Привързаното родителство (Attachment Parenting)

• 23 251
  • 366
  •   1
Отговори
# 345
  • София
И моят син е в този период  Confused хапе и щипе..., удря по-малко... и умира от кеф... мисля, че го вижда като някаква игра... старая се да реагирам по схемата "не, боли ме", оставяне на детето/прекъсване на играта... но за сега не изглежда да има ефект... е, надали цял живот ще щипе и хапе...чакам да мине.. Лошото е, че баща му понякога като е залисан в игра и малкия го захапе и той се опитва да го разсее примерно с гаделичкане и смеейки се в духа на играта... е аз му обяснявам, че не трябва така... незнам до къде ще го докараме с това хапане.. ама хапе и приятелчетата си понякога и мен това ме притеснява повече (горките бебоци не осъзнават какво става и чак като са ужапани мощно единственото което могат да направят е да се разплачат).

# 346
Здравейте, аз имам един малко по-глупав въпрос Blush Предполагам, че повечето от вас спят с бебетата в едно легло - какъв размер матрак и спалня ви стига? Ние сега спим на някаква спалня с матрак, който е 170/190 и ми изглежда достатъчно широко, но ще се местим и за новата къща ще купуваме нова спалня. Обаче никъде онлайн не мога да намеря спалня за такъв матрак, все са 160-164/190-200. 160-164 достатъчно ли е като ширина?

# 347
Нашият е 180-200 и ни е идеално. Като сче на хотел и трябва да сме на по-малка се ядва, но за ежедневно, тоест еженощно , не бих го предпочела. Ако имате място, по-добре по-широчко. А ако нямате, колкото имате, но 160 мисля е минимумът, за да е комфортно и на тримата.

# 348
Благодаря, Епона  Hug

# 349
  • Пловдив
Не знаех, че има такава тема Simple Smile Запис с едно голямо бебе на 1 год. и 9 мес.

# 350
Нашата спалня е с размери 144/200см и докато малкия не започна да рита по цяла нощ ни беше идеално. Сега спят само с баща си на спалнята, аз бих отбой Mr. Green

# 351
Еовин, горещо ви препоръчвам, ако имате място, да си купите детско или обикновено единично легло, което да бъде долепено до вашата спалня. Може да се окаже, че бебето няма нищо против да спи само, а пък ще ти бъде на една ръка разстояние, ако има нужда от кърмене през нощта.

# 352
  • в огледалото на живота
Еовин,широкото легло е една от най-добрите ми инвестиции която направих  Laughing
И аз като теб дълго се лутах в избор и накрая реших,че ще бъде поръчково.
Отидох в мебелния магазин с листа в ръка и обясних какво и как си представям да бъде.
Въпреки,че заема доста голяма площ от спалнята ни не съжалявам нито миг за избора/Ш 180 и Д 200 са размерите/Допълнителен плюс е механизма за повдигане под самото легло;колко неща успявам да събера там......
Естествено не без значение  е и матракът,но това си го знаеш  Peace
В първите месеци дет.креватче беше долепено до нас/голямо предимство/ и за бебето и за майката.
Лека бременност и безпроблемен финал ти желая.И сладки сънища в прегръдките на Морфей в най-удобната постеля  Wink Hug

# 353
Благодаря ви много за съветите, момичета! Мъжът ми твърди, че стаята е огромна  Laughing и нямало проблем да поръчаме голяма спалня, така че явно ще си изберем един от магазините и ще я направим по поръчка  Grinning За долепеното легълце също го мислих, една приятелка ще ми дава кошарка от нейното бебе и ако тя не става за долепяне, ще вземем друго. Simple Smile

# 354
Благодаря ви много за съветите, момичета! Мъжът ми твърди, че стаята е огромна  Laughing и нямало проблем да поръчаме голяма спалня, така че явно ще си изберем един от магазините и ще я направим по поръчка  Grinning За долепеното легълце също го мислих, една приятелка ще ми дава кошарка от нейното бебе и ако тя не става за долепяне, ще вземем друго. Simple Smile
Вземи си обезателно по-голямо легло! 200*200 е нашето Simple Smile
Имай предвид, че за 3ма може да е достатъчно 160, ама за 4ма...  Whistling Mr. Green
А и с мъжа ми сме големички (той особено) та 160...
Макар че в момента спят с баткото на голямата спалня, а с беба спим в хола - Тука е 240*200  Mr. Green

# 355
Нашият матрак е 140/200.Не ни беше проблем доскоро,по някое време избутвах беб в неговото легло,което е долепено до нашето.Сега гледам да го слагам направо на неговото легло,а пък той,ако иска,идва да се сгуши при мен.Скоро не мислим да разделяме леглата,но правя всичко възможно да го науча да спи в неговото си легло

# 356
Да споделя една книга, която може да ви хареса. Аз щях да си я купувам на английски, сега се чудя, ето я - ДЕЦАТА, РОДИТЕЛИТЕ, ИГРАТА от Лари Коенс. Оригиналното заглавие е Playful Parenting. Миналата събота сп. Първите 7 бяха организирали лекция с участието на автора.

Последна редакция: пт, 21 дек 2012, 00:45 от maita5

# 357
  • София
maita5, и аз си я взех. Бях на лекцията на Лари Коен, много беше интересна. Купих си и книгата му. Още не съм започнала да я чета, но имам намерение. Прелистих съдържанието и поне заглавията ми се виждат интересни.

# 358
Да, аз още, когато бяха обявили за лекцията чух за тази книга, но все още не съм си я взела. Чудя се да я взема на английски, хем ще си упражнявам езика, хем и като съм била на лекцията и съм чула и видяла Лари Коен, ще ми е още по-приятно в оригинал да я чета.

# 359
Книгата е много интересна; аз я имам на английски.

Общи условия

Активация на акаунт