Помощ в търсенето на работа - 11

• 53 635
  • 750
  •   1
Отговори
# 330
Аз пък се чудя дали да е септември май или да не....
Да заложа ли на старото, тригодишно, което мога да го върша със затворени очи и нямам проблеми никакви, но пък се дразня от липсата на промяна, или да скоча У води студени.

Хм.....

# 331
И аз май ще се записвам сред търсещите работа...
След като при нас нещата не вървят, разследват ни румънския партньор и не се знае кога отново ще ни тръгне проекта....май, май ще трябва да си търся временно работа.
Но като знам какво е положението в града...ми се струва абсурдно.
Освен ако не се пробвам за сервитьорка или продавачка...

# 332
  • Linz
Жоз, ти ли?
Аз съм по скоковете в студените води. Макар в тая криза май не е много разумно. За последното начинание не съжалявам, но не е много сигурна работа това... нищо не е сигурно вече.

# 333
Записвам се да следя темата.
Търсех работа доста време, но ми се обаждаха все с абсурдни предложения. В края на миналата година започнах на едно място, което ми изглеждаше що-годе прилично. Скоро разбрах, че шефът е идиот и некадърник, неспособен сам да движи бизнеса си, а и ми отправяше абсурдни намеци. Едвам го изтърпях 5 мес., не ми изплати половин заплата и още продължава да ме прави на луда.
Така се случи, че още на следващия ден започнах на друго място. Оказа се, че на новия ми шеф също му хлопа, но друга дъска... системно има циркове пред клиентите, обидни епитети (дори псувни) към персонала, а заплащането е нищожно и без тенденция за промяна. Оказа се, че текучеството е много голямо (съвсем обосновано). Не съм напуснала още, но пак съм в процес на търсене. Обаче последната една година направо се отчаях от положението. Чудя се заради кризата ли е това неадекватно поведение на работодателите или аз съм магнит за откачалки. Но пък преди това все при нормални хора съм работила Rolling Eyes

РЕНИ, не, ти не си магнит за откачалки.  WinkЛошото е, че хората наистина изкрейзиха нещо. И при нас ден не минава без истерични викове от страна на работодателя към персонала. А и около мен познати все ми разправят по някоя щуротия от тяхната фирма. Не съм напуснала и аз още и търпя, но не знам до кога ще издържа. Оглеждам се за нещо друго, макар, че се забелязвам, че повече надничам в тази тема, от колкото в jos - a, например Heart Eyes

# 334
  • Linz
Ох, тъпа работа. Мислех, че уважението трябва да е взаимно, все пак работникът и работодателят ги свързва финансовия интерес и на двамата, няма благодетели в тези отношения.
Май ще си дам почивка от работодатели, пък ще видя септември май ли ще е. Все се надявам на подобрение на икономическата обстановка. Но по-бившия ми шеф- в относително голяма и стабилна фирма, казва, че затъването продължава Tired

# 335
  • Пловдив / София
Аз пък чета какво ми пишат в това поле.

Но всеки е различен.

Защо са излишни хобитата fam?

Често казано излишни са при условие, че човек не е структурирал и описал както трябва трудовия си опит / както се получава, смея да кажа, в 95% от случаи/ и най-отдолу "лепнал" някакво хоби. Ок. Няма да му откажа интервю, ако реша, че по документ "отговаря" на профила, но това хоби му е най-малкият проблем.

Иначе, напр., не е излишно, когато кандидатстваш, да кажем, за редактор в дадено списание и напишеш като хоби, литераура. Това допълва.

Но, ако кандидатстваш за нач.склад и си напишеш хоби-музика, на мен това защо ви е. Няма отношоние към позицията. Верно, иначе разкрива един кандидат с по-многостранни интереси, вероятно по- пълноценен и свободно мислещ човек. Но пак е относително. И пак може да не става за работата.

Затова трябва да се прецени кога и как да се добавя тази информация.

# 336
  • България-Швейцария
Но по-бившия ми шеф- в относително голяма и стабилна фирма, казва, че затъването продължава Tired
Затъването ще спре, когато държавата изпълни задълженията си към бизнеса, сега повечето фирми карат 'на мускули'.
Колко ли време може да се издържи така?
А най-вредното в една такава ситуация е, че развързаха ръцете на работодателя тип 'чорбаджия' (схващате, предполагам, за какво говоря) и върнаха нивата на заплащането не в първи клас, ами в яслата направо.

Снаха ми вчера беше на поредното интервю, вече й писна.
Този път обаче си остави халката в къщи.
Много ми е интересно дали ще я наемат Laughing Tired

# 337
...
А най-вредното в една такава ситуация е, че развързаха ръцете на работодателя тип 'чорбаджия' (схващате, предполагам, за какво говоря) и върнаха нивата на заплащането не в първи клас, ами в яслата направо.

