Помощ в търсенето на работа - 11

• 53 819
  • 750
  •   1
Отговори
# 495
  • София
sasi6, еее, как...ама ей сега ще се появи Red Velvet да ти каже колко много работа има навсякъде. ) И как трябва да седнеш и да попрочетеш нещо в къщи и хоп, готово...взимат те на работа. )
Оооо....и не се казва "пускам" си CVто.

Не мога да разбера защо иронизираш. На някои хора това, което се приказва тук ни е полезно.
Не е нужно всяко изречение да се приема буквално нали.

# 496

То СВ-то ми и то е едно... с 24г. работа в БТК. Е, как да стане? И как да се преквалифицирам?

Какво си работила в БТК?

# 497
с 2 см надолу. Колегата веднага се зачуди: "Ами че да, защо не? Че къде да ги сложи?".
Е, може и там, но все пак много отдавна хората са измислили CC и BCC. Tired

Само да вметна нещо, защото може да е полезно.
Когато се изпраща служебен мейл, освен че вътре е описано за какво става дума, поставянето на адресатите си има значение:
в to: това писмо е за теб и трябва да предприемеш действия/реакция съгласно описаното
в cc: това писмо е само за твоя информация (fyi- for your information). например шефът е възложил задача на Х, която той  да препрати до колеги, той я препраща и слага шефа в копие за да види, че еизпълнил каквото трябва
в bcc: да се  сложи някой в блайнд копи е почти като да напишеш донос срещу някой, така че трябва да се използва много много внимателно

пп. Мейл клиентите или както там точно се наричат от рода на аутлук си имат възможност за групи, т.е. всички шефове на офиси примерно се слагат в една група, и няма нужда да ги пишеш всичките в То, а само групата, ама това са вече подробности, да не разводняваме тук.

Последна редакция: чт, 30 юни 2011, 11:06 от Рокси

# 498
Стига сте се заяждали де  Peace Всички влизаме тук за да четем нещо, което би ни било от полза в този наистина труден момент!
И колкото и да мрънкате ще се съглася с Red Velvet няма как да си свиркаме вкъщи и да ни вземат на перфектната, желана работа! Ще дам пример с мен - за разлика от колегите ми от университета имах 'късмета' веднага  да започна работа по специалността си, но както и преди съм писала аз отидох на обявено място за което кандидатствахме трима от 50-те ми колеги (всички знаеха за мястото). И после всички останали ревнаха защо не работят по специалността си, еми от вкъщи няма да те вземат!
Ще дам и друг пример - една от много кадърните ми колежки (определено по-кадърна тогава от мен) нямаше този късмет и почна работа като продавачка. Е след това аз си скъсах задните части Blush да уча програми, да ходя на курсове и семинари(повечето безплатни), да търся и чета безплатна литература от нета по специалността и т.н. а тя си седеше кротко! И то при условие, че каквото и да правех винаги съм й казвала и съм я канила с мен! Еми, мисля да не изказвам мнение...

# 499
Само да вметна нещо, защото може да е полезно.
Когато се изпраща служебен мейл, освен че вътре е описано за какво става дума, поставянето на адресатите си има значение:
в to: това писмо е за теб и трябва да предприемеш действия/реакция съгласно описаното
в cc: това писмо е само за твоя информация (fyi- for your information). например шефът е възложил задача на Х, която той  да препрати до колеги, той я препраща и слага шефа в копие за да види, че еизпълнил каквото трябва
в bcc: да се  сложи някой в блайнд копи е почти като да напишеш донос срещу някой, така че трябва да се използва много много внимателно

Точно така. И аз имах това предвид, но пишех през телефона и...

# 500
Не знам защо ви се чини, че аз друго имам предвид, ама нейсе. Случаят си е точно СС.

# 501
sasi6, еее, как...ама ей сега ще се появи Red Velvet да ти каже колко много работа има навсякъде. ) И как трябва да седнеш и да попрочетеш нещо в къщи и хоп, готово...взимат те на работа. )

Това отношение към нещата се усеща винаги когато си "пускате" автобиографията тук и там. И като ходите на интервю.

Аз няма да кажа как няма работа, защото работа има. Аз самата ще сядам да си повишавам нивото на немски, защото винаги може повече, по-висока заплата, по-висока позиция....такива неща.

Аз не съм седнала и само ей така да си говоря. В момента вкарваме хора отвън бе хора, разберете....
Да не мислите, че ми е яко да се занимавам със сърби.....ми не ми е.

Аз Ви казвам--научила съм технологията за един месец, ако знаех немски, веднага щяха да ме вземат на работа и то за доста добра заплата. Щяха да ме обучат допълнително, да взема сертификати и да съм по-различен специалист веднага.....

В никакъв случай не искам да се заяждам, но ме дразни като се тръби постоянно как не става без връзки, как трябва някой да познаваш, как нямало никаква работа освен за 400 лева....

Преди писахме за Русе, пак щяхте да ме изядете--не било вярно,че нямало кандидати. Ами крайният резултат е,че компанията реши да не отваря в Русе и остана в София. Сега за Пловдив, за Варна ни питат компаниите дали да отварят. Какво според Вас да им кажем?

