Великобритания - тема 35 Лятно-Морска

• 37 642
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
  Магимон ползвала съм го, доволна съм, ако искаш си дай мейла да те препоръчам така ще получа безплатни снимки, ти също ще имаш. Иначе от http://www.vistaprint.co.uk/business-cards-tabbed.aspx?ad=exact& … GNF=1&GPLSID= съм много по-доволна, има много безплатни неща и като цяло е по-евтино. Поръчала съм какво ли не с малката, все е безплатно, само доставката се плаща. За готвене незнам, не ми е силата там  Whistling Обикновенно запържвам пилешкото, сос от готовите и зеленчуци. Става и със спагети.
  ev:) къде е свеки. Ако е в Полско просто я игнорираи, ако е при вас мога само да ти съчувствам  Crazy И не че се гордея с това, ама знам поне 100 обиди на Полски, само кажи и те светвам  Joy
  eva_82  Hug сипи си един следобеден чай и се успокой, ще се подредят нещата  Hug

# 211
 Doret  ще съм много благодарна  за информация когато имаш време   bouquet !Ние се завърнахме благополучно от Б-я и пак ни завъртя шайбата Crazy с работа ,училище и т.н.Докато ни нямаше сме получили работните си карти,чакахме 5 месеца за тях  Rolling Eyes .
Ей и аз се чудя кога ще забравя ключа вътре  Wink .
Пилешко готвя най бързо с фикс Маги за пилешка кавърма, много съм зле с готвенето  Blush .
Охлювите ми е жал да убивам, хвърлям ги при комшиите те и без това имат само бурени в градината.Става въпрос за Б-я де тук сме в кооперация  Sad .Подредих и си оплевих градинката и я оставих да ме чака лятото.
Днес е ужасно времето  Tired .Хубав ден!

# 212
didi mum, и ние чакахме толкова за синята карта ма мъжа ми.По едно време се бяхме притеснили, защото от никъде нищо, а всичките ни документи там.Но дойдоха де.А това с фикса е чудна идея, но нямам.Имам някякъв фикс за сочно пиле, та май него ще пробвам.

# 213
Аз обичам да готвя  Heart Eyes често експериментирам ,или се ровя в нета за идеи и в последствие я променям  Party Също обичам и да декорирам ястията  Party когато не ме мързи Embarassed
Magimon ако не си решила още какво да сготвиш ,мога да ти пиша на лични няколко идей  Party само ми кажи  Simple Smile
Miss Fine  Hug

Последна редакция: ср, 11 май 2011, 16:02 от eva_82

# 214
Аз обичам да готвя  Heart Eyes често експериментирам ,или се ровя в нета за идеи и в последствие я променям  Party Също обичам и да декорирам ястията  Party когато не ме мързи Embarassed
Magimon ако не си решила още какво да сготвиш ,мога да ти пиша на лични няколко идей  Party само ми кажи  Simple Smile
Miss Fine  Hug

Още не съм, обикновенно готвя, когато взема каката от училище, за да пази бебето.

# 215
ей ама вие пак сте изписали цял роман Simple Smile

Дорет утре ще ти пратя ваучерите с некст дей деливери, че сега виждам, че си ми писала на лични.

Златната Толумба тези дето са ти зачели дата, месец и година като 3 думи са много нагли, това го чувам за пръв път.

охх не мога да видя кой питаше за снимки - аз принтирам в Snapfish - от тях съм най-доволна като качество.

