Отговори
# 90
Здравейте коремчета   bouquet Страхотна нова тема  Hug за авторката .
Аз май започвам да се пооправям , ама да не казвам пак голяма дума.
Снощи си поканихме кръстници за сватбата , имаше много сълзи и прегръдки , че направо се заредих с  положителни емоции.
Относно секса , аз нямам никакво желание , дори да  целуна милото  ми е странно и ми някакво такова неприятно  ooooh!
Иначе моето момче пере, готви , чисти ..всичко , защото аз наистина нямам физическата възможност все още  Rolling Eyes
На мен не ми се иска да родя секцио , но ако по медицински причини се наложи няма да откажа .
Хубав ден да всички    bouquet

# 91
навсякъде се плаща ако искаш д ародиш навреме и да ти обърнат внимание.
дори и в нашия малък град  всеки знае че се дават пари на ръка ако искаш да си ок и бебо също.
една позната като раждаше каза,че била в стая смомиче на което и бил минал термина преди седмица,но нямала пари да плати и никой не и обърнал внимание-докторите чакали да се случи от само себе си раждането #2gunfire
не мога д аги разбера тея доктори,хем плачат че имат мн клиенти,хем нямат  пари,хем вземат още Thinking
но за съжаление в бг е така имаш ли пари си човек,нямаш ли няма кой да ти обърне внимание. Crossing Arms
а докторите предлагат секцио,защото им е по лесно да те срежат отколкото да се занимават да те чакат да родиш нормално. Whistling

за докторите и секциото съм съгласна,но не съм съгласна че не се обръща достатъчно внимание,незнам как е по другите градове,но казах за Плевен в държавната болница са много добри условията,всичко,обръщат внимание на родилката,помагат ти ако не можеш да се справиш с нещо,правят подаръци,адаптирано мляко за бебо,последната 1 година там са раждали няколко мои познати и приятелки, не са плащали нито лев , и всичко е било повече от добре.Забравих да спомена, че док имат различно отношение към етническите малцинства,ако ме разбирате,незнам защо е така,и в Ловеч и в Плевен е така newsm78 Shocked

# 92
Дали докторите не го правят за пари...... звучи зле, но ако си подготвен за секцио ще се ориентираш и към доктор, а доколкото се сещам това за избор на екип струва парички  Laughing
Вие мислите ли да раждате платено? Какво ви е отношението по този въпрос?

Aз лично не мисля да плащам на екип за самото раждане. Мисля да раждам нормално, естествено, без системи (ужасен е този окситоцин). Ако по някаква причина се окаже, че трябва да родя със секцио, то тогава може би вече ще платим на екип, защото все пак става въпрос за операция. Надявам се да не се стига изобщо до там, но все пак..

# 93
  • Beyond the Frontiers
Първото ми раждане беше над 12 часа, във Втора градска. Имах опцията да си платя за лекар, имах контактите да си осигуря специално отношение. Не съм го направила, смятам го за напълно излишно. В болницата бях ходила веднъж в 9-тия месец да мерим тонове и да я разгледам и това е. Като тръгнах да раждам отидох си с багажчето и не съм имала проблем. Изражда ме завеждащият на отделението, бяха около мен 15 души сигурно - в това число акушерки, неонатолози и анастезиолог. Не мога да се оплача от отношение или внимание. Условията не са перфекти - естествено, сега е ремонтирано цялото отделение. Платих за самостоятелна стая - най-вече заради банята - 60 лв на вечер мисля, и за ваксината с антитела за резус фактора 150 лв.

Моя приятелка ражда 2 месеца преди мен в същата болница, с избор на лекар и куп плащания - за малко да затрият и нея и детето, така че....гаранция няма, дори да платите.

Иначе ще отбележа, че свекърва ми е служител в МБАЛ Бургас и плати за раждането на зълвата, щото за тази болница легенди се носят направо  Twisted Evil И май доста са верни, щом и вътрешните хора го потвърждават.

