Помощ в търсенето на работа - 11

• 53 828
  • 750
  •   1
Отговори
# 510

Техническа поддръжка.

Ако е било в централа, наистина ще трябва да се преквалифицираш в нещо, което ти допада сега. Но вярвам, че все някаква работа ще може да се намери. Зависи какви са ти желанията и уменията.

# 511
Е, на теб не ти прави впечатление даже и да е цяла страница. Ок. На мен обаче ми прави. Особено когато си е класически случай, в който си има измислен начин как да бъде.

И това, че на теб не ти прави впечатление не означава все пак, че с всички трябва да е така.
Celika, да не съм груба нещо, но сякаш се ситуираш в темата като един вид основен съветник. В тема за взаимопомощ това е много хубаво. Но ми се струва, че не бива да се раздават така осъдителни бележки. А ти го правиш. Peace
Може би работиш нещо свързано с подбор на персонал? Не съм разбрала.

# 512
Е, на теб не ти прави впечатление даже и да е цяла страница. Ок. На мен обаче ми прави. Особено когато си е класически случай, в който си има измислен начин как да бъде.

И това, че на теб не ти прави впечатление не означава все пак, че с всички трябва да е така.
Celika, да не съм груба нещо, но сякаш се ситуираш в темата като един вид основен съветник. В тема за взаимопомощ това е много хубаво. Но ми се струва, че не бива да се раздават така осъдителни бележки. А ти го правиш. Peace
Може би работиш нещо свързано с подбор на персонал? Не съм разбрала.

Нищо подобно не работя. Не ми прави впечатление, защото в мейте, които аз получавам по принцип почти няма случаи на неправилно ползване на въпросните полета. И казах, че не знам какъв е твоя случай, а просто обясних как стоят нещата, за да не остане някой с впечатление, че не е хубаво да е дълго полето То:
Пиша толкова тук, защото това ми е основната мисъл в главата, а в някои случаи се опитвам да помагам. Нали затова са форумите.

# 513

Оооо....и не се казва "пускам" си CVто.

Не е въпроса там, че не се казва "пускам си СВ-то". Въпроса е, че повечето хора, които го казват, го правят буквално. По-горе обясних.

Няма как да знаеш кой си го "пуска", кой си го "изпраща", или каквато и друга дума да се използва.
Хайде тогава обясни, каква дума трябва да се използва за въпросното CV, с което се кандидатства за работа.

Red Velvet, това дали една компания да отвори в даден град не би трябвало да се решава от някой, който се занимава с подбор на кадри.
Има си други специалисти за тази цел, и въпросната компания ако е достатъчно сериозна ще знае това.
Работейки в София, как точно знаеш какъв е пазара на труда примерно във Видин, Бургас, или който и друг град?

Прошавайте, Вие сигурно знаете по-добре от мен на кого е работа това решение.....

Няма да се изказвам неподготвена повече.

# 514
  • Пловдив / София

Сега за Пловдив, за Варна ни питат компаниите дали да отварят. Какво според Вас да им кажем?

Кажете им, че няма хора и квалифицирани кадри.
Бутайте ги в София. То и без друго всичко си е там. Колкото съм иронична, толкова и сериозна. Даже тъжно ми става.

Успокойте се малко, че ще ни затворят темата.
Разбирам донякъде и двете страни в спора. Когато човек е дълго време безработен, се отчайва и започва да мисли, че всичко става с връзки и че на него нещо му има.
Повишаването на квалификацията е добре. Но не винаги върши работа.
Ще седнеш да попрочетеш нещо вкъщи и какво ще напишеш в автобиографията - чатох ей тая книга, много научих.

Иначе по принцип съм за това човек да се развива, да се стреми да научава нещо ново, но не хаотично, а това, което ще му е от полза.
Но пък и другата страна, не може да се чака нещо от небето да падне. Човек трябва сам да се задейства.

