Отговори
# 120
http://elysso.snimka.bg/details/.590198
Успях някакси да сложа снимката.Какво мислите ?Такива ли са били и вашите сакчета на 5 седмици.Не миизлиза от ума,че не се развива..Благодаря ви много.

Гледам, че на снимката ти пише 9,8 мм, моето за сравнение в 6 г.с. беше 6 мм и ми казах че всичко си му е иделано, после си беше порастнало, а още при първия преглед си видях и как му туока сърчицето, мисля че всичко е наред и излишно се тормозиш.Спокойно  Hug

Rusokoska, кое ти е било 6 мм, големината на плодното сакче или дължината на ембриона от върха на главата до края на опашката, бележи се с CRL. Защото според мен второто отговаря на 6 мм в 6-та седмица, ако е за другото е прекалено малко. Големината на плодния сак се бележи с GS-gestational sac и в 6-та седмица трябва да е около 18 мм.

# 121
Галката  не се притеснявай въобще. И аз отидох на 1ви преглед в 5г.с. и 5 дни и ми казаха, че бебето отговаряло на 4г.с и няколко дни. И аз се изплаших, но ме успокоиха, че може овулацията е била по-късна, а и не се развиват с еднаква скорост всички бебета, което е напълно нормално. Може също и да е от ехографа. На следващия ден след онзи преглед в Токуда ми казаха, че си отговаряло на 5г.с.  На моята първа снимка и точка не се виждаше даже, само това тъмното мехурче, но докторката каза, че всичко си му е наред.

Май вече се събрахме 100 мами!   Heart Eyes   Hug

А за магазините, за мен най-добрия бебешки магазин, в който съм ходила досега е този Бейби Мол в Люлин след тунела. Има огромен избор на колички и легълца, докато в другите магазини, в които ходих има само по няколко модела. В Бейби мола имаше и 3те модела колички, които съм си набелязала, включително и Стокето, което иначе май само по-специализирани магазини го има

# 122
ами на мен плода беше толкова голям, но не знаех кое как се бележи, аз не само по снимката, просто и тя тогава ми го каза и си помня. дано не съм объркала и галката, но все пак мисля че всичко е наред!

# 123
  • Варна
http://elysso.snimka.bg/details/.590198
Успях някакси да сложа снимката.Какво мислите ?Такива ли са били и вашите сакчета на 5 седмици.Не миизлиза от ума,че не се развива..Благодаря ви много.
И при мен точицата е подобна, даже и по-мъничка, а пък съм с около 10 дни напред... Казаха ми, че ако ти е нередовен цикъла, овулацията може да е дошла по-късно и за това. Мисля си, че тези калкулатори са просто ориуентировъчни. Peace

# 124
Момичета, мерси за инфо-то за магазините! В Мис Пиги съм ходила - живея точно там и честно казано, никак не ми допадна, ама пак ще го навестя. Ви Виталис има и на Стамболийски - там ходих зимата да купувам подаръци и ми изглеждаше супер симпатично. Предполагам обаче, че ако тръгнеш да избираш нещо конкретно, е друго. Непременно ще посетя магазина в Люлин - и без това ми е удобно, а и мога да го съчетая с разходка в парка от детството ми - боже колко далече беше! Laughing

А за големината и седмиците. Моят другар в пета седмица беше 2 милиметра, в началото на седма 9,1 милиметра, а в последния ден на седма седмица вече бяха другари - единият 14 милиметра, а другият 15 милиметра. Говоря конкретно за бебетата, размери на плодните сакове не знам, освен че единият е доста малък, което може да попречи на едното бебе да се развие. И в момента имам чувството, че играят футбол, защото коремът ме наболява. На мама спортистчетата  Joy

Галката77, всичко си му е наред на бебето и сакчето. Щом лекарят е казал, че няма проблем, значи няма проблем.   bouquet

# 125
  • USA
Леле колко сте изписали докато съм спала LaughingХайде и аз да се изкажа за раждането-предпочитам да раждам нормално,но ако лекаря прецени  Rolling Eyesще се подложа и на ножа.Иначе задължително с епидурал Heart Eyesне търпя на болка.А за бебешките имена  Whistlingпреди имах толкова много момичешки ,а сега нищо не ми харесва.Имам си едно момчешко Никола и се надявам да не трябва да мисля друго ,но ако е момиче все пак ще измислим нещо Winkно със сигурност няма да е кръстено на никой не, че не ми харесват имената им ,а по-скоро защото не ми харесва традицията Simple Smile
На мойта снимка от 4w5d в черното балонче което изглежда по-голямо има и бяла и като питах какво е това ми казаха ,че е от където се храни бебо иначе и мойто беше с размер тогава6.5мм

