Отговори
# 105
За протокола-на 38 г. съм. От Велико Търново. Имам едно момче на почти 4 год., но това ми е трета бременност-предната беше с близнаци, които за съжаление загубих в 21 седмица. Дано сега изкарам докрай. Сега съм в 8 седмица и тупка едно сърчице. При първата ми бременност ми правиха амниоцентеза в Майчин дом-Доц. Димитрова, защото от БХС излезе висок риск. Пожелавам на всички леко бременеене.

# 106
Здравейте.Много съм притеснена.бременна съм в 5 седмица и 3 ден.Последен мензис на 27.03.Вчера бях на лекар ,видя сакчето,написано е ,че е 9.8 мм,но ми каза,че не отговаря на 5 седмици,а на 4.% дена преди това видяхме само 1 точка,а сега е овалче.Немзнам как да слойа снимката за съжаление.Това ми е първа бременност и не съм на себе си.Някой има ли подобен проблем?

# 107
Момичета, ама вие сте неуморни - как успяхте да изпишете 4 страници само от снощи?! И понеже вече сте минали през темата за раждането, няма да се спирам на нея, а ще мина направо на имената. Докато си мислех, че бебчо е един, винаги си мислех за него като за ''тя'', демек момиченце. Име също си имам. Хубаво, ама според доки бебета са 99,9% двуяйчни близнаци, т.е. има голяма вероятност да са момче и момиче (уф, стискам палци да е така) и тогава увисвам с едно момчешко име. Така че много ще се радвам, ако ми дадете идеи за момчешко име, различно от Алекс, Александър и Мартин, което звучи добре и в България и извън нея.

Имам и друга молба - в началото на юни се прибирам в БГ за десетина дни и ми се иска да обиколя някой и друг бебешки магазин в София. Знам за Премаман зад Булбанк, един голям Вис Виталис на Стамболийски и това е - интересуват ме предимно колички и креватчета, а не дрешки, играчки и други по-дребни пособия. Много ще съм ви благодарна, ако ми дадете някакви имена, координати, адреси и идеи. Последния път, когато пазарувах за бебе, беше с вуйна ми в далечната 2001 г.

Някъде се споменаваше за термини - моят е на 9 декември.

Слънчев ден ви пожелавам!

# 108
Мисля че повечето от нас не са на себе си като разберат радосната новина.
Иначе едвали да е проблем че не отговаря точно.

# 109
Nedinka има един много голям бебешки магазин на няколко етажа  на околовръстното : www.malechkobaby.com , все още не съм влизала там, но винаги ми грабва окото като минавам  покрай него  Laughing
другия голям бебешки магазин , за който се сещам е в Люлин http://www.babymallsofia.com/

надявам се да съм била полезна  Laughing

# 110
  • Варна
Здравейте момичета!
Чеситита нова темичка Simple Smile  bouquet! Много готинка Simple Smile. За едно денонощие бяхте сте изписали 8-9 страници!
А аз вчера бях на първи преглед при д-р Екатерина Купуния в МЦ Цветкова. На ехографа се видя една съвсем съвсем миниатюрна точица. Shocked.. А по изчисленията на калкулатора трябва да съм в 6 седмица и половина някъде... Много се разочаровах, толкова чаках, да порастнем и тогава... Sad Пък всъщност вървим много назад. Това както и да е - ще наваксаме Simple Smile. Другото е, че снощи прокървих.... не много, но днес много ме боли коремчето. Звъннах на докторката и тя ми изписа Дуфастон. Гледам, че е подобно на Утрогестан, както повечето казвате, но е и по-скъпо и като заметсител на прогестерона... И магнезий. А четох, че магнезия не се понасял добре в първите 3 месеца.  newsm78
Абе - в пълен смут съм.  Thinking Сега обмислям дали да не си взема някаква отпуска или нещо болничен ли... Confused

# 111
http://elysso.snimka.bg/details/.590198
Успях някакси да сложа снимката.Какво мислите ?Такива ли са били и вашите сакчета на 5 седмици.Не миизлиза от ума,че не се развива..Благодаря ви много.