Автобиографии може да изпращате и на мен, който желае. Мейл на лични.

# 515
Red Velvet, а нима не е така?
От кога HR специалистите, започнаха да казват на фирмите къде да разкриват работни места и да отварят производство?
Стана ми чудно просто....

fam, ами те това им и казват така като гледам...
Което е не само жалко, но да не използвам друга дума.

Защото съм убедена, че много от тези хора, занимаващи се с подбор на персонал не са си показвали носа извън София, освен за да отидат на почивка в някой спа хотел. И нямат представа какво е положението в малките населени места.

Мога да дам няколко примера за наистина малки населени места, в които положението е отчайващо. И хората се радват и са благодарни, че имат възможност да бъдат на курс от Бюрото по труда, и че то им дава реално някаква възможност да работят. Естествено за по 200лв. Ама да....то работа за по 400лв нямало...къде, в София?!

# 516
....Ще седнеш да попрочетеш нещо вкъщи и какво ще напишеш в автобиографията - чатох ей тая книга, много научих....
Аз лично съм научила няколко програми с 'четох ей тая книга' и смея да твърдя, че ми е много полезно! а в автобиографията си съм написала
Цитат
Отлично владеене на: ***,****, **** – УСВОЕНИ ЧРЕЗ ПОСЕЩАВАНЕ НА КУРСОВЕ, ОПИТ И ЧЕТЕНЕ НА ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА ПО ТЕМИТЕ.
Смятам че спрямо конкретната област може да се вмъкне нещо подобно. Разбира се, не говорим за "четох брулени хълмове' за ел.техник примерно  Laughing

# 517
  • Пловдив / София
А някой от пишещите/четящите темата подаде ли документи за програмата от МТСП "Старт на кариерата" за работа в държ. адм-я.
Питам, защото се сетих, че онзи ден беше последният и ми е интересно.

# 518
Всеки може да си пише в автобиографията това, което сметне че е добре за него. Няма нужда от ирония. ТАКА НЕ СИ ПОМАГАМЕ!

# 519
Да кажа и аз моето мнение-от 3 месеца и нещо съм безработна(не по мое желание, принудиха ме да напусна, но това е друга тема)работила съм дълги години в телекомуникациите, въпреки че образование съм магистър-финансист.Искам да работя това което съм учила, но нямам стаж.Или търговски представител, мениджър и бла бла.По английски език по шестобалната система си пиша 5.Компютърни умения, работа със офис техника съм супер.Имам даже два сертификата за изкаран курс по комп.грамотност и Word 2003.Имам шоф.книжка, даже наскоро взех златен талон, защото 6 год.нямам нито едно нарушение.Дотук добре.Реално имам шансове за хубава работа, но както казват хората с които съм говорила компаниите са длъжни да пуснат обява, но след това не звънят.И аз съм напускала хиляди CV-та, но никой не ми се обажда.Да, наистина може обявата да е истинска, но обикновено не е така-например, голяма фирма си търси зонален мениджър, като иска да има стаж еди си колко год. в тая област.Аз бих назначила дългогодишен служител на фирмата, доказал се, бих го повишил, отколкото да наема непознат.Като гледам нещата в провинцията, така и стоят за Стара Загора.Искат да имаш опит и стаж и още куп претенции.Ако съм в София по-лесно бих си намерила работа, така си мисля.
За квалификацията-не си мислете че неправя нищо-записах се от Бюрото по труда на курс по англ.език, но явно не са сформирали групи, защото до ден днешен никой не ми се обади да ми каже кога ще започне.А мина месец и половина, за това време щях да го изкарам. Tired

# 520
Извинявам се за новия пост  Embarassed
Ето сега, буквално преди минути попаднах на идеалната обява-със страхотен корп.пакет, добро възнагр. и т.н.Не пишат коя е фирмата, явно е голяма.Отговарям на всички изисквания към кандидата, само на най-важното не-"опит поне две години" Tired Е как, да кандидаствам ми кажете, като го нямам тоя опит...

