Великобритания - тема 35 Лятно-Морска

• 37 958
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
  Ха ха, вярно е това, че вече никой мен не ме пита как съм  Grinning Не че съм се трогнала де. Ама много ми досаждат. Всичката рода и тн ми звънят по 10 пъти на ден, карат ме да вися на скайп да показвам маймунката, еее. Аз преди да имам дете и като живеех в БГ с баща ми се чувах един път в месеца максимум. В Англия като съм и по-рядко, а сега ми звъни по 3 пъти на ден и ми се разсърди, че е счупена камерата в свекървата и не може да види малката  Crazy Иначе се усещам, че съм много по-спокойна пък аз. Преди се изнервях за всякакви простотии, интересувах се и се дразнех на разни умници, сега въобще не ги отразявам, интересува ме само ние да сме си добре. Но определено ми липсва лично време, въпреки, че тук има доста помагачи и я давам на всички, но пък тогава гледам да поспя, че сме леко раннобудни  ooooh!

# 496
Момичета, имам един логистичен въпрос - след като половинката вземе (дай боже) работна виза, как става пренасянето от БГ до УК? Имам впредвид всичко - имаме бебе на 9 месеца и ще и трябва всичко там - кошарка, легълце, столче за хранене и т.н (списъка е безкраен). А освен това и за нас-дрехи, чаршафи и т.н. Дайте някакви идеи. Не ми се струва уместно ВСИЧКО да се купува от там наново.

# 497
Има много фирми, който превозват багаж срещу средна цена паунд на килограм. Прецени какво да вземеш и какво да купиш от там. Аз си харесах кошарка от БГ, обаче е 100 кг  Crazy като платя 100 паунда за превоз, ще си купя подобна от УК.  Peace

# 498
Moмичета, знаете ли кои авиолинии летят от Бирмингам до БГ? Тьрся си билети за врьщането септември  newsm78 но цените са космически това лято Sick

# 499
  • След завоя в дясно
 В ЛONDON също. Или се изръсваш по 15 000 пАунда за 4астно и добро у4илище ,.или си при 4ерните ,при бандите ,при мейнстрийм децата.
А особено каквото съм виждала тук за 10 години като държание и отношение никога не съм виждала в БГ така да се държат деца.
Ливърпул например  е  описан градът като такъв с най-голям процент детски банди и убийства на деца ,възрастни и т.н. намушкани от банда хлапетии на по 11-17 годишни след Лондон!
У4а криминология тук и ми е ясно за какво става въпрос и определено няма да мога да си позволя да давам по 15-20 000 паунда годишно за добро 4астно у4илище ,а в БГ имам пове4е шанс да е в добро у4илище или 4астен у4еник. За мен най -доброто е да завърши средното в Бг ,а да у4и след това тук или някъде другаде.
[/quote]
Доста расистки звучи подчертаното, не е добра идея да се слага всичко под един знаменател. Ти като учиш криминология това означава ли, че ще разследваш убийството на един чернокож през пръсти само заради цвета на кожата? И това, че детето е от "мейнстрийм" прави ли го непременно бандит. P.S. Много статистически звучи написаното. Надявам се да не си се обидила, написах моето мнение.

Относно престоя на планета Бебе, Мери го е написала много точно, а песента ме разплака Hug (явно съм "здраво" стъпила на земята) Може би е добра идея да си намерите някои приятел извън бебешката среда или занимание , което да ви отделя за малко от бебешката среда. Аз сега реших да опитам Зумба http://www.zumba.com/ някой ходил ли е отзиви?
maimunka - ти кога води малката скоро ли беше? Притеснява ме да не му е скучно на моя т.е. да го е израснал newsm78

# 500
  • ENGLAND
Е, колко сте изписали за два дни Thinking Ние два дни дооправяхме градина, повече от два тона пръст изчистихме. Сега и двамата с мъжа ми охкаме, добре че днес вали и довършителните работи ги оставяме за бъдеще неопределено време.
Тролипен ме пита за записването на училище. Ние когато купувахме къщата имахме няколко изисквания, първото да е в района на добро уилище. Още като се преместихне отидохме в училището и я записахме за нърсарито там. Ако си бил в нърсарито това е огромно предимство за приемане в същото училище. По принцип всяко училище си има чакащ лист и там можеш да си запишеш детето още като се роди. Та искаш ли в хубаво училище, местиш се в района му и отиваш и възможно най-рано записваш детето направо в училището. При нас искаха акта за раждане и да докажем, че живеем на този адрес. Година и половина преди да почне училище имахме писмо, че почва януари 2008 в нъсарито. След това за приема в ресепшъна нямаше никакви проблеми, апликейшъна ни го дадоха направо от училището и там го върнахме. Но пък мъжа ми е местен, познава много добре целия Бирмингамски район и за нас беше лесно да се ориентираме за градче и училище.
Чета, позасегнали сте и темата за харесването и нехаресването. Аз избягвам да пиша тук по този въпрос. И Англия и България си имат добри и лоши страни, но ме очудва как с лека ръка някои правят обобщения за живота тук без да са живяли достатъчно дълго и без да са се сблъсквали с доста негативни неща тук. Още повече, че щом сме дошли тук трябва да сме непременно доволни от абсолютно всичко. Доста нахално звучи "щом не ти харесва тук, отивай си в България".  Отдавна съм в този форум и не една и две амглийски мами се върнаха в България и не мисля, че е само сащото не им харесваше тук. А това с харесването и нехаресване много зависи от това как и колко си живял в България и доколко познаваш живота тук. Когато говоря за нещо, за масата, не за района, не че не е от значение.

# 501
На мен ми харесва тук, а най-много ми харесва, че може и с ролки на главата да изляза и никой да не ми обърне внимание.Климата ми се отразява добре.Иначе съм с алергии и зимата и лятото, а тук нямам такива болежки.
Харесва ми, че са любезни, нищо че може да ме хранят наум.В Бг имах чувството, че трябваше да спазвам някакъв етикет, подложена на критични погледи.Много често си внушавах, че или нещо съм се изцапала и започвах да се оглеждам, или нещо не ми е наред.
Аз не съм от хората дето да робуват на модата, ходя си както ми е удобно, а предимно анцузи и дънки. Simple Smile

Ние май няма да успеем да си идем това лято на България, а тук не знам къде можем да си починем някъде за две седмици.
Споделете, ако сте ходили някъде тук или, ако знаете къде може да се иде.Със сигурност и тук има хубави и уютни местенца, но аз не ги знам.От толкоз работа тук, човек няма време за много неща.

# 502
  • ENGLAND
Moмичета, знаете ли кои авиолинии летят от Бирмингам до БГ? Тьрся си билети за врьщането септември  newsm78 но цените са космически това лято Sick
От Бирмингам директни полети няма. Ние летим с Луфтханза с прехвърляне в Германия. Супер удобно и излиза по-евтино когато си купиш билетите по-рано.

# 503
  • UK
Ell, nie ia vodihme kato beshe na 4 godini i Thomas oshte i beshe interesen. No Thomas land e v ramkite na po-goliam park-Drayton Manor i ima i drugi atrakcii, za koito obache pak moje bi shte e oshte malak  Thinking

# 504
Moмичета, знаете ли кои авиолинии летят от Бирмингам до БГ? Тьрся си билети за врьщането септември  newsm78 но цените са космически това лято Sick
Има Балканхолидейс те летят от Бирмингам до Варна и Бургас лятото и до София през зимата.Сега са пуснали еднопосочни от БГ-Варна до тук за около 120 паунда което сравнение с цените които аз съм плащала е направо смешна.2009год ми искаха по 600 паунда на човек за моите родители за да летят от Варна до Ийст Мидландс.

# 505
  • ENGLAND
С Болкан холидейс можеш да пътуваш с връщане само до 14 дни, а и цените им са едни Sick. Това от Бирмингам. Сега в момента билета им е около 400 паунда на човек. Ние с Луфханза пътуваме за 130 паунда на човек. Дори и за Коледа си купихме билети за същата цена.

# 506
Благодаря ви момичета Hug Peace,еи сега ще проверя какво ще предложат и Балкан холидеис и Луфтханза Peace

# 507
С Болкан холидейс можеш да пътуваш с връщане само до 14 дни, а и цените им са едни Sick. Това от Бирмингам. Сега в момента билета им е около 400 паунда на човек. Ние с Луфханза пътуваме за 130 паунда на човек. Дори и за Коледа си купихме билети за същата цена.
Аз останах с впечатление че тя търси еднопосочен от БГ и затова писах.Ако им се обади ще и кажат и цена за по дълъг период.Пиши после какво си намерила

# 508
Сетих се за нещо, което ме привлича в Лондон.  Wink Възможността за контакт с хора от толкова много различни държави, култури.... За 4 години англичаните, които съм срещнала се броят на пръстите на ръката ми. Имала съм и доста комични случки. Първата година съпругът ми трябваше да работи на Нова година и аз бях с него. Останалите му колеги бяха предимно индийци. Запознаваме се и на 2-рата минута единият от тях, който яде дюнер, взима парче от питката, омазва я добре със сос, завтъква и парче месо и се опитва без предупреждение да ми го набута в устата.  Rolling Eyes Аз ужасена, но и гледам да не го обидя човека, му казах, че не съм гладна, не искам да опитам. Той обаче упорит........."Не се срамувай, опитай....." Работата стигна почти до кавга и накрая надделя. Казвам аз, че мога и сама да си взема ако искам. Обаче, не.....той държи да ме нахрани като бебе.  Joy baby_neutral

# 509
Момичета работи ли ви SKYPE-a ? Сега се прибирам, пускам компютъра и излиза съобщение Skype has stopped working  newsm78 Само при мен ли е така или са го бъгнали  Confused

Трябваше преди да питам да надникна в клюкарника, ето за тези които ги интересува  Tired

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=586407.0

Общи условия

Активация на акаунт