Ето май е тука вече, разкри се ЮЛСКОТО човече!!!

• 24 627
  • 730
  •   1
Отговори
# 555
Имам въпрос към мамите раждали секцио - как стои въпросът с къпането?! Знам, че звучи сигурно абсурдно въпросът ми, ама имам ужасния навик да си вземам душ сутрин и вечер! И ако пропусна се чувствам едва ли не най-мръсният човек на света! Ще го коментирам и с лекаря ми, ама най-ме е страх, че няма да мога да се къпя !:) Абе и от операцията ме е страх, но... та в тоя смисъл може ли да споделите опит![/color]
Явно си е според екипа и болницата.Имам предвид, че на мен ми махнаха лепенката на другата сутрин след секциото и докторът каза че мога спокойно да се къпя,т.е. изкъпах се на другият ден след операцията.На други момичета (съответно при друг израждащ) не им свалиха лепенките с дни и почнаха да се къпят с тях, но няколко дни по-късно.Тук в Бс съм чувала, че и по 5-6 дни не им дават да се къпят, та явно е индивидуално.

# 556
Ох, момичета, искам слънце вече...Уморих се от тия облаци, дъжд и вятър  Tired
Уж от утре казват, че ще е слънчево, но гледах на 3 сайта дългосрочната прогноза и за другата седмица пак дават дъжд  Crossing Arms

След малко излизаме за прегледа в Майчин Дом. По-късно ще пиша пак  Hug

Погал по коремчетата   bouquet

# 557
  Да се запиша и аз за днес.
  Джен, мила стискам ти палци и знам че всичко ще е ОК. Само спокойно и всичко ще мине.
  И моите лекари не казват мерки и теглилки,а само, дали си отговаря по размер на седмиците и за щастие досега чувам само - по размер е за 31 седмица, и по термин си така, значи всичко е ОК. Преглеждат му органчетата как се развиват и това е. Е и ми казват дали е главищно или седалищно. Ама нали сме с двама лекари и с тези проблеми в началото - та ме гледат на 10тина дена и то е ту тъй, ту инак, все се върти. За тегло доктора, който ще ме изражда ,знам че ще ми каже като наближи, т.е. в 9 месец (така беше като бях бременна с баткото), защото тогава е от значение, за да се подготвиш психически за размера Simple Smile, а и ако е по дребничко  шанса да се преноси особено първо бебе е по-голям. Много често това е индикация, че термина не е точен, заради нередовен цикъл. Здравко го преносих 10 дена и накрая предизвикахме раждането с окситоцин, че не ни се чакаше вече. А той си седеше и място имаше и водите ми бяха ОК и всичко беше наред, ама аз си знам че цикъла ми е със закъснение от 1 до 3 седмици и баткото цяла бременност вървеше с 10-14 дена по малък и ме успокоиха, че е заради нередовния цикъл. Така се и оказа - бебо се роди жив, здрав и без проблеми.
  Но пък да ви разсмея малко - единия доктор ми каза, че момата дето я чакаме е с голям крак, ама вика не дълъг бедър, а ходилото й голямо. Не че имало значение, ама вика аз такова ходило в 30 седмица не бях виждал. Ще има проблеми като порасне да си намира обувки. И много се смяхме. А той за бъзика, реши да измери ходилцето и чак изхълца от изненада - 4 см, а имахме още 2 месеца и половина.... !!!!!!!!!!!! Sunglasses Но и баткото е така. На 3г. и половина носи 28 номер, а на кръстниците ми дъщеричката е на 6 и носи същия номер. Миналото лято му купих в края на май сандали по мярка и в средата на август му омаляха. С баща му в чудо се видяхме. Бива да не изкара втори сезон, ама да не успее и цял да изкара с един номер, то ...... #Crazy

# 558
И аз да се включа, че от сутринта само ви чета.
Джен, възхищавам се на позитивизма ти и аз се опитвам да мисля положително, но при всичко което ти изживя до сега незная дали аз бих устояла психически. Сигурна съм че с бебчо ще си останете 2в1 до юни  Praynig Hug
petqta честито за хубавите резултати, ще си имате вие стройна мадама. Аз в 29г.с. като ходих на 3Д док ми каза че нашето ходилце е 6.5см  Crazy /доста ми се видя, но.../ и бяхме цели 2кг, интересно ми е колко ли е станал вече и нашия младеж. Тогава беше с главично предлежание, но сега вече не съм сигурна, имам чувството че е напречно на корема, да ми е жив и здрав. Praynig
Теодора, честит 8-ми месец и на теб, мила, още малко остана   bouquet
Момичета и днес много хубави новини носите, браво  Hug
Тук времето е ту облачно, ту слънчево, но поне е топличко. А аз нещо нямам настроение  Tired Надявам се поне вие да сте в по-добро настроение от мен въпреки времето.
Лек ден на всички  Hug

# 559
  • на село
Цоп и аз тук  Stuck Out Tongue Winking Eye
Ей гадно време значи,не ми се мърда никъде,искам   Nature Sunny вече да седнеш на кафенце навън като бял човек дет се вика Simple Smile
Днес скука,цял ден тигели от дивана до  newsm55  и обратно пред   comp03
Браво момичета за добрите резултати от прегледи Hug
Julsko bebe супер са снимчите,малката е голямо бонбонче да ви е жива и здрава Grinning
Да ви питам според вас ще ми е от полза ли нещо подобно newsm78

Отивам да забъркам нещо за вечеря и после пак ще се цопна при вас.

