Отговори
# 630
Здравейте и ви благодаря за пожеланията, свързани с пръстенчето! Simple Smile
Аз днес ходих на преглед. Вече сме 22мм., всичко било нормално. Стана въпрос за този т.нар. БХС. Попита ме желая ли да го направя, но тъй като не бях особено запозната за какво точно става дума (независимо, че тя ми пообясни), се разбрахме другата седмица като ходя да й нося резултати, да го доуточним. И сега адски се чудя как да постъпя. Майка ми, макар да роди най-малкия ми брат преди 10 години, не помни дали е правила такива изследвания. И съответно не знае как да ме посъветва. На мен хем ми се иска да го направя, хем в същото време се опасявам да не би да покаже неверни резултати. Щото ако изляза в рискова група ще си строша нервите от притеснения, докато разбера точно как стоят нещата, а може накрая да се окаже, че всичко е наред. По принцип го има и обратния вариант, но това важи като цяло за през цялата бременност, та от него като че ли не се притеснявам кой знае колко. Исках в крайна сметка да ви попитам вие как ще постъпите? И съответно как ще ме посъветвате? Много ми е замотано и......... Confused

# 631
Здравейте Hug
След вчерашнип маратон с чистенето, днеска пак съм дроб.  Tired Бях малко на работа...И едва се докопах до леглото да си полегна. Толкова ми се спи, направо заспивам права, а пък сега като съм легнала очите ми парят, но не мога да заспя...
Момичета, как да го накарам тоя моя мъж да ми повярва, че ми е зле бе?! Не ми вярва, мисли си че се правя. Вика ми : Раздвижи се малко!Вземи оправи тука багажите! А на мен ми е такова едно изтръпнало, цял ден ми е студено и ми се спи, лошо ми става вече само в колата...Как да му обясня? Викам му взе!и малко се образовай и прочети за бременността като знаеш много. Той вижда птимерно някоя на 20 години мацка, с едно дете и бременна с друго и ми вика: Я я виж тая, не стига че те води, ами и пазарува и нищо й няма..
И сега имам температура и ме боли главата. Чух от него такива грозни думи, които не знам как да преглътна: По-добре да не беше бременна! Така ми каза. И после идва и ми вика, че ме обичал, колкото и да не съм му вярвала.... Tired
Аз го обичам. дойдох тук, заради него, зарязах всичко в Бг, за да не мога и един ден да се насладя на бременността си. Е, да вярно, че е неочаквана, ама и на мен не ми е лесно. Не съм си го направила аз сама детето. И да ми каже такива думи...Много ми е тъжно сега..Никога не съм се чувствала толкова безпомощна..
И моя мисли 4е се лигавя и 4е се преструвам-немога да му обясня 4е наистина нищо не ми се подхваща.Взе да ми писва #2gunfire #2gunfire #2gunfire май ще има голям скандал Close Close Close

# 632
Здравейте Hug
След вчерашнип маратон с чистенето, днеска пак съм дроб.  Tired Бях малко на работа...И едва се докопах до леглото да си полегна. Толкова ми се спи, направо заспивам права, а пък сега като съм легнала очите ми парят, но не мога да заспя...
Момичета, как да го накарам тоя моя мъж да ми повярва, че ми е зле бе?! Не ми вярва, мисли си че се правя. Вика ми : Раздвижи се малко!Вземи оправи тука багажите! А на мен ми е такова едно изтръпнало, цял ден ми е студено и ми се спи, лошо ми става вече само в колата...Как да му обясня? Викам му взе!и малко се образовай и прочети за бременността като знаеш много. Той вижда птимерно някоя на 20 години мацка, с едно дете и бременна с друго и ми вика: Я я виж тая, не стига че те води, ами и пазарува и нищо й няма..
И сега имам температура и ме боли главата. Чух от него такива грозни думи, които не знам как да преглътна: По-добре да не беше бременна! Така ми каза. И после идва и ми вика, че ме обичал, колкото и да не съм му вярвала.... Tired
Аз го обичам. дойдох тук, заради него, зарязах всичко в Бг, за да не мога и един ден да се насладя на бременността си. Е, да вярно, че е неочаквана, ама и на мен не ми е лесно. Не съм си го направила аз сама детето. И да ми каже такива думи...Много ми е тъжно сега..Никога не съм се чувствала толкова безпомощна..
И моя мисли 4е се лигавя и 4е се преструвам-немога да му обясня 4е наистина нищо не ми се подхваща.Взе да ми писва #2gunfire #2gunfire #2gunfire май ще има голям скандал Close Close Close
Момичета, май всички мъже се държат като идиоти. И моят се държи така, въпреки че е на 2400км. от тук и пак ме ядосва и само мрънка, че съм преигравала. Като доказателство ми казва, че с Ива като бях бременна не бях така и не знам как да му обясня, че една с друга бременностите не си приличат.

# 633
  • Beyond the Frontiers
Аз просто не му обръщам внимание. Но пък и от две седмици е в командировка и съм с малкия сама, така че искам, не искам се налага да се мобилизирам.

