Отговори
# 75
здравейте момичета,дълго време ме нямаше и хоп нова темичка има.
браво на галактик воаяжер  bouquet Hug
бях си казала,че ако забременея тази година няма мн мн да се оплаквам,но май трудно ще изпълня това обещание Embarassed
относно гаденето,чувала съм че се предава по наследство-ако вашата майка,баба са повръщали докато са били бременни с вас и вие ще повръщате.същото се отнася и за стриите.
аз вече навлязох с моите близнаци в 10 г.с.нямах повръщане,само кофти болки по ръцете и краката миналата седмица-бебоците ми дърпат калция.ходих на кръв и урина.сега чакам резултатите.
относно яденето-по рано не ядях толкова мн месо,сега без него не мога Laughing
салати по рано ядях в неограничени количества-сега не благодаря,само овчарска.
хляб само препечен,айрян-вече не,газирано вече не,плодове-банани,ябълки,киви-както преди;зеленчуци-моркови в неусвес;компоти със сливи,шоколад-преди не много,сега също.
изобщо мн не съм променила хранителния си режим,избягвам тежките миризми,кафе,чай.
относно почистването вкъщи,мъжо слава богу пое нещата в свои ръце Hug,че мн ме дразнят миризмите на препаратите Cry
имах толкова мн парфюми-всичките подарих на приятелки,сега обаче направо обожавам мъжките парфюми.
доки ми каза,че термина ми ще е около 03.12.,но съм чувала,че близнаците се раждат по рано и стс секцио.
за фолиевата к-на аз пиех мн преди да забременея ис ега продължавам,вашите гинеколози няма д ави кажат да пиете,те си мислят че те като го знаят и вие ще го знаете newsm78.
ох как ми се спи в тоя дъжд ooooh!

# 76
И аз се чудя кое ще е по-добре, но то и в държавните болници пак се плаща. На часно ако всичко е наред май е по-добре, но ако се появи проблем става кофти.

# 77

благодаря за инфото, но на мен ми обясниха друга процедура. Взима се проба от околоплодната вода и има 85% риск, което леко ме стресна. Надявам се да знаят какво правят, все пак това изследване тук се прави на всяка, не съм само аз.

# 78
И аз го мислих това с раждането и стигнах до извода, че най-добре да си платя и да знам какво получавам насреща. В болници тип Шейново и Майчин дом е толкова окаяно положението, битово е супер зле всичко, освен това съм чела някакви ужасяващи истории за отношението към родилките там и пак се плаща там и пак очакват да им дадеш нещо под масата, за да се държат с теб като с човек, а не като с крава.

Та реших, че ще си ходя в Токуда на частно - ще си плащам всичко, поне не е под масата и получаваш и добро отношение и добри специалисти и добри условия насреща. Много нерви би  ми коствал другия вариант и прецених, че спокойствието в тези месеци ще ми е най-важно  Peace

# 79
Дали докторите не го правят за пари...... звучи зле, но ако си подготвен за секцио ще се ориентираш и към доктор, а доколкото се сещам това за избор на екип струва парички  Laughing
Вие мислите ли да раждате платено? Какво ви е отношението по този въпрос?
естествено че е за пари,все пак струва 2-но !!!

# 80
Здравейте  Hug

Връщам се от преглед- записах се за следене на бремеността по ЗК. Много съм доволна от избора си- прегледа ме доста подробно, разпита ме за всичко, пусна ми всички изследвания и най-важното- няма да имам проблеми за болничните  Party И двете бебенца си отговарят на г.с.  Heart Eyes

Относно секса- откакто знам, че съм бременна сами сме си сложили забрана и така ще е поне докато не вляза в 4-я месец.
За раждането- мислех че ще е нормално /първото ми също е нормално/, но при близнаци незнам как ще е най-добре. Като дойде време ще го мислим. А какво налага, отсега да се реши, че раждането ще е секцио ?  Thinking

Може да има различни причини за секцио - проблеми с очите на майката, генитален херпес, ако бебето не се обърне с главата надолу и други. Не мисля, обаче че близнаците са достатъчна причина за секцио. Не знам какво им става на тези нашите доктори и защо постоянно приканват майките да раждат със секцио, особено, като чуят, че майката е над 30 години. Това стана масова практика, която аз лично не разбирам и не одобрявам. Малко разводних темата, за което се извинявам  Rolling Eyes

незнам,аз си мисля че докторите го правят за пари,нали навсякъде се плаща секциото,много грубо,но си мисля че това е истината