# 94
Темата ще се превърне в ЗА и ПРОТИВ секциото.
Повярвайте може да има 1001 причини за да се избере секцио - може да е проблеми с бъбреци, може да е със зрение.. изобщо едва ли има жени, на които всичко да им е абсолютно перфектно, а дори и да е така в хода на бременността винаги могат да изникнат усложнения. Затова и смятам, че твърде от рано се започнаха разговорите за раждане. Има много вода да изтече до тогава.

# 95
Първото ми раждане беше над 12 часа, във Втора градска. Имах опцията да си платя за лекар, имах контактите да си осигуря специално отношение. Не съм го направила, смятам го за напълно излишно. В болницата бях ходила веднъж в 9-тия месец да мерим тонове и да я разгледам и това е. Като тръгнах да раждам отидох си с багажчето и не съм имала проблем. Изражда ме завеждащият на отделението, бяха около мен 15 души сигурно - в това число акушерки, неонатолози и анастезиолог. Не мога да се оплача от отношение или внимание. Условията не са перфекти - естествено, сега е ремонтирано цялото отделение. Платих за самостоятелна стая - най-вече заради банята - 60 лв на вечер мисля, и за ваксината с антитела за резус фактора 150 лв.

Моя приятелка ражда 2 месеца преди мен в същата болница, с избор на лекар и куп плащания - за малко да затрият и нея и детето, така че....гаранция няма, дори да платите.

Иначе ще отбележа, че свекърва ми е служител в МБАЛ Бургас и плати за раждането на зълвата, щото за тази болница легенди се носят направо  Twisted Evil И май доста са верни, щом и вътрешните хора го потвърждават.

в кой град е това

# 96
Повярвайте може да има 1001 причини за да се избере секцио - може да е проблеми с бъбреци, може да е със зрение.. изобщо едва ли има жени, на които всичко да им е абсолютно перфектно, а дори и да е така в хода на бременността винаги могат да изникнат усложнения. Затова и смятам, че твърде от рано се започнаха разговорите за раждане. Има много вода да изтече до тогава.

Тогава да поговорим за нещо друго (за което също е рано между другото, но е по-ведро някакси) ЗА ИМЕНАТА! Аз мисля, мисля и все имена за момиченца си ми се въртят в главата. При вас какво е положението? А какво е шестото ви чувство, какво бебче носите (макар да е много рано, пак подчертавам)? Мислите ли да кръщавате на баби и дядовци детето/децата си? Аз лично - не, защото смятам, че детето ми ще носи цял живот това име и то трябва да бъде хубаво и да му подхожда, а не от задължение да бъде кръстено на някого. На мен много ми харесват Симона, Сияна, Рая, Александра и Александър.

# 97
  • Beyond the Frontiers
София...

Mimci, въобще не коментирам секцио или не. Това освен на медицинска е въпрос и на лична преценка. Peace

# 98

благодаря за инфото, но на мен ми обясниха друга процедура. Взима се проба от околоплодната вода и има 85% риск, което леко ме стресна. Надявам се да знаят какво правят, все пак това изследване тук се прави на всяка, не съм само аз.
I.Hr Да има и такова нещо, нарича се амниоцинтеза, но то се прави, ако изследването БХС покаже висок риск за Даун...Амниоцинтезата, обаче е единственият начин да се покаже 100% дали бебето има Даун, прави се наистина по този начин, но с ехографа се наблюдава бебето и иглата по време на вземането на пробата(от приятелка знам, че в Италия е от задължителните изследвания)...лекарите си знаят работата. А ти не бива да се тревожиш предварително за неща, които навярно няма да се случат..Ако ми се наложи да ми направят амнио, не бих са страхувала..по добре един/няколко  дни неприятни емоции, отколкото цял живот.
    * За плащането за раждане: Аз имах чудно първо раждане..Платихме (едни от най-смислено похарчените пари) пакет (900 лв. беше юли 2009) за екип, самостоятелна зала, вана, присъствие на бащата, двойна вип стая с прилична баня и тоалетна в 1ва АГ София..сега живот и здраве, ще си платим пак...за парите получавам фактура, знам, че не потъват в нечии джоб и надявам се, се харчат за болницата и в услуга на пациентите, мисля, че е измислено добре и е по желание...
    А спор няма, че дори да си платиш всички екстри, няма да има непредвидени ситуации...
   * За Токуда знам, че за нормално и секцио раждане цените са едни, по този начин са избегнали това да ти правят секцио заради повече пари.
P.S Докато си пиша тука, детето ми счупило 6 яйца на пода в кухнята и ги маже с пантофките #Crazy doh..отивам да поравя стореното.. Хубав ден на всички!

