Здравейте и моля за съвет.

• 1 527
  • 17
  •   1
Отговори
Попрочетох доста, но ако може някой да ми даде кратичак отговор ще съм много благодаре....извинявам се , че форумат е за майки ..но ..няма кой и къде да попитам....с приятелката ми искаме бебенце...тя е на 26г ...но не сме много на ти с всичко заради непрестанната работа...кажи речи денонощна....прочетох че най-добре е след 14-я ден от края на цикъла...а има ли значение колко дни преди него..в смисъл тя чака да и дойде а направихме опит днес....в смисъл има още 2-3-4 дни до цикъла. Ако всичко е наред и имаме късмет възможно ли е тези дни преди цикъла да е станала розова приказката ? и ако да ще и дойде ли цикъла или не ..?  благодаря на всички

# 1
Иване, разрови се в темите за бъдещи майки и за бременност. Има много, много мнения и споделени истории.
Надали някой във форум може еднозначно да ти отговори дали точно днешния ден би бил успешен.
Мога да ти пожелая успех и късмет.  Peace
Браво, че си толкова отдаден и искаш детенце!
Щом го искате, значи ще се случи!

# 2
просто ако може някоя жена да ми каже дали има значение, че е 2-3-4 дни преди цикъла ? или може да стане бебенцето дори в дена преди цикъла...и дали ако е заченала пак ще и доидей ??? тези 2 въпроса най-много ме интересуват

# 3
просто ако може някоя жена да ми каже дали има значение, че е 2-3-4 дни преди цикъла ? или може да стане бебенцето дори в дена преди цикъла...и дали ако е заченала пак ще и доидей ??? тези 2 въпроса най-много ме интересуват
На 2,3 ден преди цикъла, шансът за забременяване е незначителен, да не кажа нищожен.
Дори да има жената късна овулация и да има оплождане, не смятам, че може да има имплантиране заради идващия цикъл. В последните дни преди цикъла маточната лигавица е най-удебелена ( в нормалния вариант), но тогава и започва да се излющва постепенно и идва цикъл. Ако е заченала жена ти, няма да й дойде,ама зависи какво разбирате под зачеване. Защото това да има оплодена яйцеклетка не е зачеване.Само при имплантация се приема,че има зачеване. А как ще има имплантация като няма в какво поради лющещата се лигавица.
Дано съм ти била полезна Simple Smile

# 4
Обикновенно от 11 до 16 дни след овулация (денят в който жената може да забременее) идва цикълът. Дните са различни за всяка жена, но обикновенно са константа за определената жена.
Кога настъпва овулация също е индивидуално - на 14 ден от началото на цикъла е идеалния случай, но в повечето случаи не е точно тогава, може и по-рано ако цикъла е по-къс от 28 дни, може и по-късно да настъпи.
Начин да се засече овулация е или използване на тестове за овулация (можеш да купиш от аптеката) или мерене на базална температура или за по-сигурно и двета едновременно Peace
2-3-4 дни преди менструацията едва ли може да стане нещо, ако е станало няма да и дойде.

Цикъл е дните от когато започва кървенето до деня преди пак да започне
Фоликулярна фаза е дните от началото на цикъла до овулацията след нея е
Овулация денят, в който жената може да забременее и след това е
Лутеалната фаза тя трае 11-16 дни, когато след освобождаването на яйцеклетката, фоликулът се превръща в корпус лутеум или жълто тяло, откъдето идва и названието на фазата – лутеална.  Корпус лутеум произвежда хормона прогестерон, който разрехавява вътрешната стена на матката, подготвяйки я за прикрепването на оплодената яйцеклетка в нея (имплантация на яйцеклетката). Ако яйцеклетката бъде оплодена,  жълтото тяло продължава да се развива в продължение на 3 месеца и отделя все повече прогестерон, за да осигури изхранването на плода. След този период плацентата заменя жълтото тяло.

Надявам се да съм била изчерпателна и ако нещо съм объркала да ме поправите

# 5
първо искам да те поздравя за това че изобщо се интересуваш от такива теми и то за нещо толкова хубаво!
и сега по въпроса-ако има ранна овулация е по-вероятно като пправите секс по-скоро след свършването на цикъла жената да забременее-обяснявам го простичко без термини за да е по-разбираемо
ако има " нормална "овулация -т.е примерно цикъла е 28 дни и тя овулира точно по-средата т.е към 14-тия ден то тогава ако правите секс около 14-тия ден е най-вероятно тя да забременее тогава
ако обаче има късна овулация т.е малко преди да и дойде цикъла то тогава тя може да забременне така както във вашия случай сте го направили дни преди да и дойде!
това разбира се е най-простичко и най-общо казано!!!!!!
сам виждаш че жената трябва да знае кога и е овулацията за да забременне по-лесно.....и вече оттук както ти е казала Lilava_krava  можете да се поразровите във форумите и да видите какви са начините за проследяване на овулацията и сами да си решите кой начин ще изберете-дали чрез тестове дали чрез фоликуметрия дали чрез нейните лични симптоми на овулиране или чрез мерене на базалнта температура!

така или иначе обаче вие си се отдайте спокойно на бебеправенето -има много случаа в които двойките правят секс веднъж в месеца и се получава -зависи както от годността и издръжливостта на яйцеклетката така и  от същите на сперматозоидите....а има и много случаи в които всеки ден едва ли не хората правят секс и за съжаление ...нищо!
пожелавам ви още този месец да се зарадвате щом толкова много го искате!
поста ми е дълъг но в момента имах време -почивам си и затова така се разгърнах в писането Winkпък и ако темата не е пързалка наистина ще се радвам да съм ти била полезна!
те и другите ще кажат мнения така че в крайна сметка ще си обясниш някои неща!успех!