# 81
Дали докторите не го правят за пари...... звучи зле, но ако си подготвен за секцио ще се ориентираш и към доктор, а доколкото се сещам това за избор на екип струва парички  Laughing

аз лично не мисля да плащам за раждане,живея в Ловеч, но съм от Плевен и мисля там да си раждам в родилното в Плевен,почти не съм чувала за оплаквания там,нямам излишни 1000 лева за частни клиники,това е моето мнение

# 82
Доста си права. Но това са доста оправдани пари при избора на екип. Имах много трудно първо раждане, което завърши със секцио, поради фетално страдание и сега ще настоявам много повече да се отцени риска, и ако бебето е толкова голямо колкото баткото, бих се съгласила веднага на секцио и избрала екип без да се змисля дали си заслужава или не... Peace

# 83
И аз се чудя кое ще е по-добре, но то и в държавните болници пак се плаща. На часно ако всичко е наред май е по-добре, но ако се появи проблем става кофти.

мисля че не се плаща в държавните болници,поне в Плевен не се плаща абсолютно нищо,много добро е отношението там към родилките,акушерките помагат,правят подаръци за бебока,даже и адаптирано мляко ти дават като за първо време,как е по другите градове,кажете за малко инфо

# 84
здравейте момичета, радвам се, че вече наближаваме 100! Дано по-късно се включат още майчета....
Има ли момичета с планово секцио? На мен доки ми каза категорично да си избия мистълта за нормално раждане, а терминът ми към момента е 06.12, т.е. може бебчо да скочи в ноемврийската тема Mr. Green.

noneto аз също почти на 100 % ще съм със секцио , защото имам лазерна операция за коригиране на зрението , и до колкото знам няма да мога да родя нормално ...... честно казано нямам и желанието , че като чувам кви мъки са ииии..... ми се ще да ме скръцкат  Grinning

# 85

къде се плаща в държавните болници,само за избор на екип ако искаш някой екип конкретно да те изражда инъче не се плаща

# 86
Момичета, това че ви пълнят главите отсега със мисли за секцио е само и единствено за пари. Още на моя първи преглед миналата седмица и на мен ми заговориха за секцио, защото ако било момче и било по-тежко от кака си нямало да мога да родя нормално.
Аз като раждах дъщеря си раждах в Хасково в общинската болница и не ми взеха 1 стотинка за абсолютно нищо. Вярно, че условията бяха малко мизерни, но пък и лекарите и акушерките бяха страхотни. За сега с това бебче съм се ориентирала да раждам в частна болница, не заради друго, а заради проблемите които имах миналата година, но на 100% съм за естествено раждане.  

# 87
здравейте момичета, радвам се, че вече наближаваме 100! Дано по-късно се включат още майчета....
Има ли момичета с планово секцио? На мен доки ми каза категорично да си избия мистълта за нормално раждане, а терминът ми към момента е 06.12, т.е. може бебчо да скочи в ноемврийската тема Mr. Green.

noneto аз също почти на 100 % ще съм със секцио , защото имам лазерна операция за коригиране на зрението , и до колкото знам няма да мога да родя нормално ...... честно казано нямам и желанието , че като чувам кви мъки са ииии..... ми се ще да ме скръцкат  Grinning

и какви други проблеми може да има за да те накарат да родиш със секцио,извинявам се за глупавия въпрос, но искам да знам по-обстойно

# 88
навсякъде се плаща ако искаш д ародиш навреме и да ти обърнат внимание.
дори и в нашия малък град  всеки знае че се дават пари на ръка ако искаш да си ок и бебо също.
една позната като раждаше каза,че била в стая смомиче на което и бил минал термина преди седмица,но нямала пари да плати и никой не и обърнал внимание-докторите чакали да се случи от само себе си раждането #2gunfire
не мога д аги разбера тея доктори,хем плачат че имат мн клиенти,хем нямат  пари,хем вземат още Thinking
но за съжаление в бг е така имаш ли пари си човек,нямаш ли няма кой да ти обърне внимание. Crossing Arms
а докторите предлагат секцио,защото им е по лесно да те срежат отколкото да се занимават да те чакат да родиш нормално. Whistling

# 89
tionagb,и моя термин го пресметнаха за 3.12.
Колкото до раждането,аз след едно нормално,което продължи близо 40 часа,съм в голяма чуденка как искам да родя сега.Слава богу има доста време до тогава и все ще измисля нещо,но епидурална поне ще искам.

Общи условия

Активация на акаунт