# 112
Nedinka има един много голям бебешки магазин на няколко етажа  на околовръстното : www.malechkobaby.com , все още не съм влизала там, но винаги ми грабва окото като минавам  покрай него  Laughing
другия голям бебешки магазин , за който се сещам е в Люлин http://www.babymallsofia.com/

надявам се да съм била полезна  Laughing

Ммм аз наскоро ходих в този на околовръстното, цените са страааашно надути. Като казвам страшно, скоро търсихме столче за кола. Модел, който в Хиполенд и Вис Виталис струваше 300 лева, в Малечко беше 420. И вътре само персонал имаше. За мен този магазин е пералня. Нищо повече.

Вис Виталис е на Симеоновско шосе.

Пигис Хаус е на Скопие.

Комсед на Каблешков.

Хиполенд има по моловете, както и в Хит Младост.

# 113
момичета мислите ли , че може да се пие Фервекс, Колдрекс или нещо от сорта ??? че нещо изведнъж сега ме втресе и сякаш малко ми задразни гърлото........... а нямам как да се измъкна от работа , че днес и утре съм самичка в офиса  Cry
дайте някаква идея как да спра настинката

за тия магазини нямам идея как са ценово , само ми грабнаха окото , че са много големи и може би ще има разнообразни неща из тях  Grinning но ако верно са двойни цените определено няма смисъл !

# 114
За настинката сигурно го казвам за шести път, но препоръчително е да се оправиш с нещо на билкова основа, дори аспирин не ти е позволен, мисля че единственото нещо е парацетамол! опитай с билки, ако не стане посети личния си лекар! не са шега тези настинки  Sad

Аз за раждането още нямам мнг мнения, а и като първа бременност никакъв опит, не съм го мислила все още честно казано, но пък за имената....направо сме си готови с избора преди още да сме си направили бебо, ако е мъж ше бъде Кристиян, ако е момиче Сияна!

# 115
за настинка "осцилококциум" може да не съм го написала правилно но наблегни на хомеопатията

# 116
Фервексът е парацетамол с витамин Ц. Бих прибягнала до него в краен случай.

Иначе се вдигам на крака с фреш от лимони, портокали с много мед. И ракиено масажче. Горещ чай и под одеалата. То всъщност това ако не те оправи, ферексът няма да те облекчи.

# 117
http://elysso.snimka.bg/details/.590198
Успях някакси да сложа снимката.Какво мислите ?Такива ли са били и вашите сакчета на 5 седмици.Не миизлиза от ума,че не се развива..Благодаря ви много.

Гледам, че на снимката ти пише 9,8 мм, моето за сравнение в 6 г.с. беше 6 мм и ми казах че всичко си му е иделано, после си беше порастнало, а още при първия преглед си видях и как му туока сърчицето, мисля че всичко е наред и излишно се тормозиш.Спокойно  Hug

# 118
Здравейте момичета!
Чета Ви от отдавна т.е. от 26.04.2011 тогава направих теста и показа положителен резултат, но пиша чак днес, защото вчера докторът потвърди добрата новина. Въпреки, че с таткото много искахме този път пролетно бебе, но пък няма нищо и пак на зимно сме съгласни.
Аз съм от Враца от вчера на 33 год. с 2 бременност, имаме една голяма вече принцеса на 6 год. Никол.
Надявам се тази бременност да не е като първата с много повръщане и много пазене на леглото. Иначе както виждам сте доста активни и обменяте много опит, което е много добре защото почти всеки може да намери отговор на въпросите който му  се въртят в главата.
Много ще се радвам ако ме добавите във вашите редици и да бременеем заедно.
А какви витамини приемате вие, освен фолиевата кисилина? Защото аз много му се чудя и на този Селен, но другата седмица съм пак на доктор и ще питам и нея.

P.S. Ехххх, че стана дълго

# 119
Аз относно витамините ще процедирам като първия път Simple Smile
ще пия от витамините на детето Simple Smile Лайфпак Джуниър на Вижън
Пиех ги през цялата първа бременност и докато кърмих после цяла година
детето стана после на 2г и започна и тя да ги пие и за сега съм много доволна Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт