желанието за признание

• 11 358
  • 216
  •   1
Отговори
# 150
Това беше коментар по този пост:

...щом е искал от мен да го свърша, свършила съм както ми е било по силите, последствията не му харесват ? Ми другия път да не разчита на друг да му върши работата. А на мен ще благодари...

# 151
"Свършила каквото ми е било по силите" - това изречение ти как го разбираш ?
Като претупване ? На мен ми звучи като да съм направила каквото съм можела.
А следващите две изречения са си малко груби, не бих ги казала на човека, но бих си ги помислила.
Просто се поставям на негово място и това бих си извадила като извод - не ми харесва как ми е свършил работата - ми следващия път ще си я свърша сама, няма да му държа сметка на него.

Вили, ама ти сериозно ли ще се караш с човек, кого първо си помолила за услуга, пък щото не я е свършил както трябва, ти ще го обвиняваш и държиш отговорен  Rolling Eyes А се предполага, че този човек ти е близък на всичкото отгоре.

# 152
да бе, Роси - аз пък не бих подминала, само това е разликата  Peace
И аз като правя услуги - или ги  правя, така - както трябва или просто не поемам ангажимент.

Ако ми е близък - определено ще си кажа мнението, независимо какво е то. И да - обикновено очаквам резултат такъв - какъвто сме се разбрали.

Последна редакция: ср, 04 май 2011, 15:28 от viliko

# 153

И аз като правя услуги - или ги  правя, така - както трябва или просто не поемам ангажимент.

А, виж сега, и аз така правя  Peace
Но няма как да предвидиш със 100% сигурност дали нещо няма да се обърка. Случаят на Палмира беше точно такъв - тя е искала да свърши услугата, направила е всичко каквото е могла, но нещо не е донаправила, извинила се е на приятелката, но въпреки това е получила сериозни упреци, които не е очаквала.
Смятам, че приятелката на Палмира е неблагодарна.

# 154
Бърди,  Hug

рокси, имахме само една солница , но и двамата имахме различни гледни точки къде точно да стои позиционирана у дома. всеки ден я местехме мълчаливо напред-назад.
----------------------

за моята приятелка само и единствено аз съм виновна. просто ако беше 10 дни по-рано, щях да реша проблема, но от 2000 км ми е ужасно трудно, да не говорим, че завися в този случай от други хора. много ми е мъчно, че я разочаровах, защото не заслужава такова отношение, виновна съм и ми е много неприятно. повече не бих поела за никого, никакъв ангажимент, защото няма как да предвидя бъдещето, нито мога да гарантирам и да съм отговорна за друг човек.

# 155
Същата работа значи със солницата, помня аз че писах тук за нея, явно е било след тебе. Най смешното е , че явно на мъжа ми изобщо, ама изобщо не му е правило впечатление това със солницата. Филмът е бил само в моята глава.

# 156
А ако манджата ви е загоряла и месото е препечено на кокал - ще се зарадвате ли на поощрение с думите - милично, страхотно, невероятно е  newsm78

Да, ще ме умили желанието му да ми е добре на мен. Ще ми стигне и "Благодаря ти за храната." Аз не готвя, за да ми пляска той. Готвя, за да ядем здравословна и домашна храна. Когато той готви, аз винаги благодаря и се обаждам за кусурите само когато ме питат.

# 157
Палмира, честита втора солница, помня я аз още вашата драма с едната  Joy Joy
Много ми е забавно да те чета, надявам се не мислиш, че подценявам теразнията ти, но винаги пишеш толкова самоиронично и забавно, че не мога да не се усмихна  Grinning
Трябва да започнеш да пишеш чиклети със себе си в централна роля, ще ти се получи Simple Smile

Абсолютно!  Peace И мене редовно ме докарва до усмивки. Simple Smile

# 158
Палмира, честита втора солница, помня я аз още вашата драма с едната  Joy Joy
Много ми е забавно да те чета, надявам се не мислиш, че подценявам теразнията ти, но винаги пишеш толкова самоиронично и забавно, че не мога да не се усмихна  Grinning
Трябва да започнеш да пишеш чиклети със себе си в централна роля, ще ти се получи Simple Smile

Абсолютно!  Peace И мене редовно ме докарва до усмивки. Simple Smile

+1 както се казва Mr. Green

# 159
А ако манджата ви е загоряла и месото е препечено на кокал - ще се зарадвате ли на поощрение с думите - милично, страхотно, невероятно е  newsm78

Да, ще ме умили желанието му да ми е добре на мен. Ще ми стигне и "Благодаря ти за храната." Аз не готвя, за да ми пляска той. Готвя, за да ядем здравословна и домашна храна. Когато той готви, аз винаги благодаря и се обаждам за кусурите само когато ме питат.

Ясно.  Peace
Но на мен няма как да ми стане добре, ако мъжът ми ме излъже, при положение, че знам - че манджата за нищо не става. И добре и че не го прави. Вкъщи си казваме нещата, никой не лъже и не премълчава. И за външен вид, и за всичко.

# 160
Нагледно, предпочитам:
- Мило, солта сякаш е повечко този път. Да спретнем нещо бързо, а?
Отколкото:
- Това не става за ядене, не го ли опита преди да го наблъскаш с толкова сол?! Ще ядем ли сега или ще го гледаме само, аз съм гладен?! Какво правим?
И в двата варианта си  откровен, но начинът, по който те кара да се чувстваш е различен.

# 161
Ами...въпрос на възприемане  Wink
За мен вторият не е никак притеснителен, аз съм малко...перде явно. Просто ще кажа - ем, сори - няма друго. Примерно де...Не е драма за мен. А и не очаквам другите да преглъщат грешките ми, аз самата съм наясно с тях обикновено и това няма начин да ме обиди. Е, стиг ада не ми захвърли чинията в стената де  Joy

# 162
Нагледно, предпочитам:
- Мило, солта сякаш е повечко този път. Да спретнем нещо бързо, а?
Отколкото:
- Това не става за ядене, не го ли опита преди да го наблъскаш с толкова сол?! Ще ядем ли сега или ще го гледаме само, аз съм гладен?! Какво правим?
И в двата варианта си  откровен, но начинът, по който те кара да се чувстваш е различен.
Определено, това е и нашият на4ин на формулиране на недоТАМ ПОЗИТИВНИ КОМЕНТАРИ.
Въпрос на възпитание е отново.

# 163
Отношенията в семейството са различни. Важно и двамата да ги приемат.

# 164
Точно така е  Peace
Щом и двамата ги устройва, както искат - така.
Проблемът идва когато се разминават представите на двамата за подходящо поведение.

Общи условия

Активация на акаунт