Отговори
# 675
Simple Smile трябва да внимавате с ходетето по голяма нужда, трябва редовно всеки ден да посещавате тоалетната
Газове могат да се пият пробиотици на мен ми помагат, както чайчета копърм анасон и други за стомашни неразположения, газовете са много неприятно нещо повреме на бремеността, след това идва и оригването  Sick но какво да се прави бременни сме все пак - всяко неразноложение е почти нормално за нас

може да питаш лекарката си какво да пиеш ако много много те притеснява, но моя съвет е никакви лекарства преди завършване ограногенезата на детето- аз с първата бременност изкарах ужасен грип в 3-4 месец, но педиатърката ми забрани всякакви лекарства, даже и парацетамол  Whistling но така е най-добре за детето

може някакви бабини лекове да се пробват и най-важното е лека и пълноценна храна- без пържени простотии  Thinking знам ли, може и плодове и зелени салати да ти правят газове
трябва да си следиш диетата и да отбележеш след коя храна се чувстваш добре и след коя не  Peace

# 676
lux , благодаря ти, невероятно изчерпателно мнение. Благодаря.

# 677
 newsm45 мили мами днес цял ден бях сама и сега мойто мъж като се прибра и ме изби на рев нормално ли е и това. Взех да се побарквам не ми стига всичко друго ами сега и рева без причина тея проклети 3 месеца така ли няма да минат и да забравим за лошото от бремеността  smile3518

# 678
newsm45 мили мами днес цял ден бях сама и сега мойто мъж като се прибра и ме изби на рев нормално ли е и това. Взех да се побарквам не ми стига всичко друго ами сега и рева без причина тея проклети 3 месеца така ли няма да минат и да забравим за лошото от бремеността  smile3518

Хормонки. Нормално е. Мен още не са ме погнали, но през предишната бременност рИвах толкова, колкото цял живот не съм ревала. И то за какви глупости.... Grinning

# 679
И аз плаках без причина няколко пъти, не без ясна причина,примерно, че лекарството го нямаше в аптеката и аптекарката ми го каза със сопнат тон ххаха

# 680
И аз плаках без причина няколко пъти, не без ясна причина,примерно, че лекарството го нямаше в аптеката и аптекарката ми го каза със сопнат тон ххаха

Е... Аз съм ревала, защото не мога да си намеря единия чорап.
Ревала съм и защото съм направила грешка на езика, смеем се със семейното началство и в следващия момент, решавам, че ми се подиграва...  Joy
Ревах и защото в девети месец не можах да си вляза в дънките от преди да забременея. И ги нарязах с ножицата...  Joy

Напълно нормално е и ще мине 1-2 месеца след раждането. Grinning

# 681
Диването , а аз съм мислила, че плача без причина, ноооо ти просто ми промени мнението...  newsm62

# 682
Диването , а аз съм мислила, че плача без причина, ноооо ти просто ми промени мнението...  newsm62

Клиничен случай направо... Ми като ревнах пред едни гости, като ми подметнаха "Айде де, кога ше раждаш". Сраааам.  smile3532

Сега като че ли съм много по-спокойна. Ма ще видим до кога. Grinning

# 683
Да се включа и аз с един въпрос: всички ли ще правят цитонамазка или има мами, които не искат да правят?

# 684
Здравейте, мацки Simple Smile Да споделя и аз относно отделянето в отделна стая на детето. Нашето момиче още си спи при нас. По време на кърменето ми беше невъзможно да я отделя. И до днес тя се буди и ни търси през нощта. Слагам я в нейното креватче и по някое време ме вика да я взема. Честно да си призная това не ме притеснява. Винаги съм била на мнение, че щом детето ми има нужда от мен, дори и през нощта- ще съм насреща. Не се притеснявам и бебето къде ще спи живот и здраве. Че ако трябва и него в същата стая ще го сложа, стига да чувствам, че това е най-добро за децата ми. Не очаквам да ме разберете, това си е мое виждане и така чувствам нещата, поне засега.. Simple Smile

Щом така го чувстваш, така го прави - никой няма да право и копче да ти каже. Все пак детето си е твое, леглото също. Всеки има право на свое виждане.

А по въпроса за плача - полезен е, така се прочиствали не знам си какви канали в очите. Аз отдавна не съм плакала, всъщност от две седмици, когато мама си отиде, ама тогава мина сравнително без драми. Но в началото на юни се прибирам в БГ и после раздялата пак ще бъде драматична (мисля, че на летище София вече са ме запомнили Embarassed), ама аз си падам малко лигличка и не ми трябва много, за да се разплача. Лошото е, че като рева, ме заболява главата, цялото ми лице се зачервява и подпухва, изобщо придобивам много маймунски вид.

zuzi, на мен не са ми правили цитонамазка и предполагам, че няма да ми направят, ако нямам оплаквания. Последния път беше точно преди стимулацията в средата на февруари, ама тогава пак бях гъбясала, та заради това се наложи.

# 685
Аз нямам нищо против да си направя цитонамазка, даже съм си правила. Да не би да заплашва нещо плода?

# 686
Аз нямам нищо против да си направя цитонамазка, даже съм си правила. Да не би да заплашва нещо плода?

Чак да пречи - едва ли, по скоро това, което ме кара да се замислям е дали има причина наистина да правя, както и влагалищен секрет, и анален секрет. Ако имам оплаквания - тогава ще правя, до този извод стигнах след консултация с доста раждали приятелки и сестра ми. Това си е лично мое мнение...засега.

# 687
Тъкмо и аз допреди малко ревах като магарица, и си викам чакай малко да се разсея и виждам, че и вие говорите точно за тази тема  Joy Обаче на мен днес ми беше първия плач откакто съм бременна.  Embarassed и то си беше пак за глупости де  Blush

A Vagabond честито ви сърчице и на вас!  Hug

Момичета, а защо да не се прави цитонамазка? Има ли някаква вреда върху плода? Аз принципно знам, че задължително трябва на бременните да се направят цитонамазка, влагалищем секрет и кръвна картина. На мен все още не са ми правили, но ми казаха, че следващия път като отида на преглед вече ще ми ги пуснат.

# 688
Анален секрет не се взема...
Влагалищен... Ами доста бременни гъбясват, затова е добре да се вземе.
Цитонамазка, ако е правена скоро, мисля, е ненужна.

# 689

Чак да пречи - едва ли, по скоро това, което ме кара да се замислям е дали има причина наистина да правя, както и влагалищен секрет, и анален секрет. Ако имам оплаквания - тогава ще правя, до този извод стигнах след консултация с доста раждали приятелки и сестра ми. Това си е лично мое мнение...засега.
На мен с предната бременност ми правиха и всичко беше нормално, мисля и сега пак да си направя и влагалищен секрет и цитонамазка, но лекарката се въздържа засега заради зацапването и сигурно ще е следващия път като отида на 09.06.
Ако сте си правили скоро наистина няма да има нужда от цитонамазка.

Общи условия

Активация на акаунт