Честит рожден ден - пеем дружно в хор за Майския отбор

• 67 810
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
  • Перник
Калоян също обича мляко - яде и прясно, и кисело. И риба обича, а за салатите от спанак и цвекло се бием направо  Mr. Green
За мен пастетът е неприемлива закуска, защото аз самата не го ям, както и колбаси като цяло. Влизала съм в достатъчно месопреработвателни предприятия  Sick Което не пречи на Калоян да си хапва всичките соево-мазно-солени "месни" продукти заедно с тати  Wink

Майче, много интересно инфо си споделила. И ми спести парите за вега тест, защото това,което си написала за зеленчуците важи и за мен - едно лято ядох само салати и напълнях, а предишното бях хапвало по 1 ЦЯЛ шоколад и по 1 сладолед "Бос" всеки ден и отслабнах  Grinning

Пък Калоян се разкашля тази сутрин  Confused Дано да не се разболее...

# 241
изобщо не знам защо ви занимавам с това  newsm78

ми щото си споделяме бе Hug

ние имаме час безплатна игра в капелаплей, чудя се дали да водя мира заради тези вируси.ама че

# 242
Ей, как обичам да си пийвам кафенцето с вас!   Hug (сега си хапвам супичката де Simple Smile Simple Smile)

Подели сте една `любима` тема. Вече съвсем `прегорях` на тема хранене и все се чудя, какво да забъркам. Много ми е трудно с разнообразяването на менюто, особено с ограниченията напоследък, макар че сега започнах отново да въвеждам някои храни. Иначе плодове и двамата си хапват и то общо взето всякакви. Малкия си хапва и зеленчуци, но на Мила трудно пробутвам. Рибата не я долюбват хич, малкия пак по опитва, докато Мила не я и докосва. Бобовите са на голяма почит, млечните ги хапват, месото е на моменти, понякога много го търсят, понякога го отказват. Семки и ядки доста хапват. Правя нещо като мюсли и им е любимо, много обичат и сусамов тахан подсладен с нещо. Десертите обикновено са някакви семена и ядки оваляни в петмез, нещо като корни. Общо взето всичко правя вкъщи (то и затова вече изтрещях) и те горките щът не щът - ядът.  Laughing

По предишната тема за обичта към двамата - не мога да кажа, че някой ми е слабост или обичам повече, в същото време са толкова различни, че и взаимоотношенията ни са различни, но това ми е много зареждащо. Борката ми е много сладък, иде ти да го изядеш и намачкондриш Laughing , Мила пък е много нежна, там пипаш леко и внимателно, мечешките гушки са си истинско наказание за нея. И такива ми ти работи...

Между другото има нова наредба за храните в детските заведения и доколкото четох има доста строги указания какво може и какво не. Примерно за такива филии с шоколад и други подобни можете да подадете сигнал онлайн. Не съм се запознавала в подробности с наредбата, защото не ме касае засега.

# 243
Какво оживление в темичката ни- браво.

Мила уж яде от всичко по малко, но вчерашния преглед при зъболекаря ме смая- 4 кариеса за 2 месеца и то след като почнахме зимафлуора Shocked
За градината овладяха бързо положението при нас, но съм възмутена от родителите и бабите. Не възприемам при 20 градуса детето да ходи със зимна шапка и с ботуши, а зимата с какво  ще ходят?!?.  Мила пък иска да ходи така, понеже всички деца ходели с ботуши , шапки и шалове. Аз на Димана не съм слагала още зимни аксесоари, пък на голямото. Не знам- аз ли съм опака или и други мислят като мен?

# 244
ние ви бием всичките - камен има 7-8 кариеса, 1 пулпит и кръстосана захапка. като за начало сменихме стоматолога > за 2 посещения направихме 4 фотополимера. другата седмица още 1-2 и после още 1-2, и после ще видим. за сега мога да кажа, че лечението върви чудесно: зъблекарят се справя бързо (1 фотополимер = 13 минути), сестрата е чудесна и сега хияди пъти съжалявам задето не отидохме по-рано при него (познаваме се отдавна, но комуникацията с него беше доста трудна. беше! слава богу вече успяваме да проведем нормален разговор). та за сега фотополимерите са ясни с изключение на 2 от тях, които е са много тежки; не е ясно и как ще оправим пулпита (който е близо до венеца и там трябва да се среже), както не е ясно и какво ще каже ортодонтът.
както казах - бием ви всичките по зъбни проблеми  Mr. Green

# 245
Вярно много време изгубихте  Sad , но важното е, че вече сте започнали правилното лечение. Мила има два умъртвени зъба, бяха пулпити. Важното е да се лекуват, че да не увредят постоянните.  Hug

МамаМиДи, този флуорид, който сега даваш не може да спре кариесите на млечните зъби, евентуално би имало ефект за постоянните. Пробвай да мажеш с tooth mousse, поне при Мила това спря погрома, може би някъде след два-три месеца мазане се стопираха появата на нови кариеси. На горната челюст само две зъбчета не са с пломби, а има такива с по 2 и по 3.