# 560
Привет от мен Simple Smile

Представиме днес бизнесплана... ама то беше голям цирк! То такова нещо се пише за месец и то от хора които знаят какво правят, а ние за 2 дена и за сефте...абе. още преди представянето си намерихме куп грешки, тя после и доцентката  ни разказа играта... абе писа си 4 с питанака... да се надяваме, че ще минем! мен ми е все тая, само и само да ми се маха от глават че тези 2 дни ми бяха историчекси по отношение на учене за целия ми живот ! И аз и си се чудях как удържах! Остават ми само 2 изпита които са на 25 и 28 ( кофти само 2 дни разлика) , ама поне имам 2 седмици да се подготвя Simple Smile А и хубавото е, че ще приключа сесията преди Юни Simple Smile Колебая се за един изпит , който май ще е в края на Юни.. но него мога да си го оставя и за догидина, та ще видим ако съм добре, ще се напъна за последно, че да не го мисля догодина с малкото дете как ще го вземам Simple Smile

Днес ще се отдам на сапунки Simple Smile Насваляла съм си 3 епизода от едни американски сериали дето си гледам и сега се захващам  Mr. Green

Джен , дано всичко си върви по план при теб! имаш нашат подкрепа, но като гледам, май ние се шашкаме повече от теб, така че няма какво повече да обяснявам  Peace

фат.ломбат. кофти че не си взела счетоводството... аз като се сетя януари като ме скъсаха по един предмет(дето сега ми е за края на Юни) и ми беше толквоа гадно... не стига че барабар с всичкото повръщане съм учила като луда, ами си написах всичко, ама то в моя случай е на късмет, а не нз знание, та... Дано да имаш възможност да си го вземеш скоро  Hug

Успех на всички с ремонтите! ние продължаваме план графика от утре с кухнята , че съм казала за бебка всичко да е готово там Simple Smile

ох , не помня вече какво др щях да пиша... мозъка ми е зает от цифри все още  Mr. Green
по-късно ще ви погледна, ако утре Simple Smile
 Hug

# 561
Привет! Скоро не съм писала.Ние сме добре.Това време ме побърква вече. Все вали и е студено.По въпроса за секциото, в болницата се миех по-внимателно да не намокра раната,но нали след 6 дни те изписват и като се пребрах си се изкапах нормално като нетарках раната но до 1 месец всичко бе наред и се къпех спокойно.Но докторите ще ти обяснят.
На 25 съм на преглед ,а на 26 ще ходч за болничен.
На 30 аптил братовчед ми прави сватба и бе много хубаво.Качила съм снимки във фейсбука. Там съм Веселка Петровска само че с англйски букви. На който му се гледат снимки.
За сега  Hug

# 562
Ето ме и мен!
Браво за добрите резултати на прегледите, абе добре си вървят нашите бебоци!!!

И аз днес следобед учих, че утре ми е първия от поредицата изпити, а от другата седмица съм си пак на работа. Излизам в големия болничен на 9 юни.

Сега чакам моето момиче и баща й да се върнат и се чудя какво да правя за вечеря. И на нея училището й свършва другата седмица.

petqta, размерите на ходилцето на племенницата ми се струват малки - 28 номер за 6г.  newsm78 Мисълта ми е - не знам дали да ти е критерий да мериш.

Оф, да ви кажа така съм се надъхала за тези изпити, че всяка минута, в която не чета нещо я смятам за загуба на време. Ама от друга страна не мога постоянно да уча, че много рано настъпва критичния момент, в който в главата ми нищо не влиза.

# 563
Здравейте, мами!
Днес се поизморих на работа, но ще удържа още малко...навън времето е сууууупер, направо не ми се прибираше, но бях преуморена и не ми се разхождаше. да споделя на варненските мами, че скоро са открили Сити център в Аспарухово и там, на 2-я етаж има бебемаркет. Снощи ходихме с мъжо и останах приятно изненадана от предлаганите стоки. Купихме комзтика на Бюбхен за бебчо, едно шишенце на Нук, ножичка, нокторезачка и пиличка и една нощна лампичка...Когато подредя нещата на бебо, ще ги снимам. че сега са в едни кашони и чанти, понеже нямаме място, защото чакаме да дойде времето да си поръчаме леглото и скрина, та да ги подредим там.