# 6
Благодаря на всички, помогнахте ми адски много...късмет на всички и дано имам за какво да се похваля сега или по нататък Simple Smile

# 7
Никога не съм си следяла овулацията или съм мерила температури,решихме че ще си правим бебе и започнахме сутрин и вечер секс без да се пазим,и повече не ми дойде,резултатът е ясен  Grinning, даже и не помня кога  след като ми свърши започнахме да бебеправим,според мен това е отделен стрес за бъдещата майка,постоянно следене, мислене, пресмятане дни и т.н.

# 8
desislavavenelinova Радвай се, че при теб е станало. Но самият факт, че при теб нещата са станали по този начин не означава сам по себе си, че и при останалите се случва така.  Понякога всичкото това "постоянно следене, мислене, пресмятане дни и т.н. " е необходимо и ако за теб е "отделен стрес ", то за други това е успокоение. Меренето на базалната температура и правенето на тестове за овулация не е задължително, но пък е начин да опознаеш тялото си и да си наясно с процесите в него.
При въпроса "прочетох че най-добре е след 14-я ден от края на цикъла...а има ли значение колко дни преди него" отговора "започнахме сутрин и вечер секс без да се пазим,и повече не ми дойде" не мисля, че носи особено голяма информация, по-скоро звучи като хвалба (вие си мерете температурите, а аз съм бременна), не мисля че е редно (лично мнение)

Както и да е извинявам се, че не съм по темата  Tired Tired Tired

# 9

При въпроса "прочетох че най-добре е след 14-я ден от края на цикъла...а има ли значение колко дни преди него" отговора "започнахме сутрин и вечер секс без да се пазим,и повече не ми дойде" не мисля, че носи особено голяма информация, по-скоро звучи като хвалба (вие си мерете температурите, а аз съм бременна), не мисля че е редно (лично мнение)

Както и да е извинявам се, че не съм по темата  Tired Tired Tired

По темата си, защо да не си? Обаче аз също не мисля като теб. Мисля, че просто веднъж дневно да се прави секс е напълно достатъчно.

# 10
познавам много двойки,които трудно заченаха своето бебе,по простата причина че обикалят от кабинет на кабинет,това за мен е стрес.Извинявай,но мисля че не си права,на мен също са ми казвали в продължение на 3 години че няма да мога да имам повече деца,мисля че е голям стрес за всяка жена.А когато силно го желаеш става,не отричай моля те, че спокойствието не е най-важното,тъпо е...

# 11
познавам много двойки,които трудно заченаха своето бебе,по простата причина че обикалят от кабинет на кабинет,това за мен е стрес.Извинявай,но мисля че не си права,на мен също са ми казвали в продължение на 3 години че няма да мога да имам повече деца,мисля че е голям стрес за всяка жена.А когато силно го желаеш става,не отричай моля те, че спокойствието не е най-важното,тъпо е...

Мисля, че изказването ти е адски нетактично и неуместно! Naughty
Не можеш да съветваш хората да не ходят по кабинетите, когато очевидно имат проблем, а медицината е толкова напреднала днес, че може да реши почти всеки един такъв!
Разбира се, че трябва да се установи причината и тя да се лекува за да се сбъдне мечтата на всяко едно семейство!
Според мен е почти невъзможно това, което споменаваш - "три години опити" и никога да не си стигала до положение на "постоянно следене, мислене, пресмятане дни".

# 12
не съм искала дете,не съм правила опити тези 3 години,май не ме разбра,5 лекаря ми казваха 4е няма да мога да имам бебе,но в един момент го поисках и чудото се случи,преди не съм правила никакви опити

# 13
не съм искала дете,не съм правила опити тези 3 години,май не ме разбра,5 лекаря ми казваха 4е няма да мога да имам бебе,но в един момент го поисках и чудото се случи,преди не съм правила никакви опити
Ти си човек, който няма ни най-малка представа какво е да не става бебето, при теб се е получило от първия цикъл опити. На какво отгоре, на какъв опит, твърдиш, че хората, които обикалят по кабинетите, забременяват трудно именно поради тази причина? Тези 5 лекари, дето ги цитираш са най-вероятно квартални гинеколози, а не репродуктивни специалисти, така че мнението им е особено стойностно Rolling Eyes Stop Ама най обичам хора, дето "хващат от въздуха" да ми обясняват кое било най-големия стрес за една жена и колко важно било спокойствието Rolling Eyes Щото нали се сещаш, че при теб е станало от първия месец, ама някои сутрин и вечер правят секс без да се пазят като тебе и не става от първия месец. Колко месеца, мислиш, е нужно да се проточи секса сутрин и вечер, за да запее човек друга песен?
Извинявам се за оф-топика. Пожелавам успех на автора на темата и партньорката му.

# 14
ми не,аз не ходя при квартални гинеколози, аз съм от Плевен и има много специалисти тук за всякакви проблеми.И да ти кажа честно, докато има агресия в хората и да вървят "с рогата напред" няма как да стане бъдещи мами...пожелавам много спокойствие и радостни моменти за всички,желая най-много да имат моето щастие и късмет авторите на темата.И помнете, отрицателната енергия и чувства са като нож за телата и душите ни.... Hug

Общи условия

Активация на акаунт