Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са изискванията за получаване на паспорт за дете в посолството в Лондон?
Как да прехвърля дете от училище във Великобритания в училище в България?
Какви са изискванията за записване в училище във Великобритания и Англия?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са изискванията за получаване на паспорт за дете в посолството в Лондон?
-
Как да прехвърля дете от училище във Великобритания в училище в България?
-
Какви са изискванията за записване в училище във Великобритания и Англия?
За да запишете детето си в училище във Великобритания, обикновено родителите трябва да подадат заявление за записване и да следват процедурите, определени от училището или местната власт. Изявленията обикновено се приемат през определен период всяка година. При записване в училище във Великобритания е необходимо да представите доказателство за настаняване, като например копие от договор за наем. Класът, който ще посещава ученикът, вероятно ще бъде първи клас, но това може да се уточни директно с училището.
-
Как мога да се регистрирам на адрес във Великобритания след изтичането на 3-месечния безплатен период?
-
Какви са общите мнения за външния вид на англичаните и англичанки?
Не че съм се трогнала де. Ама много ми досаждат. Всичката рода и тн ми звънят по 10 пъти на ден, карат ме да вися на скайп да показвам маймунката, еее. Аз преди да имам дете и като живеех в БГ с баща ми се чувах един път в месеца максимум. В Англия като съм и по-рядко, а сега ми звъни по 3 пъти на ден и ми се разсърди, че е счупена камерата в свекървата и не може да види малката
Иначе се усещам, че съм много по-спокойна пък аз. Преди се изнервях за всякакви простотии, интересувах се и се дразнех на разни умници, сега въобще не ги отразявам, интересува ме само ние да сме си добре. Но определено ми липсва лично време, въпреки, че тук има доста помагачи и я давам на всички, но пък тогава гледам да поспя, че сме леко раннобудни
но цените са космически това лято
(явно съм "здраво" стъпила на земята) Може би е добра идея да си намерите някои приятел извън бебешката среда или занимание , което да ви отделя за малко от бебешката среда. Аз сега реших да опитам Зумба
Ние два дни дооправяхме градина, повече от два тона пръст изчистихме. Сега и двамата с мъжа ми охкаме, добре че днес вали и довършителните работи ги оставяме за бъдеще неопределено време.
Възможността за контакт с хора от толкова много различни държави, култури.... За 4 години англичаните, които съм срещнала се броят на пръстите на ръката ми. Имала съм и доста комични случки. Първата година съпругът ми трябваше да работи на Нова година и аз бях с него. Останалите му колеги бяха предимно индийци. Запознаваме се и на 2-рата минута единият от тях, който яде дюнер, взима парче от питката, омазва я добре със сос, завтъква и парче месо и се опитва без предупреждение да ми го набута в устата.