Помощ в търсенето на работа - 11

• 53 699
  • 750
  •   1
Отговори
# 135
Като стана въпрос за Jobs,вчера прочетох една обява за продавачки.Работа на смени,в неделя едната работи,другата почива.Следващата неделя обратно,което означава един ден почивка през две седмици.Та се зачудих има ли жени,които биха работили с това работно време.И въобще до колко сте готови да правите компромиси.Работа с цената на всичко,за да не е без нищо,или не съвсем?

Сестра ми, зълвата и племеницата работят като продавачки в хранителни стоки. Сестра ми работи всеки ден от 15 до 23 часа, в събота и неделя от 7 до 23 часа, а в понеделник и вторник почива. Заплата - 350лв. Зълвата работи всеки ден от 7 до 19 часа, почива две недели в месеца, заплата -600лв. Племеницата работи всеки ден от 7 до 18.30 часа, почива всяка неделя, заплата - 550лв. Навсякъде е горе-долу така. Надявам се да съм ти била полезна по някакъв начин с тази информация Mr. Green
П.П. Ах, да, забравих да уточня, че всички се водят на 4 - часов работен ден и ги осигуряват на минимална заплата. Работи се на всички празници като обикновен работен ден.

Благодаря за информацията.Не стоя пред такава дилема,но понеже винаги съм чувала,че някой няма да се хаби за еди какви си пари,друг не можело да работи без осигуровки,а в един момент се оказва,че много хора работят при неприемливи условия,та за това попитах.Всъщност такива условия ги поставят работодателите и ако мине-мине.

# 136
  • София
Мидичка, тези които работят 2 седмици без почивка, по 16 ч. на ден нямат време да пишат по форуми.
А много претенциозните за почивки, осигуровки и други придобивки още не са огладнели достатчно.

# 137
Мидичка, тези които работят 2 седмици без почивка, по 16 ч. на ден нямат време да пишат по форуми.
А много претенциозните за почивки, осигуровки и други придобивки още не са огладнели достатчно.
гадно прозвуча...

# 138
  • София
Гадно е, не споря. Не одобрявам такива условия за работа, но не всеки винаги има избор.

# 139
Гадно е, не споря. Не одобрявам такива условия за работа, но не всеки винаги има избор.

Тук си много права...за съжаление. Confused

# 140
гадно прозвуча...

Не го приемай лично... По скоро е факт, отколкото гадно.
Има много такива претенциозни хора, които си мислят примерно, че някой е длъжен да ги издържа докато си намерят подходяща работа. (Това сигурно прозвуча още по-гадно.)
Е, 16 часа е малко прекалено, но 12 също не са малко. Има хора, които работят и по 16, но случаите са малко или те по-скоро работят за себе си или за повече пари, без някой да ги задължава.

# 141
Хей,момичета,просто си разсъждавам и питам.Това,че имам време за форума не значи,че някой ме издържа!Работя,но е като на всякъде-има и плюсове и минуси.Много мои познати(предимно живеещи в чужбина-те не знаят какво е в Бг) ме поучават да търся друга работа(условия при които работя не са тези за които писах) та затова реших да си сверя часовника.И да-ако няма на къде и особено ако имам деца,и аз няма да имам претенции сигурно за условията.

# 142
Хей,момичета,просто си разсъждавам и питам.Това,че имам време за форума не значи,че някой ме издържа!Работя,но е като на всякъде-има и плюсове и минуси.Много мои познати(предимно живеещи в чужбина-те не знаят какво е в Бг) ме поучават да търся друга работа(условия при които работя не са тези за които писах) та затова реших да си сверя часовника.И да-ако няма на къде и особено ако имам деца,и аз няма да имам претенции сигурно за условията.

Ето сега и ти го приемаш лично. Аз отговорих на Aisha, но нямах предвид нито нея нито теб. Всички просто си разсъждаваме.
Плюсове и минуси има навсякъде, но щом като се замисляш да си търсиш друга работа, значи при теб минусите надделяват. Всеки сам трябва да може да си прецени възможностите и може да има право на претенции. Просто ти така зададе въпроса "работа с цената на всичко...", а аз имах предвид "да, ако нямаш избор". Т.е. по-добре каквато и да е работа, отколкото без нея.
Това е моето мнение.

# 143
ОК,разбрах Simple Smile.Наистина всеки си преценява за себе си колко и с какво би се примирил...И ако преди е било трудно да си намери човек работа,сега е още по-трудно...

# 144

съжалявам, но почти всеки има избор, единици са онези, които нямат и това е свързано с болест, така че тези случаи изключвам от долното си мнение.

Смятам, че на повечето от нас им изнася ролята на жертви и сами си го правим. Един здрав, прав, млад човек (визирам хората до около 45-49 год.) винаги може да се преквалифицира, ако не намира работа по професията си, да започне някакви курсове в периода на търсене на работа, да започне, ако щете, нещо самостоятелно, да иде и да чиракува с цел в последствие да има работа, да се премести в друг град, държава или континент и т.н.

Нека всеки се вгледа в себе си и да се прозре, че не света е срещу отделната личност и не може всички останали да са ни виновни за някой лични и временни несполуки.

Не съм работила и ден без пълни осигуровки, точно защото съм била гладна и не ми е пречело да започна от по-ниско стъпало или позиция, но компромис с някои неща не бих правила.

# 145

Не съм работила и ден без пълни осигуровки, точно защото съм била гладна и не ми е пречело да започна от по-ниско стъпало или позиция, но компромис с някои неща не бих правила.

Това не го разбрах, но за всичко останало си права.

# 146

Това не го разбрах, но за всичко останало си права.

имах предвид, че когато човек е наистина гладен е в състояние да намери решение на проблема си и да направи компромис с някои неща, но с други не. Пример - бих сменила града и държавата, бих работила различни по-ниско платени работи от досегашните, бих започнала като практикант, но не бих работила без осигуровки и трудов договор.

# 147
бих започнала като практикант, но не бих работила без осигуровки и трудов договор.

Да, но това е защото има кой да те издържа най-вероятно, защото човек ако наистина е гладен едва ли ще предпочете да си стои вкъщи пред това да започне работа без осигуровки и договор.

# 148
бих започнала като практикант, но не бих работила без осигуровки и трудов договор.

Да, но това е защото има кой да те издържа най-вероятно, защото човек ако наистина е гладен едва ли ще предпочете да си стои вкъщи пред това да започне работа без осигуровки и договор.

издържам се сама, няма друг ... упс, грешка - официалните осигуровки ми гарантират някакъв вече не и минимален доход за сравнително достатъчен период от време, в който да си търся работа. отделно, че човек може да се погрижи за следващата си работа преди да напусне настоящата. при мен не се е случвало така, но познавам доста хора, които така постъпват. а ако прекратяването на договор е от страна на работодателя човек има и 2 месеца, в които има приход на пари - последната заплата и още една за месеца останал без работа, после и борсата, а 60 или 80% от договореното в договора възнаграждение като обезщетение са си доста стабилен аргумент в полза на моята позиция.

# 149
а 60 или 80% от договореното в договора възнаграждение като обезщетение са си доста стабилен аргумент в полза на моята позиция.

Не знам колко време ги дават тези обезщетения, но е възможно човек да не може да си намери подходяща работа през това време.

Общи условия

Активация на акаунт