# 634
На момичета, чиито мъже не им вярват, че са зле - наистина ги притиснете да попрочетат това онова за бременността. Отговорните родители се образоват и четат книги, за да са наясно какво се случва. Кога пък те станаха такива специалисти какво е нормално и какво не по време на бременност, че даже да ви обвиняват, че се лигавите.
Има безброй материали в Интернет, както и книги, които обясняват и на мъжа през какво преминава жена му във всяка седмица от бременността, какво е нормално да чувства и как той може да й помогне.
Ето този сайт примерно е такъв - http://pregnancy.about.com/od/pregnancycalendar/p/week8.htm
 Много се дразня на такива мъже...    #Cussing out #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 635
  • София
Моят мъж ми вярва как се чувствам, защото вижда как изглеждам и как се променям. Демек, не на добре Mr. Green  За него / а и за мен/ показател е отношението ми към готвенето. До преди 2-3 месеца това ми беше любимо, обожавах да готвя, сега ми е доста трудно да вляза в кухнята и доста често ядем навън или си купуваме готово. Тежко ми е, гади ми се и въобще не се насилвам да правя неща, които са ми трудни. Точно в този момент никой няма нужда от излишни героизми.

Мъжа ми няколко пъти изми чиниите Crazy / това за него си е рекорд/, но и да си стоят в мивката не му пречат. Пуска прахосмукачка, купува ми тортички Blush Не мога да се оплача, освен, че понякога и той не издържа на моите хормонални претенции и си се караме истински. А мисля, че би трябвало да мълчи, когато говоря, но и върху това ще поработим Mr. Green

Честно казано, не знам какво да ви посъветвам.  Не се натоварвайте за това, че мъжете не разбират как се чувствате, те наистина не разбират! Всичко минава и отминава, това състояние също е временно. Най-важното е да съхранявате себе си психически, защото по този начин пазите и бебчо.

# 636
Трябва да ги вкарате в правия път! Точно в тези месеци те трябва най-много да ви разбират и да ви помагат, а не да ви юркат да чистите и готвите примерно и да ви обясняват как се лигавите.  #Cussing out  Леле, много се ядосах...

Мойто мъж откакто знае, че съм бременна за нищо не ми спори. Ако му кажа 'това ми мирише много зле' - става, мести и т.н. т.к. е наясно, че усещанията на бременната се променят. Знае че имах зацапване и че не трябва много да се пъна и ми носи разни неща. Нашия апартамент е на 2 етажа и като съм горе не ми се слиза до долу за нищо, защото ще трябва да катеря стълбата после и той каквото ми потрябва ми го носи отдолу. Никога не ми е правил проблем за това. Не казвам, че е цвете, но поне в това отношение проявява разбиране.  Трябва да се образоват малко тези мъже.. май са свикнали да им слугуват и угаждат и сега им е гадно, че няма кой и че трябва сами да си правят разни неща, че и да чистят...   smile3515

# 637
  • Beyond the Frontiers
А мисля, че би трябвало да мълчи, когато говоря, но и върху това ще поработим Mr. Green

hahaha hahaha

Честно казано, не знам какво да ви посъветвам.  Не се натоварвайте за това, че мъжете не разбират как се чувствате, те наистина не разбират! Всичко минава и отминава, това състояние също е временно. Най-важното е да съхранявате себе си психически, защото по този начин пазите и бебчо.

Общо взето и аз до този извод съм стигнала  Peace

A_vagabоnd, успокой го, че след месец като ти мине гаденето, ще те хване музата за чистене и "свиване на гнездо". Аз се бях побъркала, чак чорапите му гладех.....

# 638
Аааа Войаджър, аз от него не се оплаквам, а се ядосвах на мъжете на някои мами, които споделиха как се отнасяли с тях. Моят поне засега не прави проблем, че не чистя и не готвя (не че преди много съм готвила де   Mr. Green ) но той по принцип той мие чиниите вкъщи, защото аз не мога да понасям това задължение, пък аз чистя пода основно.  Сега той прави почти всичко, пък аз гледам поне веднъж в седмица да мина пода отгоре отгоре  Embarassed  колкото да се разпиша, но никога не би тръгнал да се ядосва защо не съм изчистила