# 564
Здравейте, момичета  Hug Hug Hug
Редовно си ви чета и много ви мисля, просто така ме мързи да пиша... Но всеки ден по няколко пъти влизам и проверявам как сте всички  Hug Дано всички бъдем добре до края, още има-няма два месеца останаха  Peace
Джен, подкрепям момичетата, сигурна съм, че всичко ще е наред с теб и бебчо, бъди все така силна и позитивно настроена!  Hug
При нас нещата се развиват много добре, в понеделник бях на преглед. Бебунчо е 1,5 килограма в 30 пълна седмица, има си вече косичка :Р И за кой ли път ми казаха, че мноооого си личало, че е момченце  Grinning И най-важното - кистичката на белия дроб не расте! И е все по-малка на фона на цялото телце и почти не се забелязвала. Дори може да се размине операцията на бебчо след раждането и само да го водим на контролни прегледи през няколко месеца. Дано  Praynig
А малкият палавник не спира да се върти. Беше с главичката надолу при прегледа, вчера вечерта обаче беше едно лудо въртене, коремът ми си променяше формата постоянно  Grinning
Този месец сякаш имаше хубави лекции за кърменето, но нямам никакъв спомен кога бяха? Сега ще се поразровя. Ако не на друго, поне на една лекция за кърменето много ми се иска да отида.

Целувки за всички и се пазете, милички   bouquet

# 565
Ex момичета много ме мислите  Hug, благодаря ви за което, приятно е да има такова отношение към теб, макар че аз много не съм свикнала  Blush Blush. Утре като ме настанят и ми започнат терапиите ще ви пиша.

Юлско бебе аз ще съм там до сряда в най-добрия вариант, така че ти ако си в сряда ще ми пишеш предната вечер и ще се разберем.

Фони браво мила за добрите новини, дано не се налага операция на бебчо  Heart Eyes

Момичета браво за добрите новини, мерки  и теглилки на бебчовците.

Отивам да си стягам багажчето и посел пак ще ви нагледам и ще пиша  Hug

# 566
  • на село
Семрунка къде си днес,губиш се  Laughing

# 567
Бяхме на консултация при док. в Майчин Дом. Бебка пак се е врътнала  Mr. Green По размери на главичката и краченцата върви 5д напред (но така си излиза и на апарата по ЖК). Помолих го да види околоплодните води - каза, че са в норма. Нещо си трябвало да е над 5см, при мен го измери 7.7см. Каза, че и плацентата е наред.

Погал по коремчетата   bouquet

Аз ще нападам вечерята  Laughing И дано утре да има слънчице  Praynig

# 568
  • София
Добро утро и от нас   food010 Ние тази нощ спахме добре, беше маалко по хладно от вчера  Mr. Green Тука като са ни хванали едни жеги от по 33 C, не се диша  sweating Днес уж е с няколко градуса по надолу, ама да видим следобяд как ще е ....Гледам в България времето е мрачно, а тук пукаме от слънце и жега   Nature Sunny То да ви кажа и нашия вариант не е много за препочитане, защото не можем да мръднем никъде на тая горещина...пак вкъщи си стоим  Rolling Eyes

Аз вчера си доизчистих и последната баня, най накрая  Mr. Green И днес продължавам с ровенето и подреждането на шкафовете...яко ме е затресла треската с почистването  icanfly

fanita_hristova, добре дошла при нас   bouquet
forest_veil, радвам се че всичко с прегледа е наред и бебката е добре  Hug
Елинка, аз се чудех къде изчезна, а ти гости си имала  Hug Надявам се да сте добре с малкото юначе  Hug А, за заметресението, нещо не съм чула  Rolling Eyes Радвам се, че всичко е наред  Hug
Julsko bebe, току що разгледах снимките от Лондон...Много сте хубави. Ама Андреа е просто прекрасна, много е красива  Heart Eyes
Ник4е, радвам се, че сте добре, мила и се появявай по често  Hug Аз между другото много ти се радвам на това с което се занимаваш, всичко е много красиво и стилно, браво  thumbsup И все си преставям, че сега нали ще си имаш момиченце и тя ще се учи от мама на същото  Heart Eyes
tzveta33, стискам палци за изпита утре  fingerscrossed
Фони, много се радвам, че с бебчо всичко е нормално  Heart Eyes Ще видиш, че накрая всичко ще е наред  Hug

Джен, стискам палци, всичко да се развие по най благоприятния начин и всички ще те чакаме да пишеш как си  Hug Успех, с теб сме, мила  Hug

...сънувах пак някакви филми, но този път с главна героиня - Петя  newsm78
Хаха, за мен ли говориш  Joy Я, кажи, че ми стана интересно  Mr. Green

Днес комшийката не се е обадила още, така че ще съм наблизо  tongue

# 569
Здравейте, МАМИ
Току-що се регистрирах тук, ама да си кажа визитката и аз!
Възраст 27, живея във Варна, термин 13.07.2011, чакаме момченце.
Направо като Ви прочетох се шашнах, защото ние още нищо не сме купували за бебето, не съм си избрала доктор за раждане, май и за болницата се двуумя... имам да наваксвам!

Общи условия

Активация на акаунт