# 521
Нинчето, няма смисъл да кандидатствате според мен.

# 522
Според мен има! Нищо не губиш и все ще компенсираш с нещо  Wink Аз сега се надявам да ида на 3-ти кръг (събеседване с 'баш шефа') за работа за която изрично пишеше 3 години, а аз ги нямам. Обаждах се да питам. От там ми погледнаха документите и какво мога и казаха, че  би било глупаво само заради това да не си подам документите Wink

# 523
Нинчето, пробва ли тук: http://it.jobs.bg/f1176179

# 524
  • София
Относно курсовете за допълнителна квалификация, онзи ден ми се наложи да представя документи за комп. грамотност и език - вече се убедих, че е голям плюс да си имаш тапия джоба за знанията и уменията, които притежаваш.
В тази връзка ще попитам някой знае ли добър, достъпен курс за MS Office или само за Word, Excel, в София. Какви други умения ти дават предимство при подбора на кандидати, освен език/ци?
Мисля да карам английски от 2во ниво при частен учител - не съм питал още дали издава документ  Whistling (Някои ако изяви желание за индивидуални уроци в тандем/трима, лично за мен  това е най-добрата и достъпна, от обучителните, форми за чужд език), за лято/есен - да ми пише ЛС).

В момента съм се спрял на кръстопът. Имам химично и полиграфическо образование, без опит.
- Да запиша магистратура свързана с лабораторен анализ или да изкарам 2 месечни курсове в СУ по определени анализи (5 вида са) и да се цаня за лаборант. Но последните 2-3 месеца не съм попадал на такива обяви. HR-те тук какво мислят? Разбрах, че в криминологията не е за препоръчване. Къде би могло да се реализира и добро ли е заплащането?
- Да се насоча към (само)обучение в графичния дизайн, нещо по-непознато, но с повече перспективи и пак ми се отдава, колкото горното, а може и повече.
- да запиша Индустриален мениджмънт/Стопанско управление или нещо сорта, досега не съм си представял, че ще уча нещо от тази, не толкова интересна, поне засега, област, но май натам отиват нещата, с науката не върви у нас...
Магистратура (икономическа) ще ми даде ли повече възможности?

Чета ви от известно време и не знам защо някои разчитат (на това), че като си разпраща наляво-надясно  CV-то - някой трябва да го повика - ако толкова си убеден в знанията и уменията, опита (ако нямаш опит може като стажант да започнеш) - отидете на място (във фирмите А, Б и В), в Човешки ресурси (или който отговаря) и си оставете документите.
Доколкото знам като се търси човек за свободна позиция, първо се гледа в отделите някои, който да се повиши или смени, после наличните CV-та на изявилите желание да работят в неговата фирма, чак тогава се консултират с аганции, обяви... Поправете ме ако греша  newsm78
Отгоре на всичко, чух от приятел, че по новините (точно тази емисия - 27.06, 12.00ч) в сайта на БТВ не е качена, странно... Crossing Arms) - за потърпевши от манипулацията и кражбата на лични данни от сайтове за търсене на работа. Ще го питам по-подробно, защото няма как да гледам репортажа. Ако имате инфо по въпроса- пишете.

А някой от пишещите/четящите темата подаде ли документи за програмата от МТСП "Старт на кариерата" за работа в държ. адм-я.
Питам, защото се сетих, че онзи ден беше последният и ми е интересно.

Да, аз подадох в последния ден, регистрирах се като безработен и си пуснах документите за три ведомства, имаше още двама души по това време (очаквах по-голям наплив), но за 400лв (брутна) заплата, няма голяма мотивация, но пък ако не гледаш само парите - се появява и тя. Към средата на юли ще има резултати.

ПП: И както се казваше в една реклама: "Давай по-леко"  Peace

Общи условия

Активация на акаунт