# 639
Момичета, моя мъж сега не е тук и няма как да ми помага, но той не е от тези, които аз като стана да чистя ще си седи пред ТВ-то и ще си гледа примерно мача. Винаги много ми е помагал, но сега не знам какво му стана. Докато си беше в къщи преди да тръгне на работа пак дори ми и прислужваше и не ми даваше нищо да пипам в къщи. Наистина не знам какво му стана, а знае че съм и със зацапване и аз и трябва много да почивам, за да не стане като предишния път, но мисля, че това е само фаза и ще премине. Че ако не премине ще трябва да го  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 640
Момичета, тежко на тези, чиито мъже не им влизат в положение, защото това е само началото. Ако допуснете това да продължава, то вие ще покажете, че можете да понесете такова поведение и отношение.
Аз оценявам, че и на съпругът ми не му е лесно, но той прави толкова много и то без да негодува. Понякога виждам, че му идва в повече, но няма кой друг.
Майка ми и свекърва ми помагат с гледане и готвене, тъй като аз не мога да помириша храна. Баща ми и той понаглежда малката.
Съпругът ми на работа, а като се върне капе и храни малката и така всека ден. Аз се занимавам с нея през нощта и пак ми е много трудно.
Важно е всичко, което прави двойката както след раждането , така и преди него!
Но повярвайте ми това е смисълът на живота ни-не любимите сериали, срещите с приятели и безмислени спорове, а грижите за децата и семейството.
 Hug и кураж!
Аз днес бях на лекар-всичко върви добре. Бебенцето се развива, Катето днес ми цунка коремчето, докато бях легнала на дивана. Толкова ми стана мило Crazy
За пиенето на течности-пийте колкото желаете, с течение на времето жаждата ви ще се увеличи неимоврено. А докато кърмех, изпивах литри компот и вода, мъжът ми се плашеше.

# 641
Майка ми каза, че мъжете наистина не разбират жените  в това отношение и даже ми каза, че като се роди бебо, ще започне и да ме ревнува от него. Баща ми мн я е ревнувал от мен, защото все при мен стояла като съм била бебе и не искала да правят с*кс. Ми че то аз отсега не искам, преставям си тогава хаха
сега имам Т 37, 1..И той ми вика, че било нормално до 38  Whistling Моят мъж е специалист по всичко  Whistling Днес, докато аз си правих санвичи да хапна след работа, нашия нареди посудата по шкафовете, както той си иска, сякаш той ще шета в тая кухя. Един, два пъти ме пита еди кое си къде да стои, но не му хареса моето предложение и си го сложи пак където той си реши. Чудя се изобщо аз защо ли съм му  newsm78
И, боли ме главата, явно съм настинала вчера, но не знам дали мога да пия поне един аналгин или парацетамол?
А–вагабонд, тъпо ми е да правя такова сравнение като следващото, но не мога да се сдържа - та значи, бившият ми какъвто и да беше, съм сигурна, че нямаше да се държи така, даже нямаше да си помисли, че се превземам, защото е наясно с много неща около мен, да не говорим, че той също искаше дете. Но двамата са прекалено различни, за да ги сравнявам, пък и не искам. Харесва ми пламенния характер на мъжа ми, но понякога ми иде да му вкарам някое круше. Само дето съм сигурна, че ако аз  му вкарам, той импулсивно ще ми върне без да се замисли. Mr. Green

# 642
Аз като пия вода ми става лошо..мога сокчета, ама не много, иначе съм жадна и гладна почти постоянно  ooooh!

# 643
като сте заговорили за татковците и аз пък да си похваля и не чак до там, преди да забременея много ми беше трудно да го помоля и той да се съгласи да ми купи нещо от магазина (за ядене) или пък аз докато готвя примерно той да направи и сложи салатата... но преди няколко дни станааа ОООО ЧУдООО невиждано .... newsm17 освен че ми купи това което бях споменала само че ми се яде, ами и вечерта ми помогна с вечерята без да съм го карала....
Може би си е всичко до желанието и до човека, не се тревожете а седнете и поговорете с тях мили мами стискам ви палци и никога да не чувате грозна дума от татковците Simple Smile  Hug Hug

# 644
Хей, Vagabond, я стига си се ядосвала! Моят беше същата кофти картинка първия път като забременях (неуспешно). Започна да се заяжда с мен, защо лежа, защо съм изморена, имала съм много тежка бременност и т.н. Чувала съм изказване от яд; ти това дете ще го умориш, кво искаш сега да аборт ли да направиш (защото не исках да се тъпча с химии - витамини и фолиева киселина, защото ми пречат на лечението с хомеопатия, а и не вярвам, че могат да ми помогнат, при положение, че са синтетични, но както и да е). Та, чувала съм какво ли не, много се ядосвах и изпадах направо е състояния, които не бяха подходящи за бременни жени. Една вечер дори ме изкара извън нерви и се облякох и излязох, до такава степен ме подлуди, а по принцип не е изобщо такъв човек. Тогава стигнах до истината: той беше изплашен и се притесняваше за нас с бебо, но не умееше да го покаже, а се стресираше и ме изкарваше извън нерви. Тогава го накарах да почете малко за бремеността и да се образова. След седмица обаче аз изгубих бебето, от което той пак нищо не разбра и си помисли, че ей така, просто ми е дошло. Едва, когато присъства на разговора ми със сестра му, тогава повярва какво преживявах аз. От тогава, просто е друг човек. Сега няма нищо общо настройката му към бременността ми в момента и онази, която беше тогава. Сега ни пази като очите си, помага ми и се опитва да се държи добре...само дето много разхвърля понякога, но и това ще се коригира. Разказах всичко това, за да ти покажа, че мъжете колкото и да са силни, са "по-слабия" пол и понякога лабилността им и защитната им реакция ги прави "отвратителни". Опитай се да успокоиш и ти топката и да смегчиш тона, така ще си "закупиш" комфорт  Peace

Общи условия

Активация на акаунт