# 126
Здравейте мамчета,
Аз пия витамини Pregnacare plus, неофолик и магнерот, на 03.05 бях на преглед но не се видя още сърдечна дейност след празниците пак ще ходя. Явно овулацията ми е била след 16 март /последна менст-я 02.03/. За БХС не съм правила при първа бременност, не си спомням лекарят да ми е предлагал да ходя, но може би не е било толкова разпространено 2004г., четох че в Света София се правели БХС и ФМ заедно и излизало по евтино.....Цената беше 80лв. за БХС нали?
Лека вечер, отивам да взема малката от рисуване  Simple Smile

# 127
Благодаря ви,момичета,за подкрепата.Понеже не сме в България ,а досега бях на частен лекар,мисля или утре или в понеделник да ида до държавната болница за преглед и ще ви пиша какво са ми казали и там! Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 128
Здравейте мамчета,
за съжаление трябва да се разделя с Вас, днес док. каза че имам куха яйцекледка и трябваше да направя кюретаж.
Тайничко ще ви чета и ще съпреживявам с вас вашите радости и нещастие!!!
Лека и безпроблеммна бременност на всички, желая ви и едни зрави и щури  newsm30

# 129
Chochito, миличка кураж и не се предавай. Знам какво изпитваш и ти пожелавам бързо да се възстановиш и скоро пак да се похвалиш с  EFP. Прегръдки и бъди наистина силна.

# 130
Леле леле леле, аз търся старата тема, а вече нова, че и 10 странички напред.
Преди да ви прочета да се похваля набързо.
Днес бяхме на първи преглед и си имаме едно здраво 13 мм осемседмично бебче  Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green
Цял ден не мога да си махна идиотската усмивка от лицето. Имаме си и една размазана черно-бяла снимка която ми е любима вече.
Много се надявам всичко да е така наред и до края .
Целувам Ви  Hug  Hug  Hug  Hug

# 131
Chochito сега видях какво се е случило.  Hug  Hug  Hug
Успех и кураж и дано съвсем скоро отново да си с коремче ! Hug

# 132
Първият пост може да се актуализира непрекъснато.
В линка за правата са посочени всички възможни изследвания и кога се правят.  Peace

Ще започна да посочвам датите и да попълвам  Peace

# 133
Здравейте и от мен в новата тема!  Hug
Малко рано подхванахме темата за БХС и синдрома на Даун, но да кажа, че аз отсега съм решила да не правя амниоцентеза. Казвам го, защото ще ми препоръчат заради възрастта (на 37 год. съм). Рискът от аборт е много по-голям от риска от евентуално увреждане. А и при лош резултат, пак нищо не е сигурно, само дето родителите трябва да вземат решение дали да продължат бременността. Cry На мен специално не ми трябва този стрес. 

Иначе сега други мисли ме гнетят, вече съм почти накрая на 8ма седмица, а симптоми никакви. Постоянно си мисля, че бебето е спряло да се развива и едвам се удържам да не се записвам през ден на преглед. Следващия ми преглед е чак след 15 дни, дотогава ще трябва да съм много търпелива.
Много усмивки на всички Simple Smile и да знайте, че понякога е по-добре да ти е лошо, така не се съмняваш, че бременността напредва (тука малко се поувлякох). Wink

Мик123 не се претиснявай от това, че мислиш непрекъснато да се записваш на прегледи. Не си единствена  и аз съм така newsm03. Непрекъснато се шашкам.-ту имам симптоми ту нямам. Шантава работа  #Crazy Успокой се и всичко ще е наред. Колкото до изследванията БХС на мен вече ми ги препоръчаха на 35 съм а август ще съм вече на 36 и казаха, че е задължително да ги направя. Смятам, че са прави за необходимостта от това изследване но всеки сам решава за себе си.

# 134
Чочито, съжалявам, знам какво изпитвая миличка  Hug Кураж Simple Smile и много любов ти желая  Hug

аз току-що сгънах един буркан кис.краставички и сока му Embarassed Не знамех, че ще ми се наложи да давам пари за туршия и да ми е толкова сладка  Grinning

Ох, нашият татко си мисли, че се преструвам че ми е зле Shocked ooooh!
Защото съм си била говорела с моите приятелки по скайп и ми нямало нищо, смеела съм се, а пък с него не съм искала нищо/под нищо се сещайте какво/ да правя  #Cussing out
На мен наистина ми е зле  Sick Най-добре ми е да си лежа...И постоянно, вси4ко ми мирише... Sick включително и той, даже и аз самата си мириша и едвам се търпя...
Нормално ли е това бе мацки?!...Чак пък толкова ли?!..Все ми се плаче - за мама, за татко, за приятелките ми, за децата им, все рева, ужас някъв Crazy
И като пия вода ми става по зле, отколкото ако не пия...

Общи условия

Активация на акаунт