Помощ в търсенето на работа - 11

• 53 615
  • 750
  •   1
Отговори
# 720
Аз по-скоро съм чувала, че като цяло управниците, отговарящи за българското подразделение, обичайно били малко безхаберен тип. Податливи на ласкателства, не се интересуват какво става надолу по структурата и оставят фаворитите си на местно ниво българи да безчинстват. (Това по въпроса за гърците де)

# 721
Един познат се шегуваше, че като влезнеш да работиш в една гръцка фирма, веднага ще разбереш кои са и другите, защото те много се поддържат. Ще пиеш вода, която се държи от гръцка фирма, ще ядеш храна, която се приготвя от гръцка фирма, ще ползваш консумативи всякакви, които пак се произвеждат от такива фирми. Ако трябва да се ползват външни услуги, познайте кои фирми са с предимство  Mr. Green

# 722
Има нещо вярно в това последното сякаш. Преди имахме за клиент една гръцка фирма,която още с отварянето на първата гръцка банка се премести там. Счетоводителката каза, че това било изискване на шефовете.
Но според мен навсякъде е повече или по малко така, поддържат се хората, поддържат си и контактите.
Аз по-скоро съм чувала, че като цяло управниците, отговарящи за българското подразделение, обичайно били малко безхаберен тип. Податливи на ласкателства, не се интересуват какво става надолу по структурата и оставят фаворитите си на местно ниво българи да безчинстват. (Това по въпроса за гърците де)
а това май го пишат за всички фирми, особено в коментарите на КАриери - ако се вярва на всичко там няма и един читав работодател у нас:)

# 723
Да, да. Затова казах, че е малко в стил "една жена каза". Фактът обаче, че пък са лоши плащачи към негръцки доставчици на нещо, ме кара да си мисля дали все пак пък няма малко истина. А те иначе онези в Кариери.... знам.

# 724
Всичко е много индивидуално. Аз не мога да кажа нищо, не съм работила за гърци. Иначе не ги харесвам като цяло, не обичам да ходя там, много са ми шумни.  Crazy

# 725
  • София
Мож е ли да препоръчате агенция за осигоряване на работа в чужбина (за специалисти)?
Благодаря Peace

# 726
Мож е ли да препоръчате агенция за осигоряване на работа в чужбина (за специалисти)?
Благодаря Peace

Manpower? Simple Smile ама не знам за такива като теб....

# 727
А за строителни инженери с опит около 5 години, без английски език  Rolling Eyes
За в София става въпрос.

Последна редакция: чт, 07 юли 2011, 13:06 от peps13

# 728
Благодаря Peace

Не  Whistling Най-добре Менпауър в съответната държава. Влизаш в Гугъл, той знае много  Peace Иначе ние имаме доста бюрокрация в БГ и не е толкова лесно.

А ако ти искат пари--бягай с триста.

# 729
  • София
За Титан общо взето само хубави работи съм чувала като работодатели. Говоря за хора, които работят по бетоновите им възли в София. В момента имат и много работа като фирма, но не знам как стоят нещата в администрацията. Общо взето в тази си част строителния сектор е несигурен като работа и заплата в София в момента. (Мъжът ми работи в такава фирма)

# 730
За Титан общо взето само хубави работи съм чувала като работодатели. Говоря за хора, които работят по бетоновите им възли в София. В момента имат и много работа като фирма, но не знам как стоят нещата в администрацията. Общо взето в тази си част строителния сектор е несигурен като работа и заплата в София в момента. (Мъжът ми работи в такава фирма)

За съжаление е така- строителството е най-засегнатият от кризата бранш. Мъжът ми го съкратиха миналата година, а аз за нещастие съм във фирма, занимаваща се с внос и търговия на строителни материали (от година насам не знам какво да си вземеш пълната заплата навреме; нямаме работа; съкратиха персонал и т.н.). Та, положението е повече от трагично. Ясно, че няма да намери по специалността, но все се надявах, че няма да се наложи да се преквалифицира в шофьор например, не че е лошо, ама...от друга страна пък само такива обяви излизат.

# 731
  • София
peps13, ти ли питаше за електроинжинер? Бях чула, че за метростанциите се търсят електротехници и подобни, но те не пускат обяви, а трябва да се отиде и да се пита на място. То това ако за мъжа ти питаш де. Не знам за жена работата там как би стояла. Не знам и точно за какви длъжности става дума точно, защото не сме питали подробно (тъй като мъжът ми не е електротехник), но там работа има. Все може да е от помощ.

# 732
  • София
Благодаря Peace

Не  Whistling Най-добре Менпауър в съответната държава. Влизаш в Гугъл, той знае много  Peace Иначе ние имаме доста бюрокрация в БГ и не е толкова лесно.

А ако ти искат пари--бягай с триста.

Aми аз засега няма да кандидатствам, исках да разбера какви са критериите и перспективите, защото съм в процес на избор на сфера/специалност (магистратура) и затова. Иначе докторантите (учени, инженери) нямали проблеми с намиране на работа в чужбина, доколкото дочух, но за магистрите не съм наясно.

# 733
Много зависи Simple Smile В чужбина много държат на опита. Само това знам от моя опит, работила съм с износ на кандидати и това е много, много важно. Тоест търсят специалисти.

# 734
Red Velvet, изпратих ви лично съобщение, ще ви бъда много благодарна ако ми отговорите.

Общи условия

Активация на акаунт