За синя карта  Joy весели хора са ... и аз чакам моята ... уж беше 10 до 12 седмици, а като звънях наскоро ми казаха, че в най-добрия случай ще е 3-4 месеца, а иначе до 6ти месец всички си ги получавали Simple Smile

Моят бебок днес от нищото проговори  Joy т.е. нищо смислено, но до сега откакто каза ''мама'' и ''тата'' по веднъж и една седмица на всичко вика 'ма', не е правил опити, а днес е целия ден ''бла-бла-ла-бла'' и не можем да се чуем вкъщи от него  Mr. Green мноооого му се радвам Simple Smile
http://www.facebook.com/video/video.php?v=10150294741601562&saved / http://www.facebook.com/video/video.php?v=10150295208541562 - не знам дали ще ви се отвори линка, но това е кратко видео на разговора ни сутринта Wink

Мис Файн в Полша ми е свекито, но уви пак успява да ме вбеси и мен това ме ядосва повече  Grinning а тъпото е, че не мога да я скастря, че тя от тинейджър има някакво такова състояние (и аз не знам как да го обясня) - като се ядоса или изнерви, почва да се задъхва и й се затварят дихателните пътища и като нищо мога да й докарам някой инфаркт ако й кажа всичко дето ми е на устата. Но както и да е.  Grinning иначе и аз си знам naughty думичките на полски, но нещо не ми идва да ги кажа гласно  Embarassed

друго не се сещам за сега Simple Smile

ставам да си побъбрим още малко с бебчо и после да го приспивам Simple Smile

Последна редакция: ср, 11 май 2011, 19:51 от ev:)

# 216
  • Варна
Здравейте на всички ! Искам да ви попитам нещо над което от скоро се чудя.Ходих на бригада преди време и там се сдобих с НИН номер.До колкото прочетох в нета е постоятен.Имам и пластиката.Та въпроса ми е всъщност може ли да ми свърши някаква работа сам по себе си при едно евентуално заминаване за Ук без фирми ? Ще  ме улесни ли нещо и какво ? Ще се радвам да ми отговорите. Hug

# 217
  bouquet

Привет на всички тук! Аз съм съвсем нова в Мама.бг. Ние живеем от известно време в УК, но чак сега открих този форум. Вашата компания много ми харесва и с радост ще се присъединя! lalalala

Ще се радвам да си споделяме и съветваме по женски!  txtloves lovekiss

# 218
  • Манчестър
Здравейте на всички ! Искам да ви попитам нещо над което от скоро се чудя.Ходих на бригада преди време и там се сдобих с НИН номер.До колкото прочетох в нета е постоятен.Имам и пластиката.Та въпроса ми е всъщност може ли да ми свърши някаква работа сам по себе си при едно евентуално заминаване за Ук без фирми ? Ще  ме улесни ли нещо и какво ? Ще се радвам да ми отговорите. Hug

Ами няма да ти помогне особено,защото НИН не намира работа ,нито доказва статут ,че си свободна и без ограничения да си търсиш работа на маркета. НИН е подобен на нашето ЕГН срещу което се плащат данъци, осигуровки, вноски за пенсия и тн..

Хубаво е,че го имаш( един дерт по малко), но така или иначе не можеш да си емплоии,освен ако нямаш работно разрешително..., можеш само да си селф-емплоид ( нямаш нужда от фирма да си селф-емплоид).

# 219
  • Варна
Ясно е че не намира,въпроса е че няма да се занимавам отново с него нали  ? А като гледам някои хора имат главоболия заради този НИН.Разкажете малко повече за професиите които можеш да упражняваш като селф емпл.Благодаря.

# 220
Аз имам въпрос към всеки, който има идея от БГ болнични системи. Става пак дума за нашата бебка в БГ (зарязвам цялата история с родителите й) - но днес разбирам, че от началото някъде на април насам, на тях им е отказан достъп до детето. Те след последната диагноза те нещо се стреснаха и почнаха да действат по въпроса с търсенето сами на лекари. Днес обаче в тях са ходили от някакъв дом да ги разпитват за малката, искали им акт за раждане и не знам какво още, но на тях от болницата им е казано, че бебето е било и при тях вкъщи за известно време, а то не е.

Та ми е объркано - те сериозно не им дават резултатите от изследванията и рентгеновите снимки на бебка, не им дават да я виждат, ходят им вкъщи от някакви домове хора, че и ги убеждавали след 6месеца да подписват документи и да я дават за осиновяване.

В случая помолих и 3то лице да провери дали това, което са ми казали е истина и е.

Имам си идея от болнична политика и тук, и в Кипър, и си мислех, че и за БГ си имам, но уви не.
Може ли някой по запознат да ми каже настина имат ли право да правят така.

Последна редакция: чт, 12 май 2011, 12:03 от ev:)

# 221
Miss Fine  Hug
И аз така,даже сега съм замесила едни мини питки тип пица тесто(втасват в момента  ) ,които да аранжирам с маслини,домати,зелен4уци  и салата за ве4еря.
Сега нали съм между две работи,а новата запо4ва на 8.6.11 та имам доста свободно време за тези ми интереси.
Ина4е днес сме запланували едно посещение на Sure Start   community centre- Little explorer and Club under 5s от 14 -16 4аса. малко кофти време ,защото тогава между 14 -15;30 се спи ,но днес ще пропуснем .  Laughing

# 222
Ev, как така няма да им дават да си виждат бебето?!  Shocked Колкото и да е болно, майките имат право в определени часове да го вижда, ако трябва и през стъкло, в кувьоз и т.н. И как ще лъжат, че са си го прибирали, пък после са го връщали в болница пак  #Crazy И защо ги натискат толкова да го дават за осиновяване детето? Те решили ли са? Много странна история  newsm78

# 223
Ev  не съм много запозната с такава ситуация ,но си мисля че нямат право и мисля че ще е добре да говорят с адвокат  Rolling Eyes каквото и да стане успех  Praynig
London2009   55 добре дошла  Simple Smile Разкажи малко повече за теб ако имаш желание Hug
tanyatais когато имаш време би ли споделила  на лични как правиш тестото за пици  , eat
А аз вчера взех решението като се приберем в бг да остана колкото е нужно за да ми се направят всички изследвания който тук не ми правят  #2gunfire .Омръзна ми да ми казват че нищо ми няма
 Tired  Мъчно ми е че ще съм сама ... Sad Билетите са ни за две седмици ,но според мен няма как да стане за две седмици всичко  Tired  Решила съм да правя изследванията в Пловдив ако някой от вас знае добри специалисти  по Генетика там  моля да сподели  Hug Praynig
Препоръчана ми е доц. Стоянова но от друг лекар  Crazy

Последна редакция: чт, 12 май 2011, 12:51 от eva_82

# 224
Ev,
Не могат да им отказват информация! Всеки пациент има право на
Цитат
8. ясна и достъпна информация за здравословното му състояние и методите за евентуалното му лечение.
 - Закон за здравето, като за децата тези права се упражняват обикновено от родителите.
Виж повече тук http://www.rcz-varna.com/index.php?ch=19 и може би там ще е най-удачно да се оплачат, като също могат да подат писмено искане до болницата - в 2 екземпляра - един за тях, след като се заприходи в Администрация/Канцелария.  Имайте предвиди и следното :
Цитат
(2) (Изм. - ДВ, бр. 63 от 2003 г.) Осиновяване без съгласие на родителя се допуска и когато той е оставил детето за отглеждане в специализирана институция и не го е потърсил в шестмесечен срок от деня, когато е трябвало да го вземе.
Много се зарадвах, че искат да променят нещата Hug Ако искаш нещо по правната страна да обсъдим - драсни ми на лс Hug
FetaCheese,
Натискат за осиновяване, понеже това си е един доходоносен бизнес, колкото и грозно да звучи...
Br,
Ето тук може да четешhttp://www.hmrc.gov.uk/startingup/index.htm. Ако имаш наум конкретна професия, може би някой тук ще ти пише, но така да си разказваме за различните професии е доста общо Mr. Green
tanyatais
Пак разни вкуснотии, а на мен ми отмениха часа - по-скоро го бяха объркали, та сега ме е яд, че не дойдох да похапна Mr. Green Crazy Нищо, следващия път ще дойда Hug

Общи условия

Активация на акаунт