Който иска мейл за СВ за преглед, да ми пише на лични да му пусна мейла.

# 502
Не знам защо ви се чини, че аз друго имам предвид, ама нейсе. Случаят си е точно СС.

Ами защото ти каза, че проблема бил в някакви 2 сантиметра.

# 503
Има възможности и сам да седне в къщи и да научи дадено нещо, което би го направило по-конкурентно способен на пазара на труда.

Хора, хайде да не сме негативни. Достатъчно трудно е, за да се разправяме излишно в тема, в която човек е дошъл да получи помощ и надежда, а не да попива от негативизма на хората. И не визирам никой, просто в сравнение с преди, темата сякаш е зариличала на бойно поле.

# 504
Аз бях писала, че зълвата си търси работа като продовачка и не може да си намери. Това, че пускат обяви не значи, че има работа. Тя претенции няма. Със средно образование е, от 7-8 години е продавачка в магазини за хранителни стоки, работила е все по 10-12 часа с осигуровки на 1/2 ден и не очаква повече точно сега. Кандидатства непрекъснато, но изобщо не й се обаждат. Е, вярно не знае няколко чужди езика, но пък за какво ще й трябват като ще продава салами? А като говорим за езици и квалифицирани кадри ще ви кажа как студентите от МИО в Пловдив се гъбаркат с фирмите, търсещи хора с чужди езици. Значи, децата искат да поработват почасово и масово отговарят на обяви, подходящи за студенти. Всяко от тях е завършило някоя от езиковите гимназии, знае и още някой чужд език, освен изучавания в гимназията му, имат си сертификати, но нито едно не може да си намери работа. Наскоро една фирма търсеше човек, владеещ отлично немски и с познания по втори чужд  и завършили немската гимназия кандидатствали. Почти всички завършват с DSD дипломи, сертификати по английски или руски, но на никое не са се обадили и сега същата фирма упорито продължава да си търси човек с немски. Чудя се какво искат, щом немската езикова диплома им е малко? Това ме кара да изпитвам силни съмнения относно тези обяви. Впрочем и сина ми много пъти е кандидатствал на обяви, в които пише, че са подходящи за студенти, изискват английски, завършил е английската гимназия, има сертификат за Адванст/А/, но никога не е викан на интервю, нито някой от колегите му, които също пробват. А обявите продължават да си излизат переодически и децата все си пускат CV -тата да видят какво ще се случи. Не, не викат никого.....Интересно какво търсят тези хора? Студенти - марсианци ли?Poca, и млади не искат както виждаш.....Или може би искат нещо, дето го няма. Имаше такава обява: фирма търсеше редактор на научни текстове на английски, който да работи по 2 часа на ден. Изискванията бяха: студент английска филология ІІІ или ІV курс, отлично да владее езика, да е изкарал курс квалификация в Англия или САЩ, да има опит с редактиране на научна литература, отлична езикова култура на български и английски. Заплащане-100лв/месец. С тия умения баш за 100 лв ще работя сигурно. Наскоро пак търсеха гения, явно не бяха го намерили първия път. Имам подозрения, че се подиграват с хората #Cussing out

# 505
Celika, проблемът не е в двата сантиметра. Проблемът е, че човек, вземащ хилядарка нетно, изобщо идея си няма, че съществуват и за какво се ползват СС и ВСС. Обяснявах си за себе си и към Vanya_I желанието на толкова народ да работи някакъв тип офисна работа.
Не четеш внимателно.

# 506

Не е въпроса там, че не се казва "пускам си СВ-то". Въпроса е, че повечето хора, които го казват, го правят буквално. По-горе обясних.

Няма как да знаеш кой си го "пуска", кой си го "изпраща", или каквато и друга дума да се използва.
Хайде тогава обясни, каква дума трябва да се използва за въпросното CV, с което се кандидатства за работа.

Red Velvet, това дали една компания да отвори в даден град не би трябвало да се решава от някой, който се занимава с подбор на кадри.
Има си други специалисти за тази цел, и въпросната компания ако е достатъчно сериозна ще знае това.
Работейки в София, как точно знаеш какъв е пазара на труда примерно във Видин, Бургас, или който и друг град?

# 507

То СВ-то ми и то е едно... с 24г. работа в БТК. Е, как да стане? И как да се преквалифицирам?

Какво си работила в БТК?
Техническа поддръжка.

# 508
Стига бе хора... Това е просто израз с пускането на CV. Peace

# 509
Celika, проблемът не е в двата сантиметра. Проблемът е, че човек, вземащ хилядарка нетно, изобщо идея си няма, че съществуват и за какво се ползват СС и ВСС. Обяснявах си за себе си и към Vanya_I желанието на толкова народ да работи някакъв тип офисна работа.
Не четеш внимателно.

Ами ти така го каза....  "Следствие на което полето набъбнало с 2 см надолу." На мен никога не ми е правило впечатление подобно нещо.. дори и полето да е било цяла страница.

Общи условия

Активация на акаунт