Помощ в търсенето на работа - 11

• 53 681
  • 750
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Не знам за разликата между връзки и контакти, но има разлика при връзките/контактите между приятели-мъже и приятелки-жени.

Мъжът препоръчва свой приятел с презумцията, че гарантира за него. И приятелят бива назначен веднага и даже без въпроси.

А приятелката се обажда и казва: "Ми, муци, в нашата фирма ще има конкурс, ако искаш да се явиш..."

Ама това пък хич не го разбрах. Все едно пък само отделните полове използват съответните изречения.

# 316
  • Пловдив / София
Дами, реших да се пробвам... Заседнала ми е буца в гърлото и ми се реве, но нямам право да не се възползвам! Скъпият реагира, както си и мислех - Каквото смятам за редно, това да направя, той ме подкрепя! Heart Eyes Сега подготвям документите и се надявам каквото и да стане, да е за добро.

Успех! Каквото и да стане, дано да е най-доброто за теб.

# 317
Дами, реших да се пробвам... Заседнала ми е буца в гърлото и ми се реве, но нямам право да не се възползвам! Скъпият реагира, както си и мислех - Каквото смятам за редно, това да направя, той ме подкрепя! Heart Eyes Сега подготвям документите и се надявам каквото и да стане, да е за добро.

Успех и от мен!
И не забравяй да намекнеш на работодателите, че много ще се радваш да ги представляваш в твоя град.  Wink
По между другото шефа на нашата фирма е шваба и всяка божа седмица пътува до България и се връща в Германия.

# 318

Браво момиче, само така  Peace Пожелавам ти успех и не се тормози излишно. Когато ти се обадят и ти кажат: ДА, ТИ СИ ЧОВЕКА!, тогава ще прецениш най-правилно. Това, което усетиш като първа реакция ще ти подскаже най-добре какво да правиш, си мисля  Hug

# 319
Браво, new leaf!  Hug Стискаме палци!

# 320
  • морето, сините вълни...

Успех момиче! И нека стане най доброто за теб!

Защо е тази буца? Дори любимия те е подкрепил.... не си сама.

# 321
здравейте!
имам въпрос-търся си .......................

Първо да попитам celika дали се занимава с подбор, защото някои от отговорите й са безумно объркващи и изобщо не се доближават до истината.

Да кажа на БЛИЗНАЧЕ , че е хубаво да се пише всичко в автобиографията. Дали вдига акциите или не, няма значение. Всеки път и за всяка позиция е различно и няма как да знаеш. За мечтаната ти работа може това да е плюс. И преди съм писала, обаче, че е хубаво да имате няколко варианта на автобиографията. Обсъждали сме го във всяка тема и много зависи от случая. Относно образованието са ти казали--пиши си и сегашното, не знам какво Ви спира да си го запишете, дори да не сте завършили.

hakama, адреса нека си е адрес, няма вече сериозни работодатели, които да го гледат. Ако го гледат, по-добре да не започвате при тях.  Предпочитана област за реализация по-добре да го махнеш, твърде ограничаващо е. По-добре им дразни няколко реда за коя позиция кандидатстваш точно и защо.
Цитат
Ако кандидатствам за по-висока позиция, специалист (по специалността) - да се оставят ли параграфите от първата работа, като продавач-консултант - това за мен е +
--АБСОЛЮТНО ДА, всички помага и добрият специалист подбор може да разбере с какво точно ти е помогнала всяка една заемана позиция
Европейският формат, пак казвам (лично мнение, но не само мое, а на много колеги) не е подходящ формат. Снимката е хубаво да е паспортен формат, направена във фотостудио. Нагледали сме се на голи снимки, снимки на плажа, вкъщи, в кухнята....

Цитат
Няма лошо да кандидатстваш чрез агенция за подбор. Лично аз съм работила в такава, но досега не съм си намирала работа чрез такава. Най-големият минус / за мен лично/ е, че ходиш зад. на минимум две интервюта -1 в агенцията. Ако те одобрят, тогава с работодател. Ако и работодателят те хареса, може да те викне отново. И това, че на първото интервю не знаеш коя точно е фирмата, а само сферата на дейност. Това е.

Не знам кои агенции работят така. Ние не работим така. При мен кандидата още като му се обадя, разбира коя е компанията. Нямам намерение да си губя времето, както и неговото ако вече е кандидатствал там, или пък не се интересува.

Относно контактите и връзките--аз вече втори човек препоръчвам при нас и ги наеха, а последно като проверих бях жена  Joy

# 322

Първо да попитам celika дали се занимава с подбор, защото някои от отговорите й са безумно объркващи и изобщо не се доближават до истината.

Неее, никога не съм се занимавала с дори близка до тая работа Simple Smile

Ред Велвет, пратила съм ти на лични информация за мен и имате св-то ми във вашия сайт.
Аз никога не твърдя нещо, ако не съм сигурна, че е така. Всичко останало са просто мнения и не съм искала да объркам никого.
И сега ми стана любопитно кое точно изобщо не се доближава до истината?

# 323
  • София
Благодаря за съветите.  bouquet

Kokonut

Област на реализация аз не пиша в СВ-то, а понякога в мейла пиша 2-3 изречения и там добавям такава информация. Нещо от типа, че обявата представлява интерес за теб и искаш да се развиваш в соътветната област.... Или в случай, че искат мотив. писмо, може да добавиш там подобна инфо.
Със сигурност е добре да имаш 2-3 варианта на СВ за различни позиции.

В Jobs.bg, при кандидатстване/изпращане на файлове, в полето за "текст" - добре ли е да се напишат няколко думи, т.е. обръща ли му внимание някой на този текст или само CV (+снимка) е достатъчно? Там може ли да се опишат какви са ти интересите и накъде искаш да се реализираш или в CVто?

Снимка, паспортен формат имам на файл и на хартия, добре, а като размер 3х4см ли, или по-голяма?
Тази на CV-то излиза с доста зле качество като се принтира.

Интереси, хобита - пишете ли или пак е индивидуално за дадената позиция?!
Препоръчайте ми агенции в София, ходил съм само в Manpower - искам да увелича шансовете си.

Ходих до "Агенция за фотомодели - България" , парите за снимачен ден са доста добри, но изискват 29лв за картотекиране (снимки) - според вас струва ли си, някой има ли опит с тази фирма?

# 324
hakama, за жалост на някои специалисти никой не може да помогне, тъй като са в сфера, която в момента е във застой.

Следете обявите и се обаждайте от време на време.

Хобитата са хубаво нещо, по-назад съм писала защо.

# 325
  • София
Европейският формат, пак казвам (лично мнение, но не само мое, а на много колеги) не е подходящ формат. Снимката е хубаво да е паспортен формат, направена във фотостудио. Нагледали сме се на голи снимки, снимки на плажа, вкъщи, в кухнята....

Като сравних тези с моята (по ES) - нещо не ми допада и на мен ooooh!
http://www.jobtiger.bg/konsultant/kak-da-napishem-avtobiografiya?ln=2#CVFormats

Може ли да ми дадете някой добър пример, явно ще се преправя. Разбрах, че трябва да е и по-кратка (1 страница, при положение, че имам малък опит; сега ми 1,5стр  Shocked)
Прекалено много формалности има около обучение/месторабота къде, как, какво.

Кои части от биографията са най-важните, за да акцентирам, помисля върху тях?

hakama, за жалост на някои специалисти никой не може да помогне, тъй като са в сфера, която в момента е във застой.

Следете обявите и се обаждайте от време на време.

Хобитата са хубаво нещо, по-назад съм писала защо.

Кои обяви имате предвид?!  Embarassed

PS: Май ще се върна от началото на темата!

# 326
Когато кандидатствате в агенция, следете обявите им. Много често се виждате само с един консултант, а при нас примерно вече работят над 10--всеки по своите си позиции. Един вид, може и да Ви пропуснат из многото кандидати.

# 327
  • Пловдив / София
Благодаря за съветите.  bouquet

В Jobs.bg, при кандидатстване/изпращане на файлове, в полето за "текст" - добре ли е да се напишат няколко думи, т.е. обръща ли му внимание някой на този текст или само CV (+снимка) е достатъчно? Там може ли да се опишат какви са ти интересите и накъде искаш да се реализираш или в CVто?

Снимка, паспортен формат имам на файл и на хартия, добре, а като размер 3х4см ли, или по-голяма?
Тази на CV-то излиза с доста зле качество като се принтира.

Интереси, хобита - пишете ли или пак е индивидуално за дадената позиция?!
Препоръчайте ми агенции в София, ходил съм само в Manpower - искам да увелича шансовете си.

Ходих до "Агенция за фотомодели - България" , парите за снимачен ден са доста добри, но изискват 29лв за картотекиране (снимки) - според вас струва ли си, някой има ли опит с тази фирма?

Често казано , според мен, е безмислено да пишеш нещо в това поле на Джобс-а.
Ако искат мот.писмо, ще си го напишат в обявата.
Аз лично изобщо не чета тази информация в това поле. Още повече, че някои са доста дълги и изцяло преповтарят автобиографиите.
За мен лично е излишно да се пишат хобита. Все пак, зависи и от позицията/сфарета., за която кандидатстваш.
Сферата, в която търсиш работа също можеш да я премахнеш. Или пък да я запишеш в мот.писмо, ако има такива.
Въоще аз съм привърженик на кратка, стегната, добре структурирана автоиобгафия, съдържателна.

# 328
Аз пък чета какво ми пишат в това поле.

Но всеки е различен.

Защо са излишни хобитата fam?

# 329
  • Linz
Записвам се да следя темата.
Търсех работа доста време, но ми се обаждаха все с абсурдни предложения. В края на миналата година започнах на едно място, което ми изглеждаше що-годе прилично. Скоро разбрах, че шефът е идиот и некадърник, неспособен сам да движи бизнеса си, а и ми отправяше абсурдни намеци. Едвам го изтърпях 5 мес., не ми изплати половин заплата и още продължава да ме прави на луда.
Така се случи, че още на следващия ден започнах на друго място. Оказа се, че на новия ми шеф също му хлопа, но друга дъска... системно има циркове пред клиентите, обидни епитети (дори псувни) към персонала, а заплащането е нищожно и без тенденция за промяна. Оказа се, че текучеството е много голямо (съвсем обосновано). Не съм напуснала още, но пак съм в процес на търсене. Обаче последната една година направо се отчаях от положението. Чудя се заради кризата ли е това неадекватно поведение на работодателите или аз съм магнит за откачалки. Но пък преди това все при нормални хора съм работила Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт