Помощ в търсенето на работа - 11

• 53 710
  • 750
  •   1
Отговори
# 270
Mary07, благодаря за отговора.

# 271
# 272
  • Пловдив / София
Леко измествам темата. Ще се регистрирам като безработна. Аз ли трябва да занеса бележки на каква заплата са ме осигурявали последните 18м. или от НОИ ще си ги видят служебно?
И всъщност ме интересува какви бележки и документи да си изискам от работата преди да си тръгна, за да не се разкарвам после

Бележка за данък общ доход.
Заповед за прекратяване на трудово правоотношение
Оформена трудова книжка
УП 3
Може и препоръка да си изискаш.
В идеалния случай може и УП 2

# 273
А когато ти бавят документите,а трябва да спазиш срок,какво се случва?Питам,защото много работодатели го правят.

# 274
Аз се регистрирах със заповед, трудова книжка, копие от диплома и лична карта. Никакви служебни бележки не са изисквали от мен.

# 275
  • София
Може ли да препоръчате литература за кариера, работа и т.н.
Нещо от този тип:

http://www.novavizia.net/products/%D0%9A%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D0%B … %D1%82%D0%B0.html

# 276
  • Пловдив / София
А когато ти бавят документите,а трябва да спазиш срок,какво се случва?Питам,защото много работодатели го правят.

Можеш да сигнализираш в Инспекцията по труда.
Нямат право да ти бавят документите.

# 277
А бихте ли казали какъв е срока за регистрация в БТ и има ли значение по какъв договор си работил? Приятелка беше на срочен трудов договор, който прекратиха.

# 278
А бихте ли казали какъв е срока за регистрация в БТ и има ли значение по какъв договор си работил? Приятелка беше на срочен трудов договор, който прекратиха.

Срокът е 7 дни и след това се приспада закъснението!! За другото незнам.

# 279

При нас закъснението беше 20 ДНИ!!!  #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 280
Съгласна съм с ,petita. Омръзна ми от работодатели, които под претекст, че "не виждали смисъл да плащат на държавата " ти предлагат само заплата. 

Разбира се, че всеки е длъжен да спазва законите.

Съпругът ми е от една седмица на работа след 3-месечно стоене в къщи.И за първи път направи компромис със себе си и се съгласи да работи на 6-дневна работна седмица при минимален осигурителен доход.Направи го защото:
1.80% от фирмите в града ни работят на този принцип-шансът да си намериш работа в останалите 20% е малък;
2.Паричния ресурс в дебитната карта свърши и му е обидно жена му да го храни;
3.Има надежда, че все някога ще си намери подходяща работа, независимо къде,но дотогава се примирява с този факт.

# 281

При нас закъснението беше 20 ДНИ!!!  #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire

.

# 282

Срокът е 7 дни и след това се приспада закъснението!! За другото незнам.

Има значение по кой член е свободена. От това зависи и дали ще получава 60% обезщетение от брутната заплата или 7 лв. на ден.

# 283
  • Точно където трябва
Нещо не се справям с поставянето на снимка в СВ-то. Ползвам джобс.бг. Всъщност съм я сложила, като си отварям биографията снимката си е точно на място, но когато я изпратя излиза, че съм изпратила 2 отделни файла. Как да я оправя?

# 284
Нещо не се справям с поставянето на снимка в СВ-то. Ползвам джобс.бг. Всъщност съм я сложила, като си отварям биографията снимката си е точно на място, но когато я изпратя излиза, че съм изпратила 2 отделни файла. Как да я оправя?

А ти как я изпращаш?

Общи условия

Активация на акаунт