Тия зъбки, тия зъбки...  Cry

# 246
Асе, прочетох от постовете ти за тази паста и мисля да почваме мазането Peace и да, всъщност пием зимафлуора за да подсигурим по-здрави постоянни зъби.

Майче, аз всъщност пропуснах и нашата долна захапка, която е само на долните предни 4 зъбчета. Предстои ни консултация с ортодонт от 7-ма поликлиника, след като от Юниордент ме отказаха да ходя при тях- не можаха да я накарат да си отвори устата като начало.

# 247
Офффф и ние сега със зъби се занимаваме.  И с двамата.  С Любо ни пращат на ортодонт , че новите излизали по - големи , пък челюстта му малка и не се знаело как и накъде ще излязат новите. В момента е без четири зъба , като горните три са един до друг и него го е срам , как изглежда. Никол има три кариеса. Едното зъбче започнахме да го правим и на третото ходене  отказа да си отвори устата , само го изчистиха и не можаха да сложат пломба. Сега след двуседмична почивка имаме час за вторник. дано поне тогава успеят да и дооправят поне това зъбче. За по - нататък ще видим.
Никол в петък вечер изведнъж като се разкашля , направо ме разби , цяла нощ.  #Crazy
След това през деня не беше така , и сега от време навреме кашля. Но веднага се почна със сиропи и разни бабешки методи. Вече като ги чуя да кашлят настръхвам...
Хубав ден от мен...

# 248
офффф пупупупуп ама че проблеми с тези сзъби
аз съм така

направих супер вкусна супа с тиква, морков, целина, чесънче, лук и накрая сметана - ууууууникална Flutter един такъв непривичен изтънчен някак си нетипичен за мен поне вкус... и мира я хареса с кротончета кубети Heart Eyes Mr. Green

# 249
  • Перник
офффф пупупупуп ама че проблеми с тези сзъби
аз съм така

направих супер вкусна супа с тиква, морков, целина, чесънче, лук и накрая сметана - ууууууникална Flutter един такъв непривичен изтънчен някак си нетипичен за мен поне вкус... и мира я хареса с кротончета кубети Heart Eyes Mr. Green

Хаха, и аз правих крем супа с тиква, но без целина, че мъжът ми не я харесва. И чесън не сложих, че не бях сигурна как ще се върже... другия път ще сложа значи  Wink Е, Калоян не я хареса докато баща му не наряза салам вътре (вместо кротони  Mr. Green), но пък ние си я хапнахме с кеф.
Още покашля дребния, но е на градина, дано да не се влоши  Praynig Днес му е първия ден, в който ще остане и следобед, защото от 16:00 часа имаме работилница "Сръчни ръце" - ще правим някакви неща за някакъв празник на групата през ноември, и съответно аз трябва да си тръгна от работа по никое време...
Кариеси нови нямаме. Само с 1 умъртвен в резултат на пулпит зъб сме.
Не мога да му смогна с прясно мляко на това дете - снощи за 1 час е изпил към половин литър  Shocked

Хайде, че работа ме чака, хубава и топла седмица на всички  Hug

# 250
Ха, ха и ние се включваме към ядящите крем супа от тиква, но май аз си я харесах най-много. Кърито като подправка много й отива и запържени тиквени семки към кротончетата - супер става Grinning

# 251
крем супа от тиква: брррр. в моите представи тиквата трябва е голяма, печена и със захар, а не кремообразна и с крутони  Laughing

у дома е какафония тия дни. аз съм в треска по различни причини. едната е, че имам нов клиент с нов вид преводи и редакция, което налага да съм много повече осторожна от обичайното, а обичайно аз съм МНОГО осторожна. и това ме стресира неописуемо. в допълнение срокът за тия нови текстове е понеделник, когато е и РД на пипа. а това супер ме извади от строя. тая нощ сънувах как питките стават готови след като гостите си тръгват и тогава идва новият клиент, който започва да ми се кара за едни кавички - защо съм ги сложила там, където са, и как можело там точно да седят, и нямала ли съм образование, та да правя тъй. та, заключението е, че абсолютно изтрещях тая седмица. то и още един нов формат имах за редакция, който напълно ме изтощи - трябваше да обяснявам в 6 колони защо редактирам някак някакво изречение - да указвам софтуерна страница, софтуерен ред, да копирам старото, да пиша новото, да маркирам промените, да задавам буквени стойности, указващи вида на промяната и след това да обяснявам на английски защо променям нещо. наложи се на бърза ръка да си припомня как се превежда 'глаголна форма' и 'деепричастие', но не намерих превод на страдателен/деятелен залог. много, много се изтощих с тоя текст. ама така се изтощих, че предните ми 8 зъба (4 горе и 4 долу) ме болят от нерви и стрес...