Последна редакция: ср, 04 май 2011, 13:24 от Zò

# 99
На мен много ми харесват Симона, Сияна, Рая, Александра и Александър.

Всичките са ми сред топ-любимите имена и на мен Simple Smile Като в моя списък са добавени още Моника и Ема. Simple Smile Но и аз като теб мисля само женски имена Wink

# 100

Тогава да поговорим за нещо друго (за което също е рано между другото, но е по-ведро някакси) ЗА ИМЕНАТА! Аз мисля, мисля и все имена за момиченца си ми се въртят в главата. При вас какво е положението? А какво е шестото ви чувство, какво бебче носите (макар да е много рано, пак подчертавам)? Мислите ли да кръщавате на баби и дядовци детето/децата си? Аз лично - не, защото смятам, че детето ми ще носи цял живот това име и то трябва да бъде хубаво и да му подхожда, а не от задължение да бъде кръстено на някого. На мен много ми харесват Симона, Сияна, Рая, Александра и Александър.

аз от сега още съм почти убедена , че ще е момиченце  Laughing някакво вътрешно усещане  Grinning
а и ми бяха гледали на една гледанка с конец и игла дето уж много познава и на нея се беше паднало , че ще имам 2 момичета  Blush та от сега съм си го наумила че ще е момиче, но в крайна сметка каквото и да е важното е да е живо и здраво   Simple Smile
а иначе съм решила като се стигне до установяване пола на бебето да не ми го казват , а да ми е изненада при раждането  Laughing

а относно имената .. за женско име сме го измислили...............още преди година  Blush преди да тръгнеме бебе да правиме  Laughing Laughing Laughing ако е момиче ще го кръстиме на таткото, но ако е момченце........за мъжко име никаква идея за сега  Grinning

# 101
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=581431.0;topicseen
за имената може да си бъбрим тук (лично предложение)

# 102
Оооо за имената и ние с таткото почти сме ги измислили  Mr. Green  Мъжко си имаме и ние почти от година вече готово, само женското доуточняваме.
Иначе моето усещане е за момиченце... и дано е такова, защото много ми се иска. Цял живот съм си мислила, че ще имам момче, но последната 1 година се обърнаха нещата и осъзнах, че всъщност предпочиталм момиче.... ще видим какво ще се окаже

# 103
Оооо за имената и ние с таткото почти сме ги измислили  Mr. Green  Мъжко си имаме и ние почти от година вече готово, само женското доуточняваме.
Иначе моето усещане е за момиченце... и дано е такова, защото много ми се иска. Цял живот съм си мислила, че ще имам момче, но последната 1 година се обърнаха нещата и осъзнах, че всъщност предпочиталм момиче.... ще видим какво ще се окаже

Каквито и да са нашите пухчовци, ще си ги обичкаме. Няма да връщаме щъркела, я?

# 104
Ееее да, разбира се... аз ей така си говоря само  Crazy  Каквото и да е ще го обичам безумно много  Heart Eyes   Така или иначе искам да имам 1 момиченце и 1 момченце, така че което и да е първо все ще ме направи щастлива

Общи условия

Активация на акаунт