Честит рожден ден - пеем дружно в хор за Майския отбор

• 67 795
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
  • Перник
светле - никой няма да го вземе на училище на 5 г.и 3 м. - не бойте се! даже, мисля си, че ако вие сами решите да го пуснете на училище на тая възраст, нищо чудно от училището да ви пуснат на социалните  Mr. Green
не разбрах твърде идеята ти за 'голямата' и 'малката' група - може би при вас са смесени newsm78
...
янче - желая успех, спокойствие и здрави нерви с новите начинания. у нас нали и двамата сме свободни професии, та ми е ясно много добре колко стрес може да събере човек както в периоди на суша, така и в периоди на много работа.
...
 полу-връзка споменавам, че много искам да ида в индия, както и да видя непал, монголия и камбоджа  Wink

Майче, и аз много не разбрах за групите в градината, но мисля да ида да си поговоря с директорката по въпроса. Не ги разбирам много тези работи, 'ма ми се губи някъде една група  newsm78 А защо пък да не го вземат в училище? Аз имах колежка в университета, която беше почнала училище точно на 5 години и беше студентка на 17  Mr. Green

И аз имам светъл пример със свободна професия у дома и затова още търпя тормоза в администрацията....до есента, после си взимам шапката и си тръгвам. Снощи заявих на мъж ми, че ще му се наложи вероятно той да ни издържа на 100 % известно време  Mr. Green Пък дано да не се наложи  Wink
И аз искам в Индия и Непал. И на Еверест  Sunglasses

# 151
Днес на Мила парвихме кръвен тест за непоносимост към храни, оказа се, че не може да яде пшеница, ръж, картофи, ориз, овес, бадеми, кашу и т.н. - неща, които си хапва доволно често, някои и основно  Confused Дано поне с промяната на храненето да се оправи!

# 152
лелеее - че то какво остава като не е хляб, картофи и ориз?  newsm78 те точно тия са основните храни в бг. меню. никак няма да ви е лесно, докато преформатирате менюто. много настрадахте, ееейййй. айде, дано това е верният път от тук насетне.

светле - да да знам може ли на 5 или не може. стрелях на тъмно Simple Smile
а господинът ще ви издържа - как няма да ви издържа! всеки минава през кризи и водовъртежи. дано и при теб се наместят нещата скоростно и лесно  Peace

а да искаш индия не е вредно. това ми напомня великото изречение: 'тати каза, че ще ми купи колело, ама друг път'  Mr. Green а има и едно друго велико изречение - мамино. та мама понякога въздиша: 'ех, пак ми се ходи в париж'. пояснявам, че тя в париж никога не е ходила  Mr. Green

# 153
  • Пловдив
аз да се оплача-незнам вече как да се справям с характера на Радостин-ако трябва да го опиша с няколко думи мога да използвам думите:"все за нещо ще се начумери" Grinning

понякога имам чувството че всичко му е криво и няма нещо за което да се зарадва истински,освен на бебетата,моето и на сестра ми.Все мрънка за нещо,все недоволства,все ИСКА,постоянно от устата му се чува"ИСКАМ ТОВА","ИСКАМ ОНОВА",като беше по-малък го учихме да казва моля,сега не иска,направо казва:"дай ми това".Зимата като че ли имаше подобрение в поведението му,но напоследък е много крив,от сутрин до вечер е цяло изпитание,и винаги ще се намери за какво да се скараме,и той нарочно ме дразни,а и не само мен.Обръща всичките ми думи срещу мен,колкото и да обяснявам с тих тон нещата,той в момента казва ДОБРЕ,само и само да млъкна,или пък ми вика:"ДОБРЕ,ХАЙДЕ СТИГА МИ ГОВОРИ,ЩЕ СЪМ ПОСЛУШЕН", и след половин час пак старата песен.Обяснявам му че трябва да е послушен ,за да получи желано нещо,той ми отговаря-Добре,ще слушам,но пак не слуша.Думата ДОБРЕ ще слушам от неговата уста ,е вече като навик,без да осъзнава смисъла й ,т.е. той знае смисъла й,защото самият той знае че не слуша,а прави бели.Въпросът даже не опира толкова до бели,колкото до постоянно инатливото му поведение,много се отплеснах в писане.
Знам че семейната обстановка влияе върху децата,но там е въпроса ,че той израстна в голямо семейство,не се караме в къщи,никой на никого на вика,все той беше в центъра на вниманието,доста поглезен(и от там е проблема донякъде),всички много го обичат,но той почна да изнервя всички вече с поведението си.
Имам чувството че на него му прави кеф да накара някой да му се скара,и той да се прави на жертвата после.Напоследък е в някакъв период ,в който ако му кажа за нещо НЕ,Не МОЖЕ,или му се скарам за нещо,и почва да ръси следното:"не ви обичам повече,всички сте лоши,гадни,най-лошите сте"
Много се замислих напоследък да идем на психолог,но незнам към кой да се обърна,казват че в България били малко детските психолози.
Със сигурност и аз трябва да променя своето поведение спрямо него,за да се поправи той,но и аз съм много труден характер,той на мене се е метнал,и двамата сме инати,и можем да се дразним до безкрай,и неговите нерви,и моите се опъват до крайност Sad

# 154
  • Перник
Niko11, донякъде, според мен причина за това поведение на Ради е, че е БИЛ център на вниманието, а сега има бебе/та, които му отнемат част от вашето внимание. Това не е лесно, знам от опит - бях глезена до 4 годишна, когато се роди сестра ми и изведнъж се наложи да се храня сама  Crazy
Друго, ако може да те успокои - Калоян всеки ден ми казва, че съм гадна и не ме обича като му се скарам за нещо. След 2 минути обаче идва да ме гушка и казва "обичкам". Веднъж баба ми му се беше скарала за нещо и той и заяви, че иска и тя да отиде на небето кат другата му баба (свекърва ми)  Shocked Аз веднага му се скарах, обясних, че не трябва да говори така, обясних какво означава човек да отиде на небето, но той беше сърдит на баба ми още няколко дни и периодично, като го питах сдобрили ли са се, ми казваше, че иска баба Руми да умре  Shocked Аз пак и пак обяснявах, че не трябва да искаме такива неща...
И аз съм си мислила за психолог, но ме спира същото, което и теб - не знам на кой бих могла да имам доверие.
Да се надяваме, че И това е период, който ще отмине  Peace

# 155
И при нас е така с Борис,все  се сърди за нещо.А какво усмихнато бебе беше и общо взето послушно.Като е с бабите повече слуша,ама те имат време да му  угаждат и да  му обърнат внимане само на него.Аз унас докато свърша всички домакински  неща и да се занимая с бебето  и времето отлита.Също само иска да му се купи нещо и то не защото му трябва,а за да е купено.Надявам се да е само етап и да отшуми.

# 156
  • Пловдив
притеснява ме тази агресия която струи от него,тя започна още докато бях бременна,но тогава според мен детето нямаше ни най-малка представа какво ще е като имаме бебе,след раждането на бебето не се влоши поведението му,даже както писах зимата поживяхме малко отделно от нашите и детето малко се беше поукротило,но напоследък пак е невъзможен,и то за най-малки неща.А иначе той още преди да забременея си беше труден характера му,но това което сега ме притеснява е че става нахален в дадени моменти,не уважава възрастните,с тих тон почти е трудно да се стигне до консенсус с него,просто науми ли си нещо,като магаре си настоява,независимо какво му се приказва.
Например вчера се връщахме от магазина на свекърва ми,на около 1 км е от нашата къща,и ходим всеки ден до там,аз с количката ,той с колелото,е навръщане видя едно момченце с колело ,и се запъна да сме отидели да се запознае,нямаше време,беше горещо,вече към обед,и бързах да се прибираме,е като се разсърди,половин километър кълнеше след мен,и не млъква:"всички сте лоши,най-лошите,всички в това село сте гадни",и още други подобни,мълчах си,после му казах че не е хубаво да ми говори така,и му казах че съм му обидена,сдобрихме се.
,
и аз се надявам да отмине,но много му викаме на моменти всички,и не ми харесва това, а и шамари отнася  Sad
донякъде може да е характерно и за възрастта,това постоянно търсене на границите както се казва,но при моето дете е много трудно да поставя граници,то ги разрушава.
И той беше усмихнато бебе и послушно,опитвам се да го разбера,постоянно слуша-тихо че бебето спи,внимавай да не я направиш нещо,но и незнам как да се държа.И аз съм го забелязала,че когато е само с баба си,или дядо си,или леля си слуша повече,съберем ли се на едно място повече от семейството почва с лиготиите,и глезенето.
А за покупките-днес например се запъна да съм му купувала обувки,и то само защото всяка седмица тук на селото има пазар,баба му му е купувала оттам джапанки,гуменки,обясних му че има 10 чифта сигурно за износване,но той мрънка,мрънка,и след дълги обяснения се съгласи,но беше доста упорит,като че ли всяка седмица трябва да му се купуват обувки,и накрая ми вика,еми тогава нещо за ядене Grinning

# 157
Ние направихме двуседмична морска почивка и сега сме на линия вече  Laughing

Да се включа и аз към децата в лош период, по точно Миличка де, не аз..... Снощи се замислих, кога сладкото ми мъничко детенце се превърна в лигаво манипулаторче и си отговорих, че е от появата на сестра й. Разделянето на вниманието ни, забележките от рода на " тихо, че сестра ти спи" и може би очакването ни да е вече голяма промени и нашето, и нейното държание. Оставихме я за няколко дни при баба й на Кокаляне и се надявам раздялата ни да сложи край на лошия период.
Ако някой намери друг изход да споделя бързо , бързо....

Асе  Hug

# 158
ася Hug

за децата: мисля, че са на периоди, и мира разправя разни неща, не слуша винаги и т.н. успокойте се да не си мислите, че е само защото си имате и бебета, не мислете в тази насока. все пак да имаш бебе е везни в хубавата посока, нека така си мислят и големите малки деца  bouquet периоди са, нормално е, да търсиш граници и т.н., трябва да се продължава с обяснения от наша страна, "сърденки" и т.н. и с мноооого търпение ще мине  Praynig Heart Eyes

Hug

# 159
  • Пловдив
когато е в периоди на активно непослушание,или пък самият той няма настроение и за всичко мрънка,и се сърди,незнам как да постъпвам аз.
и съм се карала,и съм обяснявала,
наказание не действа при него-неща от сорта на :да му взема любима играчка,ами той няма такава,или пък някой път му казвам,че като не слуша няма да го водя на разходка,но той почва да повтаря ,че ще го водя,аз казвам НЯМА,той ми отговаря че ЩЕ,и така спорим,и той се изнервя много,т.е. той не приема изобщо да му казвам че няма нещо си.
Преди действаха ултиматумите при него,но напоследък вече не действат.Някой път му казвам че съм му обидена,или сърдита заради действията или думите му,той ми казва да не се сърдя,че ще слуша,и после пак си е същия-непослушен,просто временно се съглася с мен,за да не съм му обидена,но не си взима поука Sad

# 160
Снощи попаднах на това http://www.vbox7.com/play:8ce59f4a74  Joy

# 161
взех че качих една снимка на мира Heart Eyes в албума ни  Peace  благополоучно не съм качвала от 100 години,  а тази тъкмо я метнах във фб Hug

# 162
  • Пловдив
майчета с какви столчета са децата ви в колите?На Ради му го бяхме взели като беше на 10 месеца,и мисля че се води до 36 кг,не съм сигурна,но от кога се слагат на такава седалка,която е само под дупето???
питам,защото ще трябва да взимаме още 1 столче за малката,и се чудя дали да е за нея,или неговото да остане за нея,а на него да му вземем нов стол.Иначе ги гледах че има категории-9-18кг,9-36,15-36

# 163
майчета с какви столчета са децата ви в колите?На Ради му го бяхме взели като беше на 10 месеца,и мисля че се води до 36 кг,не съм сигурна,но от кога се слагат на такава седалка,която е само под дупето???
питам,защото ще трябва да взимаме още 1 столче за малката,и се чудя дали да е за нея,или неговото да остане за нея,а на него да му вземем нов стол.Иначе ги гледах че има категории-9-18кг,9-36,15-36
Ние направихме така-старото столче,което е от 9-36 кг., остана за малкия, а на Алекс купихме ново столче, което е от този тип:http://moetobebe.bg/car_chair/1898, това е категория 15-36 кг. и седалката може да се отделя, но ние още не сме я отделили. Надявам се да съм ти била полезна.

# 164
  • Перник
Нико, нашето е такова http://cangaroo-bg.com/?act=inside_product&product_id=193

Калоян в момента е ок. 16 кг., така мисля да си го ползваме още известно време.

Общи условия

Активация на акаунт