желанието за признание

• 11 357
  • 216
  •   1
Отговори
# 120
Провалът достатъчно фрустрира провалилия се, за да се налага да понася мърморене и натякване от страни. Така че, ако не пощрение, поне да ми спестят мърморенето и недоволството очаквам, да. 

# 121
А ако манджата ви е загоряла и месото е препечено на кокал - ще се зарадвате ли на поощрение с думите - милично, страхотно, невероятно е  newsm78

Мисля, че съм достатъчно интелигентна да разбера, че манджата ми е загоряла. Няма нужда  някой да ми го казва и да ми обяснява каква съм патка, да загоря манджата.

Не питах - дали е по-добре да се премълчи коментара, а дали поощрението, когато сте се провалили - ви е нужно.
Аз не бих го поднесла изобщо.
Изхвърляла съм загорели манджи....    Mr. Green
Случвало се е да имам гафове-я съм пресолила,или съм оставила ориза лееко недосварен....
Никой не ме е хвалил.Обикновено си казват какво не им харесва.

# 122
Аз не съм имала загоряла манджа...интересно, малко съм препичала пържоли, но който предпочита - ей къде го хляба и чешмяната вода също е в изобилие...

# 123
е, ВСЕ ПАК СЕ СТИГНА ДО МОМЕНТА, КОГАТО ИСКАТЕ ОДОБРЕНИЕ ПРИ УСПЕХ, НО НЕ МОЖЕТЕ ДА ПОНЕСЕТЕ КОМЕНТАР ПРИ ПРОВАЛ  Mr. Green

# 124
  • Пловдив
Чета от известно време и ми стана интересно как се дефинира понятието "успех". Дали броим за успех една читаво сготвена манджа? Наистина ли? И за всяка кулинарна проява ли очаквате благодарност, признание, възхвала? А той като ми смени зимните с летните гуми аз какво следва да направя? Метан до земята може би. Просто не мога да си представя, че такива неща са в състояние да развълнуват някого.

# 125
е, ВСЕ ПАК СЕ СТИГНА ДО МОМЕНТА, КОГАТО ИСКАТЕ ОДОБРЕНИЕ ПРИ УСПЕХ, НО НЕ МОЖЕТЕ ДА ПОНЕСЕТЕ КОМЕНТАР ПРИ ПРОВАЛ  Mr. Green
Някой има нещо против деликатността и дипломатичността в отношенията ли?

# 126
Коментар или критика? Защото за мен двете са различни. Коментарът може да има доста стимулираща насоченост, докато критиката- не до там мотивираща.

# 127
  • Несебър
Е и коментара може да е не до там мотивиращ.

# 128
Не знам, дами - не съм аз тази, дето настоява нон стоп за потупване по рамото, та ми стана интересно, затов апитам. Назад беше споменато, че и за кофти манджа - си трябва похвала. Оттам се се тих, че щом човек иска оценката на другите/важни за него хора/ би било най-естествено да приема и критиката или и отрицателната такава. Ама тук става ясно, че това можело вече да се премълчава  Mr. Green

# 129
  • София
Палмира, честита втора солница, помня я аз още вашата драма с едната  Joy Joy
Много ми е забавно да те чета, надявам се не мислиш, че подценявам теразнията ти, но винаги пишеш толкова самоиронично и забавно, че не мога да не се усмихна  Grinning
Трябва да започнеш да пишеш чиклети със себе си в централна роля, ще ти се получи Simple Smile

На Савина обаче проблемът си е сериозен. Не става с повдигане на самочувствието. Бившият ми - по-ниско образование и доходи от мен - така го бях напомпала със самочувствие, че всичко се обърна срещу мен после. Въпреки че с него проблемите бяха други, той забележки никога не ми е правел. Кофти е да се държат с теб така.

Иначе и за загоряла манджа са ме хвалили, как  Mr. Green Снощи ориза си ми беше откровено загорял и сух - бухна му сина ми две лъжици кисело мляко, бухна му мъжа ми не знам колко соев сос и - мммм, че вкусен ориз  Joy Joy Какво сега, да противореча ли.

