Честит рожден ден - пеем дружно в хор за Майския отбор

• 67 807
  • 738
  •   1
Отговори
# 225
  • Перник
Супермама  Hug горките дичица. Разбирам как се чувстваш - да си оставяш детенцето в студа, защото няма друг начин  Sad
А в нашата градина има локално парно, което работи на 6, а днес забелязах и ел. печка в стаята, явно вчера са я пускали, докато набере "скорост" парното.
Виж, за храната имам забележки - или Калоян си измисля, или не им дават действително това, което е написано в менюто - например плод в 10 ч. отрича да е ял като го питам, следобедната закуска не винаги е това, което е обявено... Пък земеделският министър се гордее със стандарти и наредби  Twisted Evil
Иначе днес пак ми похвалиха детенцето - бил отличникът на групата, добричък бил, кротък...само дето не се заиграва много с децата  Confused

# 226
  • На морето!
Супермама, при нас е по същия начин в градината. Все още няма парно, пуснали са една духалка, но помещенията са доста големи и трудно биха се стоплили само с нея. На обяд са спали с по 2 завивки. Уж от днес започва пускането на парното в Бургас, дано е така. Иначе павилиона на групата Симеон е точно над абонатната и е доста топло през зимата, та истински дебелите блузи са ни кът и се надявам да не се налага да ги обличаме повече на градина.
При нас е кошмар някакъв- бурен бятър, хвърчат клони, изолации, неприбрани саксии и буркани- като във военно положение. Нашия блок е първият до морето и вчера имах чувството, че ще се разделя с външните щори- няма такъв вятър. Чакам да се успокои, че и пране ми се натрупа доста- нямам къде да простирам.  Crossing Arms
аз се моля, ако имам две деца, да ги обичам еднакво!!
Не мисля, че съществува друг вариант, въпреки че и на мен сега ми изглежда абсурдно как ще обичам още едно малко човече по начина, по който сега обожавам Симеон.
Януш, да покажеш творбите на Ники после.
Внимание, докато пишехте, в темата бе публикуван нов отговор. Брей, каква активност.
При нас плодът в 10ч. е задължителен, както и десерта плод на обяд. Менюто се публикува на сайта на Общината и в градината.Хубавото е, че винаги се различават двата- в момента предимно са ябълка и грозде, от време на време круша, което е добре- все пак са си сезонните плодове. И храната отговаря, само порциите ми се струват малки, осбено за по-големите дечица.

# 227
  • Перник
Менина, като гледам в новините, при вас наистина е ужасно времето, пък в София грее слънчице. И при нас в градината дават плод за десерт на обяд. И порциите са малки, но моето дете и без това не яде много  Mr. Green Все пак сутрин закусва вкъщи, а и нали си тръгва след обяда, пак си дояжда вкъщи  Simple Smile И добре, че е така, защото 3 бисквити "закуска" и чаша мляко за мен е крайно недостатъчно, за да се нахрани едно дете (давам този пример, защото много му харесало това  Laughing).

# 228
хубу', че има плодове, ама питайте децата колко точно плод получават. питах пипа половинка или третинка банан дават (тя не ме разбра, та перефразирах с въпрос дали бананчето, което получва има крайче или е отрязано от двата края) и тя ми отговори, че понякога е половинка, а понякога третинка (демек, падали са й се както парченца с крайче, така и без). ябълката за обед пък била половинка, гроздето 12 зрънца (броила ги  Mr. Green), а динята '2 парченца, ама малки'. та, калкулирайте колко точно плод яде моето дете.
колкото за менюто, пипа каза, че тази година храната била 'много гадна - по-гадна от предните години'. тия малебита, пръскани супи (бай дъ уей, какво е това - да не е супа с пресечена застройка? ако е това, брррррр), пълнозърнест хляб, овесени ядки и прочие неща, дето ги чета тази учебна година по менютата, хич не й се услаждат. в допълнение, тя твърди, че 'дори бождара не си изяжда обяда, а божидара винаги си го е изяждала' Mr. Green

светле - то че пече навън, пече, ама термометърът ми на балкона показва 9 градуса;

# 229
То и при нас дават плод,ама дали го изяждат децата.Порциите незнам какви са,но сигурно  за бебета.Като знам колко яде унас и после вече нищо неможе да хапне,а като го взема от градината изяжда една кифла с мармалад или нещо подобно.Госпожата каза,че си изяждал всичко,та правете си сметката.

# 230
  • На морето!
Сега погледнах менюто- плодът в 10ч. сутринта е 70гр.
Ето го нашето меню за днес-ВТОРНИК-18.10.
Закуска:Питка със сирене 100гр. и прясно мляко 150
В 10ч. плод 70гр.   
Обяд: Млечна супа /каквото и да е това/ 100гр., мусака 130гр., пълнозърнест хляб 50гр. и плод 100гр.
Следобед: млечен крем с овесени ядки и плодове 200гр.
Симеон със сигурност си изяжда плодовете. Харесва и боба, пилето и ориза в градината. Супите рядко яде, но тъй като гаджето ни си похапва доста, та предполагам покрай нея и той.
Племенникът ми, обаче, който е на 6,5г. остава гладен при всички случаи.

# 231
Студддддд.....и няма парно. И аз спрях децата от градина тази седмица докато не пуснат парно. То вкъщи с радиоатор и духалка и едва се постопля леко, а там не ми се мисли цяло спално и стая с 1 радиатор. Във входа имаме 2 деца от групата на Ники - болни, още 2 ми писаха,че са настинали, а след вчерашния студен понеделник,по-точно след събота и неделя не ми се мисли колко градуса е било в градината, те отново болни. И така реших- вкъщи. Имам възможност да ги гледам и ги гледам. Смотана работа с парното, толкова се дразня понякога за такива уж 'дреболии' в милата ни родина.
За храната- дразнят ме закуските- напр. филия с халва, или филия с течен шоколад. Що за пълноценна закуска?! За плодовете е точно така- на половинки или на третинки. Но за Габи все ми казват, че яде допълнително. Ники и тя ме посреща с : мамо, много вкусен орис с пиле ядохме. А готвачката тъкмо минава покрай нас, чува я и казва: аааа,не беше ориз, а зеле с пиле, хаха. Но явно и се усладил.

# 232
нашата дг е с парно още от мин.седм. пупу

за такъв студ пробвахте ли да вдигате скандал някъде? баси идиотщината честно!!

# 233
Браво на вашата директорка, в час е жената!
 Аз вдигнах скандал и директорката ми вика: ами от къде да знам дали ще пуснат парното до края на седмицата. А само трябва да заяви в топлофикация, че иска да се пусне парното в съответната градина(това го разбрах от сестрата на мъжа ми, защото те имат парно от миналата седмица и ми каза какво трябва да направи директорката ни). И учителките питах, те поне бяха искрени и казаха, че е студено и че няма как да се стопли спалното с 1 радиатор.

# 234
  • България
Тя нашата директорка отиде на лагер със една четвърт от градината, а другите кучета ги яли....
уж от утре ще имат парно... дано.... направо се учудвам как Коко издържа и не се разболя, то като влезеш в градината ти секва дъха от студ...
А за плода - наистина е парченце ябълка, в никакъв случай цяла, намерих четвъртинката в шкафчето на Коко, само че тази седмица плода в 10 часа е заменен в нашето меню с айран, то това сигурно и това е плод или просто плодовеете свършиха Laughing
А тази измишлютина с овесените ядки направо ме разби, пробваха три пъти да накарат децата да ядат, ама неуспешно, никое дете не си отваряло устата даже да ги вкуса и ни предупредиха, ако пише в менюто мюсли или овесени ядки- да се носимп децата закусили, то не че днешната закуска бе по - добра- филия с чубица- както и да ви звучи, май е подобре от халвата.... абе гнусна работа, ама то моето дете и без това не яде, така че каквото и да дадат е все тая- винаги си стои гладен... а пък министър Найденов да не се гордее, ами той да ги яде тези буламачи. Единстевон знам че е хапнал нещо като има мусака и таратор, иначе боб и леща не хапва, прясно мляко (подобно на майка си) никога през живота си не е прекарвал през гърлото си - макар че досега съм правила опити - за да не прилича на мен- да пие мляко, било то и нескуик... ама не ще - и напълно го разбирам, пък и тая гнус мляко с ориз..... сори ама разни вкусове, разни хора..... понякога забелязвам Коко, че отказва да консумира и месо, подобно естествено на мен - щото аз от 16 години не се съм хапвала месна храна... квото видяло - това и прави
опа малко се олях, ама споделям мисли - било то и твърде хаотична
абе аз похвалих ли ви се че бях за три дни в истанбул по женски - беше супер - има снимки във фейса
лека нощ

# 235
  • Перник
Леле, като ви чета се отказвам да се оплаквам от нашата градина - топло е, плодовете са цели, вчера Калоян си донесе ябълка и банан - ябълката е десерта на обяд, а бананът - следобедната закуска  Simple Smile За закуска най-неприемливото за мен е филия с пастет. Дават филийки с мед, кашкавал, кускус със сирене, корнфлейкс, мюсли, което моето дете обича (така го е научила мама  Crazy). Тъмен хляб също яде. И добре, че е градината, та да хапне мляко с ориз - аз го харесвам, но вкъщи не правя, не знам и аз защо. Абе като цяло аз винаги съм се старала да храня  и себе си, и него здравословно. Виж, от баща му съм вдигнала ръце  Mr. Green

# 236
Аз пък без прясно мляко не мога да живея Mr. Green, обожавам го  Heart Eyes....и месо много ям и много обичам. Пастет също обичаме много и децата го ядат на филии, на мен не ми се вижда странна закуска. Аз лично много се карам за яденето вкъщи. Верно че всеки си има вкусове и предпочитания, но вкъщи всичко се яде. Няма такива филми- ооо не ща това, искам друго. Каквото съм сготвила, това е. Много мразя капризи и претенции(май много страшно прозвучах, но съм си добричка иначе  Grinning)

# 237
  • На морето!
И аз за храната имам принципи, които държа да се спазват- плодове и зеленчуци трябва да се ядат, сирене, мляко и кашкавал също- Симеон ги е възприел като част от менюто си и ги похапва с удоволствие. На ден изпива поне 2 чаши прясно мляко- едната с какао,а другата с мед, банани може да яде неограничено, по 3 наведвъж поне, също и ябълки хапва доста, сега и грозде. Единствено с рибата и червените меса има проблем, но може би тук е като при супермама- личният пример влияе. Колбаси яде само сушеници и луканки, всякакви други просто не влизат вкъщи.
В Бургас мюсли не дават в градината, но пък наблягат много на тестените закуски или кръщават сандвичите с някакви странни имена- иди разбери какво има в "Странджански сандвич" или "Сандвич родопска закуска", например. 

# 238
и като сме се заговорили за храни, споделям, че днес правих вега тест, според който имам много добър метаболизъм, по-скоро въглехидратен тип, отколкото белтъчен, и мога да ям почти всично и безпроблемно, стига да е в разумни и нормални граници. след теста жената ми изготви меню, според което мога да ям млечни на закуска, през деня по един шоколад (и то ЦЯЛ!), а вечер да кльопам риба със салата (рибата била най-добрата храна за мен, следвана от шоколада и плодовете). аз риба не ям твърде, но и кафе до преди година пиех със захар, а ето сега с малко мляко само > човек може да се приучи всякак и на всичко. > явно сега трябва да се уча да харесвам рибата  Peace
оказа се също, че зеленчуците не се влияя твърде добре. това обяснява защо хрупайки цяло лято салати, не отслабнах никак, а минавайки на плодов детокс, свалих 3-4 кила за 1 месец. изненадващо открих, че картофите не ми вредят изобщо, а аз така гибях свела до минимум. лошата изненада е, че сиренето не е добре дошло за мен, както и кажи-речи всички видове ядки. твърде жалко, защото много сипадам и по двете.
изобщо не знам защо ви занимавам с това  newsm78

# 239
Хайде и аз да драсна някой друг ред.
В нашата градина имат парно още от миналата седмица. директорката била подала по - рано молба , за да им го пуснат.
За храната , Никол каза , че като им давали банан бил цял , до колко е вярно не знам. Ябълката била половина, и както каза тя учудено " със семките "... Едната госпожа беше учудена , защо като им дали мюсли никое дете не хапнало.
В нас и аз готвя почти всичко , няма аз не ям и не обичам. Не , че не се случва и извънредно да мажа филии... Мляко ядът , най - вече Никол. И кисело и прясно. и то доста. Но за съжаление и много шоколадови изделия. все се караме за това и я ограничавам. А баткото той скаран с храната. Все отделя месото от яденето , яде го много рядко.  Но пък много обича спанак и боб. Simple Smile
Аз уж някой друг ред пък се олях....

Общи условия

Активация на акаунт