал по същия начин?

Има, ей ме на.Но аз и за това не карам.Но сега с новата кола съм писана за втори шофьор.А то така се случи, че мъжа ми ходи с метрото на работа, защото 15 паунда на ден паркинг е безбожие.И ме е яд, че не съм се научила по-рано, защото сега като ми скимне да пална колата и айде някъде на разходка. Tired

Общи условия

Активация на акаунт