Привързаното родителство (Attachment Parenting)

• 23 247
  • 366
  •   1
Отговори
# 360
Ще се запиша, а когато имам време ще прочета темата.

# 361
  • Berlin
За какво по-точно се разказва в тази книга? Заглавието е интригуващо, но пък по описанието не добивам представа. А лекцията как е минала?

# 362
Може ли някой да напише заглавието на английски, че не я намирам?

# 363
"Playful parenting"

# 364
Благодаря!

# 365
  • София
За какво по-точно се разказва в тази книга? Заглавието е интригуващо, но пък по описанието не добивам представа. А лекцията как е минала?

Разказва се за игровия подход във възпитанието и как към (почти) всяка ситуация може да се подходи с игра, както и защо този метод дава по-добри резултати от много други "традиционни" възпитателни методи. Не всичко е игра, разбира се, говори се и за ситуации, които няма как да бъдат обърнати на игра, но може да се подходи по-различно към тях - например, ако детето се разплаче, да не се мъчиш на всяка цена да го накараш да спре, а просто да го гушнеш, да му дадеш възможност да се наплаче в една сигурна и любяща обстановка. Книгата дава и много добро обяснение на това защо децата се държат както се държат - едно такова напомняне за мен е много полезно.

Аз почти я прочетох, остават ми още две глави, много е интересна и много от нещата в нея ми харесват и допадат.

Лекцията също мина добре, беше интересно, пак с много примери (и в книгата има доста). Препоръчвам Simple Smile

# 366
ЕБХ-естествена бебешка хигиена,тоест вместо памперс да ползваш многократни пелени.
Навремето всички са ни гледали така.
Моята майка ми е казвала,че съм била на 40 дни,когато баба ми е започнала да ме издържа над легена.Започнала съм да си казвам чак на 1 година горе-долу/а съм била много схатливо дете/.Преди това са успявали да хванат по случайност нещо в легена.
Моето дете започнах да го уча на гърне на 8 месеца,за около 1 седмица той свикна да пишка ,когато го слагах.Но продължаваше да си пишка и в памперса.На мен това ми показа,че успехите ни с гърнето са по скоро случайност,отколкото резултат от научено умение.
Пък ме и домързя и се отказах.
На 1 година и 6 месеца махнах памперса,обясних му какво трябва да прави и защо.Точно за 2 седмици детето ми се научи.
Поне разбрах,че ЕБХ не е за мен.Прекалено трудоемко ми се вижда,а крайния резултат е горе-долу същия/децата се научават на 1-1.6 год./.
на 8 месеца е мнооого, мноого късно. След 2-рия месец на памперс, бебетата губят инстинкта, наречен Естествена Бебешка Хигиена

Общи условия

Активация на акаунт