и като казах РД на петра, да добавя (макар и излишно), че това пак ще бъде събитие от сватбарски мащаб. няма да сме у нас, а в една сладоледена къща, та после ще кажа дали домакините са отговорили на очакванията и мащабите ми. мисля, че ще стане чудесно парти, но винаги ме притесняват габаритите на поводите ни и дали ще успея да покрия всичко на всички фронтове. то малко звучи като военна операция, ама май рождените ни дни са си точно такива - военни операции, а не партита...
хубавото е, че броено от РД на камбата, забелязвам традиция децата да не се вълнуват от получените като подаръци вещи - те се вълнуват от и говорят за самото парти, а подаръците след това като че ли не са им важни - например, месеци след Рдна камен имахме купища неотворени подаръци в дневната, а дори и сега след още имам неотворени 1 лего + 2 други конструктора. а не са прибрани някъде на скришно място, да рече, човек, че не искам да ги давам: сложени са в стаите на дребсъна и той си ги вижда всеки ден: просто явно няма потребност да си играе с тях. та сега очаквам същата дандания, която пък ще е хипер-предвестник на коледната дандания.

и като съм рекла коледа, да кажа за тия от вас, които са в софия, че в новите магазини на комсед днес и утре има 50-процентно намаление на всичко: ето сега е съвсем подходящо да накупите коледните подаръци на децата си, на роднинчетата, на приятелчеата и на който още там трябва да вземате на възраст под 15 години. ето, например, ако аз знаех за тая опция, нямаше да купувам килограми вещи за близките идващите празници - броено от сряда, 26ти, до 10ти ноемви (демек за 14 дни) сме канени на 9 рождени дни (извън нашия), което в комбинация с нашия повод, почти доведе семейния бюджет до банкрут: повечето рожденици имат братче/сестриче, та за него/нея също се полага по нещо дребничко. оказа се, че общият брой на подаръците за 15 дни е 17. лошото е, че ние посещаваме толкова много рождени дни, че просто не помня на кой какво съм подарявала, и винаги се притеснявам да не подаря за 2ри път нещо на рожденика или братчето/сестричето му: все пак имам си отиграни магазини за подаръци, в които играчките са долу-горе едни и същи > туй, дето аз го купувам, е приблизително еднакво. оф, дано не се окаже, че съм дублирала. може би трябва да си записвам, но така ще стане ужасна работа - екселски таблици с имена и купени подаръци по дати - звучи като изтезание, а не като парти и забава  Rolling Eyes

като за начало на петъшна сутрин, мисля, тоя ферман ви е достатъчен  Mr. Green

а, мога да се похваля още и със загубен портфейл + лична карта + шоф. книжка + талон + кредитни карти. това неясно от кога - в неделя гласувах, и след това някъде някога е станало; та, ясно е защо започнах седмицата с прекрасно настроение. и е ясно каква саната стъкмистиката по карането/вземането на децата сутрин/следобед - като не мога аз да шофирам, ясно ви става кой го отнася  Rolling Eyes
яяяя, така поледнато, било много изгодно! губя си вещите > редуцирам личния си гърч > животът ми става лесен. ха! 'ми да взема да си губя документите редовно, че да ми е по-леко тогаз! хохохо

Последна редакция: пт, 28 окт 2011, 08:40 от маик

# 252
Майче, по-изгодно ще ти е дълго и протяжно да вадиш новите документи.  Laughing За подаръците не се кахъри, най-важното е, че са от сърце. А за работата, що ли не се учудвам... ти добре умееш да се спретваш така, ма и супер да се оправяш!  Hug
Изпих си кафенцето с теб, беше ми приятно!  Hug

# 253
Добро утро и от мен!

Много зареждащ пост, Майче супер си, откъде взимаш толкова позитивизъм? Peace

Мила с нощи за пръв път се буди през нощта от зъбобол, ще я водим днес да видим откъде Rolling Eyes

# 254
не съм бе! аз съм най-големият депресар, който познавам. какъв позитивизм, какви прекрасни неща видя в поста ми? аз само пъшкам, оплаквам се и мрънкам. такава си ми е природата  Mr. Green
а за загубите ми - за сега минават за приятна разсеяност, но аз лично мисля, че имам някако заболяване - алцхаймер ли, що ли, не знам. казах преди няколко години на личната, че съм разсеяна, че не мога да се спретна както преди, че забравям покупките си и непрекъснато ми трябват списъци, но тя не ме взе на сериозно и каза, че било заради породените деца (бяха малки тогава). ама деата вече пораснаха и е лесно, а аз много забравям и много губя! и това не е нормално! може да не е алцаймер, но със сигурнот нещо ми има...

отивам сега да пърхам с мигли в полицията пък дано не ме глобят;

Общи условия

Активация на акаунт