Отговори
# 660
Nedinka  и аз съм абсолютно на твоето мнение , че бебето трябва да си спи в отделна стая , и аз така ми се иска с моето , но тъй като сме в двустаен не съм го измислила как да е още..... за сега съм го измислила в подвижно кошче нощем да си спи самичко в хола , през деня ако пак спи го местя в спалнята , а аз си върша нещо в хола  Laughing и така , но до декември кой знае още колко идеи ще ми дойдат  Laughing

# 661
Благодаря ви за съветите   bouquet
lux не искам да съм в отделна стая с мъжа ми  Joy макар и на моменти да искам сериозно да го наритам някъде  Whistling Живеем в една стая , доста голяма в която е кухненския бокс и има една мини стая в която има гардероб и е по скоро като мокро помещение. За това си мисля , че няма как да ни е комфортно на всички в една стая  Hug
Аз мисля до някаква определена възраст , докато детето си създаде навици .. е напълно нормално да си има отделна стая.

# 662
аз твърдо съм решила бебоците да спят в отделна стая и в собствените си легла веднага след прибирането от родилното и при никакви обстоятелства не при мен. В момента в предвидената за тях стая има един диван за гости, който засега ще остане там и ако толкова се налага в началото ще спя там, но всяка жаба да си знае гьола. Нагледала съм се на деца, които спят в леглата на родителите си, което е истинско мъчение за всички, и няма отърване. С една дума, ако искаш лично пространство, ще трябва по някакъв начин да осигуриш още едно помещение. Не знам обаче дали нещо като параван няма до известна степен да реши проблема поне с личното пространство, очевидно с шума няма как да стане.

Момичета, пожелавам ви приятна почивка. Разбрах, че времето в БГ е хубаво. Аз тъкмо сложих щорите и слънцето се скри Sad

мила имаш ли си друго бебче- аз като току що минаваща през периода на отделяне детето в неговото легло, мога да ти кажа, че ако си решила да кърмиш бебчетата , малко ще ти е трудно да ставаш през 2 часа и да ходиш в другата стая.
Другото което мога да ти каже, че ако имаш дете като моето или като мен Simple Smile което става през нощта през 1 час с рев и иска мама да го успокоява ще ти е ужасно трудно - почти невъзможно, НО ако имаш бебче като моята сестра която си спеше от 20 часа - до 8 часа сутринта без да се събужда- ще бъде най-удачно още тогава да ги отделиш децата.
Но не казвай голяма дума Simple Smile казвам ти го като на приятел не ме разбирай погрешно
Ние със сестра ми сме отгледани от едни и същи родител, но сме абсолютно различни, децата са много много различни- мисля че в книгата на д-р Спок имаше много добра ситезирана характеристика за различните видове бебета Simple Smile  надявам се да не бъда разбрана погрешно от теб   bouquet

по думите ти разбирам, че ти е първа бременност и аз мислих като теб Simple Smile бях твърдо решена да го отделя но не стана Simple Smile за мое голямо щастие- толкова е прекрасно да гушкаш нощем детето си, да си закрила за него- мъж ми се събужда през нощта целува ни милва ни и пак заспива Simple Smile
лично пространство ще ти бъде малко трудно да имаш първите месеци- но после всичко ще си дойде на мястото- майка ми има една фраза- лично пространство и спокойствието , свършва в деня в който станеш майка  Hug

# 663
Здравейте момичета в този прекрасен ден. Гледам си обсъждате отделянето на бебето в друга стая. Аз моята госпожица много исках още като новородено да я отделя, но нямах възможност и още като намерих възможност, а това стана като навърши 1 годинка, я отделих и я научих да си ляга сама и да си заспива и на нея и на нас ни беше много удобно и беше много самостоятелна. Но с течение на времето се наложи да заживеем със свекърите, те се преместиха при нас и нали знаете как глезят баба и дядо и тя пак свикна да спи при големите. Сега пак сме си самички и пак се започва адът да я отделям, че вече е и голяма и няма работа да спи при нас и то след като си има цяла отделна стая. Надявам се скоро да успея да я отделя и да мога и бебчо като се роди живот и здраве и него да го отделя в другата стая и "всяка жаба да си знае гьола". Знам, че няма да е лесно с храненето нощем, но пък после е адски трудно да ги отделиш.

# 664
Благодаря ви за съветите   bouquet
lux не искам да съм в отделна стая с мъжа ми  Joy макар и на моменти да искам сериозно да го наритам някъде  Whistling Живеем в една стая , доста голяма в която е кухненския бокс и има една мини стая в която има гардероб и е по скоро като мокро помещение. За това си мисля , че няма как да ни е комфортно на всички в една стая  Hug
Аз мисля до някаква определена възраст , докато детето си създаде навици .. е напълно нормално да си има отделна стая.

Щом имаш мокро помещение, значи всичко е наред - ще сложиш бебочко там, тъкмо ще ти е близо до пералнята (ако тя е там, щото моята е в мокрото)  hahaha И още нещо, не е хубаво да научиш детето да спи на пълна тишина. Аз съм научена така и ми е много, много кофти, когато си забравя тапите за уши. А живея на улица, по която няма почти никакви коли. Така че малко тропане на чинии може и да е полезно.

lux, права си - човек не трябва да казва голяма дума. Но аз затова ще си запазя дивана, та при нужда хем да съм при децата, хем те да са си в леглата, хем да не свикват в моята стая. Мисълта ми е, че те в моята стая няма да спят, евентуално аз мога да спя известно време при тях. Обаче за личното пространство не съм съгласна, че приключва като станеш майка. На никого не позволявам да ми се качва на главата, още по-малко на собствените ми деца. Така както майка ме научи да чукам, преди да вляза в стаята й, да не й пипам нещата, да има собствен живот (ходене на кино, театър, срещи с приятели и прочие), мисля и аз така да направя - да видим обаче дали ще ми се отдаде, че пожеланията са хубаво нещо, ама реалността понякога не е точно такава. Разбира се, всичко е взаимно - още от дете майка ми чука на вратата на моята стая и никога не си е позволявала дори да ми отвори шкафовете.

А да ви кажа - следващата седмица май ще трябва да се заема с въпроса със записването на ясла. А дори не е сигурно колко бебета ще бъдат - чак на 26 май ще разбера, ама тук е така - странни хора! Thinking

Последна редакция: сб, 14 май 2011, 13:15 от Nedinka

# 665
  • USA
Nedinka напълно те подкрепям и аз съм съгласна ,че децата трябва да са отделно.Ние също сме в търсене на по-голям апартамент и баня с вана,че не виждам как ще къпя детето в душ кабината Rolling Eyes,но съм съгласна и с Ludichka ако нямат възможност съм сигурна ,че всичко ще е наред и така."Колко много деца са израсли натясно и пак са станали хора" Flutter цитирам моя мъж.Човек се простира според чергата.На всичко се намира начин.Успех лудичка каквото и да решите.И аз мразя местенето ,но в нашия апартамент няма място за детско легло дори в момента има прекалено много мебели.

# 666
Ехоо момичета!!  Hug
Страхотен ден е днес - толкова е приятно времето навън. Ходихме до Токуда с мойто мъж по обяд, после хапнахме, разхождахме се - голям кеф.
Та нашата точица вече си прилича на човече!!  Heart Eyes  Има си зачатъци на крачета и ръчички и си има тупкащо сърчице! Не ми дадоха снимка, защото нещо принтера им бил на поправка, но на екрана изглеждаше почти идентично с ето тази снимка -  http://pregnancy.about.com/od/pregnancycalendar/ig/8-Week-Ultras … s---Legs.-Tt0.htm    Heart Eyes

Та така, много съм щастлива, че всичко е наред. Отговаря на 8-ма седмица, което означава, че даже върви няколко дни напред. Казаха ми, че вече е време да се регистрира бременността и да ми пуснат изследванията. Звъннах току що да си запиша час при др. Кирякова и ми дадоха час чак за 17 юни!  Shocked  Мисля, че е много късно това, нали сега трябва да се правят тези изследвания  newsm78  Мисля да си отида другата седмица във Вита да ми ги пуснат, пък при нея за следващите прегледи ще ходя

# 667
Олеее.. A_Vagabond, бебчо изглежда страхотно Simple Smile Честито ти тупкащо сърчице.
Момичета, с какви ехографи ви гледат? На моята се вижда само някакво петно. Завидях ви искрено. Аз също ходя в една от модерните клиники във Варна, където имат съвременна техника, но снимката която ми дадоха изглежда по-простичка. Rolling Eyes

# 668
Здравейте, мацки Simple Smile Да споделя и аз относно отделянето в отделна стая на детето. Нашето момиче още си спи при нас. По време на кърменето ми беше невъзможно да я отделя. И до днес тя се буди и ни търси през нощта. Слагам я в нейното креватче и по някое време ме вика да я взема. Честно да си призная това не ме притеснява. Винаги съм била на мнение, че щом детето ми има нужда от мен, дори и през нощта- ще съм насреща. Не се притеснявам и бебето къде ще спи живот и здраве. Че ако трябва и него в същата стая ще го сложа, стига да чувствам, че това е най-добро за децата ми. Не очаквам да ме разберете, това си е мое виждане и така чувствам нещата, поне засега.. Simple Smile

# 669
Бъдещи мами, здравейте, първа бременност ми е (както може би знаете) и може понякога въпросите ми да ви се струват смешни, но..........срам не срам ще питам.....
 Мами коремчо ми е много подпухнал от 2-3 дни, като казвам много значи 2 пъти по-голям изглежда от преди 4 дни.... вие как сте? Така ли сте? Притеснявам се....

# 670
Голям и мееееееееееееееееек, мек....

# 671
И моят корем "нарасна" буквално за ден. Но толкова рано по-скоро се дължи на газове в корема. Аз такъв размер имах в 5-ти месец с предишната бременност.

# 672
а как да ги изгоня тези газове? Другата неделя ще се вечаваме и... роклята ... милата рокля не искам да ми стои зле и то от газове в корема....

# 673
Газове знам, че се махат с прегорели филийки, а пък и аз мн обичам.
И моето коремче изведнъж стана едно голяяямооо Rolling Eyes

# 674
А ходихте ли на лекар? Ако да той какво ви каза да не би да е нещо притеснително за плода. Забелязали ли сте дали не се получава от някои храни? Периодично ли ви се получава?

Общи условия

Активация на акаунт