# 130
Палмира, разбирам те пре-крас-но. Моят благоверен е професионално обучен да намира чуждите кусури, освен това му е и вродено, и набито от най ранна детска възраст в ума. Няма начин да не намери махна на нещо, просто няма. Един филм да гледа ще мърмори през половината време. По отношение на моите действия май много много не се обажда, но ми се е случвало в магазин да искам да се продъня. Той изобщо не може да се постави на мястото на хората, които му продават, готвят, сервират нещо. В главата му има някакъв съвършен модел и всяко минимално отклонение се забелязва с орлов взор.
Това ме дразни точно толкова, ако беше насочено и само към мен.
Забранила съм му да ме критикува и проблемът отчасти се разреши. Но пък и аз нямам драма с чуждите очаквания към мен, с майка ми тази страница я затворихме преди петнайсетина години и оттогава не съм позволявала на друг да ме съпоставя с очаквания, потенциални и прочие.

пп. и вие ли сте имали драма със солница, забравила съм вече:)

# 131
  • София
Рокси, сега ако кажеш и как успя да се справиш с майка си ...
Болна тема, много болна, още се боря с нейните рамки.

# 132
е, ВСЕ ПАК СЕ СТИГНА ДО МОМЕНТА, КОГАТО ИСКАТЕ ОДОБРЕНИЕ ПРИ УСПЕХ, НО НЕ МОЖЕТЕ ДА ПОНЕСЕТЕ КОМЕНТАР ПРИ ПРОВАЛ  Mr. Green

Аз си признавам, ако нещо не е добре сготвено, ама давам алтернатива за нещо допълнително като храна - филе или прочие... Никой не казва, че не може да се критикува,  да понесе неодобрение за нещо дребно....говори се като това мрънкане е системно и постоянно! А в моя случай говоря, че няма изразена минимална благодарност за всичките ми усилия...Когато той направи нещо, разбира се, че го хваля, възхищавам се на творението Wink и прочие неща...
Оф...тъпотия до шия...мразя мъжете Joy

С майка аз се справих, като веднъж и казах, че никога не ме е  хвалила, никога не ми е казвала хубавото, а само недостатъците- буквалните думи бяха "как не намери нещо хубаво?"...и тя тогава сякаш погледна през моите очи- и каза "Но на мен всичко друго ми е харесвало, това беше последното да станеш перфектна (в случая)!!!" И тогава я разбрах...и тя ме разбра....ама не винаги може да го преодолеее, но минахме на друго ниво...от както родих всъщност сме на друго ниво...

# 133
Както днес подадох една данъчна декларация в последния възможен срок на приятел, попълних му я, пратих му я по пощата и му платих данъка. Е, представям си да съм сметнала примерно данъка с 5лв. повече и той да ми се размрънка: "Ама ти как така си сгрешила, аз сега що да плащам с 5лв. повече, като то ти грешно си сметнала". Направо ще побеснея  #Cussing out
Ако не получа съответното подмазване, си вадя съответните изводи и после се оказвам много заета, за да свърша нещо.
Смятам, че е ДЛЪЖЕН човек да благодари за подобна услуга, и дори да има забележки, да си ги запази за себе си, а другия път да си свърши работата сам.

Роси, глобата за неподадена декларация е 500 лв, а за грешно подадена - 1000  Laughing

Това в цифри, за да подкрепя тезата си, че нещата или се правят, или не. Аз не приемам за услуга това някой да претупа нещата, колкото да ги отчете за свършени.. Така де, по-добре да кажеш НЕ, отколкото да си оставиш ръцете. Оставало пък и благодарност да очакваш.

Добре де, примера е лош, /аз никога не греша  в цифрите Mr. Green/, но представи си че ми се е случило и съм объркала, нали не смяташ, че нарочно съм объркала сумата, все пак той ме е помолил приятел да  свърша НЕГОВА работа, аз греша, пък той ме овиква, хм  newsm78
Сега, друг въпрос е, че като си се наел нещо да правиш, гледаш да е на ниво, но Палмира сама казва, че е направила всичко, каквото е зависело от нея, и се е извинила много пъти за грешката, не може такава неблагодарност да бъде проявена  Naughty

# 134
Айде бе, как пък така лесно приемате грешките, изразяващи се в парични знаци  Joy
Е, аз не бих.

Общи условия

Активация на акаунт