...

чета го няколко пъти, но, уви, не разбирам какво казваш... Rolling Eyes

# 338
  • София
Как бихте реагирали, ако попаднете на перфектната обява, на която отговаряте и имате много голям шанс, но.... е на 300км от мястото, където живеете  Sad
Заплатата е поне 2 пъти по-голяма от сегашната ми, осигуровки на цялата +ваучери за храна +бонуси + допълнителна социална политика + какво-ли-още-не + много добър пазар за нещото с което искам да се занимавам допълнително. Имам и къде да живея там.
НО... Животът ми вече е тук, мъжът с когото искам да съм е тук (и няма да иска да се премести), направили сме си дом и живот, които ни устройва във всеки друг аспект (освен моята работа). Има опция да се прибирам за weekend-ите, но няма да понеса да пътувам всяка седмица, а и двамата с мъж ми няма да понесем да сме разделени толкова.
Бях изпаднала в подобна ситуация като твоята точно преди 2 години. Само че ставаше въпрос за разстояние Пловдив-София - по магистралата 150 км. Кандидатствах до край и когато стигнахме до договор, топката беше в моето поле. Аз отказах по ред причини, не съжалявам за постъпката си, но знам, че се бях преборила до край. Мъжът ми също имаше шанс да се премести в софийския офис на фирмата, но като цяло целта ни е  друга и не съжалявам за направения избор. Задължително опитай, нека ти да бъдеш последната, която има думата. Успех!

# 339
  • София
И аз съм безработна... Confused

# 340
  • Пловдив / София
Момичета, ако някой реши, може да кандидатства по програмата "Старт на кариерата" в държавната администрация.
Краен срок за подаване на документи е 28.06.
Изискванията са:
-кандидатът да няма навършени 29г. до 28.06.вкл.
-да е регистриран в БТ.
-да има диплом за завършено образование, обявено за съответното раб.място.

Единственият недостатък, който не е малък, че е стаж в рамките на 9м. и че заплатата е 400лв.
Ако някой се интересува ето детайлна информация, както и списъци със свободните позиции и изисквания за тях.
http://www.mlsp.government.bg/bg/projects/startkariera.htm

# 341
  • София
Не отговарям на възрастта - с 14 години и малко по-голяма съм!

# 342
Аз пък се чудя дали да е септември май или да не....
Да заложа ли на старото, тригодишно, което мога да го върша със затворени очи и нямам проблеми никакви, но пък се дразня от липсата на промяна, или да скоча У води студени.

Хм.....

Скачай, аз ще те хвана  Heart Eyes

Освен "Старт на кариерата" има и програма "Ново начало" за фирми в частния сектор. Ние лично не можем да си намерим хора...а уж всички искат по специалността.
Но не може за 1000 лева. Аз съм започнала за без пари почти, но съм се научила...

Условията са същите, заплатата е същата, но ще се научи много. Ако някой е от София и се интересува от човешки ресурси, да пише.

Относно хобитата, честно казано съм в шок как може специалист човешки ресурси да не им обръща внимание. Отново съм изненадана.... newsm78 Аз лично искам да видя, че човекът има и други интересни, освен работата си, започваме да си говорим в тази насока и така откриаме много нови неща, които в обикновено интервю няма как да излезят наяве....Но явно повредата е в моя телевизор.

# 343
Реди, знаеш, че на тебе ше се дам!

Ох, болна съм, у дома, и разбирам все по-ясно и по-ясно, че от стоенето у дома, макар за кратко, аз лично бих сигурно полудяла.

На всички търсещи огромен късмет!  bouquet

# 344
Момичета, ако някой реши, може да кандидатства по програмата "Старт на кариерата" в държавната администрация.
Краен срок за подаване на документи е 28.06.
Изискванията са:
-кандидатът да няма навършени 29г. до 28.06.вкл.
-да е регистриран в БТ.
-да има диплом за завършено образование, обявено за съответното раб.място.

Единственият недостатък, който не е малък, че е стаж в рамките на 9м. и че заплатата е 400лв.
Ако някой се интересува ето детайлна информация, както и списъци със свободните позиции и изисквания за тях.
http://www.mlsp.government.bg/bg/projects/startkariera.htm

Не мисля, че това за 9-месечната заетост е недостатък, още повече - убедена съм , че не е! Аз самата започнах по тази програма, след като изтекоха тези 9 месеца ме взеха в същата институция - нали и те трябва да имат полза от цялата тая "гимнастика": обучават си накой млад специалист и после, ако им е харесал, си го взимат за постоянно или поне дългосрочно де Wink.

Ред, браво за последното, което си писала (във връзка с почването отнякъде), напълно подкрепям! Аз лично съм си мислела за тази сфера, даже съм кандидатствала, но... Ще